Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 774

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
5
33%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
40%
Zatrudnienie Mourinho
2
13%
Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 09 kwie 2008, 17:20

RealFan pisze:Jak masz watpliwosci do De la Reda to cos ci zaporam
dodam od siebie ze Ruben De La Red i Esteban Granero zostali zklasyfikowani na 2 miejscu w rankingu goal.com jesli chodzi o najlepszy transfer w La Liga w tym roku :spoko:

link do tego zestawienia :arrow: http://goal.com/en/articolo.aspx?contenutoid=652739

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 09 kwie 2008, 17:29

vakabayashi pisze:dodam od siebie ze Ruben De La Red i Esteban Granero zostali zklasyfikowani na 2 miejscu w rankingu goal.com jesli chodzi o najlepszy transfer w La Liga w tym roku Szpoko
Jak w 10 nie ma Milito to ja podziękuje za taki ranking :] Toure też nie zasługuje na 1 miejsce według mnie.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 09 kwie 2008, 17:44

Brak Milito w rankingu rzeczywiście bardzo dziwi. To pewnie przez to, że w drugiej części sezonu zagrał kilka naprawdę słabych spotkań. Niestety to musi rzutować na końcową ocenę transferu. Nie zmienia to oczywiście faktu, że Gabi to był bardzo dobry zakup.
Bask pisze:Toure też nie zasługuje na 1 miejsce według mnie.
A kto zasługuje? Nie doszukuj się tutaj żadnego ataku. Pytam z czystej ciekawości bo ja na przykład nie wiem kto zasługuje na pierwszej miejsce bardziej niż Yaya.

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 09 kwie 2008, 18:00

Mentor pisze:A kto zasługuje?
Nie wiem :P Być może Guiza. Liczba 17 goli i 6 asyst robi na mnie bardzo duże wrażenie. Choć w sumie ciężko porównać DM do napastnika :) :P
W drugiej części sezonu Yaya też miał kilka słabych spotkań, a w 1 części Milito grał moim zdaniem nieznacznie lepiej od niego.
Na pewno Gabi zasłużył na pierwszą trójkę :)

Milito, Guiza i Yaya to trzy najlepsze transfery według mnie :)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 09 kwie 2008, 18:25

Yaya nie miał zupełnie słabych spotkań. Miał przeciętne występy w których grał gorzej niż na początku sezonu, ale nie odstawał ngatywnie od reszty ekipy czego nie można powiedzieć o Milito, którego błędy w obronie skutkowały bramkami dla rywali.

W pierwszej części sezonu obaj grali świetnie.
Bask pisze:Choć w sumie ciężko porównać DM do napastnika
To nie działa w ten sposób. Zawodników rozlicza się z tego jak wykonują swoje zadania. Inne zadanie ma Guiza a inne Toure przy czym obaj wywiązują się z nich bardzo dobrze tak więc takie transfery można uznać za świetne. Trudno orzec który lepszy.

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 09 kwie 2008, 18:41

Mentor pisze:To nie działa w ten sposób. Zawodników rozlicza się z tego jak wykonują swoje zadania. Inne zadanie ma Guiza a inne Toure przy czym obaj wywiązują się z nich bardzo dobrze tak więc takie transfery można uznać za świetne. Trudno orzec który lepszy.
Pisząć "Choć w sumie ciężko porównać DM do napastnika" chodziło mi o to, że ciężko porównać czy transfer napastnika sprawdził się bardziej się od transferu DM bo każdy ma zupełnie inne zadania. Jednego będziemy rozliczać z odbiorów drugiego z goli itd. itp. Dla jednej osoby 20 goli będzie większym osiągnięciem od 100 odbiorów, dla drugiej odwrotnie.
To, że postawiłem Guiza wyżej od Toure może właśnie wynika z tego, że jakoś bardzo działa mi na wyobraźnie 17 goli i to w takim średniaku jak Majorka.

Awatar użytkownika
morświn
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: morświn » 13 kwie 2008, 12:48

cos tu cicho
Juz dzis o 19 gramy z Murcia, nie wyobrazam sobie innego wyniku niz 3pkt dla naszych. Duzo sie mowi ze zagramy 2 skrzydlowymi i wysunietym Raulem, pomoc taka jak ostanio. W obronie na srodku Heinze i Pepe wiec powinno byc dobrze. Na boku Marcelo i Torres/Salgado. Wygrywajac powiekszymy przewage nad Barca do 9pkt. Villareal gra na wyjezdzie z Almeria wiec strata pkt jest mozliwa.
Hala Madrid

Awatar użytkownika
DominoWalcz
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DominoWalcz » 13 kwie 2008, 13:02

