FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 765

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1528
Kibicuję: FC Barcelona

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 16 lis 2008, 11:13

Mi również Real i Valencia, a raczej Valladolid i Gijon sprawiły ogromną radość. O ile oczekiwałem wpadki Realu, o tyle potknięcie Valencii jest dla mnie ogromnym zaskoczeniem :P Nie ma bata: taki podarek należy odpowiednio wykorzystać i zainkasować 3 pkt. No i liczyć jeszcze na jakieś potknięcia Villarrealu oraz Sevilli 8). Ja osobiście liczę na 0 z tyłu, ale wiadomo 3 pkt to cel nr 1 8)

A co do składu. Lista powołanych:
Valdés, Pinto, Alves, Sylvinho, Cáceres, Puyol, Márquez, Piqué, Sergio B., Touré Yaya, Keita, Xavi, Gudjohnsen, Hleb, Messi, Eto'o, Bojan, Henry.
Osobiście typuje taki skład:
Valdés - Alves, Márquez, Puyol, Sylvinho - Yaya, Xavi, Gudjohnsen - Messi, Eto'o, Hleb
Do boju Barcelono!

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 16 lis 2008, 11:51

FCB keres pisze:Osobiście typuje taki skład:
Valdés - Alves, Márquez, Puyol, Sylvinho - Yaya, Xavi, Gudjohnsen - Messi, Eto'o, Hleb
Henry prawie na pewno zagra w pierwszym składzie zważywszy na to, że pucharze odpoczywał nie grając ani minuty.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 16 lis 2008, 12:14

Guddy tez raczej nie zagra.

Skoro juz sie bawimy w obstawianie:

Valdes- Alves, Marquez, Pique, Puyol - Toure, Keita, Xavi - Hleb, Eto`o, Henry

Dzisiejszy mecz musimy wygrac, aby zwiekszyc komfort psychiczny. Real i Valencia stracily punkty, wiec strzeba to wykorzystac.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 16 lis 2008, 12:20

mistyk pisze:Dzisiejszy mecz musimy wygrac, aby zwiekszyc komfort psychiczny. Real i Valencia stracily punkty, wiec strzeba to wykorzystac.
I często takie mecze nie idą po myśli :) Chciałem grać na Barcę, ale coś mi śmierdzi. Rywale przegrali, Barca ma szansę uciec na kilka pkt. No, ale ile można wygrywać ?
Ostatnio na wyjeździe z nimi był remis, może dziś też bardziej remisowo będzie ?

Oczywiście patrząc na to pod względem tego co się ostatnio działo, jak Barca grała w lidze wydaje się to nieprawdopodobne, ale coś mi mówi, że może być ciężko.

na przekór wszystkiemu dziś gram remis, 4,75 :]

hola, hola, czyżby Zazowa sznuta :faja: mowa :lol:

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 16 lis 2008, 12:25

Mi cos smierdzialo ostatnio przed meczem z Valladolid - jak sie skonczylo wszyscy wiemy :D Dzisiaj za tojestem bardzo spokojny i oczywiscie zagram na Barce (zreszta nigdy nie gralem przeciw). Nie spodzeiwalbym sie jednak Messiego od pierwszych minut.

Awatar użytkownika
Andrys
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Andrys » 16 lis 2008, 14:01

mistyk pisze:Keita
Nie wydaję mi się. Zagrał w pucharze, gówno pokazał. Niby powrót po kontuzji, ale nie wychodziło mu kompletnie nic. Był cieniem zawodnika, który grał w Sevilli w zeszłym sezonie... Według mnie zagra jakiś ogon za Toure.

Awatar użytkownika
kon2r
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kon2r » 16 lis 2008, 16:30

No
Dziś jedziemy po kolejne zwycięstwo a przewidywania że może być cięzko nie powinny mieć miejsca, bo ? bo nicna to nie wskazuje. Bądźmy optymistami

Valdek
Alves-Marqez-Pique-Puyol
Toure-Busquets-Xavi
Messi-Henry-Eto'o

dziś trafie ze składem czuje :P

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 16 lis 2008, 20:37

No i trafiłeś ze składem kon2r :]

Skład bardzo mi odpowiada. Praktycznie optymalny na tę chwilę. Villarreal również stracił punkty a więc jest szansa umocnić się na pozycji lidera i trzeba to wykorzystać. Zagrajmy swoje a będzie dobrze.

Awatar użytkownika
Andrys
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Andrys » 16 lis 2008, 22:37

Mnie również ;) Cieszy mnie miejsca w składzie dla Busquets'a i jego brak dla Keity. 5 minut do końca i skromne prowadzenie 0-1 po bramce Messiego. Ważne są 3 punkty!

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 16 lis 2008, 22:57

Andrys ile masz lat?

