Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 772

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
5
33%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
40%
Zatrudnienie Mourinho
2
13%
Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 08 kwie 2008, 16:44

vakabayashi pisze: staramy sie o Jana Klaasa Huntelara co Schuster dał "jasno" do zrozumienia
:pray: Cos chyba rzeczywiscie jest na rzeczy, bo Berni mocno mu komplemenci i spekuluje w prasie ile bramek moglby u nas strzelic. Zobaczymy co z tego wyniknie.

Co do Zapatera, to nie wiem, czy bylby tanszy od Poulsena, ktory ma klauzule 10 mln :think: Jesli nie sprzedamy Diarry nie ma tematu.
el Crack pisze:widzę przynajmniej z 30 lepszych kopaczy od niego.
Wymien ich :wink:

Awatar użytkownika
el Crack
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el Crack » 08 kwie 2008, 17:42

JKH jest na pewno jednym z najlepszych napastników na swojej pozycji i jednym z najlepszych opcji transferowych na pozycję, na którą potrzeba nam wzmocnienia. Jak już mówiłem Benzema byłby dla mnie najlepszym rozwiązaniem, jednak wyciągnięcie go będzie trudnym rozwiązaniem

Makis pisze:Wymien ich Wink
Trzeba będzie trochę naciągnąć :lol: . Poulsen to centralny pomocnik, do DMFa mu nie daleko więc:

1. Essien
2. Mascherano
3. Ballack
4. Gerrard
5. Fabregas
6. Iniesta
7. Xavi
8. Flamini
9. Keita
10. Scholes
11. Albelda
12. Banega
13. DLR
14. Xabi Alonso
15. Marcos Senna
16. Lampard
17. Pirlo
18. Ambrosini
19. Cambiasso
20. Vieira
21. De Rossi
22. Seedorf
23. Camoranesi
24. De La Pena
25. Lucho Gonzales
26. Gilberto Silva
27. Baptista
28. Gago
29. Yaya Toure
30. Gattuso

Do 50 ;) ?

Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 08 kwie 2008, 17:51

Mieli być defensywni pomocnicy ponoć :roll: A abstrahując od tego niektóre kwiatki są naprawde niezłe.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 kwie 2008, 18:05

el Crack pisze:26. Gilberto Silva
27. Baptista
:lol2:

W obecnej formie ? Czy ogólnie ?

Awatar użytkownika
el Crack
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el Crack » 08 kwie 2008, 18:13

fieldy pisze: Lol

Po pachy
fieldy pisze:W obecnej formie ? Czy ogólnie ?
Mówimy tutaj o okresie jakiś dwóch sezonów, wiadomo, że kariera Poulsena nie umywa się do GS, a i obecny spadek formy Baptisty czy Silvy nie przekonuje mnie, że Poulsen jest lepszym zawodnikiem, bo on też rewelacji nie gra (co można było obejrzeć w meczu przeciwko Realowi czy Villarrealowi np.). Oczywiście można się przyczepić, że np. Baptyst w Anglii się nie sprawdził, czy początki w Realu miał beznadziejne, ale po powrocie z wypożyczenia zaczął ciężko pracować, wrócił do składu i grał bardzo dobrze, a uwieńczeniem tego była bramka na CN i 3 punkty.
Einar pisze:A abstrahując od tego niektóre kwiatki są naprawdę niezłe
Które np.?
Einar pisze:Mieli być defensywni pomocnicy ponoć
He?

Moofasa
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moofasa » 08 kwie 2008, 18:17

el Crack pisze:Einar napisał:
Mieli być defensywni pomocnicy ponoć

He?
el Crack pisze:27. Baptista
25. Lucho Gonzales
el Crack pisze:16. Lampard
el Crack pisze:6. Iniesta
7. Xavi
Oni nie są defensywnymi pomocnikami, mimo iż grają w środku pomocy. Wiem że pisałeś wcześniej coś tam o tym że będzie naciągana lista, ale Poulsen jest typowym DM'em.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 kwie 2008, 18:18

A mnie się wydaje, że sie w ogóle nie orientujesz jak w obecnym sezonie prezentuje się Gilberto Silva.
Chodzi mi o cały sezon, od sierpnia do dzisiaj.

