FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 776

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
klopx
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 56

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: klopx » 07 gru 2008, 0:05

Świetny mecz! Obrona bezbłędna:) Na pochwały zwłaszcza zasługują Alves i Abidal. Xavi kolejny mecz na swoim wysokim poziomie;) Toure i Messi na plus. Zawiodłem się troszke na Hlebie ale... 4:0, więc kogo to obchodzi:P
Cieszą 3 bramki Henry'ego. Ostatni raz tak postrzelał chyba na Highbury:P Mikołajki jak najbardziej udane, a teraz do wyrka. Pozdro :beer:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 07 gru 2008, 0:11

RealFan za tydzien o tej porze bedziemy dopiero slodzic :P ;)

Takie wyniki jak dzis robia wrazenie na kazdym a jak dodamy do tego gre to nie ma co sie dziwic ze w tej chwili jestesmy najlepsi. Oby utrzymac ten kurs do konca sezonu. Nie wiem jak to robi Pep ale jestem pod wrazeniem tego co robi. Paru zawodnikow przy nim jakby sie odrodzilo i zaczelo grac na miare Barcy

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2414
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 07 gru 2008, 0:15

to sie zobaczy bienias. mimo wszystko nie stawiam realu w tym meczu na straconej pozycji, choc bedzie cholernie ciezko.

naprawde bede bardziej skupiony na grze realu. jesli barca wygra pogratuluje im za waszym posrednictwem. jesli nie to tym lepiej.

a ze slodzeniem tez nie mozna przesadzac bo zaraz wpadnie pep i zrobi porzadek :P

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2878

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 07 gru 2008, 0:17

Bienias pisze:Takie wyniki jak dzis robia wrazenie na kazdym a jak dodamy do tego gre to nie ma co sie dziwic ze w tej chwili jestesmy najlepsi.
Szkoda, że gdzieś teraz nie gracie z Manchesterem w LM, jak Barcelony nie lubię to bardzo chciałbym zobaczyć "najlepszą drużynę wszechświata" na kolanach... znowu :lol:
Tak na poważnie to ogromne wrażenie robią ostatnie wyniki Barcelony, zobaczymy jak długo, co do mistrzostwa Hiszpanii nie ma wątpliwości bo szczerze to nie ma przeciwnika, który może nawiązać walkę.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 07 gru 2008, 0:18

klopx pisze:Cieszą 3 bramki Henry'ego. Ostatni raz tak postrzelał chyba na Highbury:P
z Levante w zeszłym sezonie strzelił hat tricka. W Arsenalu z Wigan w maju 2006.
klopx pisze:Zawiodłem się troszke na Hlebie ale... 4:0, więc kogo to obchodzi:P
Hleb pokazał dziś wszystko co potrafi. Asysta przy golu na 2:0 i zmarnowana setka. To nie jest gracz, który sporo strzela. Powiem wiecej - sporo marnuje i dziś ładną okazję miał, pewnie jakby to było przy stanie remisowym, to by mu się dostało, ale tak ? Będzie mu darowane.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 07 gru 2008, 0:24

na kolanach? To w poprzednim sezonie byla na Sb ale nie na OT gdzie byla lepsza:P
Ogolnie to z taka Barca niewiele druzyn na swiecie moze powalczyc a Real jest jedna z tych. Nie zwazam na jego forme bo pamietam rundy gdzie mielismy Real udupic a konczylo sie zupelnie inaczej.
Mam nadzieje ze przed GD bedzie chociaz mala napineczka:P Tak zeby poczuc stara atmosfere forum:)

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 07 gru 2008, 0:24

rezus pisze:"najlepszą drużynę wszechświata"
Problem w tym, że Barcelona nigdy nie otrzymała takiej nazwy :]

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 07 gru 2008, 0:29

na kolanach? To w poprzednim sezonie byla na Sb ale nie na OT gdzie byla lepsza:P
W hokeja?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 07 gru 2008, 1:20

Whooooooooo'sssssssssss neeeeeeeeeeext?

Niech mnie ktoś obudzi. Albo nie. Nie budźcie mnie.

Maskara i tyle. Bardzo się obawiałem tego spotkania (bardziej niż tego z Sevillą pomimo tego, że graliśmy u siebie) a tymczasem zagraliśmy chyba nawet jeszcze lepiej. Valencia dzisiaj zupełnie nie istniała. Ktoś tam coś pisał o jakichś akcjach (raczej próbach) czy spalonych, ale czy można to w ogóle porównywać do gry Barcelony? Przecież ten wynik to minimalny wymiar kary bo sytuacji mieliśmy dużo więcej i spokojnie mogło skończyć się wyżej. Kapitalna gra z naszej strony.

Cała drużyna zasługuje na pochwały bo nikt dzisiaj nie zawiódł. Nie mniej jednak Thierry Henry zdobywając hat-tricka zasłużył zdecydowanie na indywidualne wyróżnienie. Poza nim znowu wspaniały Alves. Ciekaw jestem jak funkcjonuje jego organizm skoro nie ma płuc bo nie wierzę, że je ma.

