FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 764

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 12 lis 2008, 22:58

Koniec meczu. To najlepsza wiadomość :wink:

Udało się jakoś wygrać choć nie graliśmy za dobrze. Pierwsza połowa generalnie słaba (aczkolwiek dwie setki były). W drugiej lepiej było już lepiej i powinniśmy szybciej zdobyć bramkę, ale udało się dopiero w samej końcówce i to po rzucie karnym (na raty na dodatek). Tak czy inaczej skoro celem był awans to udało się. Jestem niezadowolony bo Messi grał praktycznie do końca i w weekend zapewne trochę odpocznie a mam zamiar grać na Barcelonę z handicapem :roll: :P

Bojana ratuje zmontowanie karnego. Puyol miał kilka dziwnych zagrać, ale miał też kilka zagrań fajnych :p W sumie dziwny mecz. Poza Messim nieźle zagrał Alves, Caceres a po wejściu Eto'o. Słabo Keita, ale być może ja jestem ślepy i/albo nie rozumiem jego roli. Generalnie przeciętny mecz w naszym wykonaniu. Cieszy mnie występ (niezły) Caceresa i powrót Pedro (tylko symboliczne wejście, ale miło, że jest już zdrowy).

O czymś pewnie zapomniałem, ale to nic.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 12 lis 2008, 22:59

A ja chce zeby Barca awansowywala az do finalu. I argumenty o kontuzjach i zmeczeniu nie trafiaja do mnie. Predzej niech odwolaja Gampera puchar katalonii i sparingi na innych kontynentach.

Fajnie ze awansowalismy bez wiekszego wysilku.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 12 lis 2008, 23:01

Czyżbyśmy grali Gampera tudzież sparingi na innych kontynentach pomiędzy spotkaniami ligowymi albo Ligi Mistrzów? Coś mnie ominęło Bienias?

Puchar Katalonii ostatnio olewamy jak tylko się da.
Bienias pisze:Fajnie ze awansowalismy bez wiekszego wysilku.
Nie do końca bym się zgodził. Gdybyśmy awansowali bez większego wysiłku to Messi nie grałby praktycznie do końca a Eto'o i Xavi nie musieliby się pojawiać na boisku, aby poprawić grę :P

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 12 lis 2008, 23:05

dlatego od nowego sezonu puchar katalonii bedzie rozgrywany w czerwcu

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 12 lis 2008, 23:08

Za gruba kase gramy...albo mamy grac ale po sezonie co nie zmienia faktu ze kontuzje tez mozna zdobyc vide Eto w meczu z Interem. Kategoria meczow nizsza od tych z Krola.

A powiedz mi Mentor czy oni wlozyli w ten mecz wiecej wysilku niz w np gierkie treningowa? Wydaje sie ze podeszli do tego meczu jak wlasnie do takiego treningu.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 12 lis 2008, 23:17

Bienias pisze:A powiedz mi Mentor czy oni wlozyli w ten mecz wiecej wysilku niz w np gierkie treningowa? Wydaje sie ze podeszli do tego meczu jak wlasnie do takiego treningu.
Uważam, że włożyli w ten mecz więcej wysiłku niż w gierkę treningową a jeżeli nie to jestem niezadowolony bo nie powinni sobie trenować nie mając wystarczająco bezpiecznego wyniku. Potrzebowaliśmy jednego gola, aby tak na dobrą sprawę 'pozamiatać' i udało się go zdobyć dopiero w końcówce. Piłkarze Benidorm również mieli doskonałą okazję (wciąż nie wiem jak ten koleś tego nie trafił - mowa o strzale głową z kilku metrów) i mogło być trochę przykro. Od trenowania są treningi. Słowa Pepa nie świadczą raczej o lajtowym podejściu do takich spotkań. Wychodzę z założenia, że albo sobie odpuszczamy i dajemy grać rezerwowym albo ciśniemy ile trzeba a odpoczywamy dopiero potem.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 12 lis 2008, 23:55

a ja widzialem wewnetrzne gierki treningowe i wkladali w nie nasi pilkarze duzo wiecej sil - nikt nie bronil na wyprostowanych nogach i nikt nie odpuszczal treningu

wiec uwazam ze bienias ma racje

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 13 lis 2008, 0:53

W takim razie powtórzę to co napisałem wcześniej. Nie uważam, aby mecze o Puchar Króla były dobrą okazją do przeprowadzania 'treningu' zwłaszcza przy wyniku ledwie wystarczającym do awansu.

