Atletico Madryt (zbiorczy) - Strona 78

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Najlepszy napastnik Atletico w ostatnim dziesiecioleciu to:

Sergio Aguero
15
29%
Fernando Torres
4
8%
Radamel Falcao
17
33%
Diego Forlan
6
12%
Diego Costa
2
4%
Antoine Griezmann
7
14%
Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 7

Re: Atletico Madryt (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 07 lip 2010, 18:22

Magnum pisze:Co sądzisz o transferze Frana Meridy? Ma szansę na pierwszy skład czy raczej będzie wchodził z ławki?
Jak będzie grał świetnie to będzie pewnie grał w podstawowym składzie, ale wątpię aby tak się stało. Zresztą przewiduje że Merida będzie grał bardzo mało, nie wiele więcej niż miało to miejsce w Arsenalu. Jednak pamiętając jego bardzo dobrą grę w Real'u Sociedad może się okazać że po prostu Premier League mu nie służyła i w Hiszpanii stanie się gwiazdą.
jordan20 pisze:chyba,ze atletico zmieni system na 451 (gdyby odszedl np aguero)
Tak się nie stanie. Gdyby nawet odszedł Aguero (w co wątpię, bo nikt w takiej jego formie nie da 60 mln euro, a Atletico go za mniej nie puści) to i tak wówczas Atletico kupi nowego napastnika.
jordan20 pisze:jesli nie to w w srodku dalej bedzie gral assuncao i tiago,
na zmiane raul garcia i fran merida
Dr.Football1 pisze:Assuncao to dla mnie pierwszy zawodnik do odstrzalu. Srodek pola powinni tworzyc RG i Tiago,pierwsze na zmiane bylyby dwie perelki Merida i Camacho (jezeli oczywiscie wladze sie go nie pozbeda).
Tiago póki co nie jest jeszcze zawodnikiem Atletico. Raul Garcia jest na wylocie o ile trafi się oferta z 8 mln euro to jestem przekonany że Atletico go sprzeda. Camacho najprawdopodobniej odejdzie na zasadzie wypożyczenia lub zostanie włączony w jakiś transfer z opcją odkupu (co miało mieć miejsce już w poprzednim sezonie), bo póki co nie ma żadnych szans zagrać choćby z 300 minut w PD. Zapominacie o jednej podstawowej i fundamentalnej kwestii. Do Atletico wrócił Mario Suarez i z pewnością powalczy o miejsce w podstawowym składzie.

Generalnie dobrze by było gdyby Tiago został odkupiony (za te 4,5 mln euro) Raul Garcia odszedł by za jakieś 8 mln euro (z tej kasy zamiast jednego RG jest Tiago i Mario), Camacho odszedł gdzieś gdzie mógł by pograć. I środek wyglądał by tak :

- Paulo Assuncao
- Mario Suarez
- Tiago Mendes
- Jurado
- Fran Merida
- Ruben Perez
- Koke

Ci zawodnicy gwarantowali by wystarczającą jakoś do walki o pierwszą czwórkę w PD.
Dr.Football1 pisze:Jurado nie pasuje mi do srodka pola,to szybki drybler z ogromnym ciagiem na bramke. Skrzydlo,atak lub cofniety napastnik w systemie 442 to optymalne dla niego pozycje.
Jego ulubiona pozycja to ofensywny środkowy pomocnik i tam czuje się najlepiej, jednak wiadomo że z braku laku (czyt. kwestii formalnych oraz po części oszczędnościowych) częściej jest wykorzystywany jako lewo skrzydłowy.

Dobrze by było sprzedać także Simao Sabrosę. Simao to świetny skrzydłowy, jednak się wypala. Ponoć jego ogromną zaletą (której nie widać na boisku dla zwykłego kibica) jest to że fantastycznie wykonuje założenia taktyczne. Poprzedni jego sezon był dobry, jednak bez tego błysku. Benfica chętnie przyjęła by go z powrotem, a uzyskane pieniądze powinny wystarczyć na Pedro Leona i wówczas idzie on na prawe skrzydło, a Jose Antonio Reyes w końcu mógłby zacząć grać tam gdzie jego miejsce, czyli na lewym skrzydle. Tylko popatrzcie sobie jaki skład może mieć Atletico przy odrobinie szczęścia :

------------------De Gea------------------

Rafinha - Dominguez - Ujfalusi - Filipe

-------------Tiago------Mario-------------

Pedro Leon-------------------------Reyes

-----------Forlan-------Aguero-----------

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 19 lip 2010, 23:45

http://www.as.com/futbol/articulo/atlet ... ftb_38/Tes

madre ruchy wykonuja dzialacze atletico-przed chwila dopieto ostatnie szczegoly transferu swietnego lewego obroncy luisa filipe za 12 mln euro

zawodnik podpisze kontrakt na 4 sezony

poza nim glosno mowi sie o srodkowym obroncy villareal-godinie,ktory zagral dobry mundial
caly czas tocza sie rozmowy z rennes w sprawie prawego obroncy fanniego

forlan i aguero na 90% zostana,reyes z simao raczej tez

jest szansa,ze po raz pierwszy od wielu wielu lat atletico nie odda 3 pkt (szczegolnie u siebie) lokalnemu rywalowi

sklad maja/beda mieli bardzo konkurencyjny i moim zdaniem powalcza z sevilla o 3 miejsce

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 20 lip 2010, 1:26

Jezeli dopiete zostana transfery Fanni'ego i Tiago to bedzie juz naprawde niezle. Szkoda Pedro Leona - liczylem,ze zasili Rojiblancos :(

Ja mam jeszcze dwa zyczenia co do tegorocznego mercato:

1. Sprzedac Simao i Assuncao (na cholere wladze dalej go trzymaja na Calderon?)
2. Kupic na ich miejsce 2 klasowych graczy,szczegolnie za Portugalczyka.

PS. Jezeli prawda okaze sie transfer Godina to biore pierwszy,lepszy autobus i jade osobiscie podziekowac Cerezo i spolce :)

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 24 lip 2010, 14:17

Oficjalnie:

Luis Filipe zawodnikiem Atletico. Rojiblancos za transfer Brazylijczyka zaplaca okolo 13 mln euro.

Jezeli uda sie jeszcze sprowadzic Diego Godina i Roda Fanni'ego to obrona Atleti bedzie wygladac nader imponujaco. Trzymam kciuki.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 131

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 24 lip 2010, 14:25

Szczerze to Godin jest w zasięgu. Villarreal podobno zgodzi się go oddać za około 15 mln., dodatkowo niemal na pewno w najbliższym czasie kontrakt z nimi powinien podpisać Marchena, którego w Valencii nie chcą, a ma kosztować 3-5 mln. Minusem w tym wszystkim może być fakt, że Barca jest blisko Bruno i to jego ma Marchena zastąpić, a nie Godina :P

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 24 lip 2010, 14:45

I o tym Atletico tez pomyslalo :P

Do Villareal powedrowalaby kasa + jeden z mlodych,utalentowanych obroncow z rezerw,ktory moglby Godina zastapic - mowi sie o Pichu Atienzie lub Paco Regalonie :)

Oby to nie byly tylko plotki...

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 24 lip 2010, 15:13

Jakby przyszedł Godin to już nawet Fanni nie był by tak potrzebny, bo prawdę mówiąc Ujfalusi prezentował się na prawej obronnie bardzo dobrze w poprzednim sezonie i spokojnie jeszcze rok może tam pograć. Za rok wziąć za free z Schalke Rafinhę, wówczas kończy się kontrakt Ufo i wszystko będzie cudownie wyglądało. Bardzo dobra i młoda linia defensywna Atletico (Rafinha-Godin-Dominguez-Filipe), ale jak już ograna.

Jednak Atletico nie da za 15 mln euro za Godina, może 8, może 10, ale właśnie pewnie wychowankami będą chcieli zrekompensować braki finansowe. Ja osobiście wolał bym Godina niż Fanniego.

Co do Luis'a Filipe, niby transfer świetny, ale nie do końca. Atletico sporo ryzykuje. 13,5 mln euro (a kwota może wzrosnąć do 15,5 mln euro, 6 mln euro od razu, 6 w dwóch ratach co rok po 3 miliony + anulowanie długu Deportivo 1,6 mln euro + 2 mln od wyników gry Filipe i pewnie samego Atletico) to spora kwota szczególnie za zawodnika który nie dawno wrócił do treningów po złamaniu nogi. Miejmy jednak nadzieje że Luis będzie grał tak jak w Depor, tyle że szkoda mi Antka który powędruje na ławkę.

Teraz trzeba jeszcze sprzedać Simao Sabrosę, sprowadzić jakiegoś skrzydłowego w jego miejsce (czemu oni nie wzięli Pedro Leona) i wykupić Tiago Mendesa, jednak...

...Ostatnio pojawiła się informacja że Atletico zainteresowane jest Santim Cazorlą który może grać na skrzydle lewym i w środku pomocy. Tak więc sprzedać Simao, kupić Santiego i nie kupować Tiago Mednesa, gdyby było to za mało to sprowadzić ze Sportingu Gijon Miguel'a de las Cuevas'a za nieco ponad milion euro i wtedy kadra będzie wyglądała naprawdę imponująco.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 24 lip 2010, 15:50

Asteniu pisze:Jednak Atletico nie da za 15 mln euro za Godina, może 8, może 10, ale właśnie pewnie wychowankami będą chcieli zrekompensować braki finansowe. Ja osobiście wolał bym Godina niż Fanniego.
Tyle, że Fanni będzie sporo tańszy. Zdziwię się jeśli Atletico da za niego więcej niż 7-8 mln.. co dla mnie i tak wydaje się sumą zawyżoną. Chłopak jest niezły, ale imo w mocnym klubie to się nadawałby jedynie na zmiennika. Dla mnie nie ma sensu kupować kogoś kto nic specjalnego nie wniesie do drużyny.
Biorą pod uwagę poziom obrońców w Atletico (luz, w Valencii jest jeszcze gorzej) to gdyby były pieniądze imo Godin powinien być priorytetem. Może Villarreal będzie chciał Juanito :P
Asteniu pisze:(Rafinha-Godin-Dominguez-Filipe)
Imo obrona nr3 w Hiszpanii by była, tyle tylko że do takiego stanu daleka droga. Zresztą na Rafinhe bym uważał i nie napalał się na niego jakoś za bardzo. Wydaje się, że chłopak stworzony jest do La Liga, ale z jego charakterem podobno jest coś nie tak. To dlatego między innymi Bayern się o niego nie stara, jak i w Schalke za bardzo za nim nie przepadają. Większy kot w worku niż Filipe, ale jeśli faktycznie by miał przejść za free to ryzyko warto podjąć.
Asteniu pisze:Ostatnio pojawiła się informacja że Atletico zainteresowane jest Santim Cazorlą który może grać na skrzydle lewym i w środku pomocy.
Cazorla może grac na każdej pozycji w ofensywnej pomocy, ba nominalnie jest prowoskrzydłowym. Chłopak naprawdę ma niezły przegląd pola, dobre prostopadłe podanie, fajnie czuje grę, niezłe dośrodkowanie, a i jak trzeba potrafi minąć 2-3 rywali. Taki zawodnik który w każdym klubie do którego by trafił by grał ze względu na wszechstronność. Mimo wszystko mam wrażenie, że od dwóch lat stoi w miejscu, zmiana otoczenia by mu pomogła.
Swego czasu pamiętam chyba Real go chciał i mówiło się o 16 mln. (taką miał klauzulę), ale ostatecznie zrezygnowano z tego. Wiadomo jaka cena przewija się w mediach ?

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 24 lip 2010, 17:14

Sammyy pisze:Tyle, że Fanni będzie sporo tańszy.
To fakt. W dzisiejszych czasach kasa dyktuje warunki, jednak Atletico powinno przypomnieć sobie sytuację sprzed paru lat kiedy nie chcieli dać za Davida Ville 12 mln euro i znaleźli tańszą alternatywę w postaci Mateji Kezmana (9,5 mln euro). Mimo wszystko Godin jest ograny w La Liga, gdzie prezentuje się bardzo dobrze. Jest dużo młodszy i tak samo potrzebny. Mam nadzieje że to zdecyduje, a nie pieniądze.
Sammyy pisze:Zdziwię się jeśli Atletico da za niego więcej niż 7-8 mln.. co dla mnie i tak wydaje się sumą zawyżoną. Chłopak jest niezły, ale imo w mocnym klubie to się nadawałby jedynie na zmiennika. Dla mnie nie ma sensu kupować kogoś kto nic specjalnego nie wniesie do drużyny.
Rozumiem że mówisz o Fannim. Ja osobiście nie widziałem jego gry nigdy. Słyszałem tylko że jest cholernie twardym obrońcą którego nie łatwo jest przejść i potrafi wnieść coś do ofensywy. Osobiście nie za bardzo mam zdanie ile on jest wart.
Sammyy pisze:Może Villarreal będzie chciał Juanito :P
Godin = (powiedzmy) 12 mln euro
Godin + (oddanie) Juanito = 100 mln euro :D

[/quote]
Sammyy pisze:Imo obrona nr3 w Hiszpanii by była, tyle tylko że do takiego stanu daleka droga.

Nie taka daleka, wszak 50% już pokonane :P
Sammyy pisze:Zresztą na Rafinhe bym uważał i nie napalał się na niego jakoś za bardzo. Wydaje się, że chłopak stworzony jest do La Liga, ale z jego charakterem podobno jest coś nie tak.

Coś jest nie tak, ale nie jest to Antonio Cassano. Głównie chodziło o to że on chciał odejść (co ponoć miał obiecane), a Schalke nie chciało go puścić i zaczął marudzić. Tutaj głównie w tym transferze chodzi o to że przyszedł by za free, a takiego zawodnika dość za darmo to skarb. Zawsze po roku można go sprzedać za 6-7 mln i strat nie będzie. Problem w tym że jak kończyć będzie mu się kontrakt to ustawi się po niego niezła kolejka i może być wielki problem. Denerwuje mnie że Atletico nie powalczyło o Azpilicuete który poszedł do OM za "śmieszne" 6 mln euro. On byłby chyba najlepszym rozwiązaniem. Młodziutki, bardzo zdolny, już ograny i w dodatku Hiszpan.
Sammyy pisze:Cazorla może grac na każdej pozycji w ofensywnej pomocy, ba nominalnie jest prowoskrzydłowym. Chłopak naprawdę ma niezły przegląd pola, dobre prostopadłe podanie, fajnie czuje grę, niezłe dośrodkowanie, a i jak trzeba potrafi minąć 2-3 rywali. Taki zawodnik który w każdym klubie do którego by trafił by grał ze względu na wszechstronność.

Tym lepiej, bowiem Atletico szukało głównie prawo skrzydłowego po to by Reyes mógł wrócić na swoją lewą stronę. I dlatego mówiło się i prowadzone były rozmowy na temat Pedro Leona, ale wiadomo jak to się skończyło.
Sammyy pisze:Mimo wszystko mam wrażenie, że od dwóch lat stoi w miejscu, zmiana otoczenia by mu pomogła.

Też mam takie wrażenie, być może nowe wyzwanie by mu pomogło pójść level w górę (czy przynajmniej pół).
Sammyy pisze:Swego czasu pamiętam chyba Real go chciał i mówiło się o 16 mln. (taką miał klauzulę), ale ostatecznie zrezygnowano z tego. Wiadomo jaka cena przewija się w mediach ?
Goal.com który oczywiście tłumaczy z Hiszpańskich gazet pisał iż Villarreal oczekuje za niego 10 mln euro co jest ceną promocyjną. Tak przy okazji Villarreal w tym oknie transferowym może stracić naprawdę głównych architektów swojej gry : Bruno, Godin, Cazorla, Rossi, Nilmar, a stracili już Ibagaze, Piresa, Vente, Egurena, Llorente i Marcano.

Wracając do Luisa Felipe to elmundo podaje inne dane dotyczące warunków sprzedaży. 10 mln euro + 1,6 euro długu Depor względem Atletico + 2 letnie wypożyczenie Rubena Perez'a i nie 4 letni, a 5 letni kontrakt.

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 25 lip 2010, 16:01

Dzisiejsze internetowe wydanie Marki pisze że Atletico kupi Diego Godina za... 18 mln euro :shock: 50% jego karty teraz za 9 mln euro, kolejne 50% latem przyszłego roku. Oto news :
Jak donosi dziennik Marca, Diego Godin ma przejść do Atletico Madryt za... 18 milionów euro, czyli tyle ile wynosi jego klauzula odstępnego. Rojiblanco mają od razu przelać na konto "Żółtej Łodzi Podwodnej" 9 milionów euro, a latem przyszłego roku brakującą drugą połowę. Transakcja ma być sfinalizowana w przyszłym tygodniu.

Atletico Madryt kupi 50% praw do zawodnika, a latem przyszłego roku wykupi pozostałe 50 %, tak donosi dziennik Marca. Według madryckiej gazety Miguel Angel Gil starał się obniżyć cenę za Urugwajczyka proponując wypożyczenie naszych zdolnych wychowanków, jednak Prezydent Villarreal'u, Fernando Roig woli pieniądze niż zaciąg młodych Rojiblanco.

Diego Godin dostał od klubu z Vicente Calderon do podpisania czteroletni kontrakt, jednak ten wejdzie w życie dopiero w 2011 roku kiedy zawodnik stanie się w 100% własnością klubu ze stolicy Hiszpanii.

Marca sugeruje iż Atletico nie będzie się targowało z Villarreal'em aby nie przedłużać rozmów, bowiem wciąż 24 latkiem zainteresowany jest Inter Mediolan.
Wychodzi na to że działacze Atletico przechodzą z jednej skrajności w drugą. Rok temu oszczędzali jak się tylko dało i sprowadzali Juanito za free, a teraz szastają kasą na lewo i prawo. Co prawda fajnie że kupują dobrych zawodników, jednak mimo wszystko chyba nie co przesadzają. Oby to się źle nie skończyło.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 25 lip 2010, 16:07

Za Godina oddalbym wlasna siostre,ale 18 mln ?!? Cerezo w totka wygral czy co :mrgreen:

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 25 lip 2010, 16:21

Asteniu pisze:Rozumiem że mówisz o Fannim. Ja osobiście nie widziałem jego gry nigdy. Słyszałem tylko że jest cholernie twardym obrońcą którego nie łatwo jest przejść i potrafi wnieść coś do ofensywy. Osobiście nie za bardzo mam zdanie ile on jest wart.
Widziałem go tylko kilka razy w meczach z Lyonem, Bordeaux czy innym OM bo Ligue 1 dość często śledzę ze względu na fajny klimat rozgrywek. Wrażenia wielkiego na mnie nie zrobił, chociaż przyznać trzeba że jest zajebiście szybki i często wychodzi do przodu siejąc sporo zamieszania. We Francji na pewno się wyróżnia, ale właściwie ostatni sezon plus przebłyski w poprzednim. Wcześniej nie przypominam sobie by o nim było głośno jak teraz. No i chłopak to 81' rocznik, Ujfalusi jest ledwie 3 lata starszy. Jak dla mnie dać szansę jeszcze przez rok Czechowi, a potem kupić kogoś lepszego i bardziej perspektywicznego od gracza Rennes. Faktycznie możecie tego Azpilicuety żałować, tym bardziej za taką kasę.
Asteniu pisze:Goal.com który oczywiście tłumaczy z Hiszpańskich gazet pisał iż Villarreal oczekuje za niego 10 mln euro co jest ceną promocyjną.
Szczerze to za taką sumę bym brał w ciemno.
Asteniu pisze:Dzisiejsze internetowe wydanie Marki pisze że Atletico kupi Diego Godina za... 18 mln euro
Czuję się oszukany, podobno Atletico miało nie mieć za bardzo kasy na transfery, a tutaj jeśli się to potwierdzi będzie już ładnie ponad 30 mln. wydane.
Chociaż trzeba powiedzieć, że ładnie zarobiliście na Roberto :x

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 25 lip 2010, 16:23

Asteniu pisze:Mimo wszystko Godin jest ograny w La Liga, gdzie prezentuje się bardzo dobrze. Jest dużo młodszy i tak samo potrzebny. Mam nadzieje że to zdecyduje, a nie pieniądze.
Godin w La Liga prezentuje się bardzo dobrze. :?: Trochę MŚ chyba przesłaniają wielu obraz Godina, ja go nie pamiętam z bardzo dobrych występów z poprzedniego sezonu. Dla mnie spory przeciętniak, a najwyżej dobry defensor, ale to po jego występach w RPA. Fakt, że Villarreal stracił taki ogrom bramek w porównaniu do reszty ligi to także zasługa min. jego osoby. 18 mln - Roig ma łeb do interesów, ale jak ktoś chce to niech płaci klauzule. To mimo wszystko będzie zła wiadomość dla Barcelony, bo być może za Bruno jeśli jest nim Barca zainteresowana także będzie musiała zapłacić to co zapisane w kontrakcie.

O sam Villarreal bym się nie martwił, odejście Egurena nic nie zmienia, bo to słaby zawodnik, Ibagaza także nie prezentował tego co choćby w Mallorce. Nie wszyscy jeszcze odeszli, a w składzie jest choćby Fuster, który w kilku spotkaniach potrafił namieszać czy wreszcie doszedł Borja.

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 25 lip 2010, 16:38

Sammyy pisze:Szczerze to za taką sumę bym brał w ciemno.
Ja też.
Sammyy pisze:Czuję się oszukany, podobno Atletico miało nie mieć za bardzo kasy na transfery, a tutaj jeśli się to potwierdzi będzie już ładnie ponad 30 mln. wydane.
Chociaż trzeba powiedzieć, że ładnie zarobiliście na Roberto :x
Nie wiem jak to jest, bo jeszcze nie dawno Cerezo przekonywał że Atletico nie ma kasy, a tu nagle takie transfery za taką kwotę, jednak sprzedaż Heitingi, Pongolla i Roberto to jakieś 23 mln euro. Nich będzie że 10 poszło na Salvio, 3 na Suarez'a, 1 mln na Diego Costę to w sumie jeszcze 9 mln zostaje. Do tego Atletico musiało coś zarobić na LE, choćby wyjść na tych rozgrywkach te 10 mln euro do przodu. Być może w tych transferach jest też uwzględniona sprzedaż Simao którego to sprzedać trzeba.
Jarzinho pisze:Godin w La Liga prezentuje się bardzo dobrze. :?: Trochę MŚ chyba przesłaniają wielu obraz Godina, ja go nie pamiętam z bardzo dobrych występów z poprzedniego sezonu. Dla mnie spory przeciętniak, a najwyżej dobry defensor, ale to po jego występach w RPA. Fakt, że Villarreal stracił taki ogrom bramek w porównaniu do reszty ligi to także zasługa min. jego osoby. 18 mln - Roig ma łeb do interesów, ale jak ktoś chce to niech płaci klauzule. To mimo wszystko będzie zła wiadomość dla Barcelony, bo być może za Bruno jeśli jest nim Barca zainteresowana także będzie musiała zapłacić to co zapisane w kontrakcie.
Ja widziałem Godina sporo razy w rozgrywkach La Liga i zawsze mnie przekonywał, być może nie na 18 mln euro. Być może to także efekt porównań jego gry do obrońców Atletico. Rzeczywiście w ostatnim sezonie oglądałem znacznie mniej spotkań niż w poprzednich, jednak Godina parę razy w akcji widziałem i mi się również podobał. Mimo to do tych 18 mln nie jestem przekonany. Mam mieszane uczucia.
Jarzinho pisze:O sam Villarreal bym się nie martwił, odejście Egurena nic nie zmienia, bo to słaby zawodnik, Ibagaza także nie prezentował tego co choćby w Mallorce. Nie wszyscy jeszcze odeszli, a w składzie jest choćby Fuster, który w kilku spotkaniach potrafił namieszać czy wreszcie doszedł Borja.
W sumie Venta to też nie za wiele grał z tego co pamiętam. Ibagaza nie sprawdził się w Hiszpanii nigdzie po za Mallorcą, gdzie zawsze grał co najmniej świetnie. Jednak mimo wszytko zawsze był do dobry zawodnik którego nie łatwo będzie zastąpić. Villarreal nawet pozbywając się paru ważnych graczy zarobi na tym. Przeznaczając połowę tej kwoty na wzmocnienia mogą nie odczuć strat. Ponad to trzeba pamiętać iż Villarreal B fantastycznie spisywał się na zapleczu PD i pewnie stamtąd paru zawodników zostanie przeniesionych do pierwszej drużyny.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 25 lip 2010, 17:13

24 lata,od 3 podstawowy zawodnik jakby nie patrzec silnej druzyny La Liga,w 4 reprezentacji swiata 42A 3gole.

Najlepsze jest to,ze Atleti nie musi placic calej kasy od razu - 9 baniek w tym roku,a za 12 miesiecy kolejne 9 z budzetu transferowego na przyszly rok. Jest na rynku jakis srodkowy obronca,ktory bylby w tanszy,bardziej doswiadczony,lepszy,mlodszy no i oczywiscie chetny do przejscia na Calderon ? Watpie. Dosyc mam Juanitow i srodka tabeli. Z niecierpliwoscia czekam na oficjalne info.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”