Chelsea FC (zbiorczy) - Strona 80

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
Woju83
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Woju83 » 19 mar 2006, 9:59

Tylko, że w letnim okienku transferowym tez się nieźle wzmocnili i naprawdę maja do zdobycia(albo juz zdobyli, bo inne kluby raczej juz nie dogonią The Blues) Premiership. Carling Cup zakończyli na przeciętnym Charlton, Ligę Mistrzów na Barcy. Jaja będą jesli w następnym sezonie i z Ballackiem nic nie zdobędą(Romek chce LM) oprócz pucharów w swoim kraju, może sie wtedy posypać głowa Mourinho. A i tak kupowanie Ballacka jest dla bez sensem, ponieważ mają tylu piłkarzy środku pola, że Niemiec będzie jednym więcej. Lepiej, żeby te pieniądze, które mają iść na pomocnika Bayernu poszły na dobrego napastnika, bo w The Blues coś cienko z nimi.

Dzisiaj grają z Fulham, z którymi meczyli sie w rundzie jesiennej. Myślę, że raczej wywiozą Craven Cattage komplet punktow.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 19 mar 2006, 10:18

Woju83 pisze:Jaja będą jesli w następnym sezonie i z Ballackiem nic nie zdobędą(Romek chce LM)

Ciekaw jestem od ilu miesięcy kibicujesz Chelsea :lol:

Woju83 pisze:A i tak kupowanie Ballacka jest dla bez sensem, ponieważ mają tylu piłkarzy środku pola, że Niemiec będzie jednym więcej.

Chyba obojętnie jaki piłkarz by nie przeszedł to będzie "o jednego więcej" :roll:

Woju83 pisze: Lepiej, żeby te pieniądze, które mają iść na pomocnika Bayernu poszły na dobrego napastnika, bo w The Blues coś cienko z nimi.

Ballck przechodzi za darmo więc raczej za dużo kasy na niego nie pójdzie :roll: Co do napastników- Chelsea planuje sprowadzić już od dwóch sezonow jakiegoś napastnika z prawdziwego zdarzenia. Ale jak wiadomo żaden klub nie ma zamiaru oddwać swoich najlepszych strzelców, więc tu może być cięzko :wink:

Awatar użytkownika
-=MiC=-
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: -=MiC=- » 19 mar 2006, 17:14

RóżA pisze:Woju83 napisał:
Jaja będą jesli w następnym sezonie i z Ballackiem nic nie zdobędą(Romek chce LM)

Ciekaw jestem od ilu miesięcy kibicujesz Chelsea

Gdzie on napisal ze kibicuje Chelsea :lol:
budziomir pisze:Nie no wystawianie Duffa jest totalnie bezsensu. Chłopak nic ostatnio nie pokazuje. A Chelsea ogólnie gra jako tako

Duff ostatnio mecz zagrał z Barcelona, a wczesniej to juz nawet nie pamientam.
Woju83 pisze:Carling Cup zakończyli na przeciętnym Charlton

:lol: Czy ja wiem czy w na poczatku sezonu byli przecietni wygrywali prawie z kazdym tak jak Osasuna w Hiszpani. Ale juz sie zmeczyli i nic nie pokazuja.
Woju83 pisze:może sie wtedy posypać głowa Mourinho.

Ty napewno bys zwolnil czlowieka, ktory po 50latach wygral 2 razy Premiersip i Puchar Ligi. :roll:
Woju83 pisze:A i tak kupowanie Ballacka jest dla bez sensem, ponieważ mają tylu piłkarzy środku pola, że Niemiec będzie jednym więcej. Lepiej, żeby te pieniądze, które mają iść na pomocnika Bayernu poszły na dobrego napastnika, bo w The Blues coś cienko z nimi.

Nie masz pojecia na temat transferu to sie nie wypowiadaj. Jak cos to Ballack ma trafic do Chelsea za darmo gdy w leci wygasnie jego kontrakt z Bayernem. Zasada Bosmana.

