Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 80

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 24 maja 2006, 20:34

maestro pisze:Pytałeś gdzieś ile Juventus by chciał za Buffona... Myśle, że zaśpiewaliby ok 50mln. ale poszedłby najmniej za 35-40mln. tak myśle
co prawda mam nikłe pojęcie o seriea, ale tyle za niego nie dostaną.
Nie wyobrażam sobie aby jakikolwiek bramkarz został zakupiony przez jakikolwiek klub za wiecej niż 30 mln, to jest chyba awykonalne.
maestro pisze:Gra w Serie B nie byłaby dla mnie problemem.
gra, jako gra, penwie nie. Ale czy Juve będąc w 2 lidze będzie w stanie utrzymac choć by kilkoro piłkarzy ? Miłośc do klubu, przywiązanie to jedno, ale chyba nikt nie uwierzy w to, że nagle piłkarze zgodzą się na 75% cięcia w pensji [tak sobie strzeliłem z tymi 75]

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 24 maja 2006, 20:34

Uwazam ze jesli zostaniecie zdegradowani to nie zaspiewacie tak ogromnej kwoty za Buffona.Jesli on dodatkowo nie bedzie chcial grac w nizszych klasach rozgrywkowych i poprosi o wystawienie na liste transferowa (albo skorzysta z klauzuli rozwiazania kontraktu jesli taka ma) to juz calkiem.
Sprzedawanie pilkarzy do klubow Serie A nie powinni byc tez takim problemem dla dzialaczy Starej Damy jak do tej pory.W koncu nie bedzie to wzmacnianie rywali do mistrzostwa :lol:

Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 24 maja 2006, 20:59

fieldy pisze:Nie wyobrażam sobie aby jakikolwiek bramkarz został zakupiony przez jakikolwiek klub za wiecej niż 30 mln, to jest chyba awykonalne.
Gigi był zakupiony za cos kolo 40 baniek ojro. Wykonalne.

Trzeba poczekac jak sie sprawa rozwinie. Aczkolwiek, dla mnie, jesli GiGi, Zambro, Nedved czy Thuram(o Alexie nie wspominam) pojdą do jakiego klubu z czołówki Serie A okażą sie zwyklymi dziwkami, szmatami judaszami...

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 24 maja 2006, 21:17

co prawda mam nikłe pojęcie o seriea, ale tyle za niego nie dostaną.
Właśnie dlatego tyle zaśpiewają :P
Nie wyobrażam sobie aby jakikolwiek bramkarz został zakupiony przez jakikolwiek klub za wiecej niż 30 mln, to jest chyba awykonalne.
Jakiś czas temu Juventus ponoć na 50mln euro właśnie wycenił Buffona. On sam do Juve z Parmy przyszedł za 32mln funtów (45-47mln euro :> ). Jego rynkowa wartość jest ogromna, teraz może nawet większa niż te 32mln, a przynajmniej porównywalna IMHO.
fieldy pisze:gra, jako gra, penwie nie. Ale czy Juve będąc w 2 lidze będzie w stanie utrzymac choć by kilkoro piłkarzy ? Miłośc do klubu, przywiązanie to jedno, ale chyba nikt nie uwierzy w to, że nagle piłkarze zgodzą się na 75% cięcia w pensji [tak sobie strzeliłem z tymi 75]
Hmm... wiesz, spora część składu i tak odejdzie. Do tej pory jak widać, chęć zostania zadeklarowali Canna i Alex tylko. Myślę, że z utrzymaniem nie byłoby problemu, bo w sumie nie róbmy z Juve takich biedaków, to tylko jeden sezon, a trzeba ratować co się da. Ważniejszą kwestią są chęci zawodników. Oczywiście cięcia na pewno są nieuniknione, ale 75% zdecydowanie przesadziłeś ;) Mam nadzieję, że Canna wie co mówi i nie rzuca słów na wiatr ;)
Chlopaczek pisze:Uwazam ze jesli zostaniecie zdegradowani to nie zaspiewacie tak ogromnej kwoty za Buffona.Jesli on dodatkowo nie bedzie chcial grac w nizszych klasach rozgrywkowych i poprosi o wystawienie na liste transferowa (albo skorzysta z klauzuli rozwiazania kontraktu jesli taka ma) to juz calkiem.
W sumie wiele zależy od tego, czy spadniemy. Ale jak wyżej -> Jego wartość jest ogromna, a dla nas będzie ważny każdy grosz. Do walki o niego zapewne włączy się kilka klubów, więc i cena może być spora ;) 50mln nikt nie da, ale tyle mogą chcieć działacze. Jak wiemy z doświadczenia, w praktyce nie będzie tak różowo na pewno. Wymieniona przeze mnie cena 35-40mln jest całkiem realna. Ba! Taka powinna być cena minimalna :twisted: I tak my na tym stracimy :P
ossy pisze:Aczkolwiek, dla mnie, jesli GiGi, Zambro, Nedved czy Thuram(o Alexie nie wspominam) pojdą do jakiego klubu z czołówki Serie A okażą sie zwyklymi dziwkami, szmatami judaszami...
:roll:

No coment [']

Awatar użytkownika
stan_mic
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stan_mic » 24 maja 2006, 21:23

ossy pisze:Aczkolwiek, dla mnie, jesli GiGi, Zambro, Nedved czy Thuram(o Alexie nie wspominam) pojdą do jakiego klubu z czołówki Serie A okażą sie zwyklymi dziwkami, szmatami judaszami...
Nie zapominaj, że wszyscy Ci zawodnicy grają we Włoszech już ładne parę lat... Gigi i Zambrotta to przecież Włosi, więc nie wiem, czy teraz wszyscy oni z chęcią opuściliby Italię!! Tam mają rodziny, przyjaciół i nadal mogą świetnie zarabiać i odnosić satysfakcjonujące sukcesy. Jeśli Juve ich straci to tylko na własne życzenie, poza tym zdradzić klub, który kupował sobie mistrzostwa to nie hańba!!

Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 24 maja 2006, 21:24

maestro pisze:No coment [']
A co moze nie? Bo kim oni bedą jak nie judaszami? Cop polecieli na kase? Fajnie będzie jak Buffon i Zambro wylądują w Milanie? Zostali Juventino na wiele lat po to by pozniej zostac Milanello? Lepiej jak wyjadą za granice niz zeby mieli pokazać zupelny brak szacunku do barw SD. Nasraliby na nas wtedy. Pokazali ze są piłkarzami bez honoru, przywiązania do barw i kibiców, a jako najwzysze cele stawiają pieniądze(których i tak mają nie mało).

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 24 maja 2006, 21:25

Jakiś czas temu Juventus ponoć na 50mln euro właśnie wycenił Buffona. On sam do Juve z Parmy przyszedł za 32mln funtów (45-47mln euro Łypiący ). Jego rynkowa wartość jest ogromna, teraz może nawet większa niż te 32mln, a przynajmniej porównywalna IMHO.
dobra, z tym 'jakikolwiek' przesadziłem, ale teraz za niego tyle nie dostaną :D
maestro pisze:Hmm... wiesz, spora część składu i tak odejdzie. Do tej pory jak widać, chęć zostania zadeklarowali Canna i Alex tylko. Myślę, że z utrzymaniem nie byłoby problemu, bo w sumie nie róbmy z Juve takich biedaków, to tylko jeden sezon, a trzeba ratować co się da. Ważniejszą kwestią są chęci zawodników. Oczywiście cięcia na pewno są nieuniknione, ale 75% zdecydowanie przesadziłeś Wink Mam nadzieję, że Canna wie co mówi i nie rzuca słów na wiatr
tak, to pewnie tylko jeden rok [zakładajac, że was rzeczywiście zdegradują] jednak, w jeden rok tez mozna z bogatego zmienić sie w żebraka Sponsorzy nie koniecznie będą chcieli się identyfikować z klubem zdegradowanym za przekręty, kasa z LM odpadnie [a nie sa to małe pieniądze o czym doskonale wszyscy wiedzą ]
a ja jednek skomentuje ... jak możesz w ogóle wymagac od piłkarzy, aby zostali w klubie który nie gwarantuje im sukcesów, czy wypłat na ustalonym poziomie ? W klubie, gdzie działacze zakpili sobie ze wszystkich i oszukiewali gdzie się dało ? Nie masz prawa kpic, czy co gorsza, obrażać piłjarzy chcacych odseparować się od tego całego gówna, a juz nazywanie ich Judaszami, czy Dziwkami, jest raczej nie na miejscu
ossy pisze:A co moze nie? Bo kim oni bedą jak nie judaszami? Cop polecieli na kase? Fajnie będzie jak Buffon i Zambro wylądują w Milanie? Zostali Juventino na wiele lat po to by pozniej zostac Milanello? Lepiej jak wyjadą za granice niz zeby mieli pokazać zupelny brak szacunku do barw SD. Nasraliby na nas wtedy. Pokazali ze są piłkarzami bez honoru, przywiązania do barw i kibiców, a jako najwzysze cele stawiają pieniądze(których i tak mają nie mało).
[']
To nie oni się wypieli na klub, tylko działacze na nich. Oni nie pójda za kasą, tylko za wynagrodzeniem, przez te kilka lat przyzwyczaili się do pewnego poziomu życia i teraz nie chcieliby nagle grać za darmo. W odatku w 2, cyz 3 lidze, to nie ich wina, ze klub zostanie zdegradowany, przyczepiłbyś się Moggiego i spólki.
Ostatnio zmieniony 24 maja 2006, 21:27 przez fieldy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 24 maja 2006, 21:26

Cena minimalna Maestro?Na Allegro go wystawicie? :mrgreen:

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2860

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 24 maja 2006, 21:27

maestro pisze:chęć zostania zadeklarowali Canna i Alex tylko
o Fabio czytalem,ale o deklaracji Alexa słyszałem tylko z ust kibiców a nie z ust samego zawodnika. Co do transferów, w przypadku degradacji(na co licze) troche grosza nam wpadnie choćby z samych środkowych pomocników Puma,Vieira,Camor są troche warci, do tego Zlatan i budżet będzie zbilansowany

Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 24 maja 2006, 21:33

fieldy pisze:a ja jednek skomentuje ... jak możesz w ogóle wymagac od piłkarzy, aby zostali w klubie który nie gwarantuje im sukcesów, czy wypłat na ustalonym poziomie ? W klubie, gdzie działacze zakpili sobie ze wszystkich i oszukiewali gdzie się dało ? Nie masz prawa kpic, czy co gorsza, obrażać piłjarzy chcacych odseparować się od tego całego gówna, a juz nazywanie ich Judaszami, czy Dziwkami, jest raczej nie na miejscu
ossy
Mnie nie chodzi o to by zostali w Juve(choć gdyby zostali pokazali by ze są bohaterami, histrorią na zawsze.). Chodziło mi o to by nie odchodzili don klubów z tej samej ligi. Czyli MIlanu czy Interu, bo to byłaby zdrada. Jesli mieliby odejśc, modliłbym się aby to był Arsenal czy Chelsea. NIe okazaliby wtedy braku szacunku dla klubu i kibiców. Moze dzialacze zakpili, ale napewno nie zrobili tego KIBICE. Dla nich najlepiej bedzie jak odejdą, ale za granice.

P.S. Jakbyś nazwał Fieldy Henry'ego, gdyby Arsenal szedł na dno a ten odszedł do Tottenhamu, mając tez wiele innych ofer, szczegółnie z zagranicy? Nie judaszem?
Ostatnio zmieniony 24 maja 2006, 21:37 przez ossy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 24 maja 2006, 21:36

Ossy ale zwroc uwage ze cos ich bardzo trzyma w tej ojczyznie.I to nie tylko Buffona czy Zambrotte.Wymien mi reprezentantow Wloch grajacych w klubach zagranicznych.Ciezko prawda?

Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 24 maja 2006, 21:43

Chlopaczek pisze:Wymien mi reprezentantow Wloch grajacych w klubach zagranicznych.Ciezko prawda?
Chyba nie sądzisz ze taki Buffon czy Zambrotta nie dostawaliby powolania za to ze graliby za granicą? Są jednymi z najlepszych(o ile nie najlepszymi :roll: ) na swoich pozycjach, poradziliby sobie.

A kto w tej kadrze mialby grać? Maccarone? :lol: Di Vaio, który nigdy nie był jakis super i w kadrze nawet gdy grał we włoszech zadko grał? Czy Cassano ktory grzeje ławke, bo w Realu są po prostu lepsi? A moze Flavio Roma, ktory tez nigdy specjalem nie byl? Vieri, ktory juz we Włoszech grał padake? Czy Maresca, który nawet gdy rozgrywał wspaniałe sezony w Juve i Violi w reprze nie gra? Raczej tu nie chodzi o to kto gdzie gra.

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 24 maja 2006, 21:49

Chlopaczek pisze:Ossy ale zwroc uwage ze cos ich bardzo trzyma w tej ojczyznie.I to nie tylko Buffona czy Zambrotte.Wymien mi reprezentantow Wloch grajacych w klubach zagranicznych.Ciezko prawda?

To widocznie teraz bedzie latwiej :P Jesli Zambro lub Buffon, odejda z klubu ktory bedzie [jest?] w potrzebie, do odwiecznych rywali z mediolanu, to beda zwyklymi judaszami.
Ostatnio zmieniony 24 maja 2006, 21:50 przez Lakier, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 24 maja 2006, 21:50

Chyba nie zrozumiales za bardzo tego co chcialem Ci wskazac.
Na pewno by dostali powolanie z klubow zagranicznych ale chodzi o to ze najlepsi wloscy zawodnicy po prostu nie chca wyjezdzac z kraju (trudno mi dociec dokladnie z jakich powodow ale generalnie tu maja wszystko poczynajac od tego ze graja w najlepszej lidze na swiecie poprzez kase a na rodzinie konczac).
Jednak skoro doszlismy do reprezentacji.No coz Twoje przyklady pokazuja ze jesli opuszczaja ojczyzne to wtedy w wiekszosci traca miejsce w reprezentacji.Wiec po co wyjezdzac?

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 24 maja 2006, 22:08

Ossy [`] jak śmiesz :?: Mi jest żal tych piłkarzy że zostali oszukani a ty ich wyzywasz :?: To oni byli nielojalni wobec Juve czy Juve wobec nich :?: Ja również uciekałbym jak najszybciej.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”