Matura - Strona 79

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Re: Matura

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 16 wrz 2008, 19:36

Z moim tematem na chwilę obecną jest mały problem. Wybrałem coś o Dekalogu na podstawie filmów Kieślowskiego i Biblii. Tyle, że ten sam temat chcą przedstawiać 3 inne osoby. To dość dziwna sytuacja, bo na moim roczniku są dwie klasy po dwadzieścia parę osób. Dlatego możliwe, że wybiorę inny. Zastanawiam się nad kolokwializmami w twórczości Hłaski,Mrożka i Białoszewskiego.

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 17 wrz 2008, 13:28

Ja wybrałem coś tam o wpływie mitów na literaturę fantasy czy jakoś tak, nieważne zresztą. Praca chodzi między kolegami już od dwu lat, ja też nie zamierzam się narobić.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 17 wrz 2008, 19:34

olson pisze:Praca chodzi między kolegami już od dwu lat, ja też nie zamierzam się narobić.
No ja właśnie mam znajomego, który za ten temat o Dekalogu miał 20 pkt:P dlatego też go chciałem

roma_34
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: roma_34 » 17 lis 2008, 12:44

dzieciaki, matura to bzdura ;) w porownaniu z sesja matura to pikus :/

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8389

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 17 lis 2008, 15:11

roma_34 pisze:dzieciaki, matura to bzdura ;) w porownaniu z sesja matura to pikus :/
No i? Chciałeś postraszyć nas, maturzystów, przed tym co czeka nas na studiach? Może chodziło o to, że do matury uczyć się nie trzeba bo to pikuś? Żeby w ogóle dostać się na studia, trzeba w ogóle zdać maturę.
A tak w ogóle coś cicho w tym temacie.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 17 lis 2008, 15:16

Cicho, bo czasu jeszcze bardzo duuuuużo. Przynajmniej z takim przeświadczeniem żyję i proszę mnie z ew. błędu nie wyprowadzać.

Awatar użytkownika
pablisso
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pablisso » 17 lis 2008, 17:48

Cris7
prawda, wiele czasu zostało, ale zależy ile przedmiotów dodatkowych zdajesz - ja 2, wiec ciśnienie powoli rośnie..

piotrcies
za tydzień już pierwsza próbna, więc nie ma o czym rozmawiać za bardzo. ale po niej i przed następną się zacznie i jak terminy zaczną nas gonić....

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2878

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 17 lis 2008, 17:49

roma_34 pisze:dzieciaki, matura to bzdura ;) w porownaniu z sesja matura to pikus :/
Zależy od przedmiotów, czasami jak ci nie zależy na ocenach to egzamy można pozaliczać na ostatnich terminach, te trudniejsze, a resztę offkors odpisać :lol: Sesja od razu też robi się łatwa.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 17 lis 2008, 18:11

[quote="pablisso"]Cris7
prawda, wiele czasu zostało, ale zależy ile przedmiotów dodatkowych zdajesz - ja 2, wiec ciśnienie powoli rośnie../quote]

Ja też z dwóch. Ale z obu przygotowuję się systematycznie i naprawdę porządnie, zwłaszcza że oba po prostu mnie interesują. Także maturą na razie jakoś specjalnie się nie przejmuję.

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 18 lis 2008, 14:52

Ja stwierdziłem, że pierdolę maturę. Miałem się niby uczyć z historii czy wosu, ale tak naprawdę nie potrzebuję ich na studia wcale, w zasadzie to nie wiem, po co je zdaję w ogóle. Najważniejsze to dobrze napisać niemiecki i angielski, a o to jestem spokojny, zresztą utwierdzają mnie dotychczas rozwiązane arkusze.

Awatar użytkownika
pablisso
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pablisso » 18 lis 2008, 17:36

Cris7 pisze:Ja też z dwóch. Ale z obu przygotowuję się systematycznie i naprawdę porządnie, zwłaszcza że oba po prostu mnie interesują. Także maturą na razie jakoś specjalnie się nie przejmuję.
a z czego zdajesz?

Awatar użytkownika
Kendo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kendo » 18 lis 2008, 18:22

To ja się może wyżalę.
Ogólnie ciągle mam zły humor, doskwiera m przeświadczenie zmarnowania całego liceum, dominacja mojej wady, czyli odkładania wszystkiego na ostatnią chwilę itd. .

polski,angielski= podstawa, także tu nie problemu.
historia,wos= rozszerzenie.
Tu zaczynają się schodki. O ile WOS wielkich problemów stwarzać nie powinien to historia śni mi się po nocach. Test jeszcze ewentualnie jest do napisania, ale wypracowanie to dla mnie kaplica. Nietrafienie tematu i po zawodach. Zastanawiam się na razie jak można napisać wypracowanie bez żadnych źródeł typu specjalistyczna książka, podręcznik, repetytorium. Mam nadzieję, że się szybko dowiem, ba nawet będe potrafił to zrobić.

Też was wkurzają nauczyciele z przedmiotów z których nie zdajecie matury? Mogliby trochę przystopować i dać cxzas do nauki a oni sie napalili jakby od tego zależało życie ucznia. Myślałem, że III klasa będzie luźniejsza ale zapowiwedzi są na razie na II semestr.

Powodzenia wszystkim maturzystom.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 18 lis 2008, 18:23

Historia i WOS

Awatar użytkownika
piotrcies
Reputacja: 8389

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 18 lis 2008, 19:00

To ja się pochwalę tym co zdaję :wink:
polski - rozszerzony
angielski - podst.
historia - podst. (choć w sumie nie wiem co mi da podstawa, ale cóż...)
WOS - wychodzi na to, że rozszerzony.
Mam nadzieję, że maturka pójdzie dobrze i nie będę miał problemów przy rekrutacji na studia.
Kendo pisze:Też was wkurzają nauczyciele z przedmiotów z których nie zdajecie matury?
I to jak... Też myślałem, że będzie luźno, a tu dupa... Sprawdzian za sprawdzianem, trzeba coś odpuścić, np. strasznie nudną geografię, ale nie, nie dają odpocząć... Jakoś się przeżyje :D Jak ktoś wcześniej napisał, matura to pikuś, więc z takim przeświadczeniem będę żył aż do egzaminu :P

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 18 lis 2008, 19:15

Polski rozszerzony to dość mocno, u nas w szkole na ponad 200 osób zdają jednostki. Ja nie narzekam na wymagania nauczycieli z przedmiotów pobocznych, może dlatego, że z nich pozostała mi jedynie matematyka, reszta odpadła (takich głupot jak religia, łacina czy wf nie liczę).

Ja zdaję polski, historię, wos, niemiecki i angielski, wszystko prócz polskiego w rozszerzeniu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”