AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 769

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1303

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 19 sty 2010, 9:15

O ile z Włochami się zgodzę to z Europą już przesadziłeś. Tyle, że ja jestem daleki od takiej brutalnej krytyki jak tam ziomek na górze.^^
Krytyka "ubrana" w mocniejsze słowa.Cała filozofia :roll: Ten zawodnik irytuje mnie już od dawna i jak widze po raz kolejny wybiegającego go na murawe w koszulce Rossonerich to mnie krew zalewa bo nie którzy Brochiego, Seedorfa czy Favallego krytykują nawet jak grają(grali) dobrze a Jankulovskiego sie broni bo 3 lata temu dobrze grał do przodu.Bądźmy poważni.Im szybciej odejdzie tym lepiej dla nas.
Przykre, że tak wiele osób o tym zapomina, bo osobiście cenię go wyżej od Serginho, Pancaro czy Kaladze na lewej obronie, pomimo braków Jankulovskiego.
Serginho to chyba najbardziej nie doceniany zawodnik ostatnich lat w Milanie.Dla mnie w ostatnich latach chyba najlepszy lewy obrońca który grał w Milanie.
Pato dostal oscara dla najlepszego mlodego gracza, ale jednoczesnie przyznal, ze nie wie czy bedzie mogl zagrac z Interem...
Kuwa.. :?

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 19 sty 2010, 11:08

nie pokazał dlaczego sprowadzono go z Udinese.
Chyba nie masz pojęcia, jak w sezonie 2006/07 grał Jankulovski. 3 bramki, 3 asysty, znakomita gra w ofensywie, niezły w defensywie, czołowa postać najlepszej drużyny w Europie w tamtym sezonie. Faktycznie, musiał być potwornie słaby.
Ten zawodnik irytuje mnie już od dawna
I to widać w całkowicie nieobiektywnym odbiorze jego postaci.
mnie krew zalewa bo nie którzy Brochiego, Seedorfa czy Favallego krytykują nawet jak grają(grali) dobrze
Brocchi w Milanie nigdy nie grał dobrze. Seedorf sezon przespacerował, w tym nareszcie odżył, pasuje mu jego pozycja, gra naprawdę dobrze, więc i krytyka się skończyła. Favalli przez sezon na lewej obronie grał tak, jakby uczył się piłkarskiego abecadła, należała mu się krytyka jak najbardziej, jako środkowy obrońca gra nieźle i stąd też krytyka się skończyła.
Natomiast Jankulovskiego krytykujesz nawet wtedy, kiedy - jak w ostatnich dwóch meczach - grał naprawdę dobrze jak na nową pozycję. I to jest nieobiektywne.
Serginho to chyba najbardziej nie doceniany zawodnik ostatnich lat w Milanie.Dla mnie w ostatnich latach chyba najlepszy lewy obrońca który grał w Milanie.
Skoro tak, to jestem skłonny uwierzyć w to, że Twój numer przy nicku to wiek. Serginho na lewej obronie od 2003 roku grał po prostu słabo, sezon 2005/06 to była pomyłka spowodowana kontuzjami Jankulovskiego, zresztą wtedy też nie zachwycał absolutnie. Skoro wtedy już Jankulovski wygryzał go, kiedy był zdrowy, a sam Jankulovski wcale piłkarzem wybitnym nigdy nie był, to świadczy o nim jednoznacznie.
O pozycji Serginho w Milanie świadczy zresztą fakt, jak w ogóle w nim grał - mimo tego, że szklany nigdy nie był, to rozgrywał nie więcej, niż 20 meczów rocznie w większości sezonów, więcej razy zresztą z ławki. Od niego i Jankulovski, i Maldini na lewej obronie byli lepsi, wyżej też ceniłem na początku Kaladze, choć o oglądanie spotkań było trudniej.

Seedorf wróci na Inter na 99%! Znakomita wiadomość.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 19 sty 2010, 13:03

Seedorf wróci na Inter na 99%! Znakomita wiadomość.
:nein: Sorry,ja rozumiem,że Seedorf to prawdopodobnie jeden z najbardziej niedocenianych zawodników końca XX/początku XXI w. Jakim cudem przy takich sukcesach sportowych (LM x 4 wygrana z 3 drużynami - tu nie ma przypadku) nie wygrał ZP czy innego znaczącego plebiscytu (World Soccer,FIFA) - NIE WIEM.Ale na litość boską,w tym sezonie gołym okiem widać,że nawet Ambrosini gra lepiej na jego pozycji!Prócz boków obrony jest on najsłabszym punktem w naszym zespole (biorąc pod uwagę podstawową 11).Szczytem wszystkiego były ostatnie derby,gdzie księżniczka nawet nie założyła butów (casus Karwana mi się przypomniał).Statystyki tez jak na ofensywnego pomocnika żenujące (3 bramki i 3 asysty).O bieganiu chłopak również zapomniał.Jaki z niego pożytek?Gra tylko dlatego,że nie mamy ławki.A czynnikiem przelewającym czarę goryczy jest obecna postawa Milanu - BEZ Holendra.Akcje są płynniejsze - nikt bezsensownie nie przetrzymuje piłki w środku pola (przegrywamy większość przez skrzydła).Wnioski nasuwają się same.

Awatar użytkownika
brzycho
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brzycho » 19 sty 2010, 13:32

mete pisze:
Kaladze > Jankulovski 8)
widziales kiedys Kaladze u nas na lewej obronie??wiesz dlaczego Carlo przeniosl go na srodek obrony(zreszta to byla fenomenalna decyzja bo Kakha gral swietnie na nowej pozycji)?
Wieku nie oszukasz. Grając na środku Kakha już nie musiał podłączać się do akcji ofensywnych. Kondycha i szybkość już nie ta. Maldini przecież też pod koniec kariery grał już częściej na środku, a nie na lewej stronie.
Wilmore pisze:Seedorf wróci na Inter na 99%!
Byleby na ławkę. 8)

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 19 sty 2010, 13:56

I to widać w całkowicie nieobiektywnym odbiorze jego postaci.
Nieobiektywny i popadający od skrajności w skrajność to jesteś Ty i całe forum o tym wie.

Skoro tak, to jestem skłonny uwierzyć w to, że Twój numer przy nicku to wiek. Serginho na lewej obronie od 2003 roku grał po prostu słabo, sezon 2005/06 to była pomyłka spowodowana kontuzjami Jankulovskiego, zresztą wtedy też nie zachwycał absolutnie. Skoro wtedy już Jankulovski wygryzał go, kiedy był zdrowy, a sam Jankulovski wcale piłkarzem wybitnym nigdy nie był, to świadczy o nim jednoznacznie.
O pozycji Serginho w Milanie świadczy zresztą fakt, jak w ogóle w nim grał - mimo tego, że szklany nigdy nie był, to rozgrywał nie więcej, niż 20 meczów rocznie w większości sezonów, więcej razy zresztą z ławki. Od niego i Jankulovski, i Maldini na lewej obronie byli lepsi, wyżej też ceniłem na początku Kaladze, choć o oglądanie spotkań było trudniej.
Ty za to swoimi postami pokazujesz często jak niski poziom intelektualny prezentujesz.Pomyłką to było kupno Jankulovskiego.Najpierw kontuzja, później słaba forma i ławka.Gdy Serginho doznał poważnej kontuzji pleców Jankul zaczął grać prezentując nie złą gre z przodu przeplataną koszmarnymi błędami w defensywie.Przyszedł sezon 06/07 w którym grał bardzo dobrze.Nie miał kontuzji i przez cały sezon prezentował wysoką formę.To był słownie jeden sezon dobry w Milanie.Następnie już grał tylko gorzej a ostatnio prezentuje się żenująco.Nie wiem na jakiej podstawie doszłeś do wniosku że Jankulovski zagrał w ostatnich dwóch meczach dobrze :o Rozumiem że chodzi Ci o wielkiego rywala jakim jest 3 ligowa Novarra oraz mecz z Sieną kiedy zaliczył bardzo słabe 45 minut okraszone poważnym błędem w defensywie

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 725

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 19 sty 2010, 14:07

wlacze sie do dyskusji na temat Jankulovskiego.

jak dla mnie jest za slaby na Milan(chociaz jak wielu w naszej kadrze).jego czas juz minal dawno i bardzo zaluje ze w lecie nie udalo sie sciagnac lewego obronce.trzeba jednak tez wziac pod uwage ze Jankulovski nigdy nie byl nominalnym obronca.w Udinese gral na lewym skrzydle, lub lewej pomocy.Jankul jest przecietny w obronie i to grajac po jednej stronie z Dinho moze stworzyc dobremu skrzydlowemu(Valencia - pisze o nim bo zachwile mecze z United a on jest tam wyrozniajaca sie postacia) droge szybkiego ruchu.osobiscie wolalbym widziec na lewej obronie Antonienigo, ktory nie ma takich umiejetnosci jak czech, ale ma stala rowna forme i co najwazniejsze jest lepszy w defensywie i swietnie rozumie sie z Dinho.na Marka licze tylko w jednym przypadku, ze zostanie wlaczony do transakcji z Dzeko.

z tym ze Kaladze jest lepszy od Jankulovkiego(na lewej obronie) tak jak napisal jeden uzytkownik sie nigdy nie zgodze.kazdy kto oglada dluzej Milan wie dlaczego Kakha zostal przeniesiony na srodek obrony, co prawdopodbnie uratowalo mu kariere u nas.

a teraz hit.media lacza z nami....Kake :)

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 19 sty 2010, 14:42

A niech łączą.Obecnie nie jest wart więcej niż 15-20 mln €.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 19 sty 2010, 17:47

Pato ponoc nie zagra w derbach.prawdopodobnie 3 tygodnie przerwy

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 19 sty 2010, 20:26

nawet Ambrosini gra lepiej na jego pozycji
Fajnie. Tylko on nie gra na swojej pozycji.
I generalnie na tym wywód na temat Seedorfa należy zakończyć. Jego pozycja w tej taktyce jest specyficzna, daje zespołowi sporo grając w Milanie, odżył w tym sezonie (jak na formę z poprzednich dwóch sezonów) i jest naprawdę cenny w naszym składzie. Szczególnie przy dość chimerycznym Pirlo i Gattuso, który nie powinien obecnie grywać po 90', a do tego w obecnej kadrowej sytuacji jest zmuszony.
Antonienigo, ktory nie ma takich umiejetnosci jak czech, ale ma stala rowna forme i co najwazniejsze jest lepszy w defensywie i swietnie rozumie sie z Dinho.
Dokładnie tak - Jankulovski umiejętności ma olbrzymie, ale podobnie jak Seedorf z różnych względów jest niezdolny do ustabilizowania wysokiej formy na dłużej od jakiegoś czasu. Jeśli zdąży się dobrze przygotować do meczu z ManU, to Antonini musi usiąść na ławce, bo jest piłkarzem zwyczajnie gorszym. Jednak jeśli tak nie będzie, to Jankulovski będzie co najwyżej cennym zmiennikiem dla obrony i pomocy. Cennym o tyle, że wnosi do zespołu zupełnie inne rozwiązania taktyczne od Ambrosiniego czy Gattuso w pomocy.
Seedorfa też się z tego względu nie docenia, że piłkarzem od obecnie grających w pomocy jest kompletnie innym i bardziej różnorodnym - Milan z nim w formie z jesieni w składzie zyskuje więcej, niż tylko 3 gole i 3 asysty. Futbol nie jest wymierny, niektórzy to powinni nareszcie pojąć. Co innego Brocchi, który w pomocy kopiował ustawienie Ambrosiniego/Gattuso, co innego Seedorf/Jankulovski, którzy prezentują inny styl gry, niż reszta ekipy. Może Czech nie jest w formie ze względu na kontuzję (wielu chyba zapomina, jak wyglądał jego stan zdrowia w zeszłym sezonie, sam na niego wtedy narzekałem, ale nie wiedziałem, że gra z płytką w kolanie), może Seedorf nie strzela jak Ronaldinho, ale tacy piłkarze też są w zespole potrzebni. Zespół musi posiadać różnorodność schematów.
Nieobiektywny i popadający od skrajności w skrajność to jesteś Ty i całe forum o tym wie.
Ty za to swoimi postami pokazujesz często jak niski poziom intelektualny prezentujesz.
Tak, kolejny raz pokazujesz, że jeśli brak Ci argumentów, to rozmowę sprowadzasz do rynsztoku. Miłej zabawy tam z MarcinemW, EoT.

Adiyiah dziś zagrał po raz pierwszy na PNA, więc oczywiście musiałem tego meczu nie móc obejrzeć - ciekaw byłem bardzo, czy uda mu się dziś wejść i jak się zaprezentuję, mam nadzieję znaleźć gdzieś opinie na jego temat.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 19 sty 2010, 20:37

Adiyiah dziś zagrał po raz pierwszy na PNA, więc oczywiście musiałem tego meczu nie móc obejrzeć - ciekaw byłem bardzo, czy uda mu się dziś wejść i jak się zaprezentuję, mam nadzieję znaleźć gdzieś opinie na jego temat.
gral 13 minut.chwile na srodku ataku, pozniej na lewym.poza 2 nieudanymi probami dryblingu niczego nie pokazal.jednak trzeba wziac pod uwage ze Ghana grala slabo i glownie sie bronila, nie probojac wyjsc nawet z kontra.trudno ocenic Dominica po tak krotkim czasie.czas na opinie o nim bedzie po kilku meczach w Milanie, jezeli je dostanie.

