Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 789

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2317
Kontakt:

Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 08 sty 2011, 19:50

Obrazek

:lol:

Trochę szkoda, bo zdupczyliśmy takie okazje.. Bendtner ['] Ten koleś miał kilka naprawdę dobrych okazji a skonczylo sie jak skonczylo. Wenger na konferencji dobrze prawił - przy stanie 1-1 mieliśmy trzy (3!) okazje by strzelic, ale nie, bo po co. Przypomniał mi się mecz z Burnley.. licze, ze tak jak po tamtym meczu, teraz w Ipswich pokaze sie z lepszej strony ;)

Co do Squillaciego to po prostu zagrywal nerwowo i to mnie wkurzalo. Z Djourou gra dobrze ale z Djourou tez Koscielny gra dobrze. Koscielny-Squillaci razem nie powinni grac, ale mysle, ze z Ipswich chyba bedzie tak najlepiej, bo nie wierze zeby Djourou kontynuowal grę bez odpoczynku. Trzeba uwazac szczegolnie, ze to dwumecz będzie.

Fabregas uratował mecz, poirytowany najwyrazniej ze musial ruszac dupe. Denilson kompletnie do dupy dzisiaj zagrał, sfaulowal idiotycznie. Ten koles nie powinien miec u nas przyszlosci. Gdyby nie to ze DIaby ciagle kontuzjowany to chetnie bym go sprzedal. To juz kolejny do dupy mecz. Nie wiem co sie dzieje tez z Arszawinem, ale nie chce go widziec. Nawet na Ipswich. Rosicky tez zle zagral, ale to raczej odosobniony przypadek. Mecz mu nie wyszedl i tyle.

Teraz mecz z Ipswich Town w środę, czyli 4 dni odpoczynku (mniej więcej). Licze, że zobaczymy w miarę silny skład. Najchętnie bym zobaczył coś takiego:

-----------Szczesny-------------
Eboue-Koscielny-Squillaci-Gibbs
--Ramsey-Song-Wilshere--
--Walcott-Bendtner-Nasri--

Na ławce Fabregas i Van Persie, niech Djourou zostanie w domu a Miquel pojedzie z drużyną znowu, czemu nie. Myslę, że Boss może dać odpocząć Songowi chociaz wolalbym, zeby nasza defensywna (i ofensywna :lol: ) podpora dalej grała. Pojechać silnym składem, strzelić parę bramek wyjazdowych i potem na Emirates dać pograc bardziej rezerwowym zawodnikom. Terminarz co prawda napięty, ta powtórka w FA Cup w niczym nie pomaga no ale to jest cholera półfinał, dzisiejszy mecz pokazał, że wszystkiego można się spodziewać więc trzeba potraktować to powaznie. Jeśli uda się wygrać 2-0 a najlepiej więcej, to będę szczęśliwy. Coś w stylu 4-0 byłoby mile widziane, wtedy na Emirates mogą zagrać głębokie rezerwy. :]

Kaczy, powszechnie wiadomo, że United i Leeds się nienawidzą, więc nie dziwi mnie opinia Crisa :lol:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 08 sty 2011, 19:56

Leeds to moj ulubiony angielski klub,wiec ja rowniez nie moge sie doczekac ich powrotu do PL :spoko: Druzyna z przelomu wiekow na zawsze pozostanie w mojej pamieci - Smithy,Kewell,Bowyer,Harte,wujek Kelly,Woodgate,Martyn,Radebe,Viduka i inni. Piekne czasy :love:

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 08 sty 2011, 20:08

Duch pisze:Wiele uznanych firm w Anglii pałęta się obecnie w niższych ligach i co ... ich miejsce też jest w Premier League :>
Nie wyciągaj z kontekstu.

Miejsce Leeds nie jest w Championship, tylko w Premier League. Proste jak pierdolenie

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 10 sty 2011, 0:15

Squillaci się uszkodził. Zostajemy z Kos i Djourou. Wenger musi kupić obrońce, mówi się o sprowadzeniu Sola, co byłoby błedem, bo przecież Wenger niedawno stwierdził, ze sie nie nadaje, pozwalając mu odejść.
Titi ma z nami trenować przez kilka dni, szkoda ze nie ma szans na wypożyczenie, chociaż na tydzień :P

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 10 sty 2011, 0:59

Sentymentalnie bardzo bym chciał powrotu Campbella, ale widziałem go w tym sezonie i popełniał głupie błędy. Wolałbym Cahilla, ale chyba jednak wziąłbym Campbella zamiast Milito a już na pewno Sola zamiast kolejnego wynalazku typu Silvestre/Squillaci :boje się:

