Tottenham Hotspur (zbiorczy) - Strona 80

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Tottenham w tym sezonie ...

wygra lige
7
6%
zapewni sobie start w LM (1-4)
33
29%
wywalczy start w PUEFA
54
48%
nie wyjdzie już ze strefy spadkowj
18
16%
Awatar użytkownika
HMK
Toni Kroos
Reputacja: 2460
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Re: Tottenham Hotspur (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 27 maja 2014, 19:29

No to po Southampton :/ Jeszcze niech Lallana i Shaw odejda...
Mam nadzieje, ze mu sie uda. Lubie Tottenham, wiec moze w koncu awansuja do LM.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 28 maja 2014, 19:33

Liczyłem, że Argentyńczyk będzie próbował kontynuować swój projekt ze Świętymi, ten zespół miał papiery na spory progres. Z drugiej strony trudno się dziwić Pochettino, z Southamptonem do LM by nie wszedł, Totki dają mu możliwości wejść na piłkarskie salony i kto wie czy nie będzie wreszcie dla Spurs kimś takim jak Rodgers dla Liverpoolu. Być może Levy wreszcie dostanie człowieka, który poukłada mu ten zespół, choć tego i spodziewano się po poprzednikach. W przeciwieństwie do nich Pochettino pokazał, że potrafi nauczyć swoich ludzi dobrze bronić. Kolejny smaczek przed nowym sezonem i kolejna nadzieja dla Tottenhamu, zobaczymy czy nie skończy się tak jak zawsze.

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1488
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 21 wrz 2014, 17:54

Tak sobie myślę, czego jeszcze potrzebuje ten Tottenham żeby móc walczyć o cokolwiek. Skład za grube miliony jest, gwiazdy są, trenerzy zmieniają się jak rękawiczki, paradoksalnie ta ekipa najmocniejsza była za Redknappa który nie dostał takich transferów jak Boas, czy Pocchettino, gdzie jest błąd ? Mieli/mają jednych z najbardziej utalentowanych szkoleniowców na świecie, ale to nie wystarcza. Kolejny sezon poza topowymi pucharami się szykuje, nie pojmuję jak z takim składem można mieć tak słabe wyniki. Albo Levy musi zaufać Pocchettino i dać mu przynajmniej 2 sezony, albo po sezonie zainwestować w jakieś starsze znane nazwisko, bo tej drużynie ewidentnie brakuje, tożsamości.

Awatar użytkownika
Hyypia
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 104

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hyypia » 21 wrz 2014, 19:36

Pełna zgoda.Dzisiejszego meczu nie byłem w stanie obejrzeć, ale wynik jest dla mnie skandaliczny.W ubiegłym sezonie przynajmniej ze słabeuszami nie mieliśmy większych problemów, teraz nawet tego nie można powiedzieć.Przyznać trzeba, że "siła" Tottenhamu polega tylko i wyłącznie na niemocy rywali.Wydaje mi się jednak, że Pocche można zaufać i po jakimś czasie piłkarze zgrają się ze sobą i zaczną w końcu coś pokazywać.

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 24 gru 2014, 12:42

Ten Paulinho tak bardzo zdziadział czy ma konflikt z trenerem ? pytam bo media trąbią że Inter jest już po słowie z kogutami, odnośnie jego wypożyczenia. Pamiętam że początek miał bardzo imponujący, był pewnym punktem, strzelał, asystował, grał w reprezentacji, niestety później już nie śledziłem jego losów, orientuje się ktoś jak obecnie wygląda jego sytuacja ?

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6198
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 24 gru 2014, 13:17

Oddali byka Sandro do QPR, teraz niby mają się pozbyć Paulinho, a w wyjściowym składzie lecą z Masonem i Bentalebem ;) No ale konkurencja jest duża, są jeszcze Capoue, Stambouli i Dembele w zasadzie na 2 pozycje.

