Chelsea FC (zbiorczy) - Strona 78

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 15 mar 2006, 21:58

:D :lol: szczerze to nie liczylem z twojej strony na inna odpowiedz...

zauwazylem ze bardzo czesto uzywasz wyrazen lekko namoczonych ironią z domieszka czarnego humoru...niektorzy biora sobie to do serca, a niektorzy nie...cale szczescie 8)

co do tych spotkac Barcelony:
1.ligowe i pucharowe widuje czessto na Barca TV...
2.CL na rodzimych stacjach...

tylko nie bulwersuj juz sie tak...

a tak wogole to na rozladowanie atmosfery proponuje abys poscil sobie moja ulubiona piosenke w ostatnich dniach : Shakira - Hips Don't Lie :D

pozdrawiam Michal 8)

Awatar użytkownika
Tomachos
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomachos » 15 mar 2006, 22:17

a tak wogole to na rozladowanie atmosfery proponuje abys poscil sobie moja ulubiona piosenke w ostatnich dniach : Shakira - Hips Don't Lie
Niggaz posłucha a TY rozładuj sie na "PrOtEcToRa" i idź lulu..

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 15 mar 2006, 22:21

Tomachos pisze: Niggaz posłucha a TY rozładuj sie na "PrOtEcToRa" i idź lulu..
ciezko skapowac twoje rownowazniki...wybacz ale nie zabardzo wtopilem sie w spolecznosc forumowa i mam prawo nie znac waszych lokalnych grypsow :idea:

a tak wogole mam jutro luzik w szkole, wiec moge siedziec i poodpisywac troche na wasze posty. :D

Awatar użytkownika
AspHalt
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AspHalt » 17 mar 2006, 23:07

spokojnie panowie :) wyluzujcie ;)

Zmiena tematu :)

Na jednej z polskich stron Chelsea pojawiła sie informacja jakoby Mourinho miał spełnic życzenie Romana aby w Chellsea było wiecej znanych nazwisk i w zwiazku z tym jest mowa o kupnie A.Cole'a, Teveza, Ibrahimovica, Nedveda :shock: no i przejsciu Ballacka.

Najprawdopodobniej to dziennikarska plotka ale mnie osobiście troche przeraza taka wizja Chelsea. Drugie "galacticos" ?
Jestem za zmianami w ataku, ale Nedved ? Nie ujmując umiejetnosciom tego zawodnika to niebiskim raczej on niepotrzebny, ale z drugiej strony jestem pewien ze Nedved bedzie chcial zakonczyc swoja kariere w Juve i sie nie stresuje zbytnio :P a co do pozostałych transferów to Cole z miłą chęcia, ale patrzac wsteczy i znajac historie to tez mało realne. Tevez wydaje mi sie, ze zasili szeregi Chelsea, Ballack prawdopodobnie tez, a Ibra. prawdopodobnie nie :P
a co wy o tym sadzicie ?

:)

Awatar użytkownika
-=MiC=-
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: -=MiC=- » 17 mar 2006, 23:41

AspHalt pisze:Na jednej z polskich stron Chelsea pojawiła sie informacja jakoby Mourinho miał spełnic życzenie Romana aby w Chellsea było wiecej znanych nazwisk i

Ja to zrozumialem raczej, ze Mourinho chce spelnic zyczenia kibicow (w tym Abramowicza), ktorzy domagaja sie gwiazd. Mozna powiedziec ze chce zrobic to z przymusu.
AspHalt pisze:Najprawdopodobniej to dziennikarska plotka ale mnie osobiście troche przeraza taka wizja Chelsea. Drugie "galacticos" ?

W sumie TeamTalk.Com to nie jakies tam tribalfootball.com, ich informacje sa raczej potwierdzone. Ale trzeba podkreslic to ze media na wyspach to najwieksi opowiadacze bajek nawet Times wiec moga rozne rzeczy wymyslec. Ale wypowiem sie na temat poszczegolnych zawodnikow.
AspHalt pisze:Nedveda

Napewno jeden z lepszych pomocnikow na Swiecie, ale czy jest sens sprowadzac pilkarza w wieku 31-32 lata :roll: . Poza tym skrzydla sa juz obstawione i srodek tez, wiec nie widze miejsca dla Nedveda.
AspHalt pisze:Ibrahimovica

Napewno jeden z najlepszych napastnikow. Atak w Chelsea to napewno formacja do wymiany. Sadze ze Ibra by sobie poradzil w Lidze Angielskiej i w The Blues. Poza tym jest wysoki co bardzo pasuje do wizji Mourinho. Ale jakos nie wyobrazam sobie aby Juve chcialo go sprzedac, chyba ze Romek wylozyl by jakas powazna kase.
AspHalt pisze:Teveza

Powiem tak: dobry technik, drybler, jest szybki, ale moim zdaniem nie przydal by sie w Chelsea. Jakos nie widze malego Teveza w walce z wielkimi Angielskimi obroncami, napewno jest silny i potrafi walczyc, ale boje sie ze podzielil by los Crespo.
AspHalt pisze:A.Cole'a

Chyba jedyny pilkarz, ktory naprawde by sie przydal, bo lewej obrony na Stamford Bridge praktycznie nie ma, ale to malo realne aby gracz Arsenalu zagoscil w Chelsea. Juz raz Cambell pokazal ze przejscie do przeciwnej druzny z Londynu to samobojstwo, wiec watpie aby Cole dolaczyl do ekipy Mourinho.
AspHalt pisze:Ballack prawdopodobnie tez

Powiem poprostu NIE. Mimo ze Mourinho widzi go kolo Lamparda w pomocy to ja jakos nie moge sobie tego wyobrazic. I nie mam zamiaru ogladac go na Stamford Bridge.

AspHalt pisze:a co wy o tym sadzicie ?

Reasumujac: Mimo ze Abramowicz ma Chelsea nie chcem aby na Stamford Bridge, goscily swiatowe gwiazdy. Chelsea nigdy nie byla Realem i mam nadzieje ze nie bedzie. To tutaj z mlodych chlopakow robilo sie gwiazdy, a nie sprowadzalo sie je. Do transferow graczy: Ibra, Nedved, Tevez, Ballack jestem na NIE. Cole napewno by zalatal dziure na lewej stronie ale transfer malo realny. Napewno trzeba sprowadzic w lecie, klasowego napastnika bo to priorytet. I cos sadze ze z The Blues pozegnaja sie tacy zawodnicy jak Del Horno, Carvalho i Gudjonsen ( :( ) . Wiec na obrone bedzie trzeba sprowadzic takze dobrego pilkarza.

Awatar użytkownika
Woju83
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Woju83 » 18 mar 2006, 8:23

Mimo iż nie czuje sympatii do The Blues szkoda mi ich kibiców. Zapewne większosc z nich nie chciałaby, aby z ukochanego klubu, stał się drugi Real Madryt. Ballack w Chelsea?Dla mnie to lipa, mają już Lamparda, więc nie opłaca sie wzmacniac pomocy kolejną światową gwiazdą.Ibrahimović,Nedved, Eto'o-mogę się założyć, że Juve i Barca na pewno nie puszczą swoich piłkarzy. 76 mln euro za Eto'o?Po raz kolejny przekonuję się, że Czerwony Romek to po prostu(bez obrazy) idiota. Nie wiem ile, ale cały czas składa oferty Kamerunczykowi, a Samuel cały czas je odrzuca mówiąc, że jest mu dobrze w Blaugranie i nie odejdzie z niej.

Pozdrawiam :) Woju

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 18 mar 2006, 9:46

Piszesz o kimś "idiota" ale zaznaczasz, ze nie chciałes obrazić, moze wiec użyć innego określenia ?
Woju83 pisze:Ballack w Chelsea?Dla mnie to lipa, mają już Lamparda, więc nie opłaca sie wzmacniac pomocy kolejną światową gwiazdą.
tylko, że my niewiele możemy, ballack najprawdopodobniej przyjdzie do Chelsea, bo tak sobie Mourinho wymyślił. A jak sobie wymyślił to bedzie go mieć, tymbardziej, ze sam zainteresowany [Ballack] chce przejśc do Chelsea.
Lampard może grać razem z Ballackiem w lini pomocy, Makelele znów usiądzie na ławke, albo gdzieś odejdzie, a Essien pewnie od czasu do czasu bedzie wskakiwał na boisko, wiadomo przecież, ze sezon ciężki i długi.
Skoro już o Chelsea mowa, ponoć Jose znowu chce Cole'a wyciągnąć z Arsenalu - jest to mało prawdopodobne, Ashley jeszcze pamieta sprawę sprzed kilku miesięcy :?
Ale też słychać cos o możliwych transferch w druga stronę.
Podobno SWP boli juz tyłek od siedzenia na ławie i na trybunach i chetnie przeniósłby się do Arsenalu. Jak znam Wengera - pewnie przyjąłby go z otwartymi ramionami, niedosyć, ze pasierb Iana Wrighta :) to jeszcze świetny zawodnik na prawą stronę boiska, gdzie my mamy tylko Freddiego, który znowu ma kontujzę :?

Awatar użytkownika
yazid^
Blanco Perfecto
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yazid^ » 18 mar 2006, 9:49

Lampard może grać razem z Ballackiem w lini pomocy, Makelele znów usiądzie na ławke, albo gdzieś odejdzie, a Essien pewnie od czasu do czasu bedzie wskakiwał na boisko, wiadomo przecież, ze sezon ciężki i długi.
Przecież Chelsea gra pięcioma pomocnikami, więc dla Makelele jest jeszcze miejsce na boisku :) Zresztą, podejrzewam, że Francuz po następnym sezonie zakończy karierę, a jego miejsce zajmie na stałe w podstawowej "11" Essien.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 18 mar 2006, 9:54

yazid^ pisze:Przecież Chelsea gra pięcioma pomocnikami
tylko ilu z nich jest defensywnych ? Cole i Robben wydaje się - maja stałe miejsce [do czasu kontuzji] Lampard i ew. Ballack to już 4, może wiec Essien się załaapć, ale nie musi, bo Jose może do za Drogbę przesunąc jakiegos napastnika grac samym Drogba z przodu, co przecież lubi.
yazid^ pisze:Zresztą, podejrzewam, że Francuz po następnym sezonie zakończy karierę
szkoda by było, jeszcze się trzyma :D

Awatar użytkownika
yazid^
Blanco Perfecto
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yazid^ » 18 mar 2006, 9:56

ale nie musi, bo Jose może do za Drogbę przesunąc jakiegos napastnika grac samym Drogba z przodu, co przecież lubi.
Nie za bardzo rozumiem :}

Będzie czterech ofensywnych piłkarzy i jeden defensywny pomocnik, coś na kształt tego, co nieudolnie wychodzi teraz w Realu Madryt, gdzie jest Gravesen, a przed nim Guti, Zizou, Robinho i Beckham :P

Awatar użytkownika
Fernando
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fernando » 18 mar 2006, 9:58

fieldy pisze:Podobno SWP boli juz tyłek od siedzenia na ławie i na trybunach i chetnie przeniósłby się do Arsenalu.
Szkoda, ze wczesniej tak nie postapil :?
Jak SWP odejscie z Chelsea to zapewne na Stamford Bridge powroci temat Joaquina, Simao Sabrosy, Vicente itp. :lol:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 18 mar 2006, 10:00

Bo na to wychodzi z tą polityką ROmka i Mourinho, zaczynają kupować gwiazdy, już od jakiegoś czasu próbuje zakupić kogoś z 3 : Eto'o, Sheva, Adriano, przecież to są wybitnie ofensywni piłkarze.
Ballacka jak kupi - to może mu równie dobrze jak ofensywne - wyznaczyć zadania defensywne. Lampard też wie co to przerywanie akcji [choc nie ta jak Essien :D] są to nie tyle AM, co sami M - wiec dadzą sobie radę.
Może Romkowi kasy zaczyna brakowac i sobie wymylił, ze na gwiazdach zarobi :D

Awatar użytkownika
Fernando
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fernando » 18 mar 2006, 10:05

fieldy pisze:tylko ilu z nich jest defensywnych ? Cole i Robben wydaje się - maja stałe miejsce [do czasu kontuzji] Lampard i ew. Ballack to już 4, może wiec Essien się załaapć, ale nie musi, bo Jose może do za Drogbę przesunąc jakiegos napastnika grac samym Drogba z przodu, co przecież lubi.
Ustawienie Chelsea po zakupie Ballacka:
------------Drogba-------------
Robben------------------J.Cole

Ballack----------------Lampard
---------Makelele(Essien)------

Cos na wzor ustawienia Barcy, gdzie Xavi to odpowiednik Lamparda, Deco Ballacka, a Edmilson Makelele. :wink:
Ostatnio zmieniony 18 mar 2006, 10:06 przez Fernando, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 18 mar 2006, 10:05

Kasy to mu raczej nie brakuje, tylko jak każdy ekscentryczny milioner chce oglądać bardziej widowoskową grą niż tą bardziej przypominającą "maszynę" do gry. Ballack załapie się już prawie na 100% na kontrakt w The Blues, ale ciekawi mnie jeszcze jaką gwiazdę sprowadzą oprócz niego. Chodziły pogłoski o zastąpieniu Crespo Tevezem. Ciekawe rozwiązanie, ale raczej nierealne :wink:

Awatar użytkownika
yazid^
Blanco Perfecto
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yazid^ » 18 mar 2006, 10:09

Ciekawe rozwiązanie, ale raczej nierealne
Realne i to bardzo, ponieważ Tevez gra w Corinthians, które jest powiązane z Chelsea jakoś tam (nie znam szczegółów) :] Nie zdziwiłbym się, gdyby Argentyńczyk zawitał na Stamford Bridge, ale najpierw taką wolę wyrazić musi Special One :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”