Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 774

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6647

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 22 kwie 2012, 23:31

5 ostatnich meczów Ceseny to 5 remisów. Ja myślę, że Wy wiecie o czym ja mówię...

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 22 kwie 2012, 23:32

A ja mam prośbę. Ograniczcie wulgaryzmy. Nie są potrzebne w co trzecim poście

Awatar użytkownika
Falbor
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Falbor » 22 kwie 2012, 23:33

Boromir pisze:Gdyby dostał tak Chiellini, też byśmy mieli teatrzyk.
Ale nie dostał

Cesena i Novara pogodzone ze spadkiem więc nie ma co się więcej nad tymi meczami rozwodzić, Lecce jest niesamowite, mam nadzieję że w dwóch najbliższych spotkaniach zdobędą 6 pkt i będą spokojniejsi o Serie A, będzie łatwiej, Atalanta jest 5 pkt od strefy spadkowej i strach może im dodać sił, podobnie Cagliari, 2 łatwe, 3 ciężkie mecze się szykują

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2855

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 22 kwie 2012, 23:35

Maestro lepiej się wybluzgać teraz, niż za 5 kolejek :)
Chociaż takiej szansy na dublet nie można zmarnować

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 23 kwie 2012, 9:47

Piękna demolka :D

JUVE w decydującym momencie gra chyba najlepszą piłkę w tym sezonie. Te ostatnie 6 spotkań zjawiskowe, ale teraz liczy się to co przed nami. Mają wystarczającą przewagę by nie przegrać mistrzostwa przez jakąś jedną bramkę, ale to dalej dużo roboty.

Wracając do tego co najpiękniejsze czyli samego meczu, to pomoc znów zdewastowała rywala. Vidal nie tylko dwa gole, ale i 9 odbiorów, a przecież szybko zszedł z boiska! Komandos! Zgadzam się, że czerwona nie była konieczna, ale nie miało to już najmniejszego znaczenia. Super wczoraj wypadł też De Ceglie. Nie tylko za asystę, bardzo fajnie też wymieniał podania. Rośnie z miesiąca na miesiąc Paolo. No, ale mimo wszystko gwiazda meczu to Vucinic. Kluczowy przy prawie każdej bramce, a to co zrobił przy pierwszej, gdzie mimo 4 kryjących go rywali podał na idealną pozycję to mistrzostwo świata. Wcześniej byłem zdania, że Mirko nie zapracował na miano naprawdę dobrego transferu, ale facet wiele razy dał nam niezwykle dużo.

Cholernie lubię tą drużynę. Zdecydowanie bardziej niż ekipę Capello. Mimo, że tam grało kilku moich bohaterów z dzieciństwa a tu gra Borriello( :x ) to ten zespół jest naprawdę porywający!

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6264
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 23 kwie 2012, 9:54

http://helpbets.com/pl/Skroty/3/Mecze/3094

Czerwo teoretycznie zasłużone, ale praktycznie sędzia mógł się powstrzymać, bo widać że Stekelanburg nie ma najmniejszego zamiaru faulować, sprytnie zachował się Marchizio.

Dziwią mnie stroje obu zespołów. Czarno-białe Juventusu z bordowymi Romy chyba by się nie gryzły?

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 23 kwie 2012, 9:57

Wszystko najprawdopodobniej sprowadza się do spraw sponsorskich. W tym sezonie JUVE ma 2 sponsorów głównych. Jednego na pierwszych koszulkach, drugiego na tych różowych. Pewnie sponsorzy mają zagwarantowane, że połowa spotkań będzie rozegrana z ich logo na piersi i dlatego JUVE zdarza się grać w strojach potocznie nazywanych wyjazdowymi na własnym stadionie.

Od nowego sezonu już wszystko będzie normalnie bo będzie jeden sponsor. No i może ten drugi komplet nie będzie taki paskudny :lol:

Awatar użytkownika
Falbor
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Falbor » 23 kwie 2012, 10:15

Spoko strój na wyjazdy mieliśmy w Serie B, te całe czarne idealnie pasowały do Juve, gdyby jeszcze na nich była biała gwiazda taka jak ta czarna na różowych koszulkach to niczego więcej oprócz 3 gwiazdki bym nie potrzebował do niej. Jeep ładnie wkomponowałby się w taki kolor.

Często się mówi, że na mistrza zasługuje ekipa który przez cały sezon prezentuje równy, stabilny poziom bez jakiś drastycznych momentów, w naszym wypadku jakąkolwiek obniżką formy są 3 remisy z rzędu, cholera, nie możemy tego przegrać, teraz scudetto jest tylko i wyłącznie w naszych rękach, nie ma co się oglądać na Milan, trzeba iść za ciosem, patrząc na wczorajsze zaangażowanie, siłę, kondycję to myślę, że samym bieganiem możemy wygrać te 5 ostatnich meczy.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6647

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 23 kwie 2012, 10:58

Nikt nie wspomina nawet, że Juventus zapewnił sobie udział w LM w przyszłym sezonie, co było celem Conte na ten sezon :lol:

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 23 kwie 2012, 11:01

Podobalo mi sie to 3-5-2 wczoraj.
De Ceglie pokazal poziom, ktory chyba wszystkich zaskoczyl (zwlaszcza w pierwszej polowie) no i ta pomoc... jesli cos w Juve wzbudza moj zachwyt to wlasnie trojka pomocnikow i Vucinic.
Mirko jest fantastycznym zawodnikiem, nizwykle inteligentny gracz.

Tak sie zastanawialem i wyszlo mi, ze gdybym mial wybrac bohaterow Juve, najwazniejszych zawodnikow w tym sezonie to powiedzialbym (kolejnosc dowolna) Pirlo, Vidal i Vucinic... Jak to mozliwe, ze wszyscy trzej zostali sprowadzeni w lecie i to w zasadzie za niewielkie pieniadze (w sumie niecale 30 baniek).

Bardzo jestem ciekaw czy wytrzymaja presje do konca sezonu (teraz sa w swietnej formie i wydaje mi sie, ze presja nie robi na nich wrazenia), co zrobia w lecie i przede wszystkim jak beda wygladac w Lidze Mistrzow.
Zastanawia mnie czy taki system jak 3-5-2 ma szanse powodzenia przeciwko silnym i ofensywnym przecienikom jak Real czy MU.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 23 kwie 2012, 11:05

Dla mnie gracz sezonu to Barzagli. Każdy z wymienionych przez Ciebie graczy miał słabszy okres. Andrea cały sezon jest jak ściana. Gra jak Cannavaro z sezonach 2004-2006 i to nie jest z mojej strony żadne nadużycie.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 23 kwie 2012, 11:13

No Ok.
Ja mam sklonnosc do niedoceniania obroncow :)

Chociaz gdybym mogl dokonac takiego uproszczenia to czwartym bohaterem wybralbym cala obrone :)

EDIT: POza tym jesli uznamy Barzagliego za kolejnego bohatera to wyjdzie nam nadal niecale 30 baniek tylko juz wydane na 4 zawodnikow :)

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 23 kwie 2012, 11:28

No i jeszcze trzeba dodać Lichsteinera! To 5 liderów za 40 baniek.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 23 kwie 2012, 11:41

Szwajcar zgasł w 2 połowie sezonu (choc i tak gra dobrze), no i to 3-5-2 aż tak mu nie służy. Już prędzej wymieniłbym Buffona, ale wtedy Wasze wyliczenia o taniości liderów drużyny szlag trafi :P

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 23 kwie 2012, 11:45

Ja tam Lichtsteinera niesamowicie cenie. Kiedy Conte uczył graczy pracowitości, waleczności to Stefek był prawdziwym przodownikiem pracy. Teraz pierwszym stachanowcem jest Vidal, wtedy był Lichsteiner. A, że gra trochę gorzej? Schemat jest dla niego trochę gorszy, no i ciężko wymagać od niego takiego nakładu pracy jak w rundzie jesiennej. To co on wtedy robił to było ponad ludzkie możliwości i tak szacunek dla niego, że mimo takiego wysiłku nie rozpadł się fizycznie i dalej fizycznie wygląda dobrze.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”