AC Milan (zbiorczy) - Strona 79

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

"Nowa krew" w defensywie (druga edycja)

Chivu (Roma)
9
11%
Bonera (Parma)
5
6%
Heitinga (Ajax)
8
9%
Kompany (Anderlecht)
12
14%
Sagnol (Bayern)
4
5%
Gallas (Chelsea)
3
4%
Yepes (PSG)
2
2%
Alex (PSV)
33
39%
Boumsong (Newcastle)
5
6%
Ujfalusi (Fiorentina)
4
5%
Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 14 sie 2005, 23:45

Nedved ma najprawdopodobniej skręcony staw skokowy, a Buffon naciągnął mięsień ramienia... Lippi juz powolal Matteo Guardalben'a do kadry w miejsce Gigiego :( :( :(

Awatar użytkownika
[nevermind]
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: [nevermind] » 14 sie 2005, 23:55

Pi**** Maldini :/

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 14 sie 2005, 23:57

No własnie tez teraz widziałem ze Guardalben w kadre w miejsce Buffona. I tak Roma bedzie grał pewnie.

Szkoda tych kontuzji bo to zawsze zdrowie ale warto powiedziec że nie były to zamachy tylko walka o piłke jak nic. Dzisiaj Jenas w meczu Arsenal Newcastle wykazał sie brakiem mózgu...to dopiero było .. a Buffon mógł nie wychodzic było by 2;1 szybciej 8) a i zdrowie by było...

[nevermind] LoL ty tez masz kontuzje ale głowy chyba ...

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 15 sie 2005, 0:03

Forza Milan ! Brawo rossoneri, fakt faktem, Juve kończyło osłabionym składem, ale mimo to praktyczNie nie istniał.Rui podobnie jak Cafu, których spisałem na straty, jednak pokazują pazur.Szkoda trochę, że kontucji doznał Gigi i Pavel, mam nadzieję, że się wyleczą.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 15 sie 2005, 1:03

Yo Bogi przyjacielu :!:

Teraz wiemy po co Łysy zakontraktował 4 bramkarzy plus jeszcze Nasz Abbiatti ;D Zawsze lepiej być zabiezpieczonym :p

Kaka w strone Curva Sud jazda a potem Serginho i jego fazowy uśmieszek :D

Obrazek

FORZA MILAN[/b]

Awatar użytkownika
Bania1986
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bania1986 » 15 sie 2005, 9:46

NIe rozumiem tłumaczenia, że Juve grało rezerwami, dokonali tyle samo zmian co Milan, więc Rossoneri też niby grał rezerwami... no bo przecież wzmocniliście swoją ławke rezerwowych, a komentarze w stylu, że jak zszedł Buffon to już po meczu rozśmieszają mnie, czyli ktoś taki uważa, że JUve może liczyć tylko na swojego niezawodnego bramkarza, postawa bardzo wspierająca zespół... :lol: :lol: U nas zszedł Kaka, Szewa, Jankulovski, Maldini, Gattuso, Vieri i jakoś nikt się tym nie przejmował... dlaczego?? sami wiecie...

Awatar użytkownika
zazul
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: zazul » 15 sie 2005, 11:22

Widze ze Bogi troszczysz się o zawodników Juve i to pokazuje ze jestes spoko kibic Milanu, ale musicie przyznać że ten uśmieszek Kaki jest troche wnerwiający :D Bravo dla Milanu że sie podniósł i to z takim efektem po pierwszej połowie mam tylko nadzieje że nastepne starcie gigantów wygra Juve :D

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 15 sie 2005, 11:53

Zazul bo zdrowie najważniejsze nie tylko w footballu...

Troche mnie teraz to wszystko śmieszy. Przed mecze jako pierwszy Nedved nikt nas nie zatrzyma ten mecz bedzie na powaznie bo z Milanem nie gra sie towarzysko. Capello: Zagramy o wszystko jak zawsze :roll: ... Potem właczył sie w te gierki Ancelotti mówiac że Milan jest gotowy i takie tam.

Poczatek meczu i Juve wyrażnie z kontry. Także to jest gra o wszystko ? :roll: Zderzenie Paolo i Pavla noszowi na murawie tylko gdzie tam był faul ? Bo bardzie sędzie sie przestraszył upadku Nedveda niż faulu. I Czech miało okazje poznać właśne słowa. 1:0 Vieria strzela choć to Zebina w tej akcji pokazał co nie co. Ale jak sie mówi ze zagra sie o wszystko i sie już broni to troche dziwne. Potem Jaap i Zlatan na 40 metrze mieli spięcie i tez zastanawiam sie co Szwed myslał ze gra w bierki ?? Wejśc Matrixa nie dawno w jakimś meczu na nim (nawet nie wiem jakim bo widziałem tylko to wejdzie) było 5 razy brutalniejsze a po wejscu Jaapa on upadł jak jakis mieczak który tylko prosi by w morde go nie lać. Potem Buffon zatrzymuje Kaka w akcji sam na sam (Pirlo i uliczka =klasa) Co z tego wynika ? że zadne wejśc nie było na tyle brutalne by coś psioczyć, ba 2 z tych "akcji" nie były jako faul. Nawet Kaka Buffona nie faulował gdyż nie miał on piłki w rekach.
A tylko wykazał sie odwaga...

Kłania sie tu mecz Dyskobolia - Wisła i bramka Brożka na 1;1 po 3 interwencjach Sebastiana Przyroskiego. Inna sytuacja ale ten sam PRZEPIS...

Co do gry to tylko ciecsze że Juve nie spaliło sie samo. Bo jak w pierwszych 15 minutach gol i klasa Didy ratowałą Rossonerich no i słupek to w drugiej połowie było już cool .. Milan zamykał Juve jak chciał Cafu na prawej wiązał Juventus, Marek a potem Serginho na lewej i pod koniec wyszło zmeczenie Juve.

Cieszy też to ze Ancelotti zmienia Kaka wchodzi Rui Costa i jeszcze bardziej wymiata, Zchodzi Marek jest Kaładze który pali sie do gry. Paolo na odpoczynek wchodzi Sandro Nesta który jest jak skała. A z Jaapem w środku to dopiero. Zmeczony Sheva wchodzi Serginho i wiaże nogi gracza Juve. Ach ta jego lewa noga :D Gila z ławki i kilka okazji jak sie patrzy. Akcja Pirlo Rui miodzik miodzik ... jak by podał jeszcze do Gili a i tak Juve ratuja słupek.

Napisał ktos tu ze Nedveda zchodzi i po meczu. :roll: To zastanawiam sie gdziebył Del Piero czy Mutu ? Vieria zagrał świetnie ale to normalne. Buffon tez ładnie obronił strzał Kaka w pierwszej połowie. Thuram wraca do kadry i zastanawiam sie po co ? Jak juz idzie młoda krew...

Fajnie Tifosi reagowali na gre naszych widac było jak sie stesknili Milanu na San Siro :D

POZDRO - I niech szybko wracaja do gry chłopaki.

Awatar użytkownika
DjJuve
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DjJuve » 15 sie 2005, 15:01

