Lech Poznań (zbiorczy) - Strona 78

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kto wg Ciebie był największym wzmocnieniem Lecha w letnim okienku transferowym:

Sławomir Peszko
5
7%
Manuel Arboleda
9
12%
Tomasz Bandrowski
2
3%
Robert Lewandowski
33
45%
Ivan Turina
2
3%
Semir Stilić
22
30%
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: Lech Poznań (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 29 mar 2010, 23:08

Pewnie. Bo wywiad z funkcjonariuszem CBŚ potwierdzony przez jego zwierzchników jest kompletnie niewiarygodny.
Klapki na oczach, klapki na oczach i nic więcej. Dokładnie to samo podejście, co przy kwestiach licencyjnych - jak jest dobrze, to najlepsi kibice w Polsce, jak jest źle, to ten facet nigdy nie miał nic wspólnego z WL i odcinamy się od niego. Jak to ma się do słów człowieka z WL, który stwierdził, że się znajomych i kumpli nie opuszcza w potrzebie? :lol:
Najbardziej podobały mi się słowa o tym Olafie - całe ciało w tatuażach, a nie interesował się meczami swojego klubu, pamiętam takich ludzi na Bukowej, dokładnie ta sama sytuacja, tyle że na początku lat 90, a tu sprawa sprzed paru lat. Takimi ludźmi należy gardzić, a tu się roztrząsa kwestię legalności zdjęcia - na pewno ludzie w GW pozwoliliby sobie na publikację go, gdyby nie było to legalne. :lol:
Bardzo cieszą zapowiedzi coraz częstszych i brutalniejszych interwencji w sprawach takich bydlaków, to cieszy.
Żeby nie było - gdyby sprawa kończyła się na bijatykach tego bydła między sobą, to sam bym im dał broń do ręki, żeby się wykończyli. Ale skoro w grę wchodzą narkotyki, wymuszenia, wsparcie dla przestępców w więzieniach, to ja dziękuję za takich "najlepszych kibiców w Polsce". Zamiast ich 20 tysięcy kontrolowanych przez takiego Olafa wolę przejść się na Puszczę Niepołomicę.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 29 mar 2010, 23:17

Wywiad jest mocny i zawiera duzo faktow a wy poruszacie jakies bzdety typu fotki jak na NK.
Ja bym chciał poznać najważniejszy fakt, dlaczego zostali wypuszczeni na wolność przez sąd. Teksty o przepełnionych więzieniach jest tak śmieszny, że szkoda go nawet komentować. Zdaje się, że istnieje coś takiego jak domniemanie niewinności? A jeśli panowie zostali wypuszczeni na wolność przez niezawisły sąd, to coś tu jest nie tak.
Już Szadkowski raz pisał o 711 kibolach z widelcami w ręku :lol:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 29 mar 2010, 23:25

Bo może toczyć się dalej postępowanie sądowe przeciwko nim, bo może trwać śledztwo w dalszym ciągu przeciwko innym z tej bandy, bo są przepełnione więzienia - to akurat smutny fakt - bo są jedynie członkami grupy przestępczej, a poszukuje się grubszych ryb.
A jeśli ktoś się zna na prawie, to pewnie znajdzie 10 kolejnych powodów.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 29 mar 2010, 23:27

Nie jestem specjalista, ale jesli prokuratura uznała ze na tym etapie sledztwa nie ma obaw, ze moga mataczyc, przeszkadzac to chyba moga odpowiadac z wolnej stopy. Niech sie wypowie ktos, kto sie zna. Zawsze zdawałao mi sie, ze jest róznica miedzy zatrzymanym a skazanym