Awatar użytkownika
Luminos
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Luminos » 24 gru 2014, 13:53

Forowanie Bentaleba jako podpory środka pola jest aż nadto widoczne. Często znika z pola widzenia w czasie meczu, przechodzi obok gry. Paulinho miał niesamowity ciąg na bramkę i dawał jakąś jakość w ofensywie pomimo dosyć słabego startu. O wiele bardziej od Algierczyka pasuje mi Dembele, chociaż ten też ostatnio obniżył loty.

Awatar użytkownika
Hyypia
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hyypia » 24 gru 2014, 13:56

Paulinho nie gra dlatego, że Pocche inaczej widzi linię środkową, grają tam młodzi Mason i Bentaleb(Capoue jeśli nie ma akurat urazu).Brazylijczyk z tego co wiem nie ma żadnego konfliktu z trenerem, czasem nawet wchodzi z ławki + gra puchar ligi/LE.Po prostu trener wystawia innych, a że ma ich na tą pozycję sporo, to ŁKS-iak nie gra tyle, ile by mógł i zapewne chciał.

Bentaleb pełni funkcję DM'a - zastępuje Capoue.Za rozegranie odpowiedzialny jest Mason.

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 24 gru 2014, 14:08

Jeśli dzisiejsze doniesienia z wysp się potwierdzą to mamy 2 nowe transfery Podolski i Paulinho. Trochę mnie uspokoiłeś, bo byłem przekonany że tak tragicznie obniżył loty że nie gra. Zobaczymy mercato tuż tuż.

blackmore
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 163

Post Wyświetl pojedynczy post autor: blackmore » 28 gru 2014, 15:04

Tottenham - Manchester United 0:0

pierwsza połowa w wykonaniu Kogutów zawstydzająca, goście czuli się jak ryba w wodzie tworząc coraz to groźniejsze akcje. Wysoką formę z ostatnich tygodni potwierdził Young, ale jeszcze lepiej spisywał się Mata. Czekałem aż w odpowiedzi obudzi się Eriksen i na szczęście tak się stało, ale dopiero w drugiej połowie. Szkoda, że żadne z dośrodkowań Duńczyka nie zamieniło się w asystę, ale przynajmniej poziom widowiska nie był już jednostronny, bo oprócz byłego gracza Ajaksu, swoje zaczęli grać również Kane czy Mason. To, czym zaimponował Tottenham w drugiej połowie, to przede wszystkim wysoki pressing. Dzięki temu United nie mogli już tak swobodnie kreować okazji i wymieniać wielu podań na małej przestrzeni. Rafael nie okazał się być godnym zmiennikiem dla bezbarwnego w pierwszej odsłonie rywalizacji Valencii, z kolei na drugiej flance zdecydowanie przygasł Young. Natomiast największym mankamentem w ekipie Kogutów był Vertonghen, który pojedynek z Diabłami rozpoczął od nadmiernej liczby fauli, a zakończył na kilku podaniach wprost pod nogi rywala. Mimo wszystko Pochettino i tak musiał w szatni solidnie wpłynąć na drużynę, bo w efekcie pierwszą połowę należy określić mianem wyraźnej dominacji United, zaś w drugiej lekkim spuszczeniem z tonu przez gości i, co ważniejsze, efektownym powrotem z dalekiej podróży w wykonaniu gospodarzy. Naturalnie biorąc pod uwagę klarowne szanse na zdobycie gola, to przewaga jest po stronie Manchesteru, którzy już na przerwę mogli schodzić z trzy- albo -czterobramkowym prowadzeniem. Mimo wszystko nie wolno też zapominać o faulu Rooney'a na Kane'ie, co nie przełożyło się na rzut karny dla Spurs.