EOT

Awatar użytkownika
el Crack
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el Crack » 08 kwie 2008, 18:23

Moofasa pisze:Oni nie są defensywnymi pomocnikami, mimo iż grają w środku pomocy. Wiem że pisałeś wcześniej coś tam o tym że będzie naciągana lista, ale Poulsen jest typowym DM'em.
Z tym się nie zgodzę, bo Poulsen to bardziej centralny pomocnik, aniżeli defensywny, chociaż może grać na tej pozycji. A lista była układana pod kątem DMF/CMF, więc Baptistę, Xaviego, Iniestę, Lamparda i Lucho można pod nią podpiąć bo grywali/grywają na tych pozycjach.
fieldy pisze:A mnie się wydaje, że sie w ogóle nie orientujesz jak w obecnym sezonie prezentuje się Gilberto Silva.
Chodzi mi o cały sezon, od sierpnia do dzisiaj.
To, że Gilberto znajduje się w fatalnej formie nie powinno być zaskoczeniem nawet dla osoby, która nie interesuje się meczami Arsenalu. Został "wygryziony" z ławki i z tego co wiem chcę jak najszybciej odejść. Poulsen aktualnie nie prezentuje lepszej gry, chociaż on gra ;)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 08 kwie 2008, 18:26

el Crack pisze:
Które np.?
Większość. Ale szkoda komentować. Trzeba było jeszcze wstawić Lewandowskiego i Radomskiego, to osiągnąłbyś szczyt groteski.

Poulsen w tej chwili jest jednym z top 10 na świecie DP. Nie pasuje do grającej szybko Sevilli, ale do zespołu, w którym grałby tylko z tyłu, do zespołu nie olśniewającego techniką i z trenerem, który lubi klasycznych DP, nadawałby się idealnie jak mało kto.
Krótko mówiąc - Poulsen do Realu Schustera pasuje. To samo możnaby powiedzieć o każdej drużynie Capello. Pociechy z Duńczyka będziecie mieli o wiele więcej, niż z wielu piłkarzy wymienionych przez Ciebie.

Awatar użytkownika
el Crack
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el Crack » 08 kwie 2008, 18:41

Poulsen w tej chwili jest jednym z top 10 na świecie DP

Chyba w Twojej opinii co jest dla mnie totalną głupotą.
Wilmore pisze:Nie pasuje do grającej szybko Sevilli, ale do zespołu, w którym grałby tylko z tyłu, do zespołu nie olśniewającego techniką i z trenerem, który lubi klasycznych DP, nadawałby się idealnie jak mało kto.
Krótko mówiąc - Poulsen do Realu Schustera pasuje.
Czyli tak, Real gra wolno, mało technicznie, a w dodatku Jimenez nie lubi klasyczny DMFów. Super, tylko powiedz mi co tam robi np. Keita, który jest typowym defensywnym pomocnikiem?
Wilmore pisze:Trzeba było jeszcze wstawić Lewandowskiego i Radomskiego, to osiągnąłbyś szczyt groteski.
A oni są w Twojej liście Top 10?

Przytoczę tylko kilka wypowiedzi Sevillistas dotyczących ostatniego meczu:

Christian Poulsen

Matid: 4 - Gra Duńczyka w ostatnich spotkaniach to katastrofa. Po zmianie nic nie wniósł do gry, w ogóle nie widoczny. I pomyśleć, że interesuje się nim Barcelona czy Real Madryt...
Ghostiet: 5 - Duńskie drewno niczym nie zaskoczyło. Wszedł raczej, żeby dać odpocząć wszystkim w defensywie. Rzadko przy piłce, tak sobie. Czyli trzymie poziom.
Adam25: 5,5 - Niewidoczny, w ogóle niewidoczny.

