Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 776

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
5
33%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
40%
Zatrudnienie Mourinho
2
13%
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2433
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 19 kwie 2008, 10:44

Dwojka pivotow na El Sardinero to rozsadny ruch. Gdyby gral Guti i tak musialby sie wiecej angazowac w defensywe niz zwykle, wiec tak jest nawet lepiej. Racing jest bardzo grozny (mimo nie az tak duzej ilosci bramek), a do tego gra o zbyt wysoka stawke bysmy mogli grac z mniejszym zabezpieczeniem tylow. Zwlaszcza na ich stadionie. Nie sadze by Gago tak do konca dostal zadania dyrygenta, czesto bedzie wspomagal Diarre, a nasza sila ognia skupi sie troche gdzie indziej, bardziej na bokach boiska. Ciekawe jak to bedzie wygladac, bo opcji jest kilka. Kto na bokach?
:arrow: Sneijder i Robben
:arrow: Sneijder i Robinho
:arrow: Robben i Robinho
Najbardziej prawdopodobna chyba ta pierwsza opcja, bo Sneijder bedzie potrzebny do tego by dzielic pilki. Troche roznie to wyglada z prawego boku boiska, lepiej jakby gral na srodku kosztem jednego napastnika, ale to Schusterowi moze do glowy nie wpasc. To jasno pokazuje gre dwojka napastnikow. Raul i... tu mala zagadka. Ostatnio byly spekulacje, ze szanse dostanie Saviola. Kto wie, choc wolalbym Pipite badz sprawdzenie na tej pozycji Robinho. Moze tez byc bardziej ofensywne 4-4-2 i Diarra jednak na lawce, a Wesley na pozycji Gutiego, ale bardzo w to watpie. Tak nie zagramy :P

Aczkolwiek sam bedac na miejscu Bernada zrobilbym inaczej :P I nie zmienialbym az tak wiele w porownaniu do poprzedniego meczu. Tylko gralibysmy dwojka pivotow, z czego Gago wspomagalby Wesleya. Zagralbym 4-2-3-1 / 4-1-2-3 w ataku, z Diarra i Gago na DM, Sneijderem na Mediapunto, Robbenem i Robinho/Higuainem na skrzydlach. Jest jescze jedna zagadka. Jakie zestawienie obrony? Canna i Ramos sa raczej pewniakami. Pepe wydaje sie, ze tez. Kto jeszcze? Heinze czy Marcelo? :think: Wolalbym (przy swoim ustawieniu) Gabriela, ale zagra Brazylijczyk :P bo 4-4-2 z dwojka DM moze miec troche za maly potencjal z przodu przy innej decyzji, bo Racing dobrze sie broni.

Tak ja to widze.

Awatar użytkownika
Kubańczyk
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kubańczyk » 19 kwie 2008, 11:44

Makis pisze:Bardzo ciekawa zaleznosc odkryli hiszpanscy dziennikarze:

2001 :arrow: Mistrz Anglii: Manchester Utd, Mistrz Hiszpanii: Real Madryt
2002 :arrow: Arsenal, Valencia
2003 :arrow: Manchester Utd, Real Madryt
2004 :arrow: Arsenal, Valencia
2005 :arrow: Chelsea, Barcelona
2006 :arrow: Chelsea, Barcelona
2007 :arrow: Manchester Utd, Real Madryt
2008 :arrow: Manchester Utd?, Real Madryt?

Oby i w tym sezonie mialo to zastosowanie :wink:

Vamos Chelsea! :wink: // Toure Yaya
to już w zeszłym roku zostalo opublikowane

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 19 kwie 2008, 11:52

Kubańczyk pisze:to już w zeszłym roku zostalo opublikowane

W zeszłym roku to słyszałem o tym że od 2001 roku kiedy Manu jest mistrzem to Real także. Ale ostatnio jak to zobaczyłem to zdziwiły mnie fakty iż z Valencią i Barcą było tak samo :P

Awatar użytkownika
AdamMadridista
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AdamMadridista » 20 kwie 2008, 0:15

Pełna lista powołanych na mecz z Racingiem:
Bramkarze: Casillas i Dudek;
Obrońcy: Ramos, Salgado, Pepe, Marcelo, Cannavaro i Heinze;
Pomocnicy: Diarra, Balboa, Gago, Robinho, Robben, Baptista i Sneijder;
Napastnicy: Higuaín, Raúl i Saviola.

Na liście brakuje Christoph Metzeldera i Ruuda van Nistelrooy'a, którzy w dalszym ciągu przechodzą przez proces rehabilitacji. Guti oraz Miguel Torres pauzują za kartki, a Roberto Soldado, Royston Drenthe i Jordi Codina zostali nie powołani.

Ponadto dzisiaj, a właściwie już wczoraj swoje 30 urodziny obchodził Gabriel Heinze oraz 65, były prezydent Królewskich z lat 1995 - 2000 Lorenzo Sanz Mancebo. ¡Feliz cumpleaños!