Awatar użytkownika
Woju83
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Woju83 » 19 mar 2006, 19:49

-=MiC=- pisze:Nie masz pojecia na temat transferu to sie nie wypowiadaj. Jak cos to Ballack ma trafic do Chelsea za darmo gdy w leci wygasnie jego kontrakt z Bayernem. Zasada Bosmana.

Sory. Zapomniałem, że Ballackowi konczy sie kontrakt :oops: jesli za darmo to Chelsea może sie skusić, ponieważ Niemiec, to jeden z najlepszych pomocników świata.

-=MiC=- pisze:Ty napewno bys zwolnil czlowieka, ktory po 50latach wygral 2 razy Premiersip i Puchar Ligi.

Ok. Zagaadzam się, bo doceniam Jose. Jednak z takimi piłkarzami trduno coś nie zdobyć, po za tym na początku sezonu, gdzie Chelsea jechała równo, jej rywale głupio tracili punkty.

Dzisiaj nastapiła trzecia porażka w lidze The Blues. Grali na wyjeździe z Fulham i wiedziałem, że nie będzie łatwo. Slby mecz w wykonaniu niebieskich, dopiero pod koniec meczu ocknęli sie i ruszyli w strone bramki gospodarzy. Więcej precyzji w wykonaniu graczy Fulham i mogło być 2-0 do pierwszej połowy. Bramke strzelił Malbranque w 17 min. I znowu mój jedyny ulubiony piłkarz drużynie Chelsea Shaun Wright-Phillips, zagrał tylko 25 min :roll: I potem sie nie dziwcie, że nie może wywalczyć miejsca w pierwszej jedynastce :roll: Tyle samo zagrał Joe Cole :?

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 19 mar 2006, 20:02

Woju83 pisze:Bramke strzelił Malbranque w 17 min

A nie przypadkiem Boa Morte :>

Mecz dość bezbarwny. Chelsea jakoś straciła chęć do gry. Niby mają akcje ale ich nie potrafią wykorzystać. A momentami wręcz nie potrafią dojść do piłki :? Widać że The Blues przeżywają teraz mały kryzys. Ale dla mnie w sumie to nawet lepiej :wink:
Shaun widać że chce się pokazać, ale co On może zrobić skoro nigdy nie dostaje szansy zagrania całego meczu :?: Co On może zrobic grając przez tak krótki okres :?: I to jeszcze przy takiej grze swoich partnerów :?

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 19 mar 2006, 20:06

No i prosze Chelsea ma tylko 12 punktów przewagi nad MU i jeden mecz wiecej rozegrany ,czyli teoretycznie 9 przewagi jesli MU wygra zaległy mecz.
Ja bym nie pomyslal ze Manchester bedzie mial tak małą strate szczegolnie ze w trakcie sezony stracil trzech podstawowych pomocnikow i najlepszego zawodnika sezonu 2004/2005 (Heinze jakby ktos sie nie domyslil takim zostal wybrany) i tak pewnie nie straca mistrzostwa ale widac ze w przyszłym sezonie Chelsea nie bedzie miec tak łatwo, szczegolnie ze Arsenal wraca do formy i Liverpool tez zaczyna grac.
Fajnie by bylo jakby przegrali jeszcze pare meczy i doszło by do jakiegos blizszego kontaktu punktowego :D

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 782

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 19 mar 2006, 20:30

9 punktów przewagi to jest przepaść :-) wielka przepaśc prawde powiedziawszy Premiership to nie lig ę tu ciężej jest jednej drużynie zodminować całą ligę :D

Awatar użytkownika
Woju83
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Woju83 » 19 mar 2006, 20:46

Jeszcze jedna porażka The Blues i będzie zajebiście ciekawy finish Premiership :D jak ja to lubie :twisted: Już w styczniu jakies bukmacherskie zakłady z Irlandii wypłacały wygrane z powodu mistrzostwa kraju zdobytego przez Chelsea 8) A teraz jeszcze jedno podkniecie i będzie arcyciekawie. Mourinho chciał zdobyc PremierLeague na świeta. Widocznie mu sie nie uda 8) Ostateczna walka rozegra sie między Manu i Chelsea a do tego grona moze dojśc jeszcze Liverpool, traci dwa oczka do Red Devils.

Awatar użytkownika
Nassem
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nassem » 19 mar 2006, 20:49

j1mmy pisze:9 punktów przewagi to jest przepaść Smile

Przepasc ?? Oczywiscie trudno będzie to odrobić ale szanse są. Przypomnij sobie poprzednie sezony gdzie MU miało podobną strate do Neecastle czy arsenalu i potrafili ją odrobić. Jezeli wygramy mecz z West Hamem zostanie 9 pkt, jest jeszcze mecz z chelsea i tu może byc juz 6 pkt. W pozostałych 7 meczach przewaga 6 pkt może stopniec i nawet nie bedziecie wiedziec kiedy.
Niech nikt nie mówi ze to niemozliwe, bo kto dzis by sie podziewał wyniku 1:0 dla Fulham ? :lol:

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 782

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 19 mar 2006, 21:11

9 pkt, jest jeszcze mecz z chelsea i tu może byc juz 6 pkt. W pozostałych 7 meczach przewaga 6 pkt może stopniec i nawet nie bedziecie wiedziec kiedy.
Niech nikt nie mówi ze to niemozliwe, bo kto dzis by sie podziewał wyniku 1:0 dla Fulham ?
wiesz jakbys przejrzał temat dotyczacy interu pare(nascie) stron do tyłu też znajdziesz takie dywagacje. Zresztą niech nawet Utd zmniejszy gdzies tą przewagę (tylko pytanie gdzie)? do 6 punktów i dalej nic , za mało meczy zostało żeby walczyć :) ja United życzę jak najlepiej ale to za rok dopiero

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 19 mar 2006, 21:12

Nassem porównanie obecnie Chelsea do Manchesteru United jest nie na miejscu. Po jednej porażce uważacie że Chelsea wpadła w kryzys. Każdy kiedyś przegrywa, nawet takie potęgi jak Chelsea, Barca czy Juve. Jednak te zespoły po porażce potrawią się podnieść i wygrać następne spotkanie. Żaden z tych zespołów nie przegrał 3 meczy z rzędu i pewnie nie przegra w tym sezonie. MU walczy tylko o 2 miejsce i nic więcej, mistrzostwo jest już zarezerwowane. Ciekawe jaką mine miał Mourinho po porażce. Ciekawe czy przegrali przez sędziego czy przez nie równą murawę, a może przez zdolności teatralne w wykonaniu zawodników Fulham jestem ciekawy co wymyśli Jose... :P

Awatar użytkownika
Nassem
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nassem » 19 mar 2006, 21:23

Tobik33 pisze:Nassem porównanie obecnie Chelsea do Manchesteru United jest nie na miejscu.

Tu się zgodze bo Chelsea jeszcze dużo brakuje do klasy MU :P
Tobik33 pisze:Nassem porównanie obecnie Chelsea do Manchesteru United jest nie na miejscu. Po jednej porażce uważacie że Chelsea wpadła w kryzys.

MU w tym sezonie w premiership przegrało 4 razy, chelsea 3. Po jednej porażce nie stwierdzam ze są szanse, cały czas w to wierzyłem.
Tobik33 pisze:MU walczy tylko o 2 miejsce i nic więcej, mistrzostwo jest już zarezerwowane.

Podobno w piłce wszystko jest możliwe :? Strata 12 punktów (byc może 9 o ile MU wygra zaległy mecz) jest do odrobienia. Chelsea czeka jeszcze 8 meczy w tym jeden z MU. Ich ewentualna porazka może oznaczac zmiejszenie przewagi do 6 pkt, a to w kontekscie 7 meczy jest jak najbardziej do odrobienia. Oczywiscie nie zapominajmy ze MU wygrywac.