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 29 mar 2010, 23:32

Bienias pisze:To jest wyznacznik dla ciebie..inny? Powodzenia
Nie jest to dla mnie wyznacznikiem. I mam wrażenie, że nie wiesz dlaczego tak napisałem. Napisano, że "bo pewnie nie ma miejsca w pace" ale "pewnie" to żaden wyznacznik jak nie zna się toku procesu.
Bienias pisze:bo byli i nic a merytorycznie cos. Ciekawe musza byc ich daty odejscia.
NIE BYLI członkami Lecha. I nie może być ciekawe "coś" co nie miało miejsca.
Po drugie i tu przeczytajcie ze zrozumieniem: nawet GDYBY byli to co? To jest stowarzyszenie najzyklejsze w świecie, tak samo Twoja zajebista Barcelona, której fanatycznym fanatykiem :lol: jestes od kołyski (jak głosi piosenka onetowych napinaczy) ma w swoim stowarzyszeniu bodaj 150 tys członków! I co!? Jak kilku okaże się mordercami to napiszą, że kibole Barcy są mordercami? Ludzie opamiętajcie się.
Bienias pisze:Policja twierdzi...
Policja ma prawo zobaczyć, kto był, jest członkiem WL. Rzecznik policji powiedział, że nie prawdą jest aby tych 16 zatrzymanych było kiedykolwiek członkami WL.
Bienias pisze:Wywiad jest mocny i zawiera duzo faktow
hahaha co jest faktem a co nie TY nie wiesz. Bo nie znasz realiów.
Jak jest na Bułgarskiej? Najbezpieczniej w Polsce! Ale niekórych to boli. Aha i jeszcze jedno... "nieformalny pakt" ahaha ani nie można tego udowodnić ani potwierdzić ahaaaha. Dobre. Klub powinien tu zareagować. Dlaczego? BO TO OCHRONA jest wynajęta przez klub aby pilnować porządku matoły!
Bienias pisze: poruszacie jakies bzdety typu fotki jak na NK.
Kto porusza to porusza.
cloner pisze:Bo artykuły z gw o kibicach są tak samo wiarygodne jak z faktu o transferach.
Niektórym nie przemówisz Cloner. Przecież "napisali"... :D
Wilmore pisze: Bo wywiad z funkcjonariuszem CBŚ potwierdzony przez jego zwierzchników jest kompletnie niewiarygodny.
Abyś wiedział, że jest tam wiele głupot. Już pisałem ale jak można udawać ślepego to czemu nie.
Wilmore pisze: Dokładnie to samo podejście, co przy kwestiach licencyjnych - jak jest dobrze, to najlepsi kibice w Polsce, jak jest źle, to ten facet nigdy nie miał nic wspólnego z WL i odcinamy się od niego.
O co Ci kór****a człowieku chodzi? Czy ty wiesz co piszesz? Ci, którzy z WL go znają a jest ich bardzo dużo wcale się od niego nie odcinają. Ale jest to do cholery ich prywatna sprawa, bo do cholery są to problemy osobiste a nie klubowe! Kurde czy tak trudno oddzielic te dwie sprawy?
Wilmore pisze:Jak to ma się do słów człowieka z WL, który stwierdził, że się znajomych i kumpli nie opuszcza w potrzebie?
Wejdz na forum WL i poczytaj trochę bo piszesz takie pierdoły bez pokrycia, że szok!!!!!!!!
Wilmore pisze:to ja dziękuję za takich "najlepszych kibiców w Polsce".
A ja widziiałem jak kibic Olympiakosu pali trawke. I jeszcze może nią handluje? :roftl3: Nie da się czytać twoich wypocin, bo są tak uogólniające, że sam chyba nie wierzysz w to co piszesz :pogrzeb:

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 29 mar 2010, 23:33

Sąd okręgowy wypuszcza chuliganów, których zatrzymaliście, twierdząc, że milczenie na przesłuchaniu i nieprzyznanie się do winy nie oznacza jeszcze utrudniania śledztwa.
Z tego pytania mozna jasno wywnioskować, że Policja była za tym by panowie zostali tymczasowo aresztowani. Więc wszystkie Twoje argumenty spalają na panewce.
Zapewne panowie mają coś na sumieniu, ale jak zwykle gówniana rozdmuchuje sprawe do niebotycznych rozmiarów. Swoją drogą to ciekawe, że Walter czy inny z gównianej mogą np. bez dowodów opowiadać o handlu dragami na stadionie, wyzywać od bandytów i wówczas domniemanie niewinności nie istnieje, ale jakiś aferałów nie aferałów czy przede wszystkim wrednych kapusiów bedą bronić rękami i nogami. Ale przecież hipokryzja to tej gazety drugie ja.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 30 mar 2010, 0:01

Cała sprawa mnie średnio interesuje, ale chcę się odnieść do tego wątku:
W takim razie czemu zostali zwolnieni przez sąd do domu, a nie zostali aresztowani tymczasowo? Czy takie praktyki stosuję się wobec groźny bandytów?
Nie jestem specjalistą w tym względzie, ale coś tam wiem i powiedzieć mogę. Więc Tymczasowe aresztowanie, to najbardziej represyjny środek zapobiegawczy, który może sędzia zastosować gdy jest groźba że oskarżony będzie mataczył, ustalał swoje zeznania z innymi oskarżonymi, gdy jest groźba utrudniania śledztwa, zacierania śladów czy też gdy oskarżony może zwiać (choć do tego służy też dozór i zakaz opuszczania kraju). Tymczasowe Aresztonie nie jest praktyką i praktyką być nie powinno bo to skrajnie represyjny środek (nawet bardziej niż więzienie, bo jesteś odosobniony, nie masz prawa do telefonu, kontrola poczty)
Co za tym idzie, jeśli ktoś nie został tymczasowo aresztowany, nie znaczy to, że jest niewinny. Jest oskarżony, postawione są mu zarzuty i czeka na proces.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 30 mar 2010, 0:56

