FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 791

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 11 sty 2009, 17:22

Czytajac komcie na BO mozna odniesc wrazenie ze Toure gra dostatecznie.
Ja sie z tym nie zgadzam i uwazam ze taki zawodnik jest nam potrzebny chociaz za 26 mln euro bym go sprzedal :P Az tak niezbedny nam nie jest.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 11 sty 2009, 20:05

Bienias pisze:chociaz za 26 mln euro bym go sprzedal :P Az tak niezbedny nam nie jest.
To ciekawa teoria. Możesz rozwinąć? Pozwolę sobie wskazać kierunek rozwinięcia zadając pytania :P

Kogo sprowadzimy w jego miejsce? Keita nie gra jako defensywny pomocnik więc pozostanie nam Busquets oraz Ci, którzy mogą grać na DM-ie, ale dawno tego nie próbowali a więc Marquez i Pique. Moim zdaniem obaj bardziej potrzebni są na obronie (zwłaszcza biorąc pod uwagę pewne elementy filozofii Pepa), ale to Ty masz się produkować nie ja :P

Ja tam nie widzę sensu w sprzedaży Toure. Sportowo na tym stracimy a pieniędzy przecież nam nie brakuje więc gdzie tu sens i gdzie logika :think:

Awatar użytkownika
carekk
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: carekk » 11 sty 2009, 20:47

Znamy wyjsciowe "11" na dzisiejsze spotkanie
Osasuna: Roberto; Azpilicueta, M. Flano, Sergio, Monreal, Punal, Vadocz, Nekounam, Juanfran, Plasil, Pandiani.

Barcelona: Valdés; Abidal, Pique, Puyol, Alves; Busquets, Keita, Xavi; Henry, Eto'o, Messi.
W wyjsciowym składzie jest Abidal który w tygodniu miał kłopoty zdrowotne i brak Toure.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 11 sty 2009, 20:54

Skład bardzo dobry. Martwię się tylko o warunki atmosferyczne. Podobno jest taka mgła, że bramek nie widać i chyba nawet nie wiadomo jeszcze (a może już wiadomo - moje informacje mają już trochę minut) czy mecz się odbędzie :roll:

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 11 sty 2009, 21:10

Dzięki za wypowiedzi, tak właśnie myślałem, że Wołowski grubo przesadził z hasłem, że Toure nie docenia się tak jak Makelele ;]

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 11 sty 2009, 21:52

Bardzo dobra pierwsza połowa w naszym wykonaniu. Szczerze mówiąc nie spodziewałem się takiego przebiegu meczu. Osasuna nie istnieje a my gramy z rozmachem i okazji do zdobycia bramki było bardzo wiele. Dobrze, że Eto'o strzelił tego gola do szatni bo już się denerwowałem na naszą nieskuteczność :roll: Ogólnie wygląda to bardzo dobrze a wynik nie odzwierciedla przebiegu spotkania. Dużo bardziej odpowiednie byłoby 3:0. Tak czy inaczej liczę, że w drugiej połowie też coś strzelimy i będzie spokojne zwycięstwo.

Awatar użytkownika
carekk
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: carekk » 11 sty 2009, 21:53

Do przerwy prowadzimy 0-1 po bramce Samula , który nie gra dzisiaj jakos zbyt wybitnie. Jakos nie wychodzi gra z Messim jako środkowym napastnikiem. Gramy średnie zawody nie pozwalamy na dużo Osasunie i bardzo dobrze. Poza bramka i akcja Messiego który trafił w słupek nie oddajemy strzałów a jak sa to bardzo słabe i niecelne. Ale ważne że prowadzimy oby do konca

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 11 sty 2009, 21:53

Nie widze sensu w sprzedazy Toure nawet za 30 mln.

Pierwsza polowa dosyc dobra a w naszym wykonaniu, chociaz moglo byc lepiej. Messi ciagnie gre z przodu,a Busquets rzadzi w srodku.

Eto`o :mrgreen: Wiedzialem, ze dzisiaj cos strzeli, chocby dlatego, zeby dalej mowilo sie o nim, jako pogromcy Osy.

W drugiej polowie licze na wiecej bramek, bo Osasuna nie ma juz nic do stracenia.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 11 sty 2009, 22:02

Nie oddajemy strzałów? Chyba inny mecz oglądasz. Oddajemy ich zaskakująco wręcz dużo. Było kilka celnych uderzeń tylko goli mało. Przypominam, że nasze wysokie zwycięstwa nie brały się ze stu świetnych akcji w meczu tylko przede wszystkim ze świetnej skuteczności. Tego nam dzisiaj trochę brakuje, ale koniec końców prowadzimy i myślę, że jeszcze coś strzelimy w drugiej połowie.

Messi i Henry w ataku bardzo ładnie. Ogólnie cieszy dużo ruchu. Gramy z rozmachem i Osa się gubi.

Awatar użytkownika
carekk
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: carekk » 11 sty 2009, 22:26

Statystyki po pierwszej połowie Osasuna 1 strzał Barca 4 ( słupek Messiego i bramka Eto, a te pozostałe to mozna uznac za tulu lulu)
no i sie zrobiło 1-1 :?

Awatar użytkownika
fejkenq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fejkenq » 11 sty 2009, 22:49

MESSI \o/

Awatar użytkownika
carekk
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: carekk » 11 sty 2009, 22:56

było gorąco :!: ale bardzo dobry finisz i kapitalna bramka Messiego :jupi:

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 11 sty 2009, 22:59

Messi i Alves :jupi:

Na poczatku oddalismy pole Osasunie i sie to zemscilo. Mentalnosc tej druzyny jest jednak swietna.

Messi piekny gol na wage trzech puntkow. Alves jednak byl kluczowy w drugiej polowie.

Visca!

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 11 sty 2009, 23:00

O ja :shock: Graliśmy tragicznie w drugiej połowie, w pierwszej średniawo. Osasuna przejęła w drugiej połowie inicjatywę i skończyło się to 2 bramkami. Na szczęście pokazaliśmy, że zasługujemy na mistrza, bo po takich meczach wygrywa się mistrzostwo. Kiedy Osa nas przycisnęła przestaliśmy grać dokładnie i zaczęły się jakieś długie podania, a trzeba było straty 2 bramek, aby to wszystko wróciło. Niby fajny mecz, ale chyba wole jednak te po 3:0 dla nas :D

Awatar użytkownika
klopx
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 56

Post Wyświetl pojedynczy post autor: klopx » 11 sty 2009, 23:05

Napiszę tylko tyle że do 80 minuty byłem pewien, że dostanę dzisiaj ostrzeżenie na pilka.pl...! Ale na szczęście jest na boisku taki ktoś jak np. Messi i chyba się obędzie:P
Zachowanie graczy Osasuny... ******** albo inaczej, ********* możan też poprostu napisać że nieładne.
Aha, realizator w 77 minucie uświadomił mi, że na boisku biegał Keita:/ Troszke to smutne...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”