Ciesza 3 ciezko wywalczone punty i znowu czyste konto. Troche nieskuteczni dzisiaj bylismy, ale wiadomo ze nie zawsze bedziemy wygrywac 6:0.

Jest dobrze, 3 pkt przewagi nad Villareal :)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 16 lis 2008, 22:59

Pozamiatane :]

Mecz ciekawy. Recre grał o naprawdę dobrze i na pewno nie mają się czego wstydzić aczkolwiek z drugiej strony powinniśmy ten mecz wygrać wyżej bo okazji ku temu nie brakowało. Eto'o dzisiaj nieskuteczny i już myślałem, że skończy się na skromnym 1:0, ale ku radości mej i mojego portfela bramkę strzelił Keita :] Seydou :* :P Ogólnie emocje były do końca bo gospodarze potrafili groźnie zaatakować. Cieszy zwycięstwo po dobrej grze i umocnienie się na pozycji lidera. To był dobry weekend :]

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1528
Kibicuję: FC Barcelona

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 16 lis 2008, 23:03

Świetna sprawa, 3 pkt lecą do Barcelony. Już się bałem, że nie dowieziemy zwycięstwa, ale na szczęście Keita mnie uspokoił 8) Fajna sprawa: 3 pkt przewagi nad Villarreal i 5 nad Valencią, Realem i Sevillą. Powoli uciekamy reszcie...

Awatar użytkownika
kon2r
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kon2r » 16 lis 2008, 23:10

Eto'o dzis straqsznie nieskuteczny, spokojnie mogl ustrzelic ze 2 bramki. Z drugiej strony trudno sie dziwic, bo wystrzelal limit bramke ktore byly przeznaczone na nastepne 5 kolejek :P
Recre gralo IMO bardzo dobrze mieli tez swoje okazje, na nasze szczescie Vujek Valdek stanal dzis na wysokosci zadania
Cała drużyna grała dobrze tak jak każdy pilkarz z osobna, wszyscy zapracowali na to cenne zwyciestwo. 3 pkty nad drugim w tabeli Villareal, jest dobrze :]
Jesteśmy w formie i najbardziej mnie ciekawi ile w tej formie jesteśmy w stanie się utrzymać wiadomo że pewnego dnia przyjdą gorsze mecze
Mentor pisze:No i trafiłeś ze składem kon2r :]
:arrow:
kon2r pisze: dziś trafie ze składem czuje :P
:] jak kon2r czuje to nie ma innej opcji :lol:

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8394

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 17 lis 2008, 6:57

To były bardzo ważne trzy punkty. W obliczu porażek Valencii i Realu oraz remisu Villarreal, Barca udźwignęła ciężar tego meczu i go ostatecznie wygrała. Myślę, że to dobrze, że mecz nie był łatwy, bo takie zwycięstwa 5:0, 6:0, 6:1. potrafią skutecznie uśpić zespół i sprawić, że piłkarze będą zbyt pewni siebie przed kolejnymi meczami i zlekceważą rywali.
mistyk pisze:Troche nieskuteczni dzisiaj bylismy
Mentor pisze:Eto'o dzisiaj nieskuteczny
kon2r pisze:Eto'o dzis straqsznie nieskuteczny
Było to bardzo widoczne, myślę, że ta żółta kartka dla Eto'o, kiedy faulował bramkarza, próbując dobijać, była wynikiem frustracji spowodowanej niemocą strzelecką w tym meczu.
FCB keres pisze:uż się bałem, że nie dowieziemy zwycięstw
Szczególnie, że gracze Recre potrafili groźnie zaatakować. Groźnie było chociażby przy strzale (bodajże) Akale, tuż nad poprzeczką.
Niezmiernie jednak cieszą trzy punkty i uważam, że nie ma co myśleć o tym, ile to jeszcze potrwa, trzeba cieszyć się tym co mamy teraz .

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 17 lis 2008, 7:10

Z tą żółtą kartką dla Eto'o bym nie przesadzał. W pierwszej chwili wyglądało to groźnie, ale powtórka pokazała, że Samu po prostu doskakiwał do piłki kiedy jeszcze była niczyja a bramkarz złapał ją w dosłownie ostatniej chwili no i Kameruńczyk nie zdążył wyhamować. Nic się nie stało. Jeżeli w takiej sytuacji Samu zasłużył na żółty kartonik to Beto powinien bez dwóch zdań dostać czerwo za brutalną kosę na Messim w końcówce.

Tak czy inaczej pomimo braku skuteczności (wczoraj) jestem zadowolony z formy Samuela bo widać, że gra na sporym luzie i łatwo dochodzi do sytuacji nie tylko wtedy gdy kreują mu je koledzy. Wczoraj kilka razy sam sobie wypracował okazję do strzelenia bramki. Tym razem zabrakło skutecznego wykończenia, ale to nic.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”