AS Roma (zbiorczy) - Strona 79

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Roma w lidze?

1-2
1
17%
3-4
1
17%
5-6
4
67%
7-8
0
Brak głosów
Poniżej 8
0
Brak głosów
Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 05 wrz 2006, 16:13

deltinho pisze:A jak już chcesz na poważnie komentować, to zapoznaj się ze składami obydwu ekip, a nie tylko Juve. Po co się ośmieszać?

Osmieszac, to Ty sie mozesz Deltinho :lol: :lol: :lol:

Doni, Cassetti, Mexes (64' Freddi), Ferrari, Tonetto, Rosi (77' Virga), Pizarro (87' Grillo), Faty, Giacomini, Montella (87' Marsili), Okaka

Juventus: Mirante (46' Belardi), Balzaretti, Areias, Birindelli, Urbano (66' Pisani), Paro (63' Junior), Giannichedda (77' Bianco), Palladino (66' Giovinco), Guzman, Del Piero, Zalayeta

Kto ma wiecej graczy z Primavery. Zreszta nie chodzi o to. Bo Roma w najmocniejszym skladzie musialaby sie wzniesc na wyzyny aby pokonac Juventus w obecnym skladzie i odwrotnie.

Chodzi o sam fakt cieszenia sie z wygranej w tym sparingu. W sparingu w ktorym to Juventus caly czas dominowal.

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 05 wrz 2006, 16:43

Lakier pisze:W sparingu w ktorym to Juventus caly czas dominowal.

Dominowal :roll: ... chyba tylko na relacji live na juvepoland :P

Nie ulega watpliwosci ze wczoraj zagraly rezerwoe sklady obydwu druzyn i lepszy sklad miala Roma i tym samym wygrala ... proste 8)

Lakier pisze:Chodzi o sam fakt cieszenia sie z wygranej w tym sparingu

A co mamy plakac :roll: poprostu pozytywnie odbierany jest fakt ze nasze rezerwowi zawodnicy tez sa w niezlej formie i jak wejda w ktoryms meczu to bede sie rownie dobrze prezentwac jak podstawowi :P

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 05 wrz 2006, 16:50

goofii pisze:Dominowal Rolling Eyes ... chyba tylko na relacji live na juvepoland Razz

Wiesz. To ze nie miales szansy ogladac tego meczu, a sledzic jego przebieg z tej relacji to Twoja sprawa.

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 05 wrz 2006, 17:02

Dobrze Lakier.

Więc było tak:
Grające samymi prawie 16latkami Juve zdominowało wydarzenia na boisku, spychając grającą w prawie najsilniejszym składzie Romę do głębokiej defensywy. Dominacja Juve była totalna i tylko przpadkowa i bardzo brzydka bramka będącego w pełni życiowej formy Monteli przesądziła o tym jakże niesprawiedliwym wyniku.
W pełni świadomi tej dziejowej niesprawiedliwości kibice Romy postanowili zachować się zgodnie z duchem sportu i ogłosili 3dniową żałobę.

Niniejszym chciałbym także podziękować Lakierowi, którego obiektywne opisanie rzeczywistości sprowadziło mnie na właściwą drogę życiową. W związku z moja przemianą, proponuje także zakończyć tą gorącą dyskusję.

pozdrawiam
d

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 05 wrz 2006, 17:06

inho. Zostaw ironie tym ktorzy umieja z niej korzystac.

Juve mialo wiecej mlodzikow. Szczegolnie w obronie. Roma miala z 5 okazji do strzelenia gola. 3 pilki bardzo dobrze wybronil Mirante. Juventus gral swietnie w ataku i gdyby nie Doni mogloby sie to zupelnie inaczej skonczyc. Wiec nie rozumiem z cczego sie tak cieszysz i napinasz, skoro w sparingach chodzi bardziej o styl a nie o wynik.

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 05 wrz 2006, 17:06

Lakier No fakt ze nie mialem okazji ogladac na zywo ale porownujac inne relacje z ta z JP to nie grzeszy ona obiektywizmem :roll:
Wiadomo ze punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia wiec gadka ta niestety mija sie z celem :wink:

Ja jestem zadowolony z postawy rezerw Romy i nawet ja mi wmowisz ze grali tam juniorzy Juve rocznik 91 i 91 :P to nie zmieni to mojego zdania :twisted:

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 05 wrz 2006, 17:21

Lakier pisze:gdyby nie Doni mogloby sie to zupelnie inaczej skonczyc.
Jak ja uwielbiam takie zdania. Coś jak "gdyby nie świetna obrona to przegralibyście". Albo "gdybyście nie strzelili jednej bramki to mogloby sie zupelnie inaczej skonczyc". Gdyby..

Nie wysilaj się już, bo mnie podobnie jak goofiego zwycięstwo naszych rezerw i juniorków bardzo cieszy :D

NY

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NY » 05 wrz 2006, 20:21

Gdyby lakier miał mózg to i tak niewiadome było by czy umiał by z niego poprawnie skorzystac :lol: ...Proste a Gdyby babka miała wąsy to by dziadkiem była 8) :lol:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 05 wrz 2006, 20:25

NY pisze:Gdyby lakier miał mózg
mózg ma kazdy człowiek - wiec jesli chciałes się napinac - to ci wyjątkowo nie wyszło :?

NY

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NY » 05 wrz 2006, 20:30

ty zawsze wszystko dosłownie... :wink:

Ale lakier mógłby byc bardziej obiektywny ... a nie tylko gdyba...

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 07 wrz 2006, 20:13

Spiesze doniesc ze z tego co podaja media Roma powaznie zainteresowana niezwykle obiecujacym mlodym zawodnikiem z kraju kawy :P Marcelo Vieira da Silva Júnior :twisted: tak tak prosze panstwa ... to ten sam 18-latek ktory kilka dni temu zaliczyl debiut z doroslej kadrze brazylii a co wiecej udalo mu sie w tym debiucie strzelic bramke :twisted: Nie bez kozery chlopak jest widziany jako nastepca Carlosa :P

Co do konkretow finansowych to Fluminese chce za niego 6 mln euro natomiast najprawdopodobniej przystanie na oferte Romy opiewajaca na 5 mln a konkretnie 3 mln w celu zapewnienia sobie pierwokupu , zawodnik zostaje w brazylii do grudnia, a w styczniu Roma dodaje 2 mln i widzimy Marcelo w Romie 8)

Osobiscie po tym co widzialem w meczu z Walia to podpisuje sie tym 2 rekoma :P

Awatar użytkownika
Diablo_ASR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diablo_ASR » 07 wrz 2006, 20:18

Cholera, ten mecz Brazylii oglądałem urywkami, więc nie wiem dokładnie co potrafi. Strzelił bramkę bodajże w debiucie, a to już coś. Tylko jak on się sprawuje w obronie, bo jak ma tam grać tak jak np. R.Carlos albo Cicinho, to ja byłbym bardziej sceptyczny. Po co ma włazić pod nogi Manciniemu? :wink:

goofii, a skąd ten news dokładnie ?

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 07 wrz 2006, 20:19

uuuu tego to ja nie wiedzialem... :roll: to szykuje sie ekstra sorawa....kurde z tego co widac Roma ma jeszcze kase jak sa wstanie wylozyc jeszcze te 5 mln e na zimowy transfer juz teraz...wiec pare dni temu mozna bylo kupic kogos jeszcze... nie?! :roll:

Ale niech tylko wszystko dopna na ostatni guzik...byle nikt nam go nie sciagnal z przed nosa!!!

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 07 wrz 2006, 20:39

7/9/2006 - 10:54
Roma: trattative in corso per Marcelo
ROMA - La Roma è sempre attiva sul mercato e addirittura sarebbe a buon punto per il 18enne brasiliano Marcelo. Il giocatore è un esterno mancino in forza al Fluminense, sul quale anche il Cska di Mosca aveva messo gli occhi, che insiegabilmente si è poi tirato indietro. Il ragazzo oltretutto sta passando un bel periodo, visto anche l'esordio di martedì con la nazionale verdeoro. Per la testata giornalistica 'Lance', ora il brasiliano starebbe trattando con un club italianno, la Roma. Ulteriori conferme arrivano da Paulo Roberto Falcao che ne ha fatto riferimento durante la telecronaca della partita di TV Globo. Il costo dell'operazione per il trasferimento ai russi era di 6 milioni di euro, ma che sempre secondo 'Lance', potrebbero scendere a 5 per la diversa strategia adottatta dallla società carioca: una parte di soldi adesso, (3 milioni) e far finire al giocatore il campionato che si concluderà a dicembre senza così irritare la tifoseria, per poi ricevere altri soldi, diciamo 2 milioni, il prossimo anno. Un acquisto a gennaio, per la Roma, dunque, un pò come avvenne con Mancini.
calciomercato.it
Oto i caly news ... jak widac zrodlo w miare wiarygodne ... wczesniej byl na tribalu to sie wstrzymalem :wink: ale teraz juz cos musi byc na rzeczy :P

A co do budzetu Romy to mysle ze na dzien dzisiejszy Roma ma jeszcze te 3 mln za ktore chcieli kupic tego szwajcara ze Stutgartu wiec raczej na pierwokup starczy :twisted:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 07 wrz 2006, 20:53

Diablo_ASR potrafi potrafi :] Roberto Carlos już dzis podziekował kadrze ze ta wszyskie lata bo następce mają :wink: Bramka to jedno - oddał jeszcze jeden nawet bardzie kąśliwy strzał ale nie celny. Naprawde ciekawy gracz który teraz już ma szanse sie pokazać. Był jednym z najlapszych graczy tego Londyńskiego pokazuje w ekipie Canarinhos. Ciekawe czy Roma go sciągnie, bo 6 milionów to "mało" ma 18 lat wiec wiele przed nim.

A nie wiecie jak temat paszportu ? :roll:

Goofii calciomercato jak Tribal pisza co popadnie ale czesto trafią :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”