FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 792

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 11 sty 2009, 23:07

Goooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooool

:zgon:

Jesteśmy niezniszczalni.

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1528
Kibicuję: FC Barcelona

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 11 sty 2009, 23:09

:mike:

Ufff. Było gorąco. Z 1-0 (Eto'o był skazany na strzelenie dzisiaj gola) i zdecydowanej naszej przewagi zrobiło się nieciekawie i było 1-2. Znowu tracimy bramkę z rożnego :maruda: Myślę: "dupa z wygranej, rekordu punktów na półmetku rozgrywek i wspaniałej passy ośmiu zwycięstw z rzędu na wyjeździe ( nikomu dotąd się to jeszcze nie udało w lidze)" :roll: Ale...
dzięki bramce Xaviego wracamy do gry. Potem następuje ta piękna 85 min. I Ten zawodnik otrzymuje piłkę i pięknie uderza. Wspaniała bramka. Swoją drogą nie wiedziałem, że Messi zdolny jest do strzelenia takiego gola. :rydzyk:

Przewaga powiększona do 12 punktów :smoke:

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 11 sty 2009, 23:14

FCB keres pisze: dzięki bramce Xaviego wracamy do gry. Potem następuje ta piękna 85 min. I Ten zawodnik otrzymuje piłkę i pięknie uderza. Wspaniała bramka. Swoją drogą nie wiedziałem, że Messi zdolny jest do strzelenia takiego gola. :rydzyk:
To malo jeszcze wiesz :p

http://www.youtube.com/watch?v=lxqGXeD_CVU

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 11 sty 2009, 23:15

Wreszcie jakies emocje :P

Z kazdym meczem stwierdzam ze Alves urodzil sie po to zeby grac u nas. Swietnie sie wkomponowal w zespol oraz nasza filozofie gry. A tak przy okazji ile juz ma asyst?

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 11 sty 2009, 23:24

mistyk pisze:
FCB keres pisze: dzięki bramce Xaviego wracamy do gry. Potem następuje ta piękna 85 min. I Ten zawodnik otrzymuje piłkę i pięknie uderza. Wspaniała bramka. Swoją drogą nie wiedziałem, że Messi zdolny jest do strzelenia takiego gola. :rydzyk:
To malo jeszcze wiesz :p

http://www.youtube.com/watch?v=lxqGXeD_CVU
Równie piękna ta bramka, co z dzisiejszego meczu. Nie widziałem jeszcze bramki Messiego po tak silnym uderzeniu :oops: ( oprócz dzisiejszej i z tego linku :P )

Chciałem dodać, że Eto'o wpisując się dzisiaj na listę strzelców ma już w dorobku 16 bramek. Gol ten ważny był nie tylko z tego powodu, że otworzył wynik meczu. Samu utrzymał przewagę nad Villą w klasyfikacji pichichi. Napastnik Barcy przełamał również niemoc strzelecką, która trwa od spotkania z Realem M.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 11 sty 2009, 23:45

Wziąłem szybki prysznic i emocje trochę ze mnie zeszły. Mogę pisać normalnie :lol:

Źle rozpoczęliśmy drugą połowę. Daliśmy Osasunie więcej miejsca a Ci wykorzystali to zabójczo. Te dwie bramki mnie załamały i nie wierzyłem, że uda się to wygrać. Na szczęście byli tacy co wierzyli i dokonali tego :]

Alves wiadomo. Urodzony by grać w Barcelonie. Jestem tak zachwycony jego grą, że brakuje mi określeń. Dzisiaj znowu poderwał całą drużynę swoją akcją, która dała nam wyrównującego gola.

Messi kiedy było trzeba wspiął się na swój najwyższy poziom i praktycznie w pojedynkę zapewnił nam zwycięstwo.

Trochę martwią tracone bramki a w szczególności kolejny gol po rzucie rożnym. Trzeba przywrócić pewność defensywie.

Nie darowałbym sobie gdybym nie wspomniał o buractwie Osasuny. Ja rozumiem, że można grać na czas jak się prowadzi, ale ta sytuacja z Busquetsem rozsierdziła mnie niesamowicie. Co prawda Messi też chyba nie do końca wiedział co ma robić, ale tak czy inaczej gra powinna zostać przerwana. Chyba nawet sędzia powinien użyć gwizdka widząc, że Sergi zwija się z bólu a Messi jednak zatrzymał akcję. Tak czy inaczej później napastnik Osy odegrał marne przedstawienie umierając w polu karnym po zderzeniu z Valdesem a my mieliśmy kontrę. Alves pędzi skrzydłem a tu nagle bramkarz Osy opuszcza pole karne i macha łapskami jak poparzony :roll: Alves mógł strzelać do pustej bramki i sędzia musiałby tego gola uznać go arbiter nie przerwał gry. Dani jednak wybił piłkę robiąc to czego nie zrobili wcześniej gracze Osasuny. Dobrze, że udało się to wygrać w wielkim stylu. Jest świetnie.