Nie twierdzę oczywiście, że zagraliśmy źle. Ostatecznie to mieliśmy kilka okazji i bramka powinna wpaść wcześniej. Najważniejsze było osiągnięcie awansu możliwie minimalnym nakładem sił i to mniej więcej się udało aczkolwiek Messi grał za dużo.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 13 lis 2008, 16:24

a slyszales o czyms takim jak budowanie formy by grac co 3 dni i tak zwane mikrocykle? widac fizjolog uznal kto ile powinien w tym tygodniu zagrac minut i tego sie trzymali. kontuzje mozna zlapac rowniez na treningu

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1528
Kibicuję: FC Barcelona

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 13 lis 2008, 16:38

Nie widziałem wczorajszego meczu (nie wiem czy to dobrze, czy źle :think: , ale patrząc na Wasze opinie to chyba dobrze, bo nie denerwowałem sie grą Barcy), ale chyba mogę być zadowolony z awansu do następnej rundy :P 8) .
Pozostaje Nam tylko czekać na mecz z Huelvą i powrót kolejnych świetnych meczów Barcelony.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 13 lis 2008, 16:49

rkoeman pisze:a slyszales o czyms takim jak budowanie formy by grac co 3 dni i tak zwane mikrocykle? widac fizjolog uznal kto ile powinien w tym tygodniu zagrac minut i tego sie trzymali. kontuzje mozna zlapac rowniez na treningu
Dokladnie o to mi chodzilo.

Nie twierdze ze PK jest jakis wazny ale specjalnie z niego odpadac nie ma sensu. Warto powalczyc ale nie kosztem ligi albo LM. Ale na tym etapie rozgrywek warto nam brac udzial w PK bo wielu nowych zawodnikow ma szasne sie zgrywac i wielu zawodnikow moze utrzymywac forme meczowa

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 16 lis 2008, 0:21

Jutro wyjazd do Huelvy. Teoretycznie szykuje się łatwy mecz a więc kolejna remontada mnie nie zaskoczy aczkolwiek najważniejsze są trzy punkty. Dzisiaj ku mej radości Real i Valencia solidarnie przegrały swoje mecze a więc jest okazja odskoczyć części grupy pościgowej.

Składu przewidywać mi się nie chce. Ciekaw jestem tylko czy Messi zagra od początku. Szkoda, że Pedro został w Barcelonie (ma pomóc Barcy Athletic chyba) bo liczę, że trochę sobie jeszcze pogra, ale to nic.

Pewne, spokojne (przynajmniej dwubramkowe) zwycięstwo w zupełności mnie usatysfakcjonuje i przy okazji zasili nieco mój portfel tak więc pełen optymizmu czekam na jutrzejsze spotkanie.

Awatar użytkownika
Angelo18
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Angelo18 » 16 lis 2008, 10:54

Wygrana w dziejszym meczu pozwoli nam ucieknąć Realowi i Valenci na 5 pkt. Za nami cały czas czai się Villarreal, który traci tylko 1 pkt. Reacreativo na 5 meczy na własnym boisku jeszcze nie wygrało, zanotowując 3 remisy i 2 porażki. Jest jedyna drużyna w lidze, która nie wyrgała u siebie. Niestety muszą jeszcze na to poczekać , bo dzisiaj liczę na łatwe zwycięstwo Barca 3-0 lub 4-1 ( dwie bramki Eto).
Ostatnio zmieniony 16 lis 2008, 11:21 przez Angelo18, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 16 lis 2008, 10:56

Angelo18 za ZWYCIESTWO DAJA 4 PUNKTY :boje się:

Awatar użytkownika
Andrys
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Andrys » 16 lis 2008, 11:08

Bienias, wybacz mu tą drobną pomyłkę. ;] Mamy 2 punkty nad Valencią i Realem oraz 1 nad Villarrealem. W przypadku naszego dzisiejszego zwycięstwa przewaga nad pierwszą dwójką wzrośnie do 5 pktów. Zostaje też sprawa meczu Malaga - Villarreal. Osobiście liczę na jakieś małe potknięcie 'Żołtej Łodzi Podwodnej' i ich stratę punktów. Remis w tym meczu by mnie w zupełności satysfakcjonował. Co do Recreativo - Barcelona nie widzę innej opcji jak nasze zwycięstwo. Nasi przeciwnicy grać u siebie nie potrafią, my na wyjeździe ostatnio tak. Punkty na nie swoim terenie straciliśmy jedynie na inaugurację ligi z Numancią. Dziś sytuacja ta nie powinna ulec zmianie. Mój typ: 0-3.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”