Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 783

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
Falbor
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Falbor » 26 kwie 2012, 18:52

Bastos w tym sezonie jest jednym z wyróżniających się grajków Lyonu, może grać zarówno na lewej, prawej jak i w środku formacji ofensywnych, zawsze podobała mi się jego gra, technika, potężny strzał z większych odległości, nie ma zawodnika odpowiedniego i do 4-3-3 i do 3-5-2 więc jeśli nie zaufają do końca de Ceglie a będziemy grać często 3-5-2 to ja jestem jak najbardziej za, 28 lat , jeszcze trochę może potruchtać na najwyższych obrotach, ale w 4-3-3 wole Paolo :P taki lewy Caceres z niego.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6607

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 27 kwie 2012, 13:03

Już się kapitalistyczne hordy rzuciły na naszego Vidala, dobrze im Marotta powiedział, że jest nie na sprzedaż. Ile on zarabia w klubie, bo boś mi mówi, że chyba mało? Mam nadzieję, że nie połasi się na kasę, bo na inne aspekty narzekać nie może.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 27 kwie 2012, 13:05

Nie tak mało, bo 3 mln €.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 27 kwie 2012, 13:09

Toż to prawie tyle co Pirlo. No ale jednak na europejskie warunki to jest mało i spokojnie może dostać dwa razy więcej, bo jest tyle wart. Generalnie to nie płacimy wielkich pieniędzy zawodnikom, co ma swoje plusy, ale też i wady, bo ostatnio to nawet Lewandowski by nie spojrzał na naszą ofertę bo coś koło 4 mln chciał, a my tyle to Buffonowi płacimy :lol:

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 27 kwie 2012, 13:10

Falbor pisze:Bastos w tym sezonie jest jednym z wyróżniających się grajków Lyonu
Nie sądzę. Oglądałem Lyon kilka razy i jak dla mnie grał taką samą padakę (poza pojedynczymi zrywami) jak cały zespół. W stosunku do lat ubiegłych to niebo, a ziemia. Well, zapewne jest to spowodowane tym, że on już dla Lyonu za bardzo grać nie chce i potrzebuje zmiany, ale mimo wszystko. Inna sprawa, że za ten sezon to wyróżnić można jedynie Reveillera bo przez cały rok był względnie równy... reszta miała lepsze i słabsze momenty. No, ale od Eliji gorszy nie będzie, a do 352 faktycznie pasuje idealnie.

Awatar użytkownika
Falbor
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Falbor » 27 kwie 2012, 22:19

Tu się pojawia zdanie kluczowe
Sammyy pisze:grał taką samą padakę (poza pojedynczymi zrywami) jak cały zespół
Nie oczekujmy od niego że będzie grał fiołki gdy wokoło kupa gówna, patrząc przez pryzmat całego sezonu i całej drużyny Lyonu to jest wart co najmniej zainteresowania się.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 29 kwie 2012, 14:27

Juventus (4-3-3): Buffon - Lichtsteiner, Barzagli, Bonucci, Chiellini - Vidal, Pirlo, Marchisio - Giaccherini, Borriello, Vucinic.
Wszyscy na grillu, ja twardo siedzę w domu, zostały cztery mecze, nie można tego przegapić.

Fajnie, że Conte ustawił w 4-3-3, może będzie trochę inaczej mecz wyglądał i uda się szybciej wpakować piłkę do bramki. Novara pewnie zagra jak Cesena, tj 9 obrońcami i jednym bramkarzem, ewentualnie zaszaleją i ktoś na 40 metrze będzie się błąkał. Giaccherini, cieszę się, że zagra. Jak nie Pepe to właśnie on na prawej nadaje się najlepiej. No i jest Boriello, można odetchnąć bo już się bałem, że Quagliarella będzie zdrowy :lol:

E: To mi bardziej na 3-5-2 wygląda z Giacchem na lewej stronie...

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6236
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 29 kwie 2012, 15:43

Torres z Turynu się odblokował na dobre :mrgreen:

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 489

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 29 kwie 2012, 15:50

Mistrzostwo sobie zapewniliście już tydzień, teraz mam nadzieję, że Boriello zapewnił sobie miejsce w Turynie na przyszły sezon.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 29 kwie 2012, 15:54

No proszę Conte chyba znów miał rację. Marco potrzebował czasu, ale teraz ma swój moment. Szczupak z pół metra nad ziemią to zawsze ładnie wyglądająca bramka. Choć strzał Vucinicia imho ładniejsza.

No, ale to jakie piłki dziś sypie Pirlo to naprawdę poezja. Co pośle podanie do przodu to popłoch w oczach defensorów Novary. Szkoda, że ten strzał z woleja Giaccha nie wszedł bo by był bardzo efektowny gol. Ładnie dziś grają!
Boriello zapewnił sobie miejsce w Turynie na przyszły sezon.
Jeśli Matri odejdzie to Borriello na 2/3 napastnika się może nadać.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 29 kwie 2012, 15:55

Idealny przykład jak szybka bramka zmienia mecz. Nie ma nerwówki, nie ma zamieszania, jest spokojne klepanie i czekanie na błąd przeciwnika. Odetchnąłem, bo Juve lubi remisować do przerwy, a tu już dwubramkowa przewaga. Jest dobrze, teraz przebiegać drugie 45 min i skupić się na Lecce.

Boriello rasowy snajper, już w drugiej minucie mógł ustrzelić :mrgreen:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 29 kwie 2012, 16:07

Co za pudło Borriello :rotfl4:

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 29 kwie 2012, 16:10

Vidal skończył mecz. A Boriello klasa, nie wiem, co wyrabia Pazzini ale ma mocnego przeciwnika :lol:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 29 kwie 2012, 16:55

No i zajebiście. Mecz przez ostatnie pół godziny w tempie spacerowym, już bez Marchisio, Vidala i Vucinicia, wiec się chłopcy nie zmęczyli przed środowym meczem z Lecce. Mimo tego kolejne gole mogły paść, ale Elia nie wykorzystał 3 świetnych piłek. No i jeszcze ten słupek Pirlo z wolnego. Ale by był gol :roll: Szkoda bo dziś Pirlo zagrał wybitne spotkanie i zasłużył na coś więcej niż asystę przy pierwszym golu.

Jeszcze tylko troszkę brakuje do mety 8)

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 29 kwie 2012, 19:36

Na urlopie jestem, ale wynik śledziłem. Cieszy 8 zwyciestwo z rzedu. Z całą pewnością można powiedzieć, że scudetto leży w naszych rekach, a wystarczy zdobyć jeszcze 6 punktów. Czekam na ten tytuł 6 długich lat, ale tym razem jest on na wyciagniecie reki. Gonimy marzenie. Forza Juve.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”