Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 770

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
5
33%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
40%
Zatrudnienie Mourinho
2
13%
Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 06 kwie 2008, 16:31

Domino brawa za blyskotliwa odpowiedz, naprawde nie wiem jak do tego doszedles (chodzi mi o te wczesniejsza).

Co tam na promenadzie slychac? Jack juz otwarty?

Z serdecznymi pozdrowieniami

P.S. Liga jest slaba

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2441
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 06 kwie 2008, 16:41

Na czym polega to nasze szczescie? Na krzywych nogach i zezie rozbieznym rywali? Czy na zle napompowanej pilce albo wirach powietrznych? To nasza wina, ze jakis platfus jeden z drugim glupieje przed bramka? To jest szczescie Realu i pech Barcelony? :lol:

Awatar użytkownika
el Crack
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el Crack » 06 kwie 2008, 17:35

Oczywiście, że pech Realu jest szczęściem Barcelony i co do tego nie ma wątpliwości.

Krótko na temat meczu. Chyba nikt nie ma wątpliwości, że czerwona kartka dla Ramosa była kluczowa dla przebiegu meczu. Schuster w mojej opinii popełnił błąd, nie tyle wprowadzając Diarrę za Higuaina (co było dobrą opcją), ale wystawiając go na prawą obronę, gdzie nie grał nawet jednego całego meczu. Torres powinien wcześniej wejść i zmienić np. Robbena, a z Diarrą w środku dłużej utrzymywalibyśmy się przy piłce i Majorka nie mogła by sobie bezkarnie nas klepać i rozgrywać piłki w środku, a i wystąpiłyby trudności w zapoczątkowaniu akcji zaczepnej. Tak więc w moim przekonaniu 3 punkty były na wyciągnięcie ręki (chociaż patrząc na przebieg meczu, wynik nie byłby sprawiedliwy). Za Capa byśmy to wygrali

Jednak nie ma co płakać. Teren na Majorce jest bardzo ciężki (szczególnie dla Nas) i z tego co wiem to tylko 3 drużyny wygrały z Mallorcą na Ono Estadi.

Nie wiem skąd wynika nasza słaba regularność, bo w meczach z Valencią i Sevillą zagraliśmy bardzo dobre spotkania, a wczoraj bardzo średnie. Wcześniej nie mieliśmy problemów z wyjazdami, teraz jest nieciekawie, a najgorszej jest to, że w drugiej połowie sezonu tracimy punkty u siebie na byłej twierdzy nie do zdobycia - Santiago Bernabeu.

Jeśli nie wygramy w tym sezonie ligi, będziemy frajerami sezonu, jeszcze większymi niż Barcelona rok temu. Prawie od początku prowadzimy w La Liga i głupimi meczami takimi jak Getafe, Valencia, Real Betis etc. tracimy spokój i komfort punktowy. Niech wreszcie Robinho się obudzi, bo nie wiem kto może nas ciągnąć do tych zwycięstw. Ruud? 4 mecze końcowe + niewiadoma forma Holendra równa się wielki znak?. Posłużę się słowami Rijkaarda: " Pracujmy ciężko"

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 06 kwie 2008, 17:59

DominoWalcz pisze:To nie ja zaczalem temat szczescia, tylko Jarzinho ktory stwierdzil, ze Real ma go najwiecej. Wiec mu podalem przyklad.

Naprawde tak napisałem, chyba mam problemy z pamiecia, bo tego napewno nie pamietam i co wazne jestem przekonany, ze na tym forum nei znajdziesz mojej opini ktora glosi, że Real jest najwiekszym szczesciarzem czy fuksiarzem. Nie wiem nawet sprosrod kogo. Ale zobaczymy.

Emotki mozesz sobie wstawiac ile zechcesz, jesli nie potrafisz odpowiedziec czy dac riposte badz argument obalajacy to co napisalem.

