Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 786

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 05 sty 2011, 0:06

jest kontuzjowany i pewnie nie trenował

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 05 sty 2011, 0:09

Mario i Silva kontuzjowani i jutro nie zagrają.Mancini gdyby miał jaja wypier... by ich z kady na miesiąc. Poważanie to on ma zerowe co zresztą widać.W MU był kiedyś problem jak przyszedl Vidić, ktorego jak sam wspomina wzial SAF na bok podczas treningu i powiedział żeby przestał tak kosic bo mu drużyne wybije :mrgreen: .

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 05 sty 2011, 20:04

Wenger wystawil sklad taki sam jak na Chelsea i Birmingham. Czyli:

Fabianski, Sagna, Koscielny, Djourou, Clichy, Wilshere, Song, Fabregas, Nasri, Walcott, Van Persie

Bardzo mnie to cieszy. To nasz najsilniejszy sklad i dobrze, ze Wenger 'ryzykuje' zdrowie Robina i Djourou. Niech sobie odpoczna z Leeds i Ipswich. Nie widze innego wyjscia niz zwyciestwo. C'mon You Gunners! :)

Sklad City:

Hart, Richards, Zabaleta, Kompany, Kolo Toure, De Jong, Barry, Milner, Yaya Toure, Jo, Tevez.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 05 sty 2011, 20:09

Fajnie, że Wenger w końcu posadził Arshavina i się tego trzyma, choć jak widziałem ostatnio statystyki, to w całym 2010 Arsha chyba miał najwięcej asyst, albo był 2 :lol: na boisku tego jakoś nie widać.
Silna ławka, jak zwykle, Rosa, Chamakh, Nicklas, Arshavin czy Denilson

City z 5 zmianami po meczu z Blackpool, Jo w ataku z Tevezem,Ciekawe co z tego wyjdzie, Johnson na ławce. Będzie ciężko, ale trzeba wygrać.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 05 sty 2011, 22:53

Cholera. Manchester City zaparkował autobus a my do dupy. Mieli całe 0 strzałów na bramkę :lol: zdominowaliśmy mecz ale do dupy. :/ Nie potrafilismy strzelic. Van Persie gral i swietnie i do dupy jednoczesnie. Jego strzaly przypominaly Clichy'ego.

Sagna glupio zrobil. Tyle dobrze, że, wypadnie na Leeds, Ipswich i tylko jeden mecz ligowy. Oby Eboue sie nie polamal.

Nie wiem co tam wiecej napisac, jestem zawiedziony. Dobrze ze Tottenham i Chelsea przegrali, szkoda wyniku United. :/

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 05 sty 2011, 23:15

Najgorszy mecz z możliwych, nienawidze takich spotkań. momentami graliśmy kapitalnie (w 1 połowie), ale do linii pola karnego. Hart nawet nie musiał cudów dziś wyczyniać specjalnie, bo obijaliśmy słupki. 2 słupki w jednej akcji, a 3 w kilkanaście minut to za dużo na moje serce
Szkoda 2 pkt. bo United wygra zaległy mecz z Blackpool i bedzie 7 straty. Co z tego, ze Chelsea przegrała, oni walcza o top4

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 05 sty 2011, 23:46

Nowy image Songa naprawdę zajebisty. :ok:

Ale ja nie o tym miałem pisać. Ten Johan Djourou naprawdę dobry jest. Nie widziałem Szwajcara w zbyt wielu występach, ale dzisiaj naprawdę mi zaimponował. Jak będzie zdrowy to z Vermaelenem może stworzyć naprawdę bardzo dobry środek obrony (chociaż prawdopodobieństwo, że obaj będą zdrowi w tym samym czasie jest znikome).

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 05 sty 2011, 23:54

ma ktos fote songa? :D

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 05 sty 2011, 23:57

Obrazek

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 06 sty 2011, 0:08

Ten Johan Djourou naprawdę dobry jest. Nie widziałem Szwajcara w zbyt wielu występach, ale dzisiaj naprawdę mi zaimponował. Jak będzie zdrowy to z Vermaelenem może stworzyć naprawdę bardzo dobry środek obrony (chociaż prawdopodobieństwo, że obaj będą zdrowi w tym samym czasie jest znikome).
Tak, od jakiegoś już czasu chcemy, żeby Djourou grał na stałe, ale cały poprzedni sezon nie grał więc Wenger mówi, że nie może ryzykować i grać go za często. Ale chyba teraz będzie lepiej, pół roku nieregularnej gry minęło (dla porównania, Koscielny i Squillaci mają po 21 występów, a Johan Djourou 15) i teraz Squillaci będzie częściej widywal ławke. Chłopak ma 23 lata a bije Koscielnego (niemalze rowiesnika) na glowe ale czemu sie dziwic - Koscielny przyszedl po jednym sezonie w Ligue 1, wczesniej Ligue 2... za takie pieniadze, smieszne. No ale nie wiedzielismy, ze Djourou wyrosnie na takiego dobrego obronce. Wiec jest dobrze.

Teraz Leeds i Ipswich w pucharach. Na pewno będzie wielka rotacja, myśle, że nie większości zawodników z dzisiejszej wyjściowej jedenastki w wyjściowym składzie na Leeds. Mamy szeroki skład, gramy z drugogligową druzyną w Pucharze Anglii, skoro Wenger zrobił 8 zmian na ligowy mecz z Wigan to na Leeds spokojnie tyle samo może zrobić.