Tylko to trochę głupio by wyglądało, odszedł i teraz znowu w styczniu wraca :lol: Jeśli tak to dobrze by było, jakby podpisał kontrakt na pół roku a w lecie jednak na kolejny rok, po czym zostałby u nas jako trener. :]

Tak czy inaczej, teraz wiemy, że na 100% ktoś przyjdzie. No i dobrze, bo sytuacja jest dramatyczna. Może z Ipswich zagra Miquel? :think: Wątpie, ale kto tam wie.. w ramach oszczędzania Djourou.. czemu nie? To dwumecz, może warto zaryzykować. ;) Ironicznym jest to, że Song może tam grać ale.. nie ma zastępstwa dla Songa. Denilsona nie biorę pod uwagę, bo to jest już osobny dramat co on tam wyprawiać potrafi.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 10 sty 2011, 22:20

Świetne info z tym Henrym. Mimo, że na wypożyczenie nie ma szans, na pewno dobrze go mieć na treningach. Mam nadzieje, ze nie tylko bedzie mial dobry wplyw na atmosferę wokół klubu, ale też udzieli paru dobrych wskazówek niektórym zawodnikom ;)

Wygląda na to, że z Ipswich zadebiutuje Ignasi Miquel, 18-letni obrońca rezerw z Katalonii. Oby się dobrze pokazał, ale na pewno to będzie tylko chwilowy występ spowodowany dramatyczną sytuacją kontuzji. Djourou mógłby niby zagrac, ale zagrał w ostatnich 3 meczach w 8 dni a terminarz mamy napięty:

12 stycznia - Ipswich Town (A)
15 stycznia - West Ham (A)
19 stycznia - Leeds (A)
22 stycznia - Wigan (H)
25 stycznia - Ipswich (H)
29/30 stycznia - IV Runda FA Cup (jesli pokonamy Leeds, jeśli nie to:)
1 lutego - Everton (H)
5 lutego - Newcastle (A)

Jak widać, gramy co 3 dni przez cały czas jeszcze miesiąc.. wolę, żeby zagrał Miquel a Djourou odpoczął niż ryzykować kontuzje na pierwszy mecz z drugoligowcem. Skład pewnie będzie dość silny, ale stricte pierwszy garnitur to nie będzie. Myślę, że zobaczymy Ramseya, Wilshere'a, może nawet Robina.. a może i Cesc zacznie? :think: Wątpie, no ale kto wie, w końcu to półfinał, jeśli na wyjeździe załatwimy awans to 25 stycznia będzie można wystawić głębokie rezerwy z czystym sumieniem. Może warto zaryzykować.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 11 sty 2011, 11:56

Wybaczcie, ale nie mam czasu na szukanie itd. Jak to się stało, że Wasze rezerwy dostały w palnik od rezerw AV 10-1? Villa ma silne rezerwy, ale u Was grali same młodziki czy co ?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 11 sty 2011, 12:41

Villa ma bardzo silne rezerwy, zwłaszcza jak grają piłkarze z pierwszej druzyny :P

W Arsenalu z tych co otarli się już o 1 drużynę byli Thomas i Eastmond.
Oprócz nich James Shea Daniel Boateng George Brislen-Hall Elton Monteiro Nico Yennaris Oguzhan Ozyakup(46) Conor Henderson(46) Chuks Aneke(51) Gilles Sunu

George Brislen-Hall wyleciał już chyba w 1 połowie z czerwona kartką.

W składzie Villi zagrali

Elliott Parish Chris Herd Eric Lichaj Jonathan Hogg(46) Nathan Baker Shane Lowry Gary Gardner(70 )Issiah Osbourne Nathan Delfouneso Andreas Weimann Andras Stieber

Lichaj, Hogg, czy Delfouneso to już piłkarze pierwszej drużyny. Nathan hat tricka ustrzelił. Hogg coś dołożył.
Dali dupska nasi, pierwsza druzyna bedzie musiała ich pomścić :D

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 12 sty 2011, 0:39

Trochę info klubowych przed półfinałem! ;)
Wenger mówi, że szuka obrońcy ale to, że kogoś kupi wcale nie jest pewne. Boss chce kogoś z doświadczeniem w angielskiej piłce więc nie zostawia to za wiele opcji, ale powiedział, że nie kontaktował się z Campbellem.. nie powiedział, że nie kupi, po prostu się nie kontaktował, co może oznaczać, że się jeszcze skontaktuje :lol: Stwierdził, że są jeszcze opcje wewnątrz - jest Ignasi Miquel który wg. Bossa jest gotowy i jest Alex Song który też na ŚO może grać. Nieciekawe opcje no ale zobaczymy.. Squillaci wypada na 2-3 tygodnie więc by się przydał ktoś na już :/ Jutro pewnie zagra Miquel lub Song z Koscielnym.