Średnia: 4,8 na 10 i wybrany najgorszym graczem meczu

W meczu z Realem nie było lepiej i na prawdę nie rozumiem tego jak możesz w nim widzieć jednego z najlepszych defensywnych pomocników. Nie śledzę dokładnie statystyk tego piłkarza, celnych podań, odebranych piłek itp., ale to nie piłkarz na Real, niech siedzi w tej Sevilli czy wraca do Niemiec. Decyzja jednak należy do Schustera, Mijatovica i Calderona. Jeśli nawet by przeszedł do Realu to jest bardzo małe prawdopodobieństw, że znalazłby się w pierwszym składzie i zagrzałby dłuższy okres czasu na Santiago.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2433
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 08 kwie 2008, 18:49

el Crack - Bedzie dziura ozonowa, bo bedzie dwoch pivotow? A ilu jest teraz? :> I o dziwo nikt nie mowi o dziurach :shock: Kreatywnosc De la Reda i jego zdolnosc gry na ofensywnym pomocniku to dodatkowy plus, kiedys gdy jeszcze gral w Castilli nawet na tej pozycji bardziej mi pasowal, bo nie przekonywal mnie swoja gra defensywna, ale sie poprawil, wiec spokojnie moze wystepowac na pivocie. Powiem wiecej. Schuster go nigdzie indziej nie ustawi. Swoja zdolnosc do utrzymywania pilki bedzie mogl wykorzystac rozdzielajac pilki od tylu, wspierajac rozgrywajacego, bedac jego giermkiem :P Taki troche Xabi Alonso (nieco spuscil z tonu w tym sezonie, szkoda) - pivot potrafiacy dobrze dograc, nie zaliczajacy wielu strat. Krotko mowiac zawodnik bezcenny, bo niewielu takich jest :]

Ani Gago, ani De la Red nie sa pilkarzami kontuzjogennymi, a na pewno nie zaliczaja sie do polamancow, wiec nie musimy nikogo sprowadzac, nawet w przypadku odejscia Diarry. Jedyny minus tych panow to to, ze ani jeden ani drugi nie nalezy do pilkarzy bardzo silnych, potrafiacych z latwoscia przepchnac przeciwnika. Jednak cos za cos. Tacy rzeznicy w wiekszosci (sa wyjatki np. Yaya Toure) niewiele wnosza do gry ofensywnej. Ale czy taki Gago jest popierdolka, ktora byle gostek sobie odpycha i nie jet on dla niego zadna przeszkoda? Bez przesady. A jak tak bardzo sie obawiasz o liczebnosc to kadra na Gago i De la Redzie by sie nie konczyla. Na tej pozycji moze awaryjnie grac Drenthe, Baptista i Ramos. Dodatkowo jeszcze mowilo sie o mozliwym powrocie Javiego Garcii - ten pan z tego co mi wiadomo rowniez umie grac na pivocie.

Dwojka DM'ow gramy stosunkowo rzadko. Bywaly takie mecze, ale zwykle gramy jednym, przy czym drugi srodkowy pomocnik nie jest pozbawiony zadan defensywnych i to w zupelnosci wystarczy. Pewnie, ze De la Red nie jest gwarantem dobrej gry i jest mimo wszystko jakims tam ryzykiem. Ale powiem Ci cos. Kto nie ryzykuje, ten jest w ciemnej dupie, a kto ryzykuje moze cos ugrac. Graczy, ktorzy sa gwarantem dobrej gry na tej pozycji jest stosunkowo niewielu. A jesli jeszcze mamy ich wyciac ze wzgledu na to, czy potrafia podac inaczej niz do najblizszego kolegi to zostanie ich bardzo niewielu i co lepsze kazdy bedzie kosztowal tyle co 5-8 De la Redow.

O Brazylijczyka zapytalem, bo nie wiem sklad Ci sie wzial Wloch? Amauri ma wloski paszport, ale jest Brazylijczykiem :P A Ty piszesz o wloskich napastnikach...

Lista z dupy. Lepszych w ogole pilkarzy srodka pola od Poulsena znajdziesz wielu, zadna filozofia, ale tylu lepszych defensywnych pomocnkow przy obiektywnej ocenie 30 nie wypiszesz, chocbys sie osral :]
el Crack pisze:Wszedł raczej, żeby dać odpocząć wszystkim w defensywie.
Tylko z tego moze byc rozliczany. Kuzwa Poulsen to drwal, zawodnik bardzo silny, nie wyrozniajacy sie technika, dobrym podaniem itp. Jego atuty to sila, odbior pilki, walecznosc, nieustepliwosc, nie cofanie nogi, gra glowa, agresja itp. A nie zdne walory ofensywne. Jak mozna go oceniac jako gracza innego niz pivota? :shock:

Moofasa
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moofasa » 08 kwie 2008, 18:51

Co do tych pomeczowych wypowiedzi, to jak sugerujesz się jednym meczem to gratulacje :ok:
Ciekawe co pisali Ci ludzie kiedy ten zatrzymywał Kakę ? Chociaż w sumie to ich to wtedy nic nie obchodziło bo Duńczyk grał wtedy w Schalke :think:
Poza tym to DM on nie musi mieć cały czas piłki przy nodze, on wykonuje więcej pracy bez piłki. Chodzi za wyznaczonym graczem i uprzykrza mu życie :P Poza tym nie każdy może być jak Yaya i na DM'ie mieć takie atomowe uderzenie i dobre podanie :D (pamiętam jak niedawno była dyskusja Yaya vs Diarra)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 08 kwie 2008, 18:53

el Crack pisze: Przytoczę tylko kilka wypowiedzi Sevillistas dotyczących ostatniego meczu:
Nie znam ich, ale jeśli w Sevillistas mają podobny poziom wypowiedzi, jak niektórzy fani Realu, to takie noty mnie nie dziwią.
Nie obchodzi mnie forma z ostatnich paru dni, bo tylko totalny laik w kwestii futbolu ocenia przydatność grajka pod kątem ostatnich paru meczów. Należy przyjmować takie kryterium, jak gdzieś tam napisał fieldy - cały sezon, co najmniej parę miesięcy.
el Crack pisze: Chyba w Twojej opinii co jest dla mnie totalną głupotą.
Kolejny dowód na to, że niektórzy fani Realu żyją w innym świecie.
Polecam Ci to samo, co koledze po szalu i przedszkolu dominowalcz. Czytanie ze zrozumieniem. Gdzie napisałem to:
el Crack pisze: Czyli tak, Real gra wolno
czy to:
el Crack pisze:a w dodatku Jimenez nie lubi klasyczny DMFów.
?
el Crack pisze:Super, tylko powiedz mi co tam robi np. Keita, który jest typowym defensywnym pomocnikiem?
Nie masz pojęcia o tym, co to defensywny pomocnik, jakie powinien mieć predyspozycje i jak się go ustawia na boisku, to nie szufladkuj piłkarzy. Poulsen to klasyczny DP, jakich mało. Keita to klasyczny MC. Rozszyfrować Ci skróty, przedstawić różnice, czy może sam na to wpadniesz?
el Crack pisze: A oni są w Twojej liście Top 10?
Nie, ale nie zdziwiłbym się, jakby tacy grajkowie jak Lewandowski, Radomski, Żurawski czy Sheva znaleźliby się na liście Top 50 DP pewnego fana Realu, bo przecież też czasem mają zadania defensywne... :wink:
el Crack pisze:ale to nie piłkarz na Real,
Owszem. O wiele lepszym DP dla Realu byłby Seedorf, Ballack czy Scholes. :lol:

Awatar użytkownika
el Crack
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el Crack » 08 kwie 2008, 19:32

