Legia Warszawa (L) (zbiorczy) - Strona 79

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 01 sie 2006, 22:53

Obrazek Obrazek

Legia sprowadziła niezwykle młodego i niezwykle utalentowanego zawodnika z Brazylii. Nie jest jeszcze znana kwota odstępnego ale dobrze poinformowanych źródeł wiadomo, że w grę wchodzą miliony. Z informacji na jego temat wiadomo, że to talent na miarę wielkiego Pele. :D

A tak poważnie to Zawodnikiem Legii został Mamadou Balde. Ten ruch transferowy był do przewidzenia już od jakiegoś czasu. Prawdopodobnie w grę wchodzi wypożyczenie na rok z opcją pierwokupu. Dziś Balde odbył swój pierwszy trening z nowym zespołem. Jutro zagrać oczywiście nie będzie mógł bo nie został zgłoszony to tej fazy kwalifikacji.

Obrazek

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 02 sie 2006, 0:58

Dziś rewanż z FH Hafnarfjördur. Sądzę, że spotkanie nie będzie zbyt atrakcyjne - Legia będzie starała się wygrać jak najmniejszym nakładem sił, więc spodziewam się skromnej wygranej gospodarzy.

Mecz może być ciekawy pod innym kątem - jak Wdowczyk złoży środek pomocy. Surma wisi ostatni mecz za czerwień, Bury prawdopodobnie nie zagra z powodu kontuzji. Balde jeszcze nie zgłoszony (a może on grać na defensywnym pomocniku). Zapowiada się, że w pomocy obok Vukovicia wsytąpi ktoś z dwójki: Roger, Edson. Wtedy na lewą stronę najprawdopodobniej powędruje Kiełbowicz (ew. Korzym za Rogera). A może jakiś inny zawodnik - może Hugo na defensywnym, może Korzym jako wysunięty. A może Wdowiec zostawi na środku samego Vukovicia i zagra jakimś 4-3-3. Wszystko wyjaśnie się zapewne na kilka chwil przed spotkaniem.

pozdrawiam
d

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 02 sie 2006, 16:14

deltinho pisze: A może Wdowiec zostawi na środku samego Vukovicia i zagra jakimś 4-3-3.
Wydaje mi się, że jest to dobre rozwiązanie na ten mecz. Można bezstresowo przeliczyć trochę bardzie ofensywne ustawienie, które może nie raz przydać się podczas gdy Legia będzie grała siebie ze słabszymi przeciwnikami – nastawionymi na murowanie bramki.
Ja bym to widział tak:

--------Elton --Włodarczyk--Szałach----

----Roger----------- Aco-----------Radovic----

Chociaż gra bez żadnego defensywnego pomocnika z trzema napastnikami może okazać się trochę niebezpieczna :think:

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 02 sie 2006, 16:47

Takie ustawienie mogłoby być fajnie. Ale ze sztabu szkoleniowego płyną sygnały, że nie będą kombinować i zagrają 442. Można to zrozumieć - 2 mecze zostały do godziny 0 i zagranie ich w normalnym ustawieniu, wejście dzięki temu w swój rytm, ogranie na pozycjach zawodników (np. kontuzjowanych wcześniej Edsona czy Włodarczyka) - może okazać się strzałem w 10 i ruchem niocenionym przed starciem z Ukraińcami.

Stawiam jednak na 4-4-2 z Edsone na środku pomocy i Kiełbikiem na lewej obronie. Do tego ciągłe zmiany w czasie meczu na liniach Kiełbowicz<--->Edson, Edson<--->Roger. I atak Elton, Nędza.

Już niedługo zobaczymy co wymyśli Wdowiec.

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 02 sie 2006, 22:34

Legia wygrała zasłużenie, ale zagrała słabo :/ Zdecydowanie przeważała nad Islandczykami, ale nie zachwyciła. Grali haotycznie, bez większego pomysłu. Wystawienie Rogera na środek to już totalna klapa. Ogólnie Roger zagrał fatalnie, zdecydowanie jego najgorszy mecz w Legii. Nędza, jak to Nędza :/
Ogólnie skuteczność Legionistów jest fatalna. Elton za bardzo chcial sam, za bardzo chciał podryblować. Mam nadzieje, ze to było spowodowane tym, ze Hafnarfjordur nie jest jakoś specjalnie wymagający i mogli sobie pozwolić na lekką nutke nonszalancji. Ale nawet z takim przeciwnikiem nie można tak grać :/ Z taką grą szanse w meczu z Szachtarem sa małe. Ale jednak są, mam nadzieje, że poprawią grę.
Edson i te jego wolne...klasa światowa. Dobrze pokazali się dzis, Szalachowski, Hugo, Vuković i Fabiański. Fabiański moze nie miał wiele pracy, ale co miał wybronic to wybronil i ładna parada pod koniec.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 02 sie 2006, 22:51

Włodarczyk nie powinein wychodzić w meczu z Shakhtarem od pierwszej minuty, chyba, ze w lidze sobie nastrzela i się przełamie - ja bym mu dał potraenować trochę z rezerwami, niech sobie postrzela do bramki, niech nabierze złości - żeby się nie powtórzyło to co dziś, prawdziwa nędza :?
Roger - dobrze, ze dizś zagrał tak jak zagrał - w lidze już musi wymiatać, żeby mi pkt zdobywać do piłkarzyków :P
ten karny :? jak można tak strzelić karnego przeciwko pół-amatorom :think:
to chyba tylko on wie, inna sprawa, ze faulu nie było, a co Engel pieprzył - że nie ma dyskusji, zgodze się - nie ma dyskusji -karnego być nie powinno.

Legia odpuściła w końcówce - choć w pierwszej poowie grała ładnie - na Shakhtar to nie wystarczy.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 02 sie 2006, 22:59

Z Szachtarem z taka gra nie mamy co szukac. Jezeli Legia nie poprawi skutecznosci to moze dojsc do kompromitacji. Niewiadomo na razie jak Legia spisuje sie w obronie, w meczu z Cracovia zagrala nie za dobrze, a z Islandczykami nie mozna bylo tego sprawdzic z wiadomych powodow. Wlodarczyk zagral katastrofalnie w ataku, Roger chcial osmieszyc bramkarza Hafnarfjoerduru bo myslal ze co taki kelner potrafi... Do meczu z Szachtarem nie zostalo juz duzo czasu, a do poprawienia jest sporo.

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 02 sie 2006, 23:02

Martinho pisze:Roger chcial osmieszyc bramkarza Hafnarfjoerduru bo myslal ze co taki kelner potrafi...

a skąd Ty wiesz co myślal Roger :shock:

Roger karnego spieprzył, nie szedł mu cały mecz, nie poszedł i karny. Strzelił na luzie, podobnie jak z Celticiem. Wiedział, ze awans mają w kieszenie, ale nic go nie usprawiedliwia. Wdowiec po Celticu powiedział, ze Roger karnego więcej nie wykona, wykonywał no i jest :/ Mam nadzieje, ze do Szachtaru coś zrobią. Mam nadzieję na awans, ale koniecznie trzeba poprawić grę. Szczególnie w ataku.

Awatar użytkownika
assurbanipal
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: assurbanipal » 02 sie 2006, 23:09

Ja tylko prosze o jedno ... nie przewidujmy szans Legii z Szachtarem na podstawie tego meczu. To norma dla naszych druzyn, ze brak im niestety motywacji do gry w takich meczach :) . Juz deltinho wczesniej prorokowal:
Dziś rewanż z FH Hafnarfjördur. Sądzę, że spotkanie nie będzie zbyt atrakcyjne - Legia będzie starała się wygrać jak najmniejszym nakładem sił, więc spodziewam się skromnej wygranej gospodarzy.

:shock:

LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 02 sie 2006, 23:39

Jak narazie to im lepszy przeciwnik tym lepiej wyglada gra Legii. Dlatego nalezy trzymac kciuki za nich przed meczem z Szachtarem bo to chyba teoretycznie najslabszy przeciwnik jak polski klub mial w Lidze Mistrzow.

Awatar użytkownika
assurbanipal
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: assurbanipal » 03 sie 2006, 0:04

bo to chyba teoretycznie najslabszy przeciwnik jak polski klub mial w Lidze Mistrzow.
.. to chyba troche przesada...uwazam, ze rok temu Panathinaikos czy Anderlecht byly slabsze niz Szachtar...no chyba, ze jestes kibicem Wisly to rozumiem twoje stwierdzenie :D

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 03 sie 2006, 1:27

fieldy pisze:Włodarczyk nie powinein wychodzić w meczu z Shakhtarem od pierwszej minuty, chyba, ze w lidze sobie nastrzela i się przełamie - ja bym mu dał potraenować trochę z rezerwami, niech sobie postrzela do bramki, niech nabierze złości - żeby się nie powtórzyło to co dziś, prawdziwa nędza
Z tego co ciągle o nim słyszę to gra jak zawsze - lepiej nie mówić :evil: I to jest chyba taki typ zawodnika ze już wyżej się nie wybije. Z drugiej strony ponoć nastrzelał sporo goli w sparingach, ale mimo wszystko myslę że w lidze będzie grał jak zawsze, czyli tak że lepiej jest kogoś innego na jego miejsce zakupić.
Bonso pisze:Wdowiec po Celticu powiedział, ze Roger karnego więcej nie wykona, wykonywał no i jest
A ja słyszałem że Wdowczyk nie miał do niego żadnych pretensji o przestrzelonego wtedy karnego i dlatego właśnie Roger nadal wykonuje karne :smoke:

Nie pamiętam źródła ale być może była to Gazeta.pl :?
Ostatnio zmieniony 03 sie 2006, 1:49 przez Yukasz, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 03 sie 2006, 1:41

Lukaz pisze:A ja słyszałem że Wdowczyk nie miał do niego żadnych pretensji o przestrzelonego wtedy karnego i dlatego właśnie Roger nadal wykonuje karne

http://www.legia.com.pl/pl/index.php?view=2&nID=10903

hmm... :think:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 03 sie 2006, 10:10

A mi gra Legii sie podobała. Juz pamietam druzyne, która strzelała bodajze 8 bramek a pozniej w kompromitacyjny sposob odpadała. Moze tym razem bedzie inaczej. Liczy sie zwyciestwo i awans, a słaba skutecznośc mozna poprawić zmieniając Władeczka na innego napastnika. Najważniejsze, że Legia ma bardzo ogromna swobode i łatwość w wypracowywaniu sytuacji a to juz połowa sukcesu teraz tylko dobry egzekutor :wink:
Co do Rogera trudno mi by było go wytypować do karnego w dwumeczu z Szachtarem, moze i karny z Celticiem czy wczorajszy nie był za wazny, ale nie wiadomo czy nie zrobi tego samego poraz kolejny, tylko, ze w Legii mało kto strzela karne dobrze, albo je wykorzystuje. Może Edson.

gadom
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gadom » 03 sie 2006, 10:24

ogolnie gra Legii byla srednio i kilka elementow pozostawialo sporo do zyczenia,ale wierze ze w meczu z szachtarem dojdzie podwojna motywacj i nie bedzie zawodnika ktory przeszedlby obok meczu.
szkoda mi ze roger karnego nie strzelil,ale powoli wyrasta on na prawdziwego lidera zespolu.najczesciej byl przy pilce i nie bal sie trudnych zagran.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”