Awatar użytkownika
DominoWalcz
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DominoWalcz » 06 kwie 2008, 22:09

Jarzinho pisze:Emotki mozesz sobie wstawiac ile zechcesz, jesli nie potrafisz odpowiedziec czy dac riposte badz argument obalajacy to co napisalem.
Jesli chodzi o twoje przyrownanie Romy do poziomu Celtiku czy Porto, Schalke etc to na prawde mi sie odechcialo podawac jakichkolwiek argumentow. Bo po takiej opinii jaka wyglosiles jestem w stanie stwierdzic, ze nic by cie nie przekonalo i nie dotarlo.
mistyk pisze: Co tam na promenadzie slychac? Jack juz otwarty?
Ta otwarty, ale nie chodze tam. Zero klimatu.

EDIT:
Jarzinho pisze:Naprawde tak napisałem, chyba mam problemy z pamiecia, bo tego napewno nie pamietam i co wazne jestem przekonany, ze na tym forum nei znajdziesz mojej opini ktora glosi, że Real jest najwiekszym szczesciarzem czy fuksiarzem. Nie wiem nawet sprosrod kogo. Ale zobaczymy.
Jarzinho pisze:
Nie no takiego szczescia to chyba juz nikt nie ma. To cały Real jakby slabo nie grał to na swoje wychodzi.

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 06 kwie 2008, 23:10

7 punktów przewagi, 7 kolejek do końca. Cięzko będzie to zjebać, ale wszystko się da.

2008.04.13 Primera División - 32. kolejka Real Madryt - Real Murcia
2008.04.20 Primera División - 33. kolejka Racing Santander - Real Madryt
2008.04.27 Primera División - 34. kolejka Real Madryt - Athletic Bilbao
2008.05.04 Primera División - 35. kolejka CA Osasuna - Real Madryt
2008.05.07 Primera División - 36. kolejka Real Madryt - FC Barcelona
2008.05.11 Primera División - 37. kolejka Real Saragossa - Real Madryt
2008.05.18 Primera División - 38. kolejka Real Madryt - Levante UD

Terminarz mamy dosyć cięzki w końcówce, niedzielny mecz z Murcią musimy wygrać obowiązkowo. W Santander, Pampelunie i Saragossie jak zdobędziemy 6 punktów to będzie cudownie, w aktualnej formie - nierealne. I GD, które rządzą się swoimi prawami ;)
Barcelonę czekają boje z Espanyolem, który rok temu zapewnił nam mistrzostwo i Valencię, która już w tym sezonie z Barcą wygrała. Jednak nie w FCB widzę naszego najgroźniejszego rywala w walce o tytuł, a w Villarealu, który potrafi wygrywać z każdą mierną drużyna PD i traci punkty regularnie tylko z najlepszymi.

Awatar użytkownika
el Crack
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el Crack » 06 kwie 2008, 23:44

Gdybym miał porównywać Real z pierwszej części sezonu do przeciwników z którymi mamy grać, nie miałbym wątpliwości, tytuł mamy w kieszeni, jednak patrząc na ostatni Real Madryt to nie jest takie oczywiste. Najśmieszniejsze jest to, że wygrywamy z najlepszymi drużynami z czołówki (często bezproblemowo), a dostajemy po pupie lub tracimy punkty na średniakach. Jednak na dzień dzisiejszy, logicznie patrząc:

1. U siebie z Murcią nie powinniśmy mieć kłopotów, albo inaczej, problemy mogą być, jednak 3 pkt powinny pozostać na Santiago.

2. Racing pewnie się zmobilizuje na Królewskich, jednak ostatnio są w słabej formie i nie mają zbytnio kim straszyć. Przewiduje zwycięstwo.

3. Z Athletic zawsze gra się ciężko, przede wszystkim grając na San Mamés. Mecz rozgrywamy u siebie więc mamy pewną przewagę, tutaj optowałbym 1X.

4. Osasuna również nie jest wygodnym rywalem, gramy nierówno, więc po tych "wywróżonych" zwycięstwach przegrywamy.

5. Mobilizujemy się na mecz z mocniejszym przeciwnikiem i wygrywamy z Barcą po wygranym meczu. Strzelcem jednej bramki - Casillas, znaczy Pepe, ale pakuje piłkę Victorowi.

6. Gdybyśmy grali z Saragossą z poprzedniego sezonu, wyposażoną w lepszą obronę to remis byłby ciężkim wynikiem do wywalczenia. Tutaj 3 punkty musimy zdobyć.