Ja bym wyszedł tak:

--------------Szczęsny--------------
-Eboue-Koscielny-Squillaci-Gibbs-
----Denilson----Eastmond---Rosicky---
----Bendtner----Chamakh----Arshavin

Może i Eastmond zagra, czemu nie? Jesli nie, to Denilson pewnie na DM (albo i nawet Song). Zobaczymy tam.

Jeszcze myślałem o sytuacji w środkowej obronie, Damian mnie natchnął :P Co myślicie o pomyśle, by w FA Cup zagrać np. Koscielny-Squillaci a na Ipswich Squillaci-Song? Koscielny gra caly czas i moze jeden mecz odpoczynku by mu sie przydal, ale nie chcialbym, zeby to Djourou gral, bo chce Djourou widziec w lidze.

kyloloko
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kyloloko » 06 sty 2011, 2:20

Aker pisze:ma ktos fote songa? :D
http://www.arsenal.com/match-menu/33290 ... ab=gallery

14 zdjęcie

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 06 sty 2011, 8:12

Bardzo dobra pierwsza połowa w wykonaniu Arsenalu, ale tak jak napisał fieldy wszystko szło dobrze do pola karnego. Brakowało tego ostatniego podania, a Arsenal zbytnio kombinował z rozgrywaniem akcji. Ja rozumiem, że fajnie jest koronkowo rozegrać atak, ale nie można tak robić z każdą akcją. Wielki pech też oczywiście przy słupkach. Po przerwie już gra wyglądała gorzej. Van Persie pokazał, że jak się spróbuje uderzyć z dystansu to może być groźnie, ale nie wiem czemu nikt za jego przykładem nie poszedł. Ogólnie było kilka takich sytuacji kiedy można było już strzelać na bramkę, a mimo to "Kanonierzy" jeszcze szukali podania.

smurano
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smurano » 06 sty 2011, 13:22

Jak Arsenal mógł nie wygrać tego meczu to nie wiem, remis na właśnie życzenie. Ale o tyle dobra sprawa, że z obecną grą wcale nie stoicie na straconej pozycji przed meczami z Barceloną. Oby nikt nie załapał kontuzji a bedzie dodrze.

Awatar użytkownika
toporow
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: toporow » 06 sty 2011, 13:48

smurano pisze:Jak Arsenal mógł nie wygrać tego meczu to nie wiem, remis na właśnie życzenie. Ale o tyle dobra sprawa, że z obecną grą wcale nie stoicie na straconej pozycji przed meczami z Barceloną
W szczególności, że gra na własnym boisku to męczarnie dla Kanonierów. Wczoraj mogliśmy zobaczyć niezłą grę, kilkanaście ładnych podań, czy zwodów w wykonaniu Arsenalu, ale co z tego, skoro w tej ostatniej fazie brak zdecydowania i chyba troszkę chęci. W pewnym momencie (jakoś była to końcówka drugiej połowy) komentator powiedział, że Fabregas wybiera niebezpieczne warianty gry (tzn. takie, które najprawdopodobniej zakończą się stratą piłki pod polem karnym rywala), a ja się pytam co w tym czasie robią jego koledzy? Praktycznie zero ruchu w obrzeżach pola karnego. Nie robią sobie wzajemnie miejsca w okolicach szesnastki, tylko cofają non-stop piłkę. Nie podobało mi się to strasznie. W dodatku ta rażąca nieskuteczność...
Magnum pisze: Van Persie gral i swietnie i do dupy jednoczesnie. Jego strzaly przypominaly Clichy'ego.
Mi jego gra nie podchodzi za bardzo. Niby cofa się po piłkę, robi co może, aby pomóc zespołowi, ale do jasnej cholery, jest jedynym środkowym napastnikiem, który powinien częściej stwarzać sobie lub kolegom sytuacje podbramkowe. Na razie jego główny atut to wyjście na pozycje i cofnięcie do tyłu. Jednak nie mogę zaprzeczyć, że jego decyzja o strzelaniu z dystansu była prawidłowa. Nie da się wejść z piłką do bramki ;p to trzeba ją umieścić innym sposobem w siatce.
Tak w ogóle to dlaczego ostatnimi czasy Chamakh gra tak mało? Ja rozumiem, musi odpocząć, bo może nie przyzwyczajony, ale jakoś brakowało mi zawodnika, który umiałby postraszyć przeciwnika swoimi atutami gry w powietrzu.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 06 sty 2011, 13:57

Nie rozumiem Arsenalu jak mógł zremisować mecz z taką przeciętną drużyną, jaką jest ManCity? Hart na bramce czasami nie wiedział co się dzieje, obrońcy w trójkę zatrzymywali piłkarzy Arsenalu i jeszcze te 3 słupki... Kolejny raz powiem, że przeciwnik był rzenujący i takie mecze powinno się wygrywać. Fabiański sam z bramki wybiegał żeby piłkę kopnąć bo by się chłop zanudził :roll: takich cioteczek z Manchesteru już nie chcę oglądać i ciekawi mnie jak Dzeko sobie tam poradzi skoro oni w ogóle nie dogrywają piłek do napastników :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”