Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 778

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 06 gru 2010, 21:00

EnJoy's pisze:Z jakiej okazji to gala ?
nie wiem, ostatnio kase dawali na cele charytatywne (przy okazji meczu z Fulham), moze właśnie to

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 08 gru 2010, 11:54

Uważacie, że możliwe by w ogóle było przejście Bendtnera do Ajaksu? Jakoś mi się wierzyć w te doniesienia nie chce.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 gru 2010, 12:03

Z tego co można wyczytać u różnych źródeł, odejście Nicklasa jest bardzo prawdopodobne. Duńczykowi nie podoba się, że Chamakh przyszedł i zajął jego miejsce, a radzi sobie bardzo dobrze. Nicklas jest ambitny i jak nie będzie grał w grudniu za dużo, to kto wie - pewnie będzie chciał odejść, czy do Ajaxu ? Pojęcia nie mam - pierwsze słyszę. Wenger raczej nie będzie go na siłę wyrzucał, ale sam może chcieć odejść.

Odejść ma też Almunia. Cena, z tego co słyszałem 1,5 mln, ale ponoć nie ma chętnych :lol:

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 131

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 08 gru 2010, 12:06

fieldy pisze:Odejść ma też Almunia. Cena, z tego co słyszałem 1,5 mln, ale ponoć nie ma chętnych
Dziwisz się ? Jedyne kierunki dla niego to pozostanie w Anglii albo powrót do Hiszpanii. I tu i tu mocne kluby mają dobrze obsadzone pozycje, a przykładowo taka Malaga czy inne Elche nie zapłaci tyle za bramkarza na maks 2 lata (nie mówiąc że tygodniówka pewnie też byłaby sporą przeszkodą).

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 08 gru 2010, 12:09

Sammyy pisze:a przykładowo taka Malaga czy inne Elche nie zapłaci
No nie wiem. Malaga ma nowych inwestorów i zapewne za jakiś czas rozpocznie swoją ofensywę. Szejkowie mają przecież dużo niepotrzebnej kasy :P

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 08 gru 2010, 12:10

fieldy pisze:czy do Ajaxu ? Pojęcia nie mam - pierwsze słyszę.
Ponoć chcą go w Amsterdamie jako następcę Suareza, który latem raczej odejdzie. (może jakaś wymiana? :lol: )

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 gru 2010, 12:13

emdżej pisze:Ponoć chcą go w Amsterdamie jako następcę Suareza
To chyba powinno się zastępować piłkarzy innymi o podobnym profilu, a ciężko mi znaleźć jakieś wspólne cechy, chyba ze mowa o skuteczności :lol: (bo Suarez, oprócz tego ze sporo strzela, to ponoć równie dużo marnuje)
Sammyy pisze:Dziwisz się ?
ani trochę

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 08 gru 2010, 12:16

fieldy pisze: To chyba powinno się zastępować piłkarzy innymi o podobnym profilu
Też tak uważam. Nicklas to już prędzej podobny do El Hamdaoui'ego. Ale najpierw to trzeba Luisa sprzedać, a potem myśleć o zastępstwie. Chyba, że mają już odpowiednie oferty.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 gru 2010, 12:23

No raczej na Suareza chętnych nie zabraknie. Będą go chcieli sprzedać to chętny się znajdzie. Man City chociażby, oni idą po każdego :lol:
Ciekaw jestem jakby sobie Nicklas radził w Eredivisie. Bramek by pewnie nastrzelał, tam się tak szybko nie gra jak w Anglii, wiec kłopoty z przyjęciem piłki może nie byłyby az tak widoczne :P

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 08 gru 2010, 12:30

fieldy pisze:Man City chociażby, oni idą po każdego
Ich błąd polega na tym, że tak naprawdę biorą wszystkich, którzy się wyróżnią, ale nie stanowią pierwszoplanowych postaci. Oczywiście są też w tej drużynie wyjątki od tej reguły. Do tego płacą im horrendalne pieniądze, rozpieszczają i wyników nie ma, bo jak mają być?