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 19 mar 2006, 21:44

Nassem pisze:Tu się zgodze bo Chelsea jeszcze dużo brakuje do klasy MU :P
Tylko nie wiem o jaką klasę ci chodzi bo na pewno nie piłkarską...
Nassem pisze:MU w tym sezonie w premiership przegrało 4 razy, chelsea 3. Po jednej porażce nie stwierdzam ze są szanse, cały czas w to wierzyłem.
Nie zabiore Ci wiary, jednak moge Ci tylko uświadomić że Chelsea jest lepsza znacznie lepsza...
Nassem pisze:Podobno w piłce wszystko jest możliwe :? Strata 12 punktów (byc może 9 o ile MU wygra zaległy mecz) jest do odrobienia.
Nie w tym sezonie
Nassem pisze:Chelsea czeka jeszcze 8 meczy w tym jeden z MU.
Z MU na Stamford Bridge gdzie Chelsea jeszcze w Premiership za czasów Mourinho nie przegrała daje to wiele do myślenia
Nassem pisze:Ich ewentualna porazka może oznaczac zmiejszenie przewagi do 6 pkt, a to w kontekscie 7 meczy jest jak najbardziej do odrobienia. Oczywiscie nie zapominajmy ze MU wygrywac.
Nie chce cię martwić ale Chelsea gra w 37 kolejce z MU i nawet wygrana MU przy 6 punktach przewagi Chelsea nic nie da. Mistrzostwo zostaje w Londynie...

Jeszcze takie małe porównanie:

Chelsea - Man. City
Birmingham- Chelsea
Chelsea - West Ham
Bolton - Chelsea
Chelsea - Everton
Blackburn - Chelsea
Chelsea - Man. United
Newcastle - Chelsea

Man Utd - Birmingham City
Man Utd - West Ham United
Bolton Wanderers - Man Utd
Man Utd - Arsenal Londyn
Man Utd - Sunderland
Tottenham Hotspur - Man Utd
Man Utd - Middlesbrough
Chelsea Londyn - Man Utd
Man Utd - Charlton Athletic

Patrząc na te mecze to Chelsea ma łatwiejszych rywali na drodze...

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 19 mar 2006, 21:45

http://www.yourfilehost.com/media.php?c ... edCard.zip

Kolejny idiota po Essienie.
Za takie coś powinni mu podziękować i nie wpuszczać na boisko. Już kiedyś pisałem, że jeżeli ktoś ma problemy i nie potrafi myśleć i grać w piłkę jednocześnie to niech rzuci ten sport.

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 19 mar 2006, 21:57

Tobik33 pisze: Jeszcze takie małe porównanie:

Chelsea - Man. City
Birmingham- Chelsea
Chelsea - West Ham
Bolton - Chelsea
Chelsea - Everton
Blackburn - Chelsea
Chelsea - Man. United
Newcastle - Chelsea

Man Utd - Birmingham City
Man Utd - West Ham United
Bolton Wanderers - Man Utd
Man Utd - Arsenal Londyn
Man Utd - Sunderland
Tottenham Hotspur - Man Utd
Man Utd - Middlesbrough
Chelsea Londyn - Man Utd
Man Utd - Charlton Athletic

Patrząc na te mecze to Chelsea ma łatwiejszych rywali na drodze...
Dla mnie MU i Chelsea mają podobnej klasy przeciwników... Nie rozumiem czemu mówisz, że drużyna wesołego Romka ma trudniejszych przeciwników. Aha i idąc Twoim tokiem rozumowania to Chelsea ma tych "trudniejszych przeciwników" za plecami i jest 1 w tabelii, a MU mimo, że miał łatwiejszych rywali ma tak dużą stratę... :roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”