Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 774

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
MaUser_FCI
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 234

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaUser_FCI » 30 cze 2011, 8:21

Wkleiłeś link do meczu z Bayernem, który miał przedstawiać dramatyzm Coutinho na podstawie 2,3 sytuacji, jednocześnie pomijając fakt, że w tym samym meczu Brazylijczyk uczestniczył przy zdobyciu bramki na 2-2. Podawał. Celnie. Ahh zapomniałem, że już zdążyłeś się z tego linku wyłgać. W meczu z Sampdorią ładnie przymierzył z wolnego - też cisza. Pewnie mu się fartnęło, źle obrońca się zachował.
Piszesz ciągle o umiejętnościach poznawania świata, o braku siły fizycznej, o krzywych zagraniach, o Biabianych, o zagranicznych forach Interu. Człowieku jesteś przeraźliwie monotonny i zawzięty. Jaką niesiesz misję?

MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 30 cze 2011, 11:50

Wkleiłeś link do meczu z Bayernem, który miał przedstawiać dramatyzm Coutinho na podstawie 2,3 sytuacji
Miał spowodować uśmiech na paru twarzach, tylko tyle lub aż tyle. Faktycznie można było tego nie zrozumieć :)
Brazylijczyk uczestniczył przy zdobyciu bramki na 2-2. Podawał. Celnie.
Przekonałeś mnie, jest zajebisty.
Człowieku jesteś przeraźliwie monotonny i zawzięty. Jaką niesiesz misję?
Znudziło mi się prowadzenie was za ręce, czytanie nie boli. Przeleć przez ostatnie 10 postów, zrozumiesz.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 30 cze 2011, 12:20

MarcinW pisze:Znudziło mi się prowadzenie was za ręce
A prosił Cię ktoś o to :?: Dowolnie interpretujesz fakty dla własnego użytku. Czepiasz się wszystkich i wszystkiego na tym forum. Nie idzie z Tobą normalnie dyskutować, bo z góry zakładasz że masz rację i odrzucasz wszelkie kontrargumenty ze strony innych forumowiczów. Naprawdę rzygać się chce widząc co chwilę kolejne litry żółci wylewane przez Ciebie byle tylko czegoś się uczepić, coś zdeprecjonować, kogoś obrazić, lub po prostu prowadzić bezsensowny spór (nie mylić z dyskusją!) I naprawdę dziwię się, że inni fani Interu mają jeszcze chęć i siłę, by spróbować wlać Ci nieco oleju do łba, mimo iż wiedzą że szybko wycieknie inną stroną.

Ciao

MarcinW
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 30 cze 2011, 19:19

Wyczułeś moment, czego konsekwencją jest post pełen żali. Ani mnie to nie smuci, ani nie niepokoi, wszak "ratio legis" tych wynurzeń jest takie, że do zdania opozycyjnego w stosunku do własnych odchodzin jesteś nieprzyzwyczajony, zaś skutkiem tego jest tupanie nogami takie jak teraz. Kontynuuj proszę :)

Według najnowszych doniesień Inter pozyskał prawego obrońce Santosu. Nie mam w zwyczaju wypowiadanie się na temat zawodników, których w akcji nie widziałem, więc ten aspekt pominę. Co natomiast może niepokoić to cena (5 mln euro), wszak prezes Santosu należy do grupy działaczy żądających astronomicznych pieniędzy za swoich graczy (np. Neymar 45 mln euro), a najwidoczniej prawego obrońce wysoko nie ceni. I zdaje sobie sprawę, że w przypadku obrońców ceny nie są tak wysokie, mimo wszystko mając takiego partnera w negocjacjach ustalone kwota dziwi.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 30 cze 2011, 20:24

Mamy Nagatomo :] Połówki kart Caldiroli i Garritano to dość niska cena za Japończyka, którego transfer definitywny bardzo mnie ucieszył. Żegnamy dziś Suazo, któremu skończył się kontrakt. Kharja niemal na pewno nie zostanie wykupiony, więc kolejny plus. Gasperini zablokował przejście Caldiroli do Ceseny, czyżby miał wejść na miejsce Materazziego? :think:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 02 lip 2011, 15:54

słyszeliście info o Rickym Alvarezie ? Od pewnego czasu mówi się, że ma trafić do Arsenalu. Niektóre media nawet piszą, że ten młody niedoświadczony i mało komu znamy piłkarz ma Ceska zastąpić (od razu :) ) a dziś info, że Inter jest bardzo bliski pozyskania go.
coś we Włoszech o tym piszą ?

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 02 lip 2011, 16:01

Media we Włoszech pisza, ze ponoc Inter jest bardzo blisko pozyskania go i ze jeszcze niedawno był blisko Arsenalu :o .

Tak powaznie to dla mnie zupelnie anonimowy pilkarz. Oby był wart zachodu. Mamy dwóch ofensywnych zawodnikow, wiec jego transfer bedzie równoznaczny w wypozyczeniem jego lub Coutinho.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 02 lip 2011, 16:10

fieldy pisze:słyszeliście info o Rickym Alvarezie ? Od pewnego czasu mówi się, że ma trafić do Arsenalu. Niektóre media nawet piszą, że ten młody niedoświadczony i mało komu znamy piłkarz ma Ceska zastąpić (od razu :) ) a dziś info, że Inter jest bardzo bliski pozyskania go.
coś we Włoszech o tym piszą ?
Podobno prezydent Velez sie na ten temat wypowiadal, ze Inter moze domknac w 48h transfer.

Ja tam w zadne dziennikarski doniesienia juz nie wierze.

Dzisiaj Francuzi "informuja" o ofercie 40mln za Hazarda.
Mamy dwóch ofensywnych zawodnikow, wiec jego transfer bedzie równoznaczny w wypozyczeniem jego lub Coutinho.
Cos mi sie obilo o uszy, ze on na skrzydle gra.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 02 lip 2011, 16:15

Ricardo Alvarez to ofensywny pomocnik, aczkolwiek na skrzydle od biedy zagra. Paszport UE jest, więc nic nie stałoby na przeszkodzie. W tym układzie Coutinho prawdopodobnie pójdzie na wypożyczenie.

MarcinW
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 02 lip 2011, 17:51

Cos mi sie obilo o uszy, ze on na skrzydle gra.
Oglądając dosyć obszerny filmik na youtubie (zdaje sobie sprawę, że nie jest to najlepsze źródło poznania zawodnika) można stwierdzić, że mamy do czynienia z bardzo utalentowanym zawodnikiem. Wygląda na taką lewonożną wersję Kaki.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 02 lip 2011, 17:54

Alvarez to bardzo ciekawy gracz. O wiele lepsze wrażenie zrobił na mnie niż trochę podkolorowany Lamela. Z tego co czytałem to może trafić do Inter za 6,5 mln plus jakieś zmienne? Prawda to na temat kasy?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 02 lip 2011, 17:55

Ja ciągle słysze, ze ma kosztować ok 10 mln, choć to w sumie może być 6,5 + zmienne.
Ponoć jakiś czas temu miał bardzo poważną kontuzję, ale szczegółów nie znam

MarcinW
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 02 lip 2011, 17:59

O wiele lepsze wrażenie zrobił na mnie niż trochę podkolorowany Lamela.
Z tym, że Lamela jest od niego o 4 lata młodszy, więc porównywać należałoby tego zawodnika z innymi w podobnej kategorii wiekowej.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 02 lip 2011, 18:05

Rozumiem, ale oglądałem Lamelę kilkakrotnie w tym sezonie i się zawsze zawodziłem. Owszem ma potencjał i chciałbym go widzieć w Seria A, ale media zrobiły z niego niemal geniusza na co miało pewnie wpływ zainteresowanie Barcelony sprzed kilku lat. Erik na tle rówieśników z Brazylii - Neymara czy Lucasa z Sao Paolo wypada słabo. Tamci gracze stanowią o silę swoich drużyn. Natomiast Lamela zawodzi. Prezes River też się lekko mówiąc przejechał, bo myślał, że zrobi sobie aukcje po Europie a teraz nici z tego.

MarcinW - pomyliłem temat, więc usunąłem dalszą część swojego posta.
Ostatnio zmieniony 02 lip 2011, 19:19 przez mete, łącznie zmieniany 2 razy.

MarcinW
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 02 lip 2011, 18:55

EDIT - żeby być w temacie. Dziś kolejny raz Hamsik w wywiadzie potwierdza, że chciałby odejść do Milanu i że nic nie może obiecać fanom. Dokładamy do tego słowa Laurentiisa o rozmowie z Raiolą i Gallianim i mamy pewność, że rozmowy trwają, ale szybko się nie skończą.
Ciekawostkę stanowić mogą także słowa De Laurentisa, który stwierdził, że prawo pierwokupu przy transferze Słowaka należy do Interu. Warto przy tym podkreślić, że uprawnienie nie wynika z umowy pisanej tylko takiej która ma charakter raczej dżentelmeński i trudno stwierdzić (nie znając włoskiego PC) czy jest ona wiążąca dla stron. Z drugiej jednak strony może być też tak, że celem tego wywiadu (jako całości) było podpicie ceny zawodnika.

Poza tym biorąc pod uwagę aktywność działaczy Interu na rynku transferowe oraz strategię "sprzedaj by kupić" wydaje się mało prawdopobne, aby skorzystane z przydanego prawa.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”