BTW jak juz pisalem Pato wypada na dluzszy okres.pod znakiem zapytania stoi wystep Nesty w derbach.mam nadzieje nie widziec Silvy z Kaladze w niedziele na boisku.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 19 sty 2010, 20:54

Szkoda, że nie potrafię nigdzie znaleźć tego meczu do obejrzenia w internecie, mnie bardziej od jego dryblingów interesowało jego ustawianie na boisku i dyscyplina taktyczna, tego mi nikt nie opisze odpowiednio.
Nie wiadomo, czy Pato na pewno wypadnie na te trzy tygodnie, nie zdziwię się, jeśli wróci na ManU w formie, jednak w niedzielę na pewno go nie będzie. O Nestę i Seedorfa jestem spokojny, zagrają raczej. Dowolne ustawienie środka obrony bez Nesty to będzie katastrofa. Jeśli jednak Sandro nie będzie mógł zagrać - spodziewam się na środku Favalliego.
Znów plotki o Mancinim. Ciekawe.

Oddo ma wrócić powoli do treningów, Zambrotta jeszcze nie ma zgody na powrót do pełnych obciążeń, Seedorf prawdopodobnie jutro wróci do treningu na 100% (więc pewnie ławka na derby, przyda się bardzo w końcówce), dla Nesty decydujący ma być czwartek.
To byłoby takie typowe dla Milanu - w głupi sposób wypada Nesta i Flamini, a do Interu pewnie jakimś cudem wróci Eto'o. :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 19 sty 2010, 20:58

Wilmore pisze:Szkoda, że nie potrafię nigdzie znaleźć tego meczu do obejrzenia w internecie
Burkina Faso - Ghana ?
jeśli tak, to tu jest torrent, tzn. podobno jest, bo sam nie ściągałem

http://www.mediafire.com/?yzdktm1dgmy

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 20 sty 2010, 11:29

Uraz Pato i informację przekazywane z Milanello są denerwujące.Na początku miał być gotowy na Juve,później ze Sieną a teraz się okazuje że może pauzować kilka tygodni :shock: .Zanosi się że będziemy mocno osłabieni.Zambro nie zagra, Clarence może będzie gotowy ale i tak pewnie zacznie na ławce,Flamini skręcił bark i nie wiadomo co dalej.Nie wiadomo co z Nestą chodź wydaje się że przy takich urazach tydzień wystarcza spokojnie i jutro już powinien na 100% trenować.Jak doliczyć do tego Oddo i Onyewu to pokazuje jakie mamy problemy kadrowe a drużyna mimo wszystko znakomicie się prezentuje :wink: .Szkoda tylko że na Inter tylu zawodników jest kontuzjowanych bo z nimi zawsze trzeba grać na 110%.

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 20 sty 2010, 11:42

moglbym prosic o podanie mi konkretnego linka do rankingu la gazzetty dello sport (czy innej najbardziej wiarygodnej gazety) na najlepszego pilkarza sezonu?
ewentualnie z podzialem na pozycje

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 20 sty 2010, 18:35

E' arrivata oggi la conferma delle date che tanto hanno fatto discutere in questi giorni: Milan-Udinese sarà giocata il 27 gennaio e Inter-Juventus il 28. Beretta ha ringraziato L'Inter per la disponibilità e successivamente ha dichiarato: "La Lega assicura il massimo impegno e attenzione. La valutazione dei nostri esperti è che a fronte di tutte le cure e le attenzioni possibili, che verranno naturalmente assicurate, sarà possibile garantire la migliore qualità tecnica ed estetica del manto erboso in entrambe le partite".
W skrócie - Beretta dziękuje Interowi za dyspozycyjność, ale jednoznacznie potwierdza rozegranie 27.01 meczu Milan-Udinese i 28.01 spotkania Inter-Juventus obiecując dbałość o murawę stadionu, by była w jak najlepszym stanie na spotkanie Interu z Juventusem.
I bardzo dobrze, nie będzie jeden klub decydować o kalendarzu rozgrywek, by zamęczyć swoich rywali. Co znamienne - ani Mourinho, ani nikt ze zwolenników sprawy Interu (dobrze świadczy o fanach Interu niewielka ich ilość po tej stronie barykady) nie chciał rozegrać meczu z Juventusem 27.01. Jeśli ktoś był przeciwko tym zmianom terminów, to chciał przenieść mecz Milanu (!) na tuż przed derbami (!!). To chyba mówi wszystko na temat ich intencji.

Łączą nas z Baptistą. :lol: Coraz śmieszniej. :lol: Choć sam nie wiem, czy Bestia na pozycji Seedorfa nie byłby przypadkiem bardzo dobrym rozwiązaniem.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”