NIE BYLI członkami Lecha. I nie może być ciekawe "coś" co nie miało miejsca.
Po pierwszych informacjach zapytaliśmy Krzysztofa Markowicza, szefa Wiary Lecha, jak skomentuje zatrzymanie osoby, która dbając o stadionowe bezpieczeństwo, handlowała też prochami.

- Nic nie wiem o zatrzymaniach. Czy "Olaf" nadal jest naszym członkiem? Nie mogę znać każdego z ponad 800 osób, które do nas należą - powiedział Markowicz.
.. "nieformalny pakt" ahaha ani nie można tego udowodnić ani potwierdzić ahaaaha. Dobre. Klub powinien tu zareagować. Dlaczego? BO TO OCHRONA jest wynajęta przez klub aby pilnować porządku matoły!
Napisz to do SKLW bo oni nie szanuja ochrony wynajetej przez klub. Nie wiem czy na Lechu sa stewardzi nie wiem czy taka role pelni WL ale wiem ze w Poznaniu kreci walki gora(Amica Poznan) to smiem twierdzic ze i dol tez.
Wejdz na forum WL i poczytaj trochę bo piszesz takie pierdoły bez pokrycia, że szok!!!!!!!!
zrodlo wiedzy niczym gowniana :haha:
Swoją drogą to ciekawe, że Walter czy inny z gównianej mogą np. bez dowodów opowiadać o handlu dragami na stadionie,
Walter tego nie powiedzial a Ostrowski i jego kompani.

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 30 mar 2010, 1:12

Bienias pisze:Napisz to do SKLW bo oni nie szanuja ochrony wynajetej przez klub. Nie wiem czy na Lechu sa stewardzi nie wiem czy taka role pelni WL ale wiem ze w Poznaniu kreci walki gora(Amica Poznan) to smiem twierdzic ze i dol tez.
Wg GWna Olaf był szefem ochrony. Dupa nie prawda, szefem ochrony jest zupelnie inna osoba z WL. Na meczach jako stewardzi pełni ochrona wynajęta przez klub. Kolejny artykuł Gwna pod napięciem i jak zwykle zafałszowanym.
Bienias pisze:zrodlo wiedzy niczym gowniana
Jakieś argumenty? Źródło twojej odp niczym gówniana :haha: tako bym rzekł.
Poczytaj więc jeszcze raz dlaczego kazałem mu tam zajrzeć a potem pomyś czy nie piszesz pierdół tylko po to by pisać.
Litar tam duzo pisze, to zweryfikujesz swoje "myślenia" z tym jak Litar uwaza.

No i panie Wilmore jak masz jakies wątpliwości (bo byłes ciekaw co na to kibice Lecha) to wejdz na lepsze źródlo wiedzy niz ta piknikowa pilka.pl i zapytaj samego prezesa WL.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 30 mar 2010, 8:23

taaa Litar wie lepiej niz CBS.
Bez komentarza.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 30 mar 2010, 11:48

Jak trzeba być zaślepionym, by wierzyć, że Litar, czy ktokolwiek z "góry" Wiary Lecha w tym temacie będzie choć odrobinę wiarygodny?
Równie dobrze mógłbym wejść na legialive.com, czy inne skupisku "jedynych, prawdziwych" fanów Legii i spytać się, jaka jest prawda na temat ITI.
Albo clonera na temat policji. :lol:

CBŚ zabrało głos w sprawie i jest po stokroć bardziej wiarygodne od wszelkich Polów czy innych dziennikarzy z Wyborczej. I to strasznie boli kibiców Lecha, którzy kolejny raz biorą się za podważanie oczywistości - po Reissie, zamieszaniach z Amicą Poznań, teraz to. Serce roście, gdy widzi takich romantycznych idealistów wśród młodzieży, szkoda tylko, że wysiłek ukierunkowany na tak beznadziejną sprawę. :wink:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8680
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 30 mar 2010, 12:12

Ten Szadkowski jest jakiś popierdolony czy jak? W dzisiejszej GW kolejny pseudoartykuł o kibicach KKS.

