Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 778

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
Falbor
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Falbor » 25 kwie 2012, 15:19

sickstick pisze:Robin ma 2 opcje: albo zostanie legendą Arsenalu, albo przejdzie do klubu w którym Z MIEJSCA zacznie odnosić sukcesy. Z całym szacunkiem dla Juventusu, ale Stara Dama takim klubem nie jest.
To zabrzmiało jakbyś najpóźniej wczoraj rozmawiał z Robinem na temat jego przyszłości, może jakieś jego wypowiedzi zacytujesz, które rozwieją trochę mgły wokół jego planów na najbliższe okienko transferowe;> :roll:

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 25 kwie 2012, 15:37

Patrząc w przeszłość - w Juve grali już Dżeko czy Aguero - więc byłbym sceptyczny :lol:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 25 kwie 2012, 16:09

u was grali Cesc, Ganso, Hamsik, De Rossi, Pastore, Tevez, Balotelli, Dzeko...

Awatar użytkownika
Falbor
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Falbor » 25 kwie 2012, 16:14

Temat Dzeko bym nie zamykał, jak to mówią szczęśliwi ludzie: wszystko jest możliwe 8)

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 25 kwie 2012, 16:29

(L)oczkerson pisze:u was grali Cesc, Ganso, Hamsik, De Rossi, Pastore, Tevez, Balotelli, Dzeko...
Znowu do tego wracamy? :/

Poczekajmy do konca sezonu i przy odrobinie szczescia i konsekwencji bedzie mozna przypomniec Milanistom i Interisom ich przedsezonowe prognozy na sukcesy Juve :D

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6264
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 25 kwie 2012, 16:30

Falbor pisze:
sickstick pisze:Robin ma 2 opcje: albo zostanie legendą Arsenalu, albo przejdzie do klubu w którym Z MIEJSCA zacznie odnosić sukcesy. Z całym szacunkiem dla Juventusu, ale Stara Dama takim klubem nie jest.
To zabrzmiało jakbyś najpóźniej wczoraj rozmawiał z Robinem na temat jego przyszłości, może jakieś jego wypowiedzi zacytujesz, które rozwieją trochę mgły wokół jego planów na najbliższe okienko transferowe;> :roll:
I po co te uszczypliwości? Każdy logicznie myślący oraz obserwujący, znający sytuację człowiek podpisze się pod moją opinią. Co w zasadzie ci w niej przeszkadza? Nie bo nie mówią przedszkolaki, więc może rozwiń swoją wypowiedź.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 25 kwie 2012, 16:34

sickstick pisze:I po co te uszczypliwości? Każdy logicznie myślący oraz obserwujący, znający sytuację człowiek podpisze się pod moją opinią. Co w zasadzie ci w niej przeszkadza? Nie bo nie mówią przedszkolaki, więc może rozwiń swoją wypowiedź.
Twoja opinia owszem jest bardzo logiczna. Jednak nie znasz Van Persiego i nie masz pojecia czy jesli dasz mu wybor dobra kaska w dobrym klubie albo bycie legenda Arsenalu to nie wybierze kaski...

No i jeszcze jedna zasadnicza roznica miedzy Arsenalem i Juve... Arsenal sie obsowa a Juve rosnie... To w sumie jest ogromna roznica :)

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 25 kwie 2012, 16:35

A ja muszę się zapytać czy klub, który ma wielkie szanse na mistrzostwo i puchar Włoch jest klubem odnoszącym sukcesy czy nie?

Awatar użytkownika
Falbor
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Falbor » 25 kwie 2012, 16:40

Użyłem trochę więcej słów niż "nie bo nie". Co ciekawsze to Ty użyłeś "przedszkolakowych" wyrażeń, że jest tak, albo tak bez głębszego zagłębiania się w sprawę. Nie podoba mi się to że z góry założyłeś, że RvP odejdzie tylko do klubu w którym z miejsca zacznie odnosić sukcesy. I najzwyczajniej w świecie chcę usłyszeć na jakiej podstawie jesteś tak pewny tego przekonania.
Ostatnio zmieniony 25 kwie 2012, 16:44 przez Falbor, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 25 kwie 2012, 16:41

Kaska owszem, może kusić, ale jeśli Robin na nią poleci, to raczej w błękitnym wydaniu, bo tam dostanie jej w wiele, wiele więcej.

Zostając w Arsenalu być może do końca kariery będzie grał w klubie światowego topu. Odchodząc, niezależnie czy do Juva, City, Barcy czy innego Milanu, po +/-3 latach będzie na wylocie i karierę przyjdzie mu kończyć w jakimś... Feynordzie.

Nie wiem co postanowi van Persie, ale jego agenci przedstawią mu zapewne wszystkie plusy i minusy każdej z opcji. Ja tylko staram się dostrzegać plusy pozostania w Arsenalu i muszę przyznać, ze jest ich naprawdę dużo - nieporównywalnie więcej niż w przypadkach Cesca, Vieiry, czy nawet Henrego.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 25 kwie 2012, 16:49

Emerald pisze: Twoja opinia owszem jest bardzo logiczna. Jednak nie znasz Van Persiego i nie masz pojecia czy jesli dasz mu wybor dobra kaska w dobrym klubie albo bycie legenda Arsenalu to nie wybierze kaski...
Ponoć Robin ma dostać 150 tys. funtów tygodniowo co daje 7,2 mln. funtów rocznie. To samo co może dostać w Juve.
(L)oczkerson pisze: A ja muszę się zapytać czy klub, który ma wielkie szanse na mistrzostwo i puchar Włoch jest klubem odnoszącym sukcesy czy nie?

Juventus ma duże szanse w tym roku wygrać mistrzostwo Włoch i tak jak napisałeś Puchar Włoch. Ale co z tego? Kto wie jak będzie wyglądał następny sezon? Nie wiadomo jak Juve się wzmocni. To nie jest drużyna, która w ostatnich latach dobrze sobie radziła. To dopiero pierwszy udany sezon od paru lat. Dlatego nie wydaje mi się, zeby Robin w ogóle chciał zamienić Arsenal na Starą Dame.

Nie wiadomo jakie ruchy podejmie Arsenal. Byc może będą w końcu poważne wzmocnienia. Może Robin zechce wywrzeć presje na zarządzie i się coś zmieni? Tego tez nie wiem. Więcej się dowiemy po zakończeniu sezonu.

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 828

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 25 kwie 2012, 16:50

Jak się wzmocni?? No WŁAŚNIE po to miałby przyjśc Van Persie. To chyba oczywista oczywistość :wink:

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 25 kwie 2012, 16:51

Falbor pisze:I najzwyczajniej w świecie chcę usłyszeć na jakiej podstawie jesteś tak pewny tego przekonania.
Van Persie ma 29 lat, obecny sezon jest jego pierwszym ( !! ) od momentu przybycia do Arsenalu, w którym nie doznał długoterminowej kontuzji - wielce zatem prawdopodobne, że prędzej niż się spodziewacie straci dobrą formę bądź wyleci z nowym urazem, nie mówiąc już o tym, że latka lecą i motoryka też powoli zacznie szwankować. Do tego aklimatyzacja i tego typu sprawy. Do czego dążę - wielce prawdopodobne, że w nowym miejscu Robin bardzo szybko przepadnie w szarą przeciętność - i jeśli będzie się to wiązało z odnoszeniem sukcesów - to można zaryzykować. Ale jeśli z trofeami ma być podobnie co w Arsenalu, to chyba lepiej zostać w domu, niż gdzieś na obczyźnie.

Nie chce się wdawać w jałowe gadki - ale jako kibiców Juve napalonych możliwym transferem najlepszego piłkarza Premier League muszę was uświadomić, że van Persie to nie żaden geniusz typu Messi, ani nawet goal-machine jak van Nistelroy, ale po prostu niezły napastnik, który od zaledwie 1,5 roku gra na naprawde wysokim poziomie. Gdzie byłby gdyby nie kontuzje? Tego się nie dowiemy.

Pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 25 kwie 2012, 16:54

sickstick pisze:van Persie to nie żaden geniusz typu Messi, ani nawet goal-machine jak van Nistelroy, ale po prostu niezły napastnik,
niezły napastnik ? teraz to do pieca dowaliłeś :roftl3:
Niezły to jest Robert Lewandowski.

Awatar użytkownika
Falbor
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Falbor » 25 kwie 2012, 17:28

sickstick pisze:Do czego dążę - wielce prawdopodobne, że w nowym miejscu Robin bardzo szybko przepadnie w szarą przeciętność - i jeśli będzie się to wiązało z odnoszeniem sukcesów - to można zaryzykować
Nie wydaje mi się, żeby w głowie van Persiego tliła się myśl: jak odejdę to pewnie świat o mnie zapomni, raz mi się udało więc nie ma co przesadzać. Z takim podejściem nie byłby teraz tym kim jest. Więc ten argument jest małej siły perswazji.
sickstick pisze:Nie chce się wdawać w jałowe gadki
Nie uważam ją za jałową, poza tym już się w nią sam wdałeś, przez nikogo nie zaczepiony ;)
sickstick pisze:kibiców Juve napalonych możliwym transferem najlepszego piłkarza Premier League
Nie jestem napalony transferem najlepszego piłkarza PL do Juve :badziewie: :suicide: :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”