Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 771

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
5
33%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
40%
Zatrudnienie Mourinho
2
13%
Awatar użytkownika
morświn
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: morświn » 07 kwie 2008, 16:59

info z premiere.de

32. Spieltag
Real Madrid - Murcia 13.04 19:00Uhr

13.04.08
18:55 Uhr Live Fußball: Spanien, Primera Division

wiec chyba jednak mecz o 19.

el Crack- nie wiem czy o 17 na premiere, na pewno puszcza Man-Arsenal, ktory zaczyna sie o 17 , a na 2 kanale napewno beda puszczac spotkania ligi niemieckiej.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 07 kwie 2008, 17:52

morświn pisze:wiec chyba jednak mecz o 19.

Jest o 19, i nie wiem skąd Crack wziął info że o 17 :shock:

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 07 kwie 2008, 18:21

Na realmadryt.pl tak pisze.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 07 kwie 2008, 18:41

Vianuch pisze:Na realmadryt.pl tak pisze.

No to już nie po raz pierwszy pokazują swoją amatorszczyznę.

oficialna strona: http://realmadrid.com/articulo/rma25336.htm

Awatar użytkownika
el Crack
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el Crack » 07 kwie 2008, 20:29

morświn pisze:el Crack- nie wiem czy o 17 na premiere, na pewno puszcza Man-Arsenal, ktory zaczyna sie o 17 , a na 2 kanale napewno beda puszczac spotkania ligi niemieckiej.
Na Premiere są 3 kanały sportowe ;)
kaczy pisze:Jest o 19, i nie wiem skąd Crack wziął info że o 17 Shocked

Z liveonsat, chyba miałem złą strefę czasową ustawioną.

Awatar użytkownika
DominoWalcz
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DominoWalcz » 07 kwie 2008, 20:49

el Crack pisze:Z liveonsat, chyba miałem złą strefę czasową ustawioną.
Nie miales zapewne, bo w hiszpanskiej lidze wszystkie mecze, ktore odbeda sie dalej niz jedna kolejka sa przypisane na godzine 17:00 a dopiero na kilka dni przed meczami ustalaja dokladne godziny.

Awatar użytkownika
el Crack
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el Crack » 07 kwie 2008, 21:12

Z tym się nie zgodzę, chyba, że dokładniej sformułujesz swoją myśl. Jak już wyżej pokazywał kolega, na oficjalnej stronie jest napisane, że mecz odbędzie się o godzinie 19:00, podobnie jak następny, ale tak jak mówisz godziny(a nawet dni rozgrywanych meczów) mogą się zmienić.

Awatar użytkownika
DominoWalcz
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DominoWalcz » 07 kwie 2008, 21:16

Ja widzialem takie terminarze, gdzie wszystkie meczy byly zapisane na 17:00. Oficjalna strona klubu to co innego, pewne zrodlo. Ale LFP raczej nie ma jeszcze ustalonych godzin wszystkich pozostalych meczow. Chodzi glownie o transmijse w TV, wiadomo.

Awatar użytkownika
el Crack
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el Crack » 08 kwie 2008, 13:51

Najważniejszą wiadomością dnia jest już definitywny powrót Rubéna de la Reda na Santiago Bernabeu z czego jestem zadowolony. Był liderem w Getafe i ich czołowym zawodnikiem, zobaczymy czy poradzi sobie w Realu Madryt. W słabej dyspozycji znajduje się Diarra i nie wiadomo czy nie pożegnamy Malijczyka w letnim mercato, a o to będzie trudno, bo sam zawodnik kosztował 27mln Euro, a Mijatovic dużo na tym transferze stracić nie będzie chciał. Wydaje mi się, że jeśli muzina by odszedł to i tak należałoby zakontraktować jakiegoś pivota (nawet gdy będzie DLR). Najlepszym rozwiązaniem byłby oczywiście Essien, ale ściągnięcie go wydaje się mało prawdopodobne. Mascherano jest również jednym z czołowych DMF na świecie, ostatnio sporo się mówi o De Rossim, a jakiś czas temu o Veloso. Myślę, że każdy z nich byłby dobrym wyborem.

Moofasa
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moofasa » 08 kwie 2008, 15:02

el Crack pisze:Myślę, że każdy z nich byłby dobrym wyborem.
Co do De Rossiego to ja na waszym miejscu bym nie ryzykował bo on całą dotychczasową karierę grał we Włoszech i może być mu trudno po przeprowadzce na Płw. Iberyjskim (patrz Zambrotta). Oczywiście nie zmienia to faktu ze na swojej pozycji jest jednym z najlepszych ale do tego Włoch robiony jest na kolejną po Tottim legendę klubu, więc tym bardziej może być go trudno wyjąc

Co do Veloso to w Portugalii gra nieźle ale to nie gwarantuje dobrej gry w lepszej lidze Hiszpańskiej (nawet w tym słabszym dla ligi okresie :P ) Jak dla mnie to dla Veloso dobrze by było zacząć jak Tevez a Premiership, czyli od jakiegoś średnika. Z chęcią widziałbym go a Atletico czy Villareal i ewentualnie potem można patrzeć na jego statystyki jak radzi sobie w Hiszpanii :wink:

Co do kolejnych plotek to możemy przeczytać chociażby o zainteresowaniu się przez królewskich Amauri'm. IMO się nie przydał by się wam :P Chociaż 'podobno' negocjator Mijatovic przebił 15 milionową ofertę Juve, ofertą w wysokości 25 milionów :lol: W sumie za tyle Benzemy ani Huntelaar'a raczej nie ściągniecie :wink:

Awatar użytkownika
el Crack
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el Crack » 08 kwie 2008, 15:18

Oczywiście każdy nowy transfer jest wielkim znakiem zapytania. Czy to by przychodził Kaka czy Fabregas, chociaż w wypadku tych piłkarzy występuje większe prawdopodobieństwo lepszej gry ;).

Co do Amauriego to potraktuje te 25 mln jako żart, bo to nie jest w moim uznaniu zawodnik na miarę Realu Madryt. Po za tym w tym sezonie miał problemy z kontuzjami, nie pamiętam Włocha, który zrobiłby karierę na pozycji napastnika na SB, a i za tą cenę myślę, że JKH byłby do wyciągnięcia. Benzema za cenę troszkę powyżej 30mln, a i zawsze można by było kogoś dorzucić do tego transferu.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2433
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 08 kwie 2008, 15:34

Jesli De la Red faktycznie wroci i nie sprzedamy go latem to nie bedzie zadnego nowego pivota. Nawet jesli Diarra odejdzie. Nie wiem na co liczysz. Ja akurat Essiena, De Rossiego czy Mascherano bym za bardzo nie chcial, mimo ze byliby wielkimi wzmocnieniami. Bo:
:arrow: Sa drodzy, a pieniadze musimy wydawac rozsadniej
:arrow: ...Na pilkarzy z innych pozycji, gdzie mamy dziury. Na DM'ie nie mamy.
:arrow: Szkoda zeby dobrze grajacy Gago, czy tez De la Red mial sie kisic, bo przyjdzie gwiazda na ta pozycje.
:arrow: Mamy inne priorytety.

Veloso to tez czlowiek juz z latka zajebistego talentu, wiec Sporting tanio go nie odda. Nie ma to najmniejszego sensu. Ewentualnie moglby przyjsc np. Zapater, bo Zaragoza stoi bardzo cienko i Alberto ma chyba niska klauzule. Podobnie Poulsen. Ale naprawde nie ma takiej potrzeby.
el Crack pisze:nie pamiętam Włocha, który zrobiłby karierę na pozycji napastnika na SB
A Brazylijczyka pamietasz?

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 08 kwie 2008, 15:43

Ciesze sie, ze Ruben wraca. Widac Schuster docenil jego prace w Getafe. Teraz tylko od niego zalezy na ile wykorzysta te szanse (zakladam, ze klub sprowadzil go by zostal, a nie by go wlaczyc w jakis transfer). Oby nie byl drugim Soldado. To dobra decyzja rowniez z ekonomicznego punktu widzenia - wydajemy 4,5 mln na utalentowanego pilkarza, ktory wie czym pachnie La Liga.
RealFan pisze:Poulsen
IMO jest to najbardziej realna opcja, jesli klub zdecyduje sie na wzmocnienie tej pozycji.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 08 kwie 2008, 16:22

Moofasa pisze:Chociaż 'podobno' negocjator Mijatovic przebił 15 milionową ofertę Juve, ofertą w wysokości 25 milionów
ta plotka dzisiaj pojawiła sie w włoskich gazetach, nie zdziwiłbym sie jakby za tym newsem stał agent Amauriego :) pilkarz odejdzie na pewno z Palermo, ja jakoś jednak średnio wierze ze do Realu. Najprawdopodobniej bedzie to Juve albo Milan
el Crack pisze:Benzema za cenę troszkę powyżej 30mln, a i zawsze można by było kogoś dorzucić do tego transferu.
Benzema jak juz sam zapowiadał wielokrotnie nie rusza sie przez co najmniej 2 lata z Lyonu. wiec o ile nie znajdzie sie szaleniec co wydana na niego pewnie z 70mln euro (nawet my tego nie zrobimy) to Benzema nigdzie nie idze. to ze chce zostać we francji potwierdził też podpisując z Lyonem nowy kontrakt

natomiast co do nowego napastnika to tutaj raczej wszystko jasne że staramy sie o Jana Klaasa Huntelara co Schuster dał "jasno" do zrozumienia (jak nie wypali to chyba Fabiano :?: )

RealFan pisze:Jesli De la Red faktycznie wroci i nie sprzedamy go latem to nie bedzie zadnego nowego pivota. Nawet jesli Diarra odejdzie.
też tak uważam. i bardzo dobrze ze nie bedzie. Gago pokazuje ostanio ze rozwija sie w dobrym kierunku wiec nie ma po co nikogo sprowadzać i zdrowo przepłacać (np. za Veloso, Poulsena, De Rossiego o Essienie i Mascherano mozna sobie pomarzyć)
RealFan pisze:Ewentualnie moglby przyjsc np. Zapater, bo Zaragoza stoi bardzo cienko i Alberto ma chyba niska klauzule. Podobnie Poulsen. Ale naprawde nie ma takiej potrzeby.
no chłopak byłby po promocji. myśle ze i tak Zapater tylko w razie odsprzedaży De La Reda

Awatar użytkownika
el Crack
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el Crack » 08 kwie 2008, 16:41

RealFan pisze:Arrow ...Na pilkarzy z innych pozycji, gdzie mamy dziury. Na DM'ie nie mamy.
Jeśli Diarra odejdzie to ta dziura będzie dziurą ozonową. Sam Gago nie jest w stanie rozegrać ok. 65 meczów w sezonie, a silny pivot byłby potrzebny od zaraz. Oczywiście poprawi sytuację przyjście DLR, ale wg mnie dwóch DMFów to za mało, a pamiętajmy, że De La Red to bardzo kreatywny zawodnik i nie musi grać na defensywnym pomocniku. Jest jeszcze Baptista, ale nie wiem czy go Real zatrzyma, tym bardziej, że Milan się nim interesuje. Szersza ławka to większa swoboda w wyborze zawodników, w tym sezonie mieliśmy wielkie problemy z kontuzjami i nie wiadomo jak ta sytuacja będzie wyglądać w przyszłości. Dodatkowo Schuster grał już z dwoma DMFami, a jest to zawsze wzmocnienie środka pola. A i DLR nie jest gwarantem dobrej gry, pamiętajmy również o tym, jest na pewno przyszłościowym piłkarzem, zobaczymy czy udźwignie presję gry w Realu.
RealFan pisze:Ewentualnie moglby przyjsc np. Zapater, bo Zaragoza stoi bardzo cienko i Alberto ma chyba niska klauzule
To już wolałbym Davida Albeldę, który mimo, że ma swoje lata jest bardzo doświadczonym piłkarzem i wniósłby wiele spokoju w grę Królewskich. Jego temat już ucichł i nie wiem nawet jak dokładnie wygląda jego pozycja w Valencii (chyba jeszcze trwa proces), ale pewnie będzie chciał odejść.
RealFan pisze:A Brazylijczyka pamietasz?
Ronaldo, może kariery tutaj nie zapoczątkował, ale strzelał ważne bramki i zapamiętam go jako jednego z najlepszych napastników Realu Madryt. Sam nie wiem skąd pomysł z Amaurim, dlatego, ze ostatnio strzelił 2 bramki Juve? Niech siedzi we Włoszech
RealFan pisze:Poulsen
To kolejna dla mnie pomyłka. Nie wiem po co nam ten drwal, widzę przynajmniej z 30 lepszych kopaczy od niego.

Poza tym ciekawa lista pojawiła się na goalu. Lista 10 największych nieudanych transferów w Hiszpanii, pojawiły się między innymi takie nazwiska jak: Henry, Saviola, Zigic, Kone, Reyes, Portillo, Luccin, del Horno, Helguera i Mavuba.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”