http://www.sport.pl/pilka/1,70993,77156 ... rony_.html
Gdy zatrzymano bojówkarzy z "Olafem" (według funkcjonariuszy był członkiem WL) na czele, obecny szef Wiary Lecha Krzysztof Markowicz pisał na forum: "My nie jesteśmy politykami i w ramach obrony wizerunku nie będziemy odsuwać się od osób, które znamy wiele lat i które zrobiły wiele dla środowiska kibicowskiego. I nie obchodzi nas to, co kto robi poza stadionem. Jeśli ktoś wybiera wizerunek, a nie kolegę, to niech się trzyma z daleka od nas, bo my reprezentujemy inne wartości i zawsze tak będzie".
I trudno się tej opinii nie dziwić. To normalne, nas się nie da kupić, my nie sprzedajemy kumpli. Przeciwko kurestwu i upadkowi zasad, są to wartości obce tej "nowożytnej" Polsce, gdzie liczy się tylko kasa.

Poznański klub współpracuje z Wiarą Lecha od lat. Według umowy z 2006 r. stowarzyszenie sprzedaje bilety na mecze wyjazdowe, pobiera opłaty za korzystanie ze stadionowego parkingu, może organizować zbiórki pieniędzy w czasie spotkań. Klub zobowiązał się do konsultowania ze stowarzyszeniem cen biletów oraz przekazania mu 10 akredytacji dziennikarskich, pięciu zwykłych karnetów i trzech vipowskich. "Dyskutujemy [z kibicami] o wszystkich kwestiach związanych z prowadzeniem klubu piłkarskiego. Kibice są bardzo aktywni i interesują się swoim klubem" - tłumaczył przed sądem Arkadiusz Kasprzak, wiceprezes Lecha. Umowa została przedłużona w lipcu.
To jest najlepsze :haha:
Przecież tak jest prawie w każdym klubie piłkarskim w ekstraklasie (poza Legią pewnie) :haha:

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 30 mar 2010, 13:24

CBŚ zabrało głos w sprawie i jest po stokroć bardziej wiarygodne od wszelkich Polów czy innych dziennikarzy z Wyborczej
Tak jak była Polcija jak zatrzymywała 700 bandytów pod Zamkiem Królewskim. I od kiedy to tak GóWniana wierzy służbom specjalnym w Polsce, przecież jak zatrzymywano na gorącym uczynku panią Sawicka, Marczuka-Pazura, to jak te zaczęły gadać o uwiedzeniu, zakochaniu...to GóWniana im poświęcała pół gazety. Jak jakiś inny Miro czy inny aferał kręcił lody, to również bredzono o pełzającym zamachu stanu, a tutaj nagle służba specjalna jest wzorem wiarygodności. Cóż za odmiana :lol:

A dzisiejszy gniot Szadkowskiego szkoda komentować. To nie może być przypadek, że tacy ludzie jak Kublik, Dominisia Wielowiejska, Wroński czy Szadkowski pracują w jednej gazecie. Tam chyba przyjmują wg. cech chakateru. Tych najbardziej skundlonych.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8680
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 30 mar 2010, 13:57

Reakcja klubu natychmiastowa :brawo:

Lech rozwiązał umowę patronacką z Gazetą Wyborczą

Lech Poznań rozwiązał umowę patronacką z "Gazetą Wyborczą". O rozwiązaniu umowy klub informuje na swojej stronie internetowej.

W związku z cyklicznie pojawiającymi się publikacjami dziennika "Gazeta Wyborcza" szkalującymi klub KKS Lech Poznań SA informujemy, że zawarte w nich informacje są pomówieniami, naruszają dobra osobiste zarówno klubu, jak i jego pracowników i przede wszystkim kibiców. KKS Lech Poznań uznaje podane w nich informacje za tendencyjne i zniesławiające, w związku z czym w dniu dzisiejszym jednostronnie rozwiązał w trybie natychmiastowym łączącą Klub oraz Gazetę Wyborczą umowę patronacką. Ponadto informujemy, że Klub jest zadowolony z dotychczasowej współpracy ze Stowarzyszeniem "Wiara Lecha", uznaje ją za wzorcową i będzie z kibicami współpracował na dotychczasowych partnerskich zasadach. - czytamy na stronie Lecha.

źródło: Lech Poznań

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 30 mar 2010, 14:01

Gdyby faktycznie zaistniało naruszenie dóbr osobistych klubu i jego pracowników, to na rozwiązaniu umowy by się nie skończyło.
Poddali się presji kibiców, ale nie mają odwagi pozwania GW do sądu. To chyba jasno pokazuje, kto ma w tym sporze rację.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”