RealFan pisze:Bedzie dziura ozonowa, bo bedzie dwoch pivotow? A ilu jest teraz? Łypiący I o dziwo nikt nie mowi o dziurach Shocked
Dziurą teraz jest słaba gra Diarry, a może brak formy ;)
Ani Gago, ani De la Red nie sa pilkarzami kontuzjogennymi, a na pewno nie zaliczaja sie do polamancow, wiec nie musimy nikogo sprowadzac, nawet w przypadku odejscia Diarry.
Kontuzji nie da się przewidzieć, no, ale jak mówisz to nie są piłkarze szklani.
RealFan pisze:Jedyny minus tych panow to to, ze ani jeden ani drugi nie nalezy do pilkarzy bardzo silnych, potrafiacych z latwoscia przepchnac przeciwnika.
No właśnie, wg mnie powinniśmy mieć takiego silnego murzyna w składzie ;), no ale pewnie Schuster wie lepiej ode mnie i podejmie słuszną decyzję.
RealFan pisze:Na tej pozycji moze awaryjnie grac Drenthe, Baptista i Ramos.
Drenthe w środku pola nie radzi sobie najlepiej, poza tym tam traci swój największy atut: szybkość i drybling. Na ustawienie Ramosa na środku bym też nie liczył bo kto miałby grać na prawej obronie? Chyba nie Torres czy Salgado? Którzy by osłabiali defensywę kosztem pomocy. No chyba, że ściągniemy Alvesa... Ale gdybać można
RealFan pisze:O Brazylijczyka zapytalem, bo nie wiem sklad Ci sie wzial Wloch? Amauri ma wloski paszport, ale jest Brazylijczykiem Razz A Ty piszesz o wloskich napastnikach...
Wybacz, myślałem, że jest odwrotnie. Urodził się we Włoszech, a ma brazylijskie obywatelstwo. To zmienia postać rzeczy, brać go :lol: ;)
Moofasa pisze:Co do tych pomeczowych wypowiedzi, to jak sugerujesz się jednym meczem to gratulacje Okej
A gdzie ja powiedziałem, że sugeruje się jednym czy dwoma ostatnimi jego meczami? Mówię o nich jako o jednym z argumentów.
Moofasa pisze:Poza tym to DM on nie musi mieć cały czas piłki przy nodze, on wykonuje więcej pracy bez piłki. Chodzi za wyznaczonym graczem i uprzykrza mu życie Razz Poza tym nie każdy może być jak Yaya i na DM'ie mieć takie atomowe uderzenie i dobre podanie Very Happy (pamiętam jak niedawno była dyskusja Yaya vs Diarra)
Dokładnie, ale po co grać tego zawodnika, jak Diarra ma podobną charakterystykę? A i nie sądzę, żeby był od niego lepszym graczem, ale o tym jakby było przekonalibyśmy się widząc go w białych barwach.

Dla mnie idealnymi pivotami byli Redondo i Makelele. Podobno nowego Redondo już mamy, tylko tego Makelele brak ;)
Wilmore pisze:Kolejny dowód na to, że niektórzy fani Realu żyją w innym świecie.
Polecam Ci to samo, co koledze po szalu i przedszkolu dominowalcz. Czytanie ze zrozumieniem. Gdzie napisałem to:
To już nie czytasz swoich postów przed wysłaniem?

Napisałeś to
Wilmore pisze:Nie pasuje do grającej szybko Sevilli, ale do zespołu, w którym grałby tylko z tyłu, do zespołu nie olśniewającego techniką i z trenerem, który lubi klasycznych DP, nadawałby się idealnie jak mało kto.
Krótko mówiąc - Poulsen do Realu Schustera pasuje.
Jak mówisz, że nie pasuje do Sevilli, która gra szybko i ma olśniewających techników, trener nie lubi klasycznych DM. A potem piszesz, że do Realu by pasował to chyba wychodzi jedno z drugiego nie?
el Crack pisze:Nie masz pojęcia o tym, co to defensywny pomocnik, jakie powinien mieć predyspozycje i jak się go ustawia na boisku, to nie szufladkuj piłkarzy. Poulsen to klasyczny DP, jakich mało. Keita to klasyczny MC. Rozszyfrować Ci skróty, przedstawić różnice, czy może sam na to wpadniesz?
No właśnie :lol: . Bo defensywny pomocnik to chyba osoba, a nie rzecz, więc chyba pytanie brzmi "kto to jest defensywny pomocnik". Super to powiedz mi w której encyklopedii jest napisane, że Keita to centralny pomocnik, a Poulsen to klasyczny DP.
Wilmore pisze:Owszem. O wiele lepszym DP dla Realu byłby Seedorf, Ballack czy Scholes. Laughing
Widze, że masz problem z czytaniem, bo mowa była również o CMFie.
Nie, ale nie zdziwiłbym się, jakby tacy grajkowie jak Lewandowski, Radomski, Żurawski czy Sheva znaleźliby się na liście Top 50 DP pewnego fana Realu, bo przecież też czasem mają zadania defensywne... Wink
Słyszałem, że jak ktoś nie ma argumentów to schodzi do aluzji osobistych i słownych pyskówek, ale to tak odnośnie pewnego fana, bodajże Barcelony.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2433
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 08 kwie 2008, 19:57

el Crack pisze:Dziurą teraz jest słaba gra Diarry, a może brak formy
Ale ja mowilem o liczebnosci skladu. Co sam zasugerowales, ze Gago + Ruben to za malo. A Gago + Diarra to nie jest za malo? Mala niekonsekwencja.

Silnego murzyna juz mamy i wszyscy na niego ostatnio marudza, jak byl Makelele to nikt go nie docenial - poza wyjatkami, ktore maja pojecie o tym, co mowia. I jak bedzie kolejny murzyn sytuacja pozostanie niezmieniona, bo nie bedzie mial techniki, bo nie bedzie umial dobrze podac i ogolnie bedzie krytyka. Chyba ze bedzie notowal wiele odbiorow, ale tego sie nie da w kazdym meczu. Wszystko zalezy od przyjetej wizji gry. Gracz ze smykalka wcale nie oznacza gracza nie potrafiacego swietnie odebrac pilki. To, ze ktos nie ma sily Baptisty nie znaczy, ze nie potrafi dobrze sie ustawic, zagrac pressingiem, powstrzymac rywala, przeciac podanie itd. Wielka sila to tylko jedna z przydatnych na tej pozycji cech, ale wcale nie niezbedna. Niedobrze jak ktos jest bardzo slaby fizycznie, ale nie musi byc drwalem, jesli potrafi sie wywiazywac ze swoich zadan, a jak jeszcze potrafi dokladnie dograc pilke na odleglosc wieksza niz 5 metrow to jest zajebiscie. Sa tacy zawodnicy. Niewielu, ale sa i sa oni niezwykle cenieni. Ruben i Gago daja takie mozliwosci, a sa mlodzi i wciaz sie rozwijaja. Fernando kiedys nie byl takim pilkarzem, ale trzeba mu przyznac - zrobil duzy postep zarowno w defensywie jak i ofensywie.

Drenthe, Ramos czy Baptista to opcje awaryjne. Osobiscie nie sadze, aby byla koniecznosc, by ktorys z nich wystapil na pivocie. Ale na wszelki niezwykly zbieg okolicznosci zabezpieczenie jest. Torres moze zagrac na prawej obronie, zwlaszcza gdy skrzydlowy rywali nie jest zajebistym jezdzcem. Nie widze problemu.
el Crack pisze:Super to powiedz mi w której encyklopedii jest napisane, że Keita to centralny pomocnik, a Poulsen to klasyczny DP.
Nie ma definicji. Popatrz na to co potrafi kazdy z nich, czym sie roznia, co moze zaoferowac Keita, czego nie moze Poulsen i sam sobie odpowiesz. Z reszta Keita tez z powodzeniem wystepuje na DM. Tylko on ma cos wiecej w swoim wachlarzu umiejetnosci niz tylko cechy typowe dla pivota.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”