Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 787

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 06 sty 2011, 14:08

Tomusmc pisze:Nie rozumiem Arsenalu jak mógł zremisować mecz z taką przeciętną drużyną, jaką jest ManCity?
Szamani zaczarowali bramkę :P A tak na poważnie, to oglądając MOTD nie wierzyłem w to co widzę. Jakby tam było ze 3:0, to nikt nie miałby pretensji, a tak to bardzo dziwny mecz. Niby Kanonierzy przeważali, niby strzelali, ale jak do kaczek. City niestety nędza, że ho ho. Szkoda, bo liczyłem na jakieś niespodzianki w tym sezonie, a tak to zaraz United wszystkim odjedzie i po zabawie.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 06 sty 2011, 14:09

Przecietna drużyna to bardziej pasuje do Juventusu, który w grupie LE z tymi cioteczkami nie wyszedl, a cioteczki całkiem na luzie, prawie co mecz grajac rezerwami. Warto zagladnac tez w tabele jak Arsenal wygra zaległy mecz bedzie punkt przed tymi cioteczkami, poki co jest dwa z tyłu. Tabela nie gryzie, warto w nia czasem zagladnac, zeby nie wyjsc na durnia.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 06 sty 2011, 14:44

Babel pisze:Przecietna drużyna to bardziej pasuje do Juventusu, który w grupie LE z tymi cioteczkami nie wyszedl, a cioteczki całkiem na luzie, prawie co mecz grajac rezerwami. Warto zagladnac tez w tabele jak Arsenal wygra zaległy mecz bedzie punkt przed tymi cioteczkami, poki co jest dwa z tyłu. Tabela nie gryzie, warto w nia czasem zagladnac, zeby nie wyjsc na durnia.
Ale Ty jesteś żałosny, mówię o meczu Arsenalu, a Ty wyskakujesz z Juventusem. Typowy Internista. Nie twierdzę, że Juventus jest potęgą, wręcz odwrotnie. Tyle, że nie będę się wypowiadał o włoskich klubach w temacie o klubie angielskim.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 06 sty 2011, 14:49

Tomusmc pisze:Internista
Interista

Arsenal potwierdził pozbycie się Nordtveita, szkoda bo przyhcodził jako ponoć jeden z najlepszy w swojej katerogii wiekowej i nie dostał tak naprawdę szansy. A w kilku sparingach nie wyglądał źle.

Sagna nie zagra w 3 meczach. Z Ipswich i Leeds to pół biedy i tak by nie grał, ale wyjazd na Upton bedzie ciężki, choć WHU gra w straszną kartkę, to z nami zawsze się zepną :lol:

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 06 sty 2011, 15:01

E tam zalosny od razu, ja tylko na przykladzie pewnej grupy i tabeli pewnych rozgrywke podwazylem tylko twoja teze zbudowana po jednym meczu o "cioteczkowej" druzynie Manchesteru City. Mysle, ze zmiescilem sie w temacie.

Chcialbym byc internista, ale obawiam sie ze juz nie zaczne edukacji w tym kierunku i chyba nie mam predyspozycji. Moja ciotka za to jest ordynatorem interny. Madra kobieta.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 06 sty 2011, 15:12

Gratuluję ciotki. To nie był pierwszy mecz Manchesteru, który niestety miałem okazję zobaczyć. Dla mnie nie są drużyną tylko klepiskiem gwiazdeczek za które zapłacili kosmiczne pieniądze. Samymi napastnikami nie da się wygrać. Bardzo żałuję, że Arsenal nie pokazał im gdzie naprawdę jest ich miejsce.

p.s. Babel widzę kibicujesz arabom, w końcu straciliście Balotelliego i zapewne jakiś sentyment po Mancinim pozostał.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 06 sty 2011, 15:21

Chamakh nie gra bo gra Van Persie i tyle. On sam przyznal ze nie spodziewal sie grac tyle, ale kontuzje sprawily ze nie bylo wyjscia - byl naszym jedynym srodkowym napastnikiem. Mysle, ze zagra z Leeds i/lub Ipswich.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 06 sty 2011, 15:24

Wczesniej kibicowałem Rosjanom z Chelsea. Jak widac jestem kibicem sukcesu. Mysle o Blackburn ale zobaczymy ile dadza na transfery. W Hiszpanii jestem za Malaga.

Mam sentyment do Mancio i Mario to fakt. Ale bardziej chodzi mi o to, ze ja ogladalem prawie kazdy mecz Interu Manciniego i moze latwiej mi zobaczyc pewne analogie czy roznice miedzy Citizens a niegdysiejszym Interem. I troche dziwi mnie pojazd po Roberto, ma wady ale tez robi solidna robote. Co z tego ze głownie defensywna? Jego bede z tego rozliczac, to duzy chłopak juz. Remis z Arsenalem na Emirates nawet przy slabej grze to nie jest powod do wstydu. Arsenal naprawde potrafi grac fantastycznie pilke.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 06 sty 2011, 18:15

Ja nie neguję tego, że Mancini jest słaby tylko nienawidzę klubów, którzy szastają pieniędzmi na lewo i prawo kupując 10 napastników i 2 obrońców za 400 mln funtów (nie czepiać się, to poprostu aluzja do kupowania piłkarzy ofensywnych :roll: ). Transfery trzeba robić z głową bo tego burdelu nawet sam Mourinho by nie poukładał. A jeśli chodzi o remis z Arsenalem, który naprawdę gra piłkę miłą dla oka, to stwierdzam, że wywieźli punkt z Emirates w najgorszym stylu bo gdyyby Van Persie czy Fabregas potrafili wykańczać akcje, tam byłby pogrom. Brakło szczęścia

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 06 sty 2011, 19:56

Na Eastlands ich zniszczylismy, wynik 3-0 i Mancini stwierdzil, ze nie da sie z nami wygrac grajac otwarta pilke wiec zagral jak zagral. Czyli jak Mourinho z Barca. Trudno, zyje sie dalej. Szkoda tych dwoch slupkow. Oni nie maja prawa wygrac mistrza. To po prostu nie moze sie wydarzyc. Druzyna, ktora wychodzi po remis nie moze zostac mistrzem Premier League i mam nadzieje, ze to sie nie wydarzy. To tyle co do wczoraj.

Dzisiaj mysle, ze Wenger wystawi jednak troche inny sklad na Leeds. Wiemy na pewno, ze nie zagra Van Persie i prawdopodobnie Nasri. Poza tym bedzie duzo rotacji, ale mysle, ze - skoro gramy potem z Ipswich, co daje nam nastepna okazje do rotacji - bedzie troche silniejszy sklad.

Mysle, ze wyjdziemy mniej wiecej tak:

-------------Szczesny-------------
--Eboue-Koscielny-Squillaci-Gibbs
-----Fabregas-Denilson-Rosicky-----
---Walcott---Chamakh---Arshavin---

Taki sklad bylby optymalny. Eastmond to troche za niskie progi, Denilson musi grac. Mysle, ze Arszawinpowinien zagrac. Fabregas nie gral sporo przez kontuzje, Theo tez nie zaczynal wielu meczow wiec moze dostana kolejne szanse. Squillaci nie gral juz dwa mecze wiec pewnie on zastapi Djourou, ktory i tak zagral wiecej niz Wenger by chcial ryzykowac. Mecz jest o 13:45 czasu polskiego, na angielskiej ITV wiec nei bedzie problemow ze streamami.. przynajmniej taka mam nadzieje. Losowanie czwartej rundy odbedzie sie w niedziele w godzinach popoludniowych, zwyciezca naszego meczu bedzie z Nr. 11 :)

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 06 sty 2011, 19:59

Druzyna, ktora wychodzi po remis nie moze zostac mistrzem Premier League i mam nadzieje, ze to sie nie wydarzy.
Dlaczego nie może?

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 06 sty 2011, 22:31

Kamil232 pisze:
Druzyna, ktora wychodzi po remis nie moze zostac mistrzem Premier League i mam nadzieje, ze to sie nie wydarzy.
Dlaczego nie może?
Nie przystoi mistrzowi najsilniejszej ligi świata grać o remis z kimkolwiek. Po prostu nie.

Obrazek

Eeeemmmaaanuel Eebooooouuueeeeeeeee :rydzyk:

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 06 sty 2011, 22:38

Co niesamowitego jest w tym gifie z Eboue? Fakt, że podał rękę?

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 06 sty 2011, 22:40

Magnum pisze:Nie przystoi mistrzowi najsilniejszej ligi świata grać o remis z kimkolwiek. Po prostu nie.
Nawet jak gra z rywalem będącym w gazie. Rywalem, który gra w swoim optymalnym składzie. Z rywalem przeciwko, któremu podjęcie w konkretnym meczu zbyt otwartej gry mogło skończyć się masakrą :> To jest Anglia. Tu kandydatów do mistrzostwa w tym sezonie jest lekko licząc pięciu.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 06 sty 2011, 22:43

Daaaamian pisze:Co niesamowitego jest w tym gifie z Eboue? Fakt, że podał rękę?
Nie, jego super ubiór :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”