Legia Warszawa (L) (zbiorczy) - Strona 80

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 03 sie 2006, 10:24

Był mecz, była wygrana. Wygrana "w chodzonego" - troche szkoda, bo mogli bardziej się postarać dla tylu kibiców, którzy przyszli na mecz z murarzami, kelnerami i sprzedawcami butów. Ale wybrali wariant oszczędnościowy, co nie zmienia faktu, że mieli kilka okazji by nastrzelać parę bramek więcej. Sam Włodeczek mógł sobie ustrzelić hattrika, bo ostatniego to strzelił chyba za Zielińskiego w wygranym z Wisłą meczu 5:1. Ale cóż - Nędza to Nędza :twisted: Szjoda dwóch głupich zółtych kartek.

A karne? Miał je strzelać Edson, ale załapał kontuzje i w sparingach zaczął strzelać Roger. On ma styl, który bardzo lubie i sam stosowałem - próbuje położyć bramkarze i strzelić w drugą stronę. Ale wielu bramkarzy wyczekuje strzelca -i tak było wczoraj. Myśle, że wróci temet Edsona. Widziałem, że wczoraj wyrywał się Radovic - nie wiem jak strzela, może tylko jak najszybciej chce strzelić bramkę w nowym klubie, może chce ją zadedykować zmarłemu ojcu. Ciekawe jeszcze czy potrafi strzelać Elton. A zawsze zostaje Kiełbik, który w miare dobrze je wykonuje.

pozdrawiam
d

slawinho
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: slawinho » 03 sie 2006, 12:12

Wystawienie Rogera na środek to już totalna klapa. Ogólnie Roger zagrał fatalnie, zdecydowanie jego najgorszy mecz w Legii. Nędza, jak to Nędza

Co ty gosciu bredzisz chyba nie ogladałeś pierwszej połowy.
Roger był najlepszy na boisku a co pokazał Burkhardt po przerwie nic....
qva.

gadom
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gadom » 03 sie 2006, 12:16

nie rozumiem.raz mowisz ze roger fatalnie zagral by za chwile zmienic zdanie?
ja nadal twierdze ze zagral dobrze.byl czesto przy pilce,oddal strzal w slupek,kilka razy dosrodkowal,i kilka razy uruchomil dobrym podaniem partnerow.nie twierdze ze zagral fantastyczny mecz ale na tle pozostalych zawodnikow sie wyroznial

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 03 sie 2006, 15:16

Fifa uznała, że klub nie ma prawa jednostronnie przedłużąć umowy, nawet jeżeli taki zapis jest w kontrakcie to jest on nieważny. Tym samym Legia straciła jakiekolwiek prawa do Moussy Ouattary i nie dostanie żadnych funduszy z tytułu jego odejścia do Niemiec.
Bez wątpienia jest to największa wpadka organizacyjna klubu od czasu wejścia ITI. Klub chciał się zabezpieczyć na wypadek nietrafionego transferu (Moussa Ouattara przyszedł do Legii z castingu bezrobotnych piłkarzy we Francji) podpisując umowę na rok z możliwością przedłużenia na kolekny sezon. Jak widać przesadzili lub ktoś wykazał się niekompetencją tworząc takie a nie inne zapisy w umowie kontraktowej.
Zobaczymy jakie będą oficjalne komentarze klubu.

pozdrawiam
d

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 03 sie 2006, 17:58

Dobre pierwsze 10 minut a później już tylko tempo jednostajnie zwolnione. W sumie niczego wielkiego się po tym meczu nie spodziewałem bo przeciwnik raczej nie zmuszał do dużego wysiłku. Ale mimo wszystko to co wyprawiał Włodar to już przegięcie … ile można ? :?
deltinho pisze:Bez wątpienia jest to największa wpadka organizacyjna klubu od czasu wejścia ITI.
Nie psioczyłbym teraz na nich bo oczywiste jest, że FIFA ma bliżej do Niemiec niż do Polski. :roll:

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 05 sie 2006, 22:22

Po piątkowym meczu kolejne spotkanie z cyklu "szkoda czasu na oglądanie". A jeszcze do piłkarzy dostosował się sędzia i mieliśmy dopełnienie tego "widowiska".
Legia strzeliła bramkę z wolnego i liczyli, że dowiozą do końca. Nawet nie starali się konstruować jakichkolwiek akcji. Z drugiej strony nie miał za bardzo kto to robić. Piach straszny.
A Groclin? Piłkarsko nie lepszy, ale tam chociaż mieli serce do wali, którego w stołecznym zespole widocznie zabrakło. Fajnie, że bramkę strzelił kolejny młody. Ponoć duży talent. A oglądając z nim pomeczowy wywiad odniosłem wrażenie, że może jest jakoś spokrewniony z Irkiem Jeleniem ;)

Przed środowym meczem jest kilka pozytywów dla Legii - słabiej się nie da, a poza tym jest szansa, że po takim spektaklu może przez niektórych zostaną zlekceważeni :D (wiem, wiem, to było złośliwe)

pozdrawiam
d

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 05 sie 2006, 23:00

Haha dałeś się nabrać, przecież to była ewidentna zasłona dymna przed meczem z Szachtarem. Wdowczyk zastosował taką taktykę aby Ukraińcy najzwyczajniej świecie nas zlekceważyli :lol:

A poważnie to parzcie na to: Legia remisuje z Groclinem, który tydzień wcześniej przegrał z Widzewem. Ten sam Widzew przegrywa wczoraj z Bełchatowem. Arka dostaje od Korony 3-0 aby tydzień późnie zremisować z Wisłą. Cracovia gładko przegrywa w Warszawie aby dziś wygrać z Odrą, która w poprzedniej kolejce wygrała z Zagłębiem. O pogoni to już chyba nie ma co wspominać Obrazek

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 05 sie 2006, 23:24

hahaha, rzeczywiście - zgrywus z tego Wdowczyka. A zawodnicy to też nieźli jajcarze :lol:

Mam nadzieje, że do śmiechu bedzie w środę i że nie będzie to śmiech przez łzy. Bo dziś było słabiutko...