Jutro trzeba się spodziewać trudnego meczu. Gramy na wyjeździe w półfinale pucharu, na który Ipswich na pewno ma chrapkę.. w przeciwieństwie do FA Cup, tutaj mają jakieś szanse, bo tylko dwumecz dzieli ich od wymarzonego Wembley. Będą pewnie bardziej zmotywowani i jeśli wygramy 2-0 to będę zadowolony.

Boss powiedział, że będzie silny zespół, ale to nic nie znaczy, bo na Leeds tez był silny. :/ Wiemy na pewno, że "będą rotacje" i że zagrał Wojtek. Nic poza tym w zasadzie. Zobaczymy jutro.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 12 sty 2011, 20:28

Sklad:

Szczesny-Eboue, Koscielny, Djourou, Gibbs - Wilshere, Denilson, Fabregas - Arshavin, Bendtner, Walcott
Lawka: 55 Shea, 40 Eastmond, 48 Miquel, 16 Ramsey, 17 A Song, 11 Vela, 29 Chamakh

Nie podoba mi sie to, ze gra Djourou. Gra juz tyle meczow i powinien odpoczac. Moze jesli wszystko bedzie OK to w przerwie zejdzie albo cos :think: Poza tym sklad jest OK. Lawka troche mocno rezerwowa :lol:

Pozwolcie ze meczu nie skomentuje. [']

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 12 sty 2011, 22:52

[*][*][*]

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2253
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 12 sty 2011, 22:56

Magnum pisze:Pozwolcie ze meczu nie skomentuje. [']
No rzeczywiście żenujący mecz Arsenalu.Na pewno było widać przewagę umiejętności graczy z Londynu to może ich gra wyglądała dobrze do 20 metra to później Wasze ''Armaty'' w postaci mojego ulubieńca Bendtnera czy Arshavina nie starały się absorbować obrońców Ipswich.Szczególnie ci dwaj mi zapadli w pamięć mimo, że cały Arsenal był bezpłciowy.Zaś gospodarze grali dość ciekawie falowo, bo mieli kilka momentów gdzie stwarzali sobie sytuacje pod rząd.Nie wiem czy był spalony przy golu Priskina bo akurat na ten moment przerzuciłem na Barce, ale tam komentował ten on Daniego Elvisa i znów na CC się przerzuciłem.

Mimo, że nie jestem fanem angielkiej piłki to mecz mi się podobał, trochę drwalowato, ale ciekawie, rewanż na Emirates będzie ciekawy, jak drugoligowiec tam coś strzeli to będzie niezły problem dla Arsenalu.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 12 sty 2011, 23:13

ale konine zagraliśmy. Praktycznie najsilniejszy skład (choć bez Vermy, Fabiana, Songa - do pewnego momentu, Rosy, Robina, czy Samira) to jednak trzeba wygrywać z ekipą z 2 ligi.
Nie wiem, czy im się nie chce (niektórym na pewno - Arsha, Nicklas, Denilson) czy co, ale tak dalej być nie może.
Przypomniały mi się mecze z poprzednich sezonów, gdzie szły długie piłki za obronę i napastnicy rywali po wyprzedzeniu obrońców byli 1 vs 1 z bramkarzem.
Żenujące widowisko z naszej strony i tyle. Trzeba w rewanżu się postarać, może zagrają rezerwy - im się będzie chciało przynajmniej.

Szkoda tylko, że skoro Ipswich już było lepsze, nie zdobyło bramki w prawidłowy sposób.

Portman
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Portman » 13 sty 2011, 0:03

Ha ha ha !!! Ciekawe, czy teraz Wenger bedzie stekal, ze gol padl po spalonym. Jesli juz to minimalny spalony.

Jestem kibicem Ipswich mieszkajacym w Anglii i dzisiejsza noc pozostanie niezapomniana. Wenger i jego pseudogwiazdeczki mysleli, ze mecz wygraja tysiacami podan i bez zbytniego wysilku. To sie troszke zdziwili. Wstyd dla nich bylo przegrac, bo mamy bardzo zly sezon w Championship.

Za 2 tygodnie bede na Emirates, juz mam bilet. Pewnie Arsenal nas rozjedzie, moze kolejne 7-0 tak jak w miniona niedziele, ale trudno..... wazne, ze dzis dostali za swoje, za zlekcewazenie przeciwnika.

Awatar użytkownika
Loker
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loker » 13 sty 2011, 0:56

turlaj bobra Ha ha ha !!!

Gratulacje.

Gra AFC - same shit different season.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”