Filmy - Strona 78

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Re: Jakie nowe filmy polecacie :)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 13 paź 2011, 19:04

Rezus pisze:To, że wśród cudownych filmów tvnu się wyróżnia lekko nie czyni tego filmu dobrym od razu.
Jasne, że nie. Nie zrozumieliśmy się do końca. Fragment "a wśród filmów sensacyjnych pokazywanych w ostatnim czasie przez TVN ciężko znaleźć coś lepszego" miał być tylko dodatkiem do stwierdzenia, że Shooter to naprawdę dobre kino akcji.

8 części prawdy nie miałem przyjemności obejrzeć.

Klasyka powraca:

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1531
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 16 paź 2011, 11:01

Zdecydowanie ODRADZAM film "Baby są jakieś inne". Denne, nudne i żenujące, a żarty użyte w filmie starsze od internetu. Podczas seansu ludzie wychodzili z kina, bo szkoda było na to patrzeć.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 16 paź 2011, 11:27

Może nie koniecznie jakie filmy polecacie ale szukam pewnego filmu.
Pamiętam, że oglądałem go jakieś 5-6 lat temu może trochę wcześniej/później.
Film opowiadał o kilku kolegach (chyba pięciu lub sześciu, nie pamiętam dokładnie), którzy jechali na mecz bejsbola, takim garbusikiem, przez opuszczoną dzielnicę, nastrój był mroczny, wszędzie mgła, i nagle ktoś zaczął ich zabijać po kolei. Pamiętam też scenę, gdy szli przez kładkę pomiędzy blokami i jeden facet z obrączką spadł z niej. Końcowa scena odbywała się w jakimś sklepie, później policja się pojawiła. Proszę o nazwę filmu jeśli ktoś wie o co mi chodzi :beer: Dobrze by było sobie przypomnieć ten film, bo ciągle lata mi po głowie. Pamiętam, że oglądałem go na Polsacie, jeśli coś to pomoże.

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 16 paź 2011, 11:36

a ja z mojej strony polecam film LINCZ - produkcja z tego roku. Dawno żaden polski film nie zrobił na mnie takiego wrażenia :brawo: No i film na faktach co u mnie zawsze dodatkowo plusuje bo bardziej przemawia do mnie.

Awatar użytkownika
lukinis131
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lukinis131 » 16 paź 2011, 12:31

Aker pisze:a ja z mojej strony polecam film LINCZ - produkcja z tego roku. Dawno żaden polski film nie zrobił na mnie takiego wrażenia :brawo: No i film na faktach co u mnie zawsze dodatkowo plusuje bo bardziej przemawia do mnie.
Potwierdzam , film naprawdę godny uwagi . Oglądałeś Dom Zły , Wesele ? Myślę , że te filmy zrobią na Tobie wrażenie :)

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 16 paź 2011, 12:53

domu złego aby nie oglądałem, kiedyś miałeś ściągnąć ale były komentarze, że ludzie wychowani w Wolnej Polsce nie zrozumieją tego filmu to się zniechęciłem :P dziś ściągnę na pewno i postaram się obejrzeć w wolnej chwili jak tak polecasz :beer:

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 16 paź 2011, 13:26

Arwin pisze:Może nie koniecznie jakie filmy polecacie ale szukam pewnego filmu.
Pamiętam, że oglądałem go jakieś 5-6 lat temu może trochę wcześniej/później.
Film opowiadał o kilku kolegach (chyba pięciu lub sześciu, nie pamiętam dokładnie), którzy jechali na mecz bejsbola, takim garbusikiem, przez opuszczoną dzielnicę, nastrój był mroczny, wszędzie mgła, i nagle ktoś zaczął ich zabijać po kolei. Pamiętam też scenę, gdy szli przez kładkę pomiędzy blokami i jeden facet z obrączką spadł z niej. Końcowa scena odbywała się w jakimś sklepie, później policja się pojawiła. Proszę o nazwę filmu jeśli ktoś wie o co mi chodzi :beer: Dobrze by było sobie przypomnieć ten film, bo ciągle lata mi po głowie. Pamiętam, że oglądałem go na Polsacie, jeśli coś to pomoże.
Kurde widziałem ten film tylko nie pamiętam tytułu... jechali na mecz baseball'a ale z faktu tego, że był korek na autostradzie postanowili zjechać z autostrady i jechać skrótem przez tą dzielnice w której były jakieś gangi i zaczęli ginąć jeden po drugim :P

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1531
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 16 paź 2011, 13:44

Aker pisze:domu złego aby nie oglądałem, kiedyś miałeś ściągnąć ale były komentarze, że ludzie wychowani w Wolnej Polsce nie zrozumieją tego filmu to się zniechęciłem :P dziś ściągnę na pewno i postaram się obejrzeć w wolnej chwili jak tak polecasz :beer:
Również polecam Dom Zły w dobie żenady kręconej w Polsce to film się zdecydowanie wybija

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 16 paź 2011, 14:22

http://www.filmweb.pl/film/Mi%C5%82e+ma ... 002-106340

To jest dopiero dom zly. Ogladalem wczoraj i calkiem mily film o spolecznej patologii. Jezeli ktos lubi takie klimaty to smialo.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6624

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 16 paź 2011, 14:48

Aker pisze:domu złego aby nie oglądałem, kiedyś miałeś ściągnąć ale były komentarze, że ludzie wychowani w Wolnej Polsce nie zrozumieją tego filmu to się zniechęciłem :P
Nie wiem co w tym filmie jest do zrozumienia, to, że wszyscy chleją (o czym wszyscy wiedzą) czy to, że służby działały w sposób taki jaki działały. Film mocny, jeden z lepszych polskich filmów ostatnimi czasy. Lincz miałem oglądać, ale jakoś nie mam czasu zawsze, teraz, dzięki rekomendacji, pewnie taki czas znajdę :D

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 28 paź 2011, 14:53

Oglądałem ostatnio Hangover II i muszę przyznać, że okazał się ten film dla mnie wielkim rozczarowaniem... było oczywiście kilka śmiesznych scen jak to w komediach bywa, ale według mnie producenci poszli na skróty i po prostu nakręcili ponownie pierwszą część filmu tylko, że w nowej lokacji jaką był tym razem Bangkok. 5/10.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 28 paź 2011, 15:20

KajoFC pisze:(...) ale według mnie producenci poszli na skróty i po prostu nakręcili ponownie pierwszą część filmu tylko, że w nowej lokacji jaką był tym razem Bangkok.
No przecież taki był zamysł tego filmu. Ja się w kinie bardzo dobrze bawiłem.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 28 paź 2011, 15:25

No wiedziałem, że będzie o jakiejś bani po której nikt nic nie wie co się działo...ale to już przesada wszystko dokładnie tak samo jak w pierwszej części... nawet był Mr.Chow i Tayson a jedyną widoczną zmianą było to, że zamienili dziecko z małpą i nakręcili film. A rola Alana to już w ogóle przesadzone do maksa.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 28 paź 2011, 15:39

Zmartwię Cię. Ma być trzecia część, prawdopodobnie w Amsterdamie. :wink:

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda