Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 774

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 29 lis 2010, 19:19

Informacje klubowe przed jutrzejszym meczem.

Eboue wraca :jupi: zamiast 8 tygodni okazało się, że już jutro będzie gotowy. Ja bym mimo wszystko nie ryzykował i dał zagrać Nordtveitowi. Jeśli Eboue zagra i przez to wypadnie znowu to bedzie miazga wiec lepiej nie ryzykowac. Boss nie wie jeszcze, kto zagra w ataku ani w pomocy. Wiemy tyle, ze Walcott, Bendtner i Van Persie są w składzie. Podobno kontuzje ma Sebastien Squillaci wiec w sumie wiemy na pewno, ze zagra Djourou z Koscielnym w obronie.

Kolejna niewiadoma to bramka. Albo Almunia albo Szczęsny. Za Szczęsnym przemawia to że grał z Newcastle i ostatnio cały czas siedział na ławce ale z drugiej strony Almunia wrócił do treningów i grał w rezerwach parę dni temu więc może Boss mu dać szansę zagrać. Moim zdaniem byłoby to nie fair w stosunku do Wojtka i oczywiście wolę, żeby to Polak grał.

A w ogóle to do meczu może nie dojść bo w Anglii dzisiaj w nocy ma być śnieżyca :lol: W tej chwili klub informuje, że raczej mecz się odbędzie ale pamiętajmy - to nie chodzi o to że boisko będzie zaśnieżone czy coś tylko o to, w jakim stanie będą drogi chodniki i tak dalej. Chodzi o bezpieczeństwo ludzi którzy idą na stadion oraz możliwości transportu dla drużyny gości.

Jesli mecz się odbędzie jutro to przypominam że nie ma transmisji w żadnej TV na świecie. Kto ma subskrypcje ten sobie retransmisje obejrzy 30 minut po meczu.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 30 lis 2010, 20:04

Pierwsza bardzo dobra wiadomosc - podobno sa streamy. Orange Sport France i Al Jazeera +7 transmituje mecz wiec na myp2p sa jakies streamy. Zobaczymy.

Teraz druga bardzo dobra wiadomosc - Robin van Persie zaczyna :jupi: mam nadzieje, ze cos ukluje ;)

Sklad: : Szczesny, Eboue, Koscielny, Djourou, Gibbs, Denilson, Wilshere, Walcott, Bendtner, Van Persie (c), Vela
To oznacza, ze Van Persie gra pozycje wysunietego pomocnika (rola Fabregasa w sumie) a Bendtner na CF. Ciekawe, co Vela pokaze.. tak czy inaczej, sklad jest naprawde silny. :jupi:

lawka: Subs: Sagna, Nasri, Arshavin, Eastmond, Emmanuel-Thomas, Nordtveit, Shea.

Almunii nie ma na lawce, zamiast tego Shea :haha: no to ladnie. lawka ogolnie dosc silna plus kilku mlodzikow czyli tak, jak powinno byc.

GO GUNNERS! WE'RE GOING TO WEMBLEY!

odyseusz
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: odyseusz » 30 lis 2010, 22:50

Magnum, generalnie na blogu Gunning Hawk mozna znalezc liste linkow do kazdego meczu Arsenalu.

Ja z meczu zlapalem dopiero druga polowa. Jak zwykle duzo niewykonczonych akcji, ale przynajmniej nie zemscilo sie to.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 30 lis 2010, 23:24

Mecz całkiem przyjemny, na niskim biegu, ale Wigan nie miało żadnych okazji, więc przy 1:0 nawet nie było nerwów, ze odrobią.

Vela beznadziejny :badziewie: chyba z 5 setek miał i albo obok słupka, albo w bramkarza, a najlepsze jak Robin piętką mu zagrał, Vela ruszył sam na bramkę i się wywalił :lol: Theo mógł ze 2 strzelić. Nicklas też. Nasri już miał Al Habsiego na ziemi, ale Alcaraz wybił z linii. Robin fajnie się zaprezentował. Vela dochodził do sytuacji jak swego czasu Aliadiere, z podobną skutecznością :roll: ale chociaż asystę zaliczył.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 01 gru 2010, 3:50

Przejrzałem skróty i można na spokojnie się wypowiedzieć.

Vela - ten koles potrzebuje ogrania. Mam nadzieję, że dostanie jakieś wypożyczenie w styczniu bo u nas sobie nie pogra. Dobrze się ustawiał i dobrze wbiegał ale przyda mu się trochę meczów.

Bendtner - leniwy mecz, naprawdę do dupy. Robił dużo rzeczy źle i ogólnie nie wiem, co dalej z nim w klubie. Czytałem sporo że klub jest gotowy przyjąć oferty za niego. Nie wiem, co o tym sądzić. Dzisiaj jak to ktoś na tweeterze dobrze skomentował "grał jakby był za dobry na Carling Cup." Cóż, jego wybór.

Bardzo cieszy powrót Van Persiego. Jest naprawdę cudowny, bardzo go brakowało. Jakby tak cały sezon mógł grać bez kontuzji jakby cudownie było.. eh.
Ciekawa była ta formacja dzisiaj. Pod nieobecność Cesca można by spróbować tak grać - np. w LM albo w sobotę z Fulham. Chamakh na CF i Van Persie w roli cofniętego napastnika/rozgrywającego tak trochę. Fajnie to wyszło. Oby wszystko było z nim OK.

Co tam jeszcze.. Jesteśmy w półfinale! Po raz kolejny zresztą, ale tym razem drużyny są jakie są w porównaniu z tym, co było nam dane oglądać wcześniej. Przyznam że jestem dość młodym i niedoświadczonym kibicem Arsenalu i nie było mi dane oglądać kapitana klubu podnoszącego trofeum. Poniekąd można powiedzieć, że dorastałem z drużyną z ostatnich pięciu lat :P to byłby pierwszy puchar dla mnie jako kibica i mam głęboko w dupie nasmiewanie się, że to gówno warty puchar i tak dalej. Po pierwsze, puchar to puchar, przerwalibyśmy passę 6 lat bez trofeum a po drugiej - spójrzcie na Chelsea Mourinho albo United. Od czego zaczęli kilka lat potęgowania? Od.. Carling Cup. No więc my też zacznijmy i może dzięki temu coś wygramy. Dublet w postaci Pucharu Ligi i Pucharu Anglii mile widziany ;)

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 02 gru 2010, 18:28

Obrazek

Przyznawać się, ilu trafiliście za pierwszym podejściem :>

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 02 gru 2010, 18:36

Robin, Theo i Anelka nic się nie zmienili :lol:
ale Titi i tak niszczy system :lol2:

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 02 gru 2010, 18:55

Arszawin też ma taki sam wyraz twarzy :D

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 02 gru 2010, 19:24

1, 3, 5, 8 i 12 nie mogę rozpoznać. :P

Awatar użytkownika
Marcinhp
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 182

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcinhp » 02 gru 2010, 19:32

8 to nie Kanu przypadkiem ? :P

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 02 gru 2010, 19:59

3 to Cesc

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 02 gru 2010, 20:01

6 to Song czy Willy? :lol: 10 Walcott... reszta typu Robin czy Titi oczywiscie jest jasna ale kto to numer 1? :P
8 to Diaby?
Ostatnio zmieniony 02 gru 2010, 20:30 przez Magnum, łącznie zmieniany 1 raz.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 02 gru 2010, 20:13

3 wyjaśniona, a co z resztą? Nie wiecie? :>

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 02 gru 2010, 20:46

Magnum pisze:ale kto to numer 1?
Ja obstawiałem młodziutkiego Tony'ego Adamsa na początku.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 02 gru 2010, 21:14

a bo to jakiś konkurs jest :lol:
6 to Gallas . a 12 Pat Rice
8 to Diaby na moje oko
a na pierwszym nie Tony, tylko Hleb

ODPOWIEDZ