*_For_zaza_Milan_* pisze: Poczatek meczu i Juve wyrażnie z kontry. Także to jest gra o wszystko ? :roll: Zderzenie Paolo i Pavla noszowi na murawie tylko gdzie tam był faul ?
Zderzenie? :roll: Przeciez Maldini zaatakowal nogi Nedveda (lecz najpierw dotknal pilki)
*_For_zaza_Milan_* pisze: a po wejscu Jaapa on upadł jak jakis mieczak który tylko prosi by w morde go nie lać.
Ta bo Stam ma 160cm wzrostu i wazy 45kg.
*_For_zaza_Milan_* pisze:to w drugiej połowie było już cool .. Milan zamykał Juve jak chciał Cafu na prawej wiązał Juventus, Marek a potem Serginho na lewej i pod koniec wyszło zmeczenie Juve.
Przytocze slowa pewnego milanisty z ktorymi w 100% sie zgadzam.
"Milan zagrał niezłe spotkanie, ale należy pamiętać że mimo dużej wagi tego trofeum to dopiero okres przygotowawczy i właściwa forma powinna nadejsc w sezonie zasadniczym. W 2 połowie Milan rzeczywiście zagrał koncertowo, ale ja nie wyciągam z tego faktu żadnych interesujących wniosków. Juventus w 1 połowie zagrał w optymalnym składzie i był w tym okresie lepszy. Z kolei u nas na ławce usiedli Nesta, Gilardino czy Seedorf. Gdy oni pojawili się w 2 połowie, Capello zaczął wpuszczać swoich rezerwowych i wtedy my zdominowaliśmy grę. Tak więc nie było bezpośredniej konfrontacji najlepszych możliwych jedenastek. "
*_For_zaza_Milan_* pisze:Napisał ktos tu ze Nedveda zchodzi i po meczu. :roll:
Chyba napisal to ktos bardzo glupi bo Nedved ma odpowiedniego zmiennika. Mutu w turnieju Bira Moretti zagral bardzo dobrze.
*_For_zaza_Milan_* pisze: Thuram wraca do kadry i zastanawiam sie po co ? Jak juz idzie młoda krew...
Efekty tej mlodej krwi mozna zobaczyc w tabeli grupy eliminacyjnej francuzow. Thuram pozostaje najlepszym francuskim obronca.

Na koniec chce przytoczyc zalosnego newsa ze strony fcinter.com
Bez bramkarza Giannluigiego Buffona oraz prawdopodobnie bez Czecha Pavla Nedveda i Szweda Zlatana Ibrahimovica przytąpi Mistrz Włoch Juventus Turyn do sobotniego meczu o Supepuchar Włoch z naszym Interem. To efekt wczorajszego "towarzyskiego" meczu o Puchar Berlusconiego pomiędzy Juve a AC Milan. Najwyraźniej nasi rywale zza miedzy doszli do wniosku, że wypadałoby "podziękować" Interowi za zwolnienie z kontraktu Christiana Vieriego...

Już przed tym prestiżowym, przedsezonowym meczem szkoleniowcy obydwu drużyn zapowiadali, iż potraktują ten mecz bardzo poważnie, co zbyt mocno wzięli sobie do serca ich podopieczni nie oszczędzając siebie na boisku.
Skutkiem tego są liczne kontuzje głównie w obozie Juventusu. Na 99% w meczu z Interem o Supepuchar Włoch nie zagra podstawowy bramkarz "Starej Damy". Giannluigi Buffon, który najprawdopodobniej nabawił się cięzkiej kontuzji ramienia, która może go wykluczyc z gry nawet na dwa miesiące. były zawodnik Parmy na pewno nie zagra w środku tygodnia w meczach reprezentacji Włoch (jego miejsce w kadrze zajmie Matteo Guardalben z Palermo) oraz wiele wskazuje na to, że także w sobote z Interem, chociaż wciąz trzeba poczekać na dalsze, szczegółowe testy medyczne.

To nie koniec zmartwień szkoleniowca Juve Fabio Capello. Z gry na jakiś czas wypadli mu Nedved i Ibrahimovic, czyli szkielet drużyny. Ponoć sztab medyczny Mistrza Włoch robi wszystko by chociaż ta dwójka zagrała w meczu o Superpuchar. Mimo szybkiego powrotu do zdrowia Szweda i Czecha są nikłe szanse na to, by powrócili do pełnej sprawności fizycznej do Soboty.
Po pierwsze autor w zlym swietle stawia Milan. Snuje idiotyczne domysly ze zawodnicy rossonerich w podziekowaniu za Bobo wykosili trzech zawodnikow Juve. Kompletna bzdura.
Po drugie Zlatan ma sie dobrze a Nedved jest niegroznie kontuzjowany(zreszta na pozycji Czecha radzi sobie Mutu). Co prawda sprawa Buffona wyglada powazniej ale mam nadzieje ze na poczatek sezonu bedzie zdrow a na Superpuchar wystarczy Chimenti 8)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 15 sie 2005, 17:24

A Dj Juve zauwaz ze Paolo nie wszedł w nogi tylko piłke. Także bardziej sie stykneli niz Paolo wszedł ostro... Co do Jaapa To jak widziałeś on wypszedł Ibre a ten mu wszedł w "ślizg" A co dziwne to starcie Nedveda i Maldiniego wydladało gozej niz Kaki i Buffona a okazało sie gorsze w skutkach ...