7. To chyba formalność

Ja to widzę tak, nie mam szczęścia w lotku, ale zobaczymy, szpaler na SB z FCB byłby pięknym zwieńczeniem.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 07 kwie 2008, 4:18

Spodziewałem sie naprawde, ze pokazesz mi gdzie napisalem o Realu o jako najwiekszym szczesciarzu, a ty tego nawet nie znalazles, co jeszcze lepsze dales cytat, ktory odnosi sie jedynie do spotkania z Mallorca. Co łatwo stwierdzic gdyby nie wyrywac jednego zdania z całej mojej odpowiedzi i takze cytatu do jakiego ta wypowiedz była.

Marquez
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marquez » 07 kwie 2008, 4:29

DominoWalcz pisze:
Wilmore pisze:Tak jest, Bar$a kradnie, Real pokrzywdzony, Laporta kupuje sędziów prawie jak Moratti, a tak naprawdę, to remis był tylko przez niekorzystny układ planet.
Nic z tych rzeczy nie powiedzialem. I nie chodzi o zadne przekupstwa czy niesprawiedliwosc, tylko po prostu o szczescie, profesorze Wilmore (vel Engel). A podalem dobitny przyklad, kto ma wiecej szczescia niz umiejetnosci w tym sezonie.
a to ktos zabrania teraz wywalczania sobie pierwszego miejsca w grupie, ktore niemalze gwarantuje druzyny pokroju celtiku?

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 07 kwie 2008, 11:19

Ruben De La Red zaliczył wczoraj bardzo dobre spotkanie z Barcelona wiec nie dziwie sie ze od nowego sezonu dostanie u nas hiszpan szanse.

Jest nadzieja ze zaczniemy mocniej korzystać z naszych wychowanków.
Esteban Granero równiez grał z Barca i wypadł dobrze. Granero chyba powinien jednak jeszcze sezon spedzić na wypożyczniu

W ubiegłym tygodniu krążyły też pogłoski jakoby Atletico Madryt poważnie sie interesowało Alvaro Negredo z Almerii - naszym wychowankiem do którego mamy prawo odkupu

Javier Clemente w wywiadzie powiedział ze Murcia przyjedzie na SB murować bramkę przez cały mecz. ponadto hiszpan który nigdy nie przedpadał za Realem stwierdził ze Murcia nie przegra a Schuster bedzie narzekał na sędziego :badziewie:

moze lepiej by było zeby jednak Clemente trenował Iran, zamiast Murcii :D

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 07 kwie 2008, 11:41

vakabayashi pisze: Schuster bedzie narzekał na sędziego :badziewie:

moze lepiej by było zeby jednak Clemente trenował Iran, zamiast Murcii
bo on narzeka jak nie wygrywa. Chyba ze tak jak z Mallorca pomogli mu zdobyc punkt to wtedy cie cieszy
W kazdym razie Murcia jest w stanie zdobyc punkt na SB, albo inaczej to Real jest w stanie stracic 2 punkty. W koncu wyscig slimakow zobowiazuje :wink:

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 07 kwie 2008, 13:51

Bienias pisze:Chyba ze tak jak z Mallorca pomogli mu zdobyc punkt to wtedy cie cieszy
jakis inny mecz chyba ogladales

Awatar użytkownika
morświn
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: morświn » 07 kwie 2008, 16:21

i znowu trzeba czekac tydzien na kolejne mecze ligowe i na kolejne niespodzianki.
Real-Murcia
Huelva-Barcelona
Almeria-Villareal

My musimy koniecznie wygrac, nie patrza na innych. Podobno gramy w niedziele o 17:00, nie wiem czy o tej godzinie puszcza gdzies mecz Realu.

edit , na livesport pisze ze gramy o 19, wie ktos moze wkoncu o ktorej mecz?

Awatar użytkownika
el Crack
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el Crack » 07 kwie 2008, 16:36

Z tego co wiem o gramy w niedzielę o 17:00.

A mecz Realu na pewno będzie na Digital+ i Premiere (na C+ mówili, że nie będzie).

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 07 kwie 2008, 16:44

el Crack pisze:A mecz Realu na pewno będzie na Digital+ i Premiere
A ty masz te kanaly? :shock:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”