Lubię takie emocjonujące spotkania z happy-endem, ale za tydzień z Depor życzyłbym sobie jednak jakiegoś spokojnego 3:0 i pobicia kolejnego rekordu :P Dzisiaj pobiliśmy rekord ligi pod względem zwycięstw wyjazdowych z rzędu. To była nasza ósma wygrana :] Za tydzień wystarczy nam remis z Depor, aby pobić rekord ligi pod względem punktów zdobytych na półmetku rozgrywek.

Bonus:

http://pl.youtube.com/watch?v=ce3cnNGIAjM

Messi \o/

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 12 sty 2009, 0:03

Przecietnie wchodzimy w lige w nowym roku. Mecze z Mallorca jak i dzisiaj z Osasuna nie były na najwyższym poziomie. Na całe szczęscie jest czas zeby sie rozkręcic, podobnie było na starcie sezonu. Wtedy takze nie przekonywały wyniki jak i zal było straconych bramek. Dzisiaj za pewny nie był wg. mnie Abidal, moze to wina tej choroby, nie wiem. Jednak licze, że w tygodniu nie zagra z Atletico, na Depor wróci Rafa, wiec defensywa musi wygladać pewniej. Busquets dzisiaj pownie podbil liczbe kartek na faulach na jego osobie, grał dobre zawody. Brakowało mi kogos bardziej efektywnego obok Xaviego, keita był malowidoczny przez czas jaki przebywał na boisku.
Wazne jednak, że wygraliśmy mecz, ktory być moze w zeszłym seoznie zakonczylby sie nasza porażka. Zawodnicy szybko sie podniesli. Już po pierwszej bramce była świetna okazja na prowadzenie 2-1. Tym wiekszy szacunek, że po drugiej straconej bramce zawodnicy nadal wierzyli w zwyciestwo. Ciesza kolejne bramki Messiego i Et'o, jeszcze Henry mogł dolozyc cos od siebie.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 12 sty 2009, 0:05

Wlasnie tez mnie ta sytuacja z Alvesem i biegnacym do niego bramkarzem zastanawiala. Gdyby Alves byl dziadek to by strzelil, ja bym tak zrobil :lol:

Guardiola dal tej druzynie charakter. Trzeba byc jednak ciagle czujnym, bo Real nie zwalnia galaktycznego poscigu.

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 12 sty 2009, 0:56

Bienias pisze:Z kazdym meczem stwierdzam ze Alves urodzil sie po to zeby grac u nas. Swietnie sie wkomponowal w zespol oraz nasza filozofie gry. A tak przy okazji ile juz ma asyst?
Jeśli dobrze liczę to 8 + 2 gole.

A swoją drogą to "podanie" do Messiego przy bramce na 3-2 będzie liczone jako asysta?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 12 sty 2009, 10:01

FCB keres pisze:A swoją drogą to "podanie" do Messiego przy bramce na 3-2 będzie liczone jako asysta?
Bez przesady :roll: Przede wszystkim to nie było podanie tylko odbiór piłki. Zresztą nawet gdyby to było zwyczajne podanie to raczej asysty Alvesa byśmy tam nie zanotowali. Messi zbyt wiele musiał w tej akcji zrobić sam, że tak powiem.

Tak czy inaczej Alves kluczowy udział przy dwóch ostatnich bramkach \o/ Przy golu Xaviego bezpośrednia asysta a przy bramce Messiego kluczowy odbiór piłki.

Dla Alvesa to była chyba siódma asysta w tym sezonie z czego piąta w lidze.

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 12 sty 2009, 10:37

Mentor pisze:
FCB keres pisze:A swoją drogą to "podanie" do Messiego przy bramce na 3-2 będzie liczone jako asysta?
Bez przesady :roll: Przede wszystkim to nie było podanie tylko odbiór piłki. Zresztą nawet gdyby to było zwyczajne podanie to raczej asysty Alvesa byśmy tam nie zanotowali. Messi zbyt wiele musiał w tej akcji zrobić sam, że tak powiem.
Fakt przesadziłem :roll:
Mentor pisze:Dla Alvesa to była chyba siódma asysta w tym sezonie z czego piąta w lidze.
Z moich dokładnych obliczeń wynika na to, że Dani ma 9 asyst:
1 - w sierpniu lub wrześniu :think:
1 - w październiku
4 - w listopadzie
1 - w grudniu
2 (jak na razie) - w styczniu

Jeśli się mylę niech mnie ktoś poprawi. :P

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 12 sty 2009, 12:46

Messi ma obecnie 20 bramek i 10 asyst w 22 