Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 10 sty 2012, 19:28
Kamil232
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 10 sty 2012, 19:33
fieldy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 10 sty 2012, 19:36
Marco Van Basten

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 10 sty 2012, 19:37
Powiedzmy sobie szczerze, w Krakowie nie ma takiej opcji. Jeśli nie umie się obronić barw, to lepiej ich nie nosić. Gdańsk, Gdynia, Poznań, Wrocław, nawet Warszawa - ok, tutaj nie ma problemu, ale Kraków to całkowicie co innego. Akcje przystankowe czy osiedlowe po meczach to norma. Ale tak to jest jak w mieście jest kilka mocnych ekip. Wszystko zależy od tego gdzie. U mnie w liceum chodzenie w koszulkach, smyczkach, bluzach Wisły to norma. Raz gość ubrał koszulke Lecha, to miał szczęście że trafił na spokojną osobę, która kazała mu zdjąć i ostrzegła że jak jeszcze raz zobaczy takie coś to się skończy gorzej.Magnum pisze:Rozmawiałem z moim kolegą z Polski w tej sprawie i trochę się zdziwiłem jak mi powiedział że "W Polsce nikt tak nie robi" ws. chodzenia w koszulkach piłkarskich do szkoły czy coś. Jakie są Wasze doświadczenia z tym? A szerzej jeszcze - po mieście, na ulicy?
Bo dla mnie to np nic dziwnego. Czytałem na forum angielskim dyskusje na ten temat i większość osób pisała, że to nic dziwnego, chociaż były głosy, że to "dla dzieci". Niektórzy rozróżniali koszulki z nazwiskiem czy bez, inni nie. Proszę o opinie.
W USA noszenie koszulek sportowych to nic dziwnego. W szkole czy nie w szkole, ludzie wszędzie w nich chodzą - od koszulek NFL, przez NHL, NBA czy piłkarskie. I nikogo to nie dziwi.
DDK
Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 10 sty 2012, 19:37
fieldy pisze:Na szczęście w Kórniku w każdy zaułek można wejść w koszulce Kotwicy

kaczy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 10 sty 2012, 19:38
Jak chodziłem do szkoły na Pradze w Wawie, to przez pomyłkę wpadłbym pod buty Legionistom. Dostałem w prezencie bluzę akademickiej drużyny koszykarskiej z Detroit. No i problem polegał na tym, że była czarna, miała czerwony numer na plecach i czerwony napis Detroit na przedzie. Wypisz wymaluj jak Polonia Warszawa. No i przechadzając się z papierosem przez ulicę Szanajcy przykułem wzrok kilku łysych dresówChlopaczek pisze:Jakbys w Polsce wyszedl w koszulce NFL to by sie mogli zdziwic. Tutaj tylko powazny sport.
bartbuks

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 10 sty 2012, 19:40
Marco Van Basten
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 10 sty 2012, 19:41
Kibice Lecha z Kórnika chodzą też na Kotwicę, zresztą jest zgoda bo przecież Reiss grał w Kotwicy swego czasu i czasem sparingi obie drużyny rozgrywająMarco_Van_Basten pisze:Nie ścigają Cie bojówki Lecha fieldy ?
fieldy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 10 sty 2012, 19:41
Szczerze mowiac chodzi mi ogolnie o koncept chodzenia w koszulkach pilkarskich - niektorzy uwazaja ze takie chodzenie na codzien jest "glupie" czy "dla dziecI" itp. Taki ogolny temat na ten tematAle mu chyba chodziło o rodzime koszulki. Ja bym się bał o zęby, gdybym wyszedł w koszulce Piasta.
Magnum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 10 sty 2012, 19:42
DDK

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 10 sty 2012, 19:50
Marco_Van_Basten pisze:Jednak kwestia a propos Warszawy. Znajomy ze stolicy mówił, że przez całe swoje życie (ma więcej niż 20 lat) nie widział na mieście nikogo w barwach KSP. Z tymi kibicami KSP na mieście jest tak jak z Yetim - podobno jest, ale nikt nie widział.
Ja tam za każdym razem widziałem pod stadionem Polonii jak jej kibice wyjmowali przed bramą szaliki i zakładali je. W barwach Legii można spokojnie po Warszawie chodzić. Nigdy nie widziałem, aby Legionista miał problem z tym...Dudek pisze:No to własnie o tym mówiłem. Legia przez ostatnie lata dość mocno pracowała i dało to teraz takie efekty, że Polonii na mieście praktycznie nie ma.
bartbuks

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 10 sty 2012, 19:53
No to macie elegancko. Ja już kilka razy w życiu uciekałem przed kibicami lokalnych drużyn np. Granatu Skarżysko, Naprzodu Jędrzejów czy też KSZOfieldy pisze:Kibice Lecha z Kórnika chodzą też na Kotwicę, zresztą jest zgoda bo przecież Reiss grał w Kotwicy swego czasu i czasem sparingi obie drużyny rozgrywająMarco_Van_Basten pisze:Nie ścigają Cie bojówki Lecha fieldy ?
Marco Van Basten

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 10 sty 2012, 19:55
Nie kojarze, moze cos wiecej?A pamiętacie o sławnej akcji kibica Legii pod przykrywką w szeregach fanów Polonii?
Magnum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 10 sty 2012, 20:01
Kibic Legii, aby rozpracować szeregi "ultrasów" Polonii zmienił swoje życie. Udawał Polonistę, obkleił sobie pokój plakatami związanymi z Czarnymi Koszulami, zdobył ich zaufanie, stał się z czasem człowiekiem z posłuchem, nawet doszło chyba do tego, że oprawy i barwy były pod jego władaniem... Jak znajdę coś w necie, to podrzucę.Magnum pisze:Nie kojarze, moze cos wiecej?
bartbuks

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 10 sty 2012, 20:06
Ja np. replik nie uznaję, jak już chodzę to koszulki kibicowskie tylko. Głównie odrzuca mnie materiał ale tak samo myśl jednak, że wolę coś od kibica niż od klubu jest duzą.Magnum pisze:Szczerze mowiac chodzi mi ogolnie o koncept chodzenia w koszulkach pilkarskich - niektorzy uwazaja ze takie chodzenie na codzien jest "glupie" czy "dla dziecI" itp. Taki ogolny temat na ten tematAle mu chyba chodziło o rodzime koszulki. Ja bym się bał o zęby, gdybym wyszedł w koszulce Piasta.
Rezus
Wróć do „Piłka nożna na świecie”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio