Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 788

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 06 sty 2011, 23:19

No tak. Styl ma zajebisty. :lol:

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 07 sty 2011, 2:29

Kamil232 pisze:
Druzyna, ktora wychodzi po remis nie moze zostac mistrzem Premier League i mam nadzieje, ze to sie nie wydarzy.
Dlaczego nie może?
Jakbyś się czuł wkładając w ten zespół setki milionów funtów, a oni graliby jak Kotwica Kołobrzeg przeciwko Arsenalowi? Archanioł Gabriel czuwał nad tym żeby Maria dziewica nie poroniła, ale nad tym co ja widziałem to chyba czuwał sam Bóg, zapewne fan ManCity :roll: Niech araby zajmą się swoją ligą, a nie kupują europejskie kluby!

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2332
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 07 sty 2011, 19:56

Wenger dzisiaj na konferencji poinformowal, ze jutro na pewno nie zagra Koscielny, Wilshere, Van Persie i prawie na pewno Nasri. Czy to oznacza moje proponowane nowe partnerstwo na srodku obrony - Squillaci Song? :lol: Najprawdpodobniej tak. NIe wierze, ze tydzien temu Djourou nie mogl grac dwoch meczow pod rzad a teraz nagle moze grac 3. Powinien dostac odpoczynek. Bedzie to wygladalo ciekawie, bo bedzie 5 zmian w obronie :lol:
W bramce bedzie Szczesny, na prawej Eboue, w srodku Squillaci-Song, na lewej pobiega Gibbs.. W takim ukladzie wydaje mi sie, ze bedzie Denilson na DM, Rosicky i Fabregas w srodku. Inna mozliwosc to Rosicky-Eastmond-Denilson, ale to chyba za bardzo rezerwowo. Jesli chodzi o przod, to nie mam pojecia, to na 3 pozycje moze byc Chamakh, Bendtner, Vela, Arshavin, Walcott a nawet Rosicky :P Zobaczymy jutro ;)

Mecz moze byc ciekawy. Leeds to jedyny zespol ktory nas pokonal u siebie w FA Cup za Wengera. Boje sie troche tej obrony, bo kiepski Francuz polaczony z defensywnym pomocnikiem ktory nawet z Vermaelenem nie mogl dobrze grac w obronie moga byc problemy :lol: Tak czy inaczej, licze oczywiscie na zwyciestwo. Remis nie wchodzi w gre, bo to oznacza powtorke na ktora nie mozemy sobie pozwolic przy takiej nawalnicy meczow.

Kolejna dobra wiadomosc to to ze jutro do skladu wraca.. Aaron Ramsey! :jupi: Nie uwzgledniam mozliwosci zeby jutro zaczal ale mysle, ze wejdzie, moze za Fabregas jak w poprzednim sezonie bywalo czesto? ;) Fajnie bedzie go zobaczyc znowu, choc na te 15 minut.

Podobno za Vele jest 10 ofert - 3-4 z Anglii, kilka z Francji i kilka z Hiszpanii. Boss zgodzi sie na wypozyczenie tylko do klubu ktory mu da regularne wystepy. Poza tym na wypozyczenie ma isc Emmanuel-Thomas ktorego jutro w skladzie nie bedzie. Oby obaj zdobyli dobre doswiadczenie i zobaczymy, co tam z nich wyrosnie.

Boss powiedzial tez cos na temat Almunii - mianowicie tyle, ze nic jeszcze nie wiadomo. Nie podjeli zadnej decyzji.. wydaje mi sie jednak, ze odejdzie. Koles nie ma raczej szans na powrot do skladu a chce grac, poza tym pobiera duza pensje i po prostu na reke nam bedzie jego odejscie.

Przypominam, ze mecz jutro o 12:45 czasu UK ;)

Fieldy, widzialem na twitterze cos pisales o Milito.. chcialbys go u nas?

Awatar użytkownika
toporow
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: toporow » 07 sty 2011, 23:54

Magnum pisze:Podobno za Vele jest 10 ofert - 3-4 z Anglii, kilka z Francji i kilka z Hiszpanii. Boss zgodzi sie na wypozyczenie tylko do klubu ktory mu da regularne wystepy. Poza tym na wypozyczenie ma isc Emmanuel-Thomas ktorego jutro w skladzie nie bedzie. Oby obaj zdobyli dobre doswiadczenie i zobaczymy, co tam z nich wyrosnie.
Vela jak najbardziej powinien zostać w Anglii, nabierze trochę doświadczenia i może coś zadziała. Przynajmniej jeśli w jego planach jest gra w naszej pierwszej jedenastce.
Jay na pewno skorzysta z wypożyczenia, jest to bardzo dobry ruch Wengera.
Magnum pisze:Kolejna dobra wiadomosc to to ze jutro do skladu wraca.. Aaron Ramsey! :jupi: Nie uwzgledniam mozliwosci zeby jutro zaczal ale mysle, ze wejdzie, moze za Fabregas jak w poprzednim sezonie bywalo czesto? ;) Fajnie bedzie go zobaczyc znowu, choc na te 15 minut.
Jeśli z Leeds nie zagra to najprawdopodobniej zostanie wpuszczony już z Ipswich. Jestem także ciekaw kiedy odpocznie Nasri :roll:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 08 sty 2011, 0:04

jestem także ciekaw kiedy odpocznie Nasri :roll:
Nasri odpocznie jutro. Na pewno nie zagra, Wenger to potwierdził. NIe zagrają też Koscielny, Wilshere, Van Persie i prawdpodobnie Djourou. W składzie znalazł się 19-letni Katalończyk - Ignasi Miquel. moze nawet zagrac od poczatku, chociaz nie wierze raczej w to. Mysle, ze zagra Song-Squillaci, no ale zobaczymy ;) Miquel moze tez grac na lewej obronie wiec przyda sie na lawce w razie kontuzji Gibbsa ktory wydaje sie ze jest kontuzjowany w kazdym meczu :roll:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 sty 2011, 12:58

wiedziałem, że Song nie wróci na CB, choć głośno nie mówiłem :P Djourou jednak.

Szczesny, Eboue, Squillaci, Djourou, Gibbs, Denilson, Song, Rosicky, Arshavin, Chamakh, Bendtner

na ławce m.in Cesc, Ramsey :jupi: i Theo, wiec nie jest źle.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 08 sty 2011, 13:12

Wiesz Fieldy dziwna decyzja. 2 tygodnie temu Boss mowil ze Djourou nie moze grac i stracilismy punkty a teraz juz nagle moze? Jesli Djourou wypadnie przez ten mecz na dluzszy czas nie bede szczesliwy..

Z drugiej strony to moze zwiastowac ze Djourou bedzie grywal wiecej. I dobrze. Mam nadzieje jednak, ze z Ipswich odpocznie ;)

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 08 sty 2011, 15:49

Cholera, co my zagraliśmy to dramat. Mecz na 0-0, dwie bramki z karnych więc 1-1 tak samo :lol: Bendtner.. przypomniał mi się mecz z Burnley jak nic nie zrobił. Były później okazje zeby wygrac, najlepsza chyba strzał Denilsona ale Schmeichel uratował. Teraz zamiast odpoczywać za tydzień gramy na Elland Road :? Szkoda, ale co zrobic. mam nadzieje, ze Wenger najsilniejszy skład bo już wiemy, co to za ziółko. Problem w tym ze teraz gramy co 3 dni i jest ogólnie do dupy.

Na plus Djourou jak zwykle i wejscie Walcotta. Na duzy minus Rosicky, Denilson, Squillaci i Arshavin. :/ W sumie tyle. Teraz Ipswich w środę, ciekawe jakie zmiany Wenger zrobi. :think: Pewnie nie zagra Djourou wiec bedzie Koscielny-Squillaci :angry: dobra teraz sie nie martwie, wracam spać :lol:

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 08 sty 2011, 15:56

Ufff! Były bardzo blisko blamażu ale jakoś udało się wyciągnąć ten remis. Nie wiem czy Wenger nie potrafił ich dzisiaj odpowiednio zmotywować czy niektórzy są naprawdę w tragicznej formie, ale przez długi czas graliśmy żenująco słabo. Arszawin kompletnie bez formy, Chamakh tak słaby też w tym sezonie jeszcze chyba nie był (szkoda, że Vela nie grał od początku). Bendtner nawet nieźle ale też trzeba pamiętać, że przez godzinę musiał biegać po skrzydle :roll: Rosicky dużo chciał, starał się ale nic mu nie wychodziło. Denilson beznadziejny do kwadratu i nawet te jego dwa strzały go nie ratują.
Magnum pisze:Squillaci
Why? Dużo roboty nie miał i IMO całkiem nieźle sobie z Johanem z środku radzili. Czasami trochę nerwowo pogrywał ale ogólnie raczej poprawny występ z jego strony.

Trzeba jechać na Elland i tam powalczyć. W końcu na wyjazdach w tym sezonie prezentujemy się całkiem nieźle :wink:

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 08 sty 2011, 16:06

Taki wynik chciałem właśnie zobaczyć. Cieszy to bardziej niż gdybyście przegrali. Dodatkowy mecz zawsze swoje robi. Zatem trzeba podziękować Fabregasowi za wykorzystanie karnego i Leeds, które się na coś przydaje.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 08 sty 2011, 16:09

Patrząc na to, że niedawno ManU odpadło z Leeds w Pucharze Anglii (zeszły sezon jak się nie mylę) trzeba ten remis uznać za sukces :P Leeds niech wraca na salony bo to ciekawy zespół

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 sty 2011, 16:14

Cris7 pisze:Dodatkowy mecz zawsze swoje robi.

Przecież Arsenal i tak się nie liczy w walce o tytuł :lol:

PS
Cesc Fabregas made 31 passes after coming on for Alex Song, more than all but one of Leeds' players (Johnson 35) in the whole game.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 08 sty 2011, 16:22

fieldy pisze:Przecież Arsenal i tak się nie liczy w walce o tytuł :lol:
Oczywiście, że nie. Po prostu lubię oglądać wasze mecze, stąd moja radość z wyniku :P

Tomusmc pisze:Leeds niech wraca na salony bo to ciekawy zespół
Leeds jest tam gdzie ich miejsce.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 08 sty 2011, 19:28

Cris7 pisze:Leeds jest tam gdzie ich miejsce.
Pierdolisz tam ... w powszechnej opinii Leeds ma najlepszych kibicow w północnej Anglii zaraz za Liverpoolem . Półmilionowe miasto. 40 tysięcznik z Ellan Road. Wachlarz sukcesów. Tradycje.
Gdyby ówcześni rządzący którzy zbytnio podjarali się półfinałem CL i zaciągnęli milionowe długi, do dzisiaj oglądali byśmy kilka transmisji spotkań Pawii w miesiącu na C+.

Klub z taką renomą jest skazany na występy w Premiership. A jeśli tego nie widzisz to znaczy że jesteś bardzo zaślepiony złośliwością, lub po prostu nie znasz się na piłce.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 08 sty 2011, 19:39

kaczy pisze:Klub z taką renomą jest skazany na występy w Premiership.
Wiele uznanych firm w Anglii pałęta się obecnie w niższych ligach i co ... ich miejsce też jest w Premier League :>

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”