Awatar użytkownika
mihalinho
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mihalinho » 06 sie 2006, 14:01

Wszyscy liczą na to, że Szachtar zlekceważy Legię..., co wg. mnie sie nie stanie, ponieważ bądź co bądź nie graja tam amatorzy. Ich przygotowanie mentalne do meczu jest o stokroć lepsze od legionistów. Myslę, że "olanie" przeciwnika wogóle nie wchodzi w grę.
Porównując dwa zespoły (e)L(ka) przegrywa niemalże we wszystkich kategoriach :cry:
Niestety w ówczesnym piłkarskim świecie najbardziej liczą sie fundusze, a dopiero później możemy wziąść pod uwagę inne rzeczy (talent, ogranie, doświadczenie) :(
Ostatnio zmieniony 09 sie 2006, 16:47 przez mihalinho, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 06 sie 2006, 19:09

mihalinho pisze:Wszyscy liczą na to, że szachtar zlekceważy legię...,
Jak już porafisz zacząć zdanie wielką literą to nazwy klubów mógłbyś też pisać z wielkiej litery.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 07 sie 2006, 17:14

Jak się okazało w sprawie Moussy Ouattary, wcale FIFA jeszcze nie wydała werdyktu. Nadal prowadzone jest dochodzenie w tej kwestii a Legia wcale nie zamierza tak łatwo się poddawać i jeżeli werdykt FIFY nie będzie zadowalający, Legia będzie się odwoływać.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 07 sie 2006, 20:14

Zico_FCI pisze:Jak się okazało w sprawie Moussy Ouattary, wcale FIFA jeszcze nie wydała werdyktu
Nawet jakby Legia wygrala ten proces, w co nie wierze to Ouattara nie gralby w Legii jak kiedys, bo przeciez z niewolnika nie ma pracownika. Tu sie toczy wojna o kase, Legia jest poirytowana ze taka erelka im uciekla za ktora mogliby z milion euro zgarnac... Podobna sprawa jak z Kalu Uche, z tym ze Wisla nie chciala go sprzedawac.

Awatar użytkownika
girlfromipanema
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: girlfromipanema » 07 sie 2006, 20:16

nigdy nie kibicowałam żadnemu polskiemu klubowi tak bardzo jak FCB, ale za kogoś trzymać kciuki przystoi w swoim kraju i dla mnie zawsze była to Legia. po części ze względu na lokalny patriotyzm, po części na geny- tata tak mocno jest za tym klubem, że mimo iż zna się na piłce dużo lepiej niż ja, zawsze patrzy na jego poczynania ze ślepym optymizmem i nawet czasem mi się to udziela.
ale nie tym razem. z Szachtarem nie daję Legii większych szans. Mihalinho napisał, że najpierw trzeba patrzeć na finanse i na poziomie na jakim znajdują się oba kluby- to chyba prawda, że przepaść dzieląca ich w tej kwestii może razić na boisku. szczególnie, że od czego innego zależy skład, a więc i jego talent, później procentujący doświadczeniem i ograniem, no i często zaangażowanie?
zresztą, kwestia postrzegania potencjału obu drużyn to rzecz względna, ale już ogranie w LM Szachtar ma o wiele większe niż Legia. nie mówiąc już o tym, że nawet Lewandowski powiedział- nas nie zadowoli samo zakwalifikowanie się, my chcemy coś osiągnąć w Champions League. a wszyscy fani, zawodnicy, działacze Legii oszaleją ze szczęścia jeśli ona choćby dotrze do fazy grupowej i tam przegra wszystkie mecze.
jest więc róznica w środkach finansowych i psychice obu drużyn, z tego co widać, jedno i drugie na korzyść klubu z Doniecka.

co nie zmienia faktu, że w trakcie meczu będę kibicować Legii i z pierwszą minutą, pod wpływem chwili i otaczających mnie kibiców (bo trudno innych znaleźć w mieście, którego klub nosi nazwę Znicz Pruszków :P)- a nuż się uda. trzymam kciuki, ale póki co dość niepewnie.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 07 sie 2006, 20:25

Martinho pisze:Nawet jakby Legia wygrala ten proces, w co nie wierze to Ouattara nie gralby w Legii jak kiedys, bo przeciez z niewolnika nie ma pracownika.
Przecież nikomu nie chodzi o to żeby on wrócił do Legii tylko o to aby wyciągnąć za niego jakąś kasę. Jeśliby wrócił toto co spotkało Kaczora to byłby mały pikuś … najwyżej mógłby sobie w rezerwach pograć ale jak mówię na jego powrót raczej nikt nie liczy i raczej nikt tego nie chce.
girlfromipanema pisze: najpierw trzeba patrzeć na finanse
Jeśli chodzi potencjał finansowy właścicieli obydwu klubów to ITI prawie nie ustępuje panu Achmetowowi. Różnica polega na tym, że najbogatszy Ukrainiec jest dużo hojniejszy :evil:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 07 sie 2006, 20:50

A ja tam wierze w awans i w Legie. Nie trafilismy na jakiegos giganta a na dobrego europejskiego sredniaka. Jezeli Lewandowski potrafi w tym klubie dosc dobrez sobie poczyniac to dlaczego mamy sie ich jakos bac. o awans bedzie trudno ale nie jest to zadanie niewykonalne.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”