No to tyle co do Kontrowerski Rozmawiałem z Witem Żelazko i wszystko wyjaśnił mi 8)

:roll: :lol: Co do meczu to ja jestem zadowolowny. Przytoczyłeś Milaniste ale on nie zauwazył ze Milan w trakcie drugiej połowie zminił 6 gracz czyli szkielet zmieniony a oni grali jeszcze lepiej. Przeciesz takie zmiany jak Serginho i Rui Costa co skarb. A zauważ ze zmienili Sheva i Kake czyli kolejne skarby. Podobały mi sie te akcje kombinac Andrea robił to jak mistrz zawsze znalazł kolege w dobrej sytuacji.

Co do tego news któregoś "mądrego" fana Interu to tylko ŻENADA. Mamnadzieje ze gracze Juve wykuruja sie juz na superpuchar by powalczyc i namieszać w tej układance. Bo za dobrze beda mieli.

POZDRO

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 15 sie 2005, 18:45

Hunter co tak cicho siedzisz?Gdzie flaszka.20 Ci uderzyla nie swietujesz z kolegami Milanistami?
Szczescia zdrowia pomyslnosci stu lat zycia i radosci :mrgreen:
Z Zaza skladamy Ci sie na koszulke Milanu.Bylem dzisiaj w Milanello obgadalem sprawe masz obiecane Scudetto w tym sezonie :twisted:

Forza Milan Per Sempre.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 15 sie 2005, 18:47

Wszystkiego najlepszego Hunter kolego :!: :!: :!: Zdrowia kasy i zabawy a Scudetto koniec sezonowej jazdy :D Forza Hunter i Grande Milan

Brygada Rossonerich - Loża szyderców - Bezele Skład
:wink:

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 15 sie 2005, 19:54

To ja mimo, że jestem Juventini ;) także składam życzenia. Wszystkiego Najlepszego(oprócz zwycięstw Milanu :twisted: )

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 15 sie 2005, 23:13

hehe widze, że świętujecie... poczestujecie wódką?? :> Najlepszego Hunter!!!! :D

A teraz nieco mniej oficjalnie... Nie moge czytać jak niektórzy rosonerri piszą, że faulu na Nedvedzie nie było, że sędzia mógł 'nie gwizdać' :shock: rozumiem, ze można bronić piłkarza ale bez przesady heh... wiele serwisów pisało wręcz o brutalnym wejściu... Napisałem już w komentarzach- pretensji nie mam do piłkarzy Milanu ale nie moge zgodzić sie z tym, że faulu nie było, bo takowy był ewidentny, mimo iż być może przypadkowy. Maldini wjechał podeszwą w kostke Nedveda, może nie chciał mu zrobić krzywdy ale jednak stało się... trudno ale nie mówcie, że nie było faulu, bo to bzdura ;|

pozdrawiam!

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 15 sie 2005, 23:23

hmmmm ? :roll: ? 8) :lol: no tak Maestro_ widzisz jedna rzecz na zdjeciu mianowisie faul. Ale na powtórkach TV widac jak nic ze to nie tyle było wejście w Nedveda co w piłke i teraz to zdjecie może pokazywać końcowa faze tego "zagrania" czyli w momecie gdy piłka był już kąśnieta przez Paolo.

Tak samo widziałem z 15 razy "akcje" Kaka Buffon i Jaap - Zlatan i nadal jestem zdania że Jaap chyba "najbrutalniej" zagrał choc tez wybił piłke w momecie gdy Ibrahimivić chciał się zastawic...

P.s Co Was tak na te laseczki wzieło w tych avaratach jakas wspólna akcje ? :lol: Może dalej póżdziecie ? :lol: wp chyba nie przydziela :p

P.S.Hunter widocznie pije za swoje zdrowie i zwyciestwo rossonerich :!: :D jak sie jeszcze nie pojawił dzisiaj :)

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”