Muszę przyznać, że emocje tak mi się udzieliły, że nie mogę się skupić na rzeczowej analizie. Starość nie radość.

Świetny pressing z naszej strony spowodował, że długimi fragmentami goście byli zupełnie pozbawieni możliwości wyjścia z akcją. Odbiór funkcjonował dzisiaj znakomicie i to moim zdaniem było kluczowe bo wyłączając Valencię z gry mogliśmy w ataku robić swoje a kiedy robimy swoje w ataku to wiadomo czym to skutkuje. Nasz bilans bramek po 14 kolejkach to 44:9 :zgon: Wiele osób mówiło, że na nasze wyniki trzeba spoglądać z dystansem i czekać na trudniejszych rywali. Rywale nadeszli i powiedziałbym, że nasza gra wygląda jeszcze lepiej. Najpierw 3:0 z Sevillą a teraz 4:0 z Valencią. Jeżeli ktoś powie, że spodziewał się tego to i tak nie uwierzę.

Jest pięknie a może być jeszcze lepiej. Za tydzień mecz na który wszyscy czekamy. Będzie się działo.
RealFan pisze:a ze slodzeniem tez nie mozna przesadzac bo zaraz wpadnie pep i zrobi porzadek
Ano właśnie. Muszę się ogarnąć bo nie chciałbym mu podpaść :P

[EDIT]
Nie mogę się powstrzymać.

Graliśmy dzisiaj bez Eto'o i Iniesty a Messi rozgrywał zdecydowanie lepsze mecze niż ten dzisiejszy a mimo to pogoniliśmy trzecią drużynę w tabeli 4:0 przy czym mogło być wyżej. Magia.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2878

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 07 gru 2008, 9:41

Bask pisze:Problem w tym, że Barcelona nigdy nie otrzymała takiej nazwy :]
Problem w tym, że nie czytasz ze zrozumieniem i nie załapałeś.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 07 gru 2008, 10:00

Rezus z United się śmieje raczej :P

Mentor, pisałem o tym że Valencia miała jakieś próby ataku, tyle ze pisałem to w przerwie. Obraz w drugiej grze zmienił się jeszcze bardziej na korzyść Barcy. Oczywiście nie ma co porównywać sytuacji obu zespołów, niemniej jednak nie chodziło mi o to, że są w stanie wygrać z wami, a jedynie zaznaczyć, że niekoniecznie [do przerwy] Valencia nie miała nic do powiedzenia ;)
Spalone nie były aż tak duże i przy odrobienie szczęscia mogli coś też strzelić.

Nie ma jednak co teraz tego rozpamiętywać. Musicie się cieszyć z wygranej i co ważniejsze, pamiętać że kolejny rywal choć w dołku, może wam sprawić kłopoty :P

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 07 gru 2008, 11:56

fieldy mimo wszystko bardziej zauważalna od gry w ofensywie Valenci była świetna asekuracja ze strony defnsywy Barcy, czasem wyglądało że Villa czy Joaquin wychodzą z ciekawą akcją, ale momentalnie świetnymi odbiorami popisywali się czy Puyol, Yaya czy Abidal. Valencia praktycznie nie dochodziła do sytuacji strzałowych więc ciężko mówić, że mogli strzelić gola.

A najfajniejsze jest to że Hnery punktował, nie oglądam Barcy regularnie więc pewnie coś przegapiłem, ale tak zajebistego występu z jego strony w Barcy w tak ważnym meczu jak ten nie widziałem :spoko: No i nie można nie powiedzieć, że teraz Barca gromi praktycznie bez względu na to z kim gra i w jakim squadzie :boje się: Patrząc się na brak Iniesty i E2 zastanawiałem się jaki wplyw będzie miała ich absencja na gre Barcy. Odpowiedź: najmniejszego :!: , zresztą dodatkowo to nie Messi rozdawał dziś karty, a mimo tego widzieliśmy kawał niesamowitej piłki. TO jest największy atut drużyny Pepa Guardioli , ona nie opiera się na 2-3 zawodnikach bez której by sobie nie potrafiła poradzić.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 07 gru 2008, 12:58

Obrazek

:lol:

Henry ogólnie lubi grać przeciwko Valencii. To bodajże już szósty gol strzelony Los Ches przez Francuza. Milutko.

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1528
Kibicuję: FC Barcelona

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 07 gru 2008, 13:55

Nasz bilans bramek po 14 kolejkach to 44:9
:shock:
Możliwe, że z taką grą w tym sezonie pokonamy barierę 100 bramek w lidze :P

PS. Gdyby jeszcze padł dziś remis na Bernabeu byłbym w pełni szczęśliwy :lol:

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 07 gru 2008, 14:16

Jedna rzecz gwoli uzupelnienia. Spalony przy 3 bramce byl rzecz jasna.
Kto twierdzi inaczej jest w bledzie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”