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2330
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 08 gru 2010, 19:55

Fabianski - Sagna, Squillaci, Koscielny, Gibbs - Nasri, Song, Denilson, Arshavin - Van Persie, Chamakh
Lawka: Szczesny, Rosicky, Vela, Walcott, Wilshere, Eboue, Bendtner

Gramy 4-4-2 :jupi: szkoda, ze Nasri gra. Wolalbym, zeby Rosicky sobie pogral, albo np. Eboue a Nasri odpoczywal. No ale trudno. Bardzo wazny mecz, trzeba wygrac, najlepiej kilkoma bramkami zeby nie bylo problemow i mozna bylo sciagac Nasriego i tak dalej. Zadnych kontuzji, dawac trzy punkty i zajmujemy drugie miejsce w grupie :lol:

Awatar użytkownika
Przemo1955
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przemo1955 » 08 gru 2010, 20:15

Arsenal z sezonu na sezon ma coraz lepszy skład. Może niebawem powrócicie do formy za czasów Bergqampakiedy to cały sezon zakończyliście bez porażki. Waszym najlpeszym punktem jest trener. Nie zmieniacie trenerów jak inne druzyny chocby Inter. Własnie taka stabilizacja w klubie jest bardzo ważna. Trener zna całą drużynę bardzo dobrze. Bardzo mnie cieszy, że w składzie tej przyszłościowej drużyny jest Polak i powoli staje sięjednym z kluczowych zawodników Arsenalu. Szkoda, że Kościelny nie chciał grać dla Polski.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 08 gru 2010, 20:17

fieldy pisze:Z tego co można wyczytać u różnych źródeł, odejście Nicklasa jest bardzo prawdopodobne.
Chociaż kalectwo Nicklasa w polu karnym rywala mnie czasami dobija, to uważam, że jego oddanie będzie jednym z większych błędów Wengera. Niech Bendtner zapieprza na treningach, a na pewno dostanie swoje szansę w tym sezonie.
bartbuks pisze:Ich błąd polega na tym, że tak naprawdę biorą wszystkich, którzy się wyróżnią, ale nie stanowią pierwszoplanowych postaci. Oczywiście są też w tej drużynie wyjątki od tej reguły. Do tego płacą im horrendalne pieniądze, rozpieszczają i wyników nie ma, bo jak mają być?
Jakby pomyśleli to płaciliby piłkarzom w miarę normalne pensję, ale obiecali im kosmiczne premie za konkretne sukcesy. A tak, czy się stoi, czy się leży ... a zresztą, czym ja się przejmuje. Problemy City to przecież miód na moje serce :P

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 08 gru 2010, 20:21

Duch pisze:Jakby pomyśleli to płaciliby piłkarzom w miarę normalne pensję, ale obiecali im kosmiczne premie za konkretne sukcesy. A tak, czy się stoi, czy się leży ... a zresztą, czym ja się przejmuje. Problemy City to przecież miód na moje serce
To nie tylko problem City. W Ekstraklasie też tak się robi i widać efekty. Piłkarze zarabiają dużo? Bardziej cieszyłbym się, jakby podnosili kasę z murawy, wtedy efekty byłyby zupełnie inne :P

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2330
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 08 gru 2010, 23:21

Ech, walić takie coś. Kompletną klapę zagraliśmy. Z taką formą nie ma czego szukać w Lidze Mistrzów. Można się tylko modlić, żeby się to poprawiło.
Na początku nerwówka i w ogóle nie zagrażaliśmy bramce rywala. Arszawin nie istniał, chociaż kto istniał. Nasri też w sumie niewiele na początku robił. Potem trafił się karny. Ale zamiast wzięcia się do ataku było dalej kiepsko. Niefortunnie odbił piłkę Squillaci w drugiej połowie i 1-1. Potem długie nerwy ale jakoś Theo i Nasri zakończyli. 3-1 ale wcale komfortowo nie było.

Teraz w 1/8 Barcelona, Real, Bayern albo Schalke. W sumie sam nie wiem, czego chce. Ktokolwiek sie trafi. Jak mamy odpasc to wole teraz. Real bylby ciekawy bo dawno nie gralismy ale nie obraze sie jak bedzie cos innego. Zobaczymy.

Sagna troche glupio. W 85. minucie przy stanie 3-1 ściął go. Mozna dyskutowac ale moim zdaniem sędzia słusznie wyciągnął kartkę. Teraz na Emirates w 1/8 chyba jedyny pewny punkt naszej obrony będzie pauzował. Super :lol: ale o to sie bedizemy martwic w lutym.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”