Jak na 0:0, widowisko w pełni zadowalające.

blackmore
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 163

Post Wyświetl pojedynczy post autor: blackmore » 22 lut 2015, 15:09

Tottenham - West Ham 2:2

już pierwsze minuty (m.in. okazja Sakho) pokazały, że Młoty nie przyjechały na ścięcie głowy. Akurat z White Hart Line drużyna Sama Allardyce'a miewa miłe wspomnienia (choćby sławetne 3:0), wobec tego taka odważna postawa z ofensywnym nastawieniem znalazła swoje logiczne usprawiedliwienie. Natomiast Koguty, tak jak często miewa to Chelsea, zaczęły grać na pełnych obrotach dopiero, gdy w oczy zajrzało widmo porażki. Na pewno swoje zrobiła zmiana Eriksena, Duńczyk trochę rozruszał poczynania gospodarzy, co do tamtego momentu (czyli przez pierwszą połowę) robił Townsend, ale i na uwagę zasługuje praca środkowych z pola, czyli Bentaleba z Masonem, oni również byli w stanie zagrozić bramce Adriana. Po raz kolejny nie do końca przekonał mnie Lamela, ten potencjalnie wielki argentyński talent rozgrywa już swój drugi sezon w klubie z WHL i wciąż nie spełnia oczekiwań. Miewał kilka fajnych zrywów, próbował też szczęścia z dystansu (po jednej z takich prób elegancko skasował go blokiem Tomkins), ale nic ponadto. Wstrzelić się też nie może Soldado, gdy wchodził z ławki, to mając na uwadze jego czwartkowe trafienie z Fiorentiną, przeszło mi przez myśl, że może to właśnie Hiszpan uratuje swój zespół, ale akurat po jego najgroźniejszym strzale dobrą paradą wykazał się golkiper West Hamu. Dlatego za takiego faktycznie najlepszego zawodnika Tottenhamu, chyba należy uznać Danny'ego Rose'a. Lewy obrońca Kogutów nie tylko znakomicie interweniował w obronie (właściwie wyłączył z gry Downinga), ale i brał czynny udział w poczynaniach ofensywnych (efektownie współpracował z Kane'm).

Jeśli chodzi o Młoty to bez wątpienia najlepsze wrażenie pozostawił Noble. Asysta przy golu Sakho, zresztą mógł ją zaliczyć już kilka minut wcześniej, gdy również znakomicie zagrał do napastnika West Hamu, ale w tamtej sytuacji zwycięsko wyszedł Lloris. Nieco szkoda Adriana, taki na raty wykorzystany rzut karny przez rywala musi być szczególnie bolesny dla golkipera.

Poziom derbów Londyn nie zawiódł, aczkolwiek mając na uwadze wczorajszą porażkę Czerwonych Diabłów, trochę więcej się spodziewałem po gospodarzach.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6198
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 22 lut 2015, 15:12

Rose ostatnio w wielkiej formie, ciekawe czy przebije się kiedyś do reprezentacji. Moim zdaniem nie, na jego pozycji Anglicy mają Bainesa, Gibbsa i Shawa.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 11 maja 2015, 16:58

Kibice Spurs wreszcie przyjęli do wiadomości komu kibicują :D

Awatar użytkownika
Hyypia
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hyypia » 19 maja 2015, 9:00

Doktorze byłbyś w stanie scharakteryzować Marcusa Edwardsa?

Awatar użytkownika
Biały
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 27

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Biały » 19 maja 2015, 13:54

Co prawda pytanie nie do mnie, ale jako potencjalny sajkofan Edwardsa mogę się chyba wypowiedzieć. Tak jak pisałem w temacie młodzieżowych mistrzostw świata- Marcus charakterystyką gry strasznie przypomina Williana z Chelsea. Na tle swoich równieśników najbardziej wyróżniał się świetną techniką, umiejętnością rozegrania akcji nieszablonowym podaniem i mocnym staniem na nogach mimo raczej średnich warunków fizycznych. Przy odpowiednim rozwoju Tottenham będzie miał masę pociechy z tego zawodnika.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”