Babel pisze:Jeszcze wróce do Łaski. Bo jestem w stanie poświecić swoje przyrodzenie, że Łasko nie łapie 365 cm w ataku. Tylko danych nie można nigdzie zweryfikować. Nie o zasięg chodzi, bo Giba łapie w ataku jeszcze niżej, ale ta jego dynamika i umiejętności techniczne. W ogóle zasięg nie ma znaczenia, bo tendencja w światowej siatkówce jest taka, że wystawy maksymalnie się przyśpiesza i obniża. Co z tego jak łapią po 360 jak atakują z piłek na wysokości góra 3 metrów. No może poza kontratakami.
No wiem, ze zasieg nie ma tak ogromnego znaczenia, bo po co skakac 365 skoro blok skoczy gora 320, ale chodzilo mi o to, jaki ten zawodnik ma potencjal. Mysle, ze podobny do Mariusza.
Babel pisze:Jednak LŚ jest impreza bardzo ważną i także punktowaną przez FIVB i nie mozna jej odpuszczać. Tymbardziej, że relatywnie łatwą grupę.
I tak uwazam, ze to tylko impreza przeznaczona dla poprawienia sobie budzetu i by dac kibicom troche radosci. Po co mamy poprawiac ranking skoro jestesmy na wysokiej czwartej pozycji i jestesmy w bardzo komfortowej sytuacji przy rozstawianiu nas do wszelkich grup - eliminacji do igrzysk, czy samych igrzysk. W zeszlym roku nie zagralismy w finale LS a wyszlo nam to na dobre. Z kolei Francuzi tak sie podniecili tym, ze zagrali w finale z Brazylia, ze juz mysleli, ze sa w stanie siegnac po zloto MS a wyszlo wiadomo jak. Juz lepiej dac odpoczac kilku zawodnikom w tym napewno Wlazlemu a spokojnie przygotowac sie do najwazniejszej imprezy sezonu - mistrzostwom Europy. Zreszta ja chcialbym w koncu zobaczyc jak ci nasi ligowcy wypdna w konfrontacji z czolowymi zawodnikami LS, bo jak juz powiedzialem, Wika wcale nie musi byc gorzy od Swiderskiego, kwestia tylko zgrania.
Edit: Zna ktos moze jakas strone, gdzie mozna sledzic na zywo mecze Ligi Mistrzow lub ewentualne szybko otrzymac rezultat ? Bo na kuponie zostal mi juz tylko mecz Friedrichshafen i chcialbym w miare szybko znac wynik. Mam nadzieje, ze wygraja