O futbolu na luzie... - Strona 79

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Czy podoba Ci się zniesienie zasady o golu na wyjeździe?

Tak
27
68%
Nie
6
15%
Nie wiem
3
8%
To zależy, czy mój klub na niej skorzystał/skorzysta
4
10%
Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Re: O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 10 sty 2012, 19:28

A no jeśli chodzi o koszulki rodzimych klubów wiadomo w Rzeszowie to każdy wie w jakie rejony w jakiej koszulce czy innych barwach może się zapuścić chociaż i tak są rożne wjazdy i inne akcje jak to w derbowych miastach i można na swoim terenie palić wrotki :lol: Wiadomo, że jeśli bym w jakiejś koszulce rodzimej natrafił jak w opisywanej sytuacji na autokary Śląska to bym razczej szybko ewakuował się z tego parkingu :mrgreen:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 10 sty 2012, 19:33

Na szczęście w Kórniku w każdy zaułek można wejść w koszulce Kotwicy :)

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 10 sty 2012, 19:36

Nie ścigają Cie bojówki Lecha fieldy ? U mnie w mieście nie było żadnego problemu z chodzeniem w koszulce Korony. Powód był i jest bardzo prosty - w mieście działa jeden duży klub piłkarski.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5292
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 10 sty 2012, 19:37

Magnum pisze:Rozmawiałem z moim kolegą z Polski w tej sprawie i trochę się zdziwiłem jak mi powiedział że "W Polsce nikt tak nie robi" ws. chodzenia w koszulkach piłkarskich do szkoły czy coś. Jakie są Wasze doświadczenia z tym? A szerzej jeszcze - po mieście, na ulicy?

Bo dla mnie to np nic dziwnego. Czytałem na forum angielskim dyskusje na ten temat i większość osób pisała, że to nic dziwnego, chociaż były głosy, że to "dla dzieci". Niektórzy rozróżniali koszulki z nazwiskiem czy bez, inni nie. Proszę o opinie.

W USA noszenie koszulek sportowych to nic dziwnego. W szkole czy nie w szkole, ludzie wszędzie w nich chodzą - od koszulek NFL, przez NHL, NBA czy piłkarskie. I nikogo to nie dziwi.
Powiedzmy sobie szczerze, w Krakowie nie ma takiej opcji. Jeśli nie umie się obronić barw, to lepiej ich nie nosić. Gdańsk, Gdynia, Poznań, Wrocław, nawet Warszawa - ok, tutaj nie ma problemu, ale Kraków to całkowicie co innego. Akcje przystankowe czy osiedlowe po meczach to norma. Ale tak to jest jak w mieście jest kilka mocnych ekip. Wszystko zależy od tego gdzie. U mnie w liceum chodzenie w koszulkach, smyczkach, bluzach Wisły to norma. Raz gość ubrał koszulke Lecha, to miał szczęście że trafił na spokojną osobę, która kazała mu zdjąć i ostrzegła że jak jeszcze raz zobaczy takie coś to się skończy gorzej.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 10 sty 2012, 19:37

fieldy pisze:Na szczęście w Kórniku w każdy zaułek można wejść w koszulce Kotwicy :)
Obrazek

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 10 sty 2012, 19:38

Chlopaczek pisze:Jakbys w Polsce wyszedl w koszulce NFL to by sie mogli zdziwic. Tutaj tylko powazny sport.
Jak chodziłem do szkoły na Pradze w Wawie, to przez pomyłkę wpadłbym pod buty Legionistom. Dostałem w prezencie bluzę akademickiej drużyny koszykarskiej z Detroit. No i problem polegał na tym, że była czarna, miała czerwony numer na plecach i czerwony napis Detroit na przedzie. Wypisz wymaluj jak Polonia Warszawa. No i przechadzając się z papierosem przez ulicę Szanajcy przykułem wzrok kilku łysych dresów :D Po uniknięciu pierwszego ciosu zorientowali się, że nie jestem fanem Czarnych Koszul, w szczególności, że miałem pod bluzą białą koszulkę Legii z napisem BieLany :lol:

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 10 sty 2012, 19:40

Jednak kwestia a propos Warszawy. Znajomy ze stolicy mówił, że przez całe swoje życie (ma więcej niż 20 lat) nie widział na mieście nikogo w barwach KSP. Z tymi kibicami KSP na mieście jest tak jak z Yetim - podobno jest, ale nikt nie widział.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 10 sty 2012, 19:41

Marco_Van_Basten pisze:Nie ścigają Cie bojówki Lecha fieldy ?
Kibice Lecha z Kórnika chodzą też na Kotwicę, zresztą jest zgoda bo przecież Reiss grał w Kotwicy swego czasu i czasem sparingi obie drużyny rozgrywają :]

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2321
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 10 sty 2012, 19:41

Ale mu chyba chodziło o rodzime koszulki. Ja bym się bał o zęby, gdybym wyszedł w koszulce Piasta.
Szczerze mowiac chodzi mi ogolnie o koncept chodzenia w koszulkach pilkarskich - niektorzy uwazaja ze takie chodzenie na codzien jest "glupie" czy "dla dziecI" itp. Taki ogolny temat na ten temat :lol:

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5292
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 10 sty 2012, 19:42

No to własnie o tym mówiłem. Legia przez ostatnie lata dość mocno pracowała i dało to teraz takie efekty, że Polonii na mieście praktycznie nie ma.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 10 sty 2012, 19:50

Marco_Van_Basten pisze:Jednak kwestia a propos Warszawy. Znajomy ze stolicy mówił, że przez całe swoje życie (ma więcej niż 20 lat) nie widział na mieście nikogo w barwach KSP. Z tymi kibicami KSP na mieście jest tak jak z Yetim - podobno jest, ale nikt nie widział.
Dudek pisze:No to własnie o tym mówiłem. Legia przez ostatnie lata dość mocno pracowała i dało to teraz takie efekty, że Polonii na mieście praktycznie nie ma.
Ja tam za każdym razem widziałem pod stadionem Polonii jak jej kibice wyjmowali przed bramą szaliki i zakładali je. W barwach Legii można spokojnie po Warszawie chodzić. Nigdy nie widziałem, aby Legionista miał problem z tym...

A pamiętacie o sławnej akcji kibica Legii pod przykrywką w szeregach fanów Polonii?

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 10 sty 2012, 19:53

fieldy pisze:
Marco_Van_Basten pisze:Nie ścigają Cie bojówki Lecha fieldy ?
Kibice Lecha z Kórnika chodzą też na Kotwicę, zresztą jest zgoda bo przecież Reiss grał w Kotwicy swego czasu i czasem sparingi obie drużyny rozgrywają :]
No to macie elegancko. Ja już kilka razy w życiu uciekałem przed kibicami lokalnych drużyn np. Granatu Skarżysko, Naprzodu Jędrzejów czy też KSZO :D

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2321
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 10 sty 2012, 19:55

A pamiętacie o sławnej akcji kibica Legii pod przykrywką w szeregach fanów Polonii?
Nie kojarze, moze cos wiecej? :>

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 10 sty 2012, 20:01

Magnum pisze:Nie kojarze, moze cos wiecej?
Kibic Legii, aby rozpracować szeregi "ultrasów" Polonii zmienił swoje życie. Udawał Polonistę, obkleił sobie pokój plakatami związanymi z Czarnymi Koszulami, zdobył ich zaufanie, stał się z czasem człowiekiem z posłuchem, nawet doszło chyba do tego, że oprawy i barwy były pod jego władaniem... Jak znajdę coś w necie, to podrzucę.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2880

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 10 sty 2012, 20:06

Magnum pisze:
Ale mu chyba chodziło o rodzime koszulki. Ja bym się bał o zęby, gdybym wyszedł w koszulce Piasta.
Szczerze mowiac chodzi mi ogolnie o koncept chodzenia w koszulkach pilkarskich - niektorzy uwazaja ze takie chodzenie na codzien jest "glupie" czy "dla dziecI" itp. Taki ogolny temat na ten temat :lol:
Ja np. replik nie uznaję, jak już chodzę to koszulki kibicowskie tylko. Głównie odrzuca mnie materiał ale tak samo myśl jednak, że wolę coś od kibica niż od klubu jest duzą.

Ps. Kamil kurde z mojrzeszowa jesteś i jeszcze się przyznajesz, ale tego gównianego miasta nienawidzę :!:

WP

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”