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2433
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 20 kwie 2008, 18:45

Schuster mnie zadziwia - wystawil moj sklad :D
RealFan pisze:Aczkolwiek sam bedac na miejscu Bernada zrobilbym inaczej Razz I nie zmienialbym az tak wiele w porownaniu do poprzedniego meczu. Tylko gralibysmy dwojka pivotow, z czego Gago wspomagalby Wesleya. Zagralbym 4-2-3-1 / 4-1-2-3 w ataku, z Diarra i Gago na DM, Sneijderem na Mediapunto, Robbenem i Robinho/Higuainem na skrzydlach. Jest jescze jedna zagadka. Jakie zestawienie obrony? Canna i Ramos sa raczej pewniakami. Pepe wydaje sie, ze tez. Kto jeszcze? Heinze czy Marcelo? Think Wolalbym (przy swoim ustawieniu) Gabriela, ale zagra Brazylijczyk Razz bo 4-4-2 z dwojka DM moze miec troche za maly potencjal z przodu przy innej decyzji, bo Racing dobrze sie broni.

hehe musi byc dobrze w takim zestawieniu :P

Awatar użytkownika
morświn
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: morświn » 20 kwie 2008, 19:55

po 1 polowie wygrywamy 0-1, Racing mial szanse na strzelenie gola. Na poczatku ladnie klepalismy w srodku, ale potem juz coraz slabiej. Mam nadzieje ze zawodnicy jeszcze sie zmobilizuja na ta 2 polowe i wygramy ten mecz.
hala madrid

Awatar użytkownika
AdamMadridista
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AdamMadridista » 20 kwie 2008, 21:14

Koniec 0:2!!!!!! Higuain stawia kropkę nad "i". 3 punkty zdobyte na bardzo trudnym terenie w Santander i utrzymujemy 10 punktową przewagę nad Villarealem i powiększamy do 11 nad Barceloną. Real robi kolejny milowy krok ku obronie mistrzostwa.
Kolejny gol Raúl'a, już 17.

Co tu więcej pisać.

¡Hala Madrid!, ¡Hala Madrid!, ¡Hala Madrid!

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 20 kwie 2008, 21:26

AdamMadridista pisze:Real robi kolejny milowy krok ku obronie mistrzostwa.
Teoretycznie mozemy swietowac 31-wszy tytul juz za tydzien na Bernabeu. Wystarczy, ze wygramy z Bilbao, a Barca i Villarreal przynajmniej zremisuja :D

Nie mialem okazji ogladac calego meczu, wiec nie bede sie na jego temat wypowiadal. Dostalem wiecej niz oczekiwalem, bo spodziewalem sie remisu :wink:

Blisko, coraz blizej... :king:

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 20 kwie 2008, 21:37

Teoretycznie mozemy swietowac 31-wszy tytul juz za tydzien na Bernabeu. Wystarczy, ze wygramy z Bilbao, a Barca i Villarreal przynajmniej zremisuja Very Happy

Można powiedzieć że już jesteśmy Mistrzami, i to bez żadnego lekceważenia przeciwników :P ... aczkolwiek wolałbym poczekać do meczu z Barcą aby to po nim zapewnić sobie matematyczne szanse i zrobić Fetę Mistrzowską na Bernabeu :twisted: To były by najpiękniejsze Gran Derbi XI w. :D

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 20 kwie 2008, 22:05

Makis pisze:Dostalem wiecej niz oczekiwalem, bo spodziewalem sie remisu
tez liczyłem na remis i też dostałem wiecej anieżeli sie spodziewałem :D

cieszy mnie postawa naszej linii pomocy Diarra zagrał świetne zawody (udowodnił ze potrafi zagrać na wysokim poziomie), Gago na swoim solidnym dobrym poziomie, również świetnie grał Sneijder :brawo:

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 20 kwie 2008, 23:36

W zakonczonym pol godziny temu meczu druzyna Athletic (nasz kolejny przeciwnik) rozbila Valencie 5:1. No to sie chlopaki wystrzelali i za tydzien nie beda robic problemu :wink:
vakabayashi pisze: też dostałem wiecej anieżeli sie spodziewałem :D
Wiecej wiary w naszych nam trzeba :wink:

P.S. Robinho cos zagral procz asysty :?:

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 333

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 21 kwie 2008, 0:31

Robben pare fajnych akcji pokazal, Robinho tez do formy wrocic musi... i dodajac do tego fakt, ze powoli trzeba tez Drenthe wdrazac do gry, a Balboa tez pilke kopac umie - to sens inwestycji w Quaresme stoi pod duzym znakiem zapytania.

Fajnie w sumie. Mamy mlody ambitny zespol, gora dwie pozycje do obsadzenia/uzupelnienia i sklad mamy wydaje sie na dlugo. A nawet na ta chwile, ponad polowa skladu to gracze klasy swiatowej - Iker, Cannavaro, Ramos, Sneijder, Robben, Robinho, Raul, Ruud. Az mi sie morda cieszyla, jak ogladalem ta plynnosc w wymianie podan z pierwszej pilki w niektorych momentach meczu. Jak chca, to potrafia :)

Tylko ze cos Schuster mnie do siebie przekonac nie potrafi... aczkolwiek dzisiaj nie mozna miec do niego zadnych zarzutow, na czele z bardzo dobrze dobranym skladem.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 21 kwie 2008, 14:40

Makis pisze:Wiecej wiary w naszych nam trzeba
wiara jest zawsze :) natomiast uważałem sam punkt wywiezony z Santander juz uważałem za sukces. A tu taki bonus :king:
Makis pisze:P.S. Robinho cos zagral procz asysty
średnio, brazylijczyk od czasu kontuzji brzucha bardzo wolno odzyskuje forme. ale spokojnie na końcowe mecze myśle ze poprawi konto bramkowe. Co nie zmienia faktu ze to najlepszy sezon w Realu Robsona 10 goli i 7 asyst
cru pisze:a Balboa tez pilke kopac umie - to sens inwestycji w Quaresme stoi pod duzym znakiem zapytania
możliwe. ja bym chciał mimo wszystko zeby Bernd dał na koncówke sezonu wiecej szans młodszym. np. Balboa zasługuje szanse wykazania sie.
Natomiast Quaresma moze nie być potrzebny z innego powodu. Jeśli tylko zakupimy środkowego pomocnika (Diego naturalnym kandydatem) ustawiamy Robinho z Robbenm z boku i jest ok.
Jesli natomiast nie zakupimy takiego gracza to wydaje mi sie ze jest potrzeba angażu dobrej klasy prawego pomocnika. Niekoniecznie Quaresma ale moze Joaquin w koncu spełni swoje młodzieńcze marzenia :wink:
cru pisze:Tylko ze cos Schuster mnie do siebie przekonac nie potrafi... aczkolwiek dzisiaj nie mozna miec do niego zadnych zarzutow, na czele z bardzo dobrze dobranym skladem.
Bo niemiec też wciąż sie uczy. Sam uważam ze mecze wyjazdowe powinniśmy grać własnie dwoma DM w środku Sneijderem jako mediapunta Robinho i Robbenem na skrzydłach a Raulem w środku.
szkoda Gutka ale statystyki zobowiązują 10 na 10 meczów bez Gutiego wygranych :lol:

na koniec słówko o naszej czwórce obrońców. W takim ustawieniu z taka formą jaka ma nasza czwórka obrońców - nie widze sensu w wzmocnianiu tej formacji. O ile oczywiście nie odejdzie Canna. Metzelder wyzdrowieje i ze spokojem bedzie mógł uzupełniać ewentulane kontuzje. Torres jest jako dubler dla Ramosa, Marcelo moze spokojnie sie rozwijać przy Heinze.

Awatar użytkownika
el Crack
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el Crack » 21 kwie 2008, 15:39

vakabayashi pisze:na koniec słówko o naszej czwórce obrońców. W takim ustawieniu z taka formą jaka ma nasza czwórka obrońców - nie widze sensu w wzmocnianiu tej formacji. O ile oczywiście nie odejdzie Canna. Metzelder wyzdrowieje i ze spokojem bedzie mógł uzupełniać ewentulane kontuzje. Torres jest jako dubler dla Ramosa, Marcelo moze spokojnie sie rozwijać przy Heinze.
A ja nadal będę się domagał przynajmniej jednego, a najlepiej dwóch nowych obrońców. Mam nadzieję, że Canna zostanie na jeszcze jeden sezon, a może nawet i na dwa, jednak to tylko kwestia czasu zanim odejdzie, dlatego potrzeba nam młodego następcy Włocha. Ja widzę w tej roli Garaya za którego Real proponował 12 mln Euro, myślę, że cena uczciwa, tylko ta ostatnia kontuzja może trochę martwić, bo już mam dość tych urazów w szeregach przede wszystkim obronnych. Ale wracając do obrońców to pożegnałbym się już z Salgado, a z wielką przychylnością powitał Daniego Alvesa. Metzeldera raczej też bym zostawił, chociaż należałoby się głębiej zastanowić, a czytałem jakiś czas temu, że ktoś (bodajże Newcastle) oferowali za niego 12mln Euro, więc można by było sprzedać ;) Tym bardziej, że jest to zawodnik bardzo łamliwy i mimo, że jest solidny to niezbyt doobrze pasuje do ligi hiszpańskiej, gdzie trzeba się mierzyć, z szybkimi i zwrotnymi napastnikami, a Niemiec jest strasznie powolny.

Meczu nie chcę mi się opisywać, bo nie mam na to zbytnio czasu, ale ważne 3 punkty i nie wyobrażam sobie, żebyśmy nie zostali mistrzami Hiszpanii po raz 31. A i mam nadzieję, że przegramy z Bilbao bo chcę szpaler i oklaski na SB przez Barcelonę, a jeszcze smaku upokorzenia dodałby fakt, wygranej na własnym stadionie.

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 21 kwie 2008, 15:48

el Crack pisze:A i mam nadzieję, że przegramy z Bilbao bo chcę szpaler i oklaski na SB przez Barcelonę, a jeszcze smaku upokorzenia dodałby fakt, wygranej na własnym stadionie.

i co ci to da? ze upokorzylismy Barce w wyscigu slepego i gluchego? wroc do komentowania newsow na fioletowej stronce

smiech na sali

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”