Dobra decyzja Schustera co do wystawienia Robinho i Robbena w pierwszej '11'. Holender jest w formie od kilku spotkan, a Robinho ponoc swietnie pracowal na treningach i rowniez powraca do dobrej dyspozycji. Jesli Clemente w swoich zapowiedziach o murowaniu bramki mowil prawde, to sila naszego ataku musi byc razaca. Srodek pomocy Gago-Sneijder-Guti ostatnio spisuje sie bardzo dobrze, wiec nie mam obaw jesli chodzi o te formacje. Na szpicy oczywiscie Raul. Mam nadzieje, ze brak powolania na Euro nie wplynie zle na jego samopoczucie a w efekcie na jego forme. Naszymi najslabszymi punktami w dzisiejszym dniu beda boczni obroncy - Marcelo - M.Torres, ale biorac pod uwage fakt, ze gramy z Murcia, ktora broni sie przed spadkiem, to powinni dac rade. Srodek Heinze - Pepe - rowniez jestem spokojny.

Mysle, ze wygramy. Jesli zgarniemy 3 pkt, bedziemy juz bardzo blisko mistrzostwa! Rowniez licze na potkniecie Villarrealu w meczu z Almeria.

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 13 kwie 2008, 19:25

Mamy nowego kretyna :lol: Miguel przejal sie rola zmiennika Ramosa. Chamówa na boisku, dobrze ze Pepe nie wylecial wczesniej. Brzydki mecz i taki juz bedzie chyba do konca.

Hala

Awatar użytkownika
morświn
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: morświn » 13 kwie 2008, 19:57

kurde nie tak to mialo byc, czerwo dla torresa i musumy grac w 10, mamy przewage ale nic z tego nie wynika. Mecz trzeba wygrac a nasi pilkarze mysla ze jakos sam sie wygra. Sendzia tez dziwnie gwizda, ale akurat Torres zasluzyl na czerwona. Musimy szybko strzelic gola, po wraz z koncem meczu Murcia bedzie coraz bardziej sie bronic.

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 13 kwie 2008, 19:59

Jest tak jak sie spodziewalem - antyfutbol ze strony Murcii i walenie glowa w mur przez naszych. Jesli dodamy do tego fakt, ze gramy w dziesiatke i sedziego ktory nie widzi karnych (po jednym dla kazdej z druzyn), to wychodzi na to, ze prawdopodobnie nie zdobedziemy dzisiaj 3 punktow.

P.S. Zagranie Torresa zostawie bez komentarza :red:

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 13 kwie 2008, 20:06

peepe pisze:Mamy nowego kretyna Laughing Miguel przejal sie rola zmiennika Ramosa. Chamówa na boisku, dobrze ze Pepe nie wylecial wczesniej. Brzydki mecz i taki juz bedzie chyba do konca.

Hala

:roll: :ok: może jeszcze kilka ambitnych epitetów.
... Przynajmniej braku walki i zaangażowania nie można mu zarzucić

Na typowaniu rm.pl postawiłem że będzie 1-1, i chyba wcale dużo się nie pomylę ;P (Mam nadzieję że nie)

Awatar użytkownika
MeToYou
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MeToYou » 13 kwie 2008, 20:10

kaczy pisze:
peepe pisze:Mamy nowego kretyna Laughing Miguel przejal sie rola zmiennika Ramosa. Chamówa na boisku, dobrze ze Pepe nie wylecial wczesniej. Brzydki mecz i taki juz bedzie chyba do konca.

Hala

:roll: :ok: może jeszcze kilka ambitnych epitetów.
Ale co dziwnego w tym epitecie ? Fajnie mieć coś nowego...
Pan który udaje sędziego w tym meczu powinien polecieć z roboty :lol: Poza czerwona kartka nie bylo chyba zadnej słusznej decyzji :lol: Murcia powinna zarobić kilka żóltych... przez ta desperacka obrone może ktoś wylecieć za faul.

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 13 kwie 2008, 20:21

Golazo de Sneijder. W drugiej polowie lepiej juz to wyglada, sytuacje mial Kapitan, okazje mieli gracze Murcii, okazje do błysku mial sedzia :lol:
kaczy pisze:Przynajmniej braku walki i zaangażowania nie można mu zarzucić

Zajebista walka i zaangazowanie. Pogratulowac tylko.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 13 kwie 2008, 20:56

1-0 - piękna bramka Sneijdera, zasłużone i pewne zwycięstwo odniesione w kiepskim stylu ;)

Odskakujemy Barcelonie na 9 punktów i jest przepięknie :P , a za tydzień wyjazd do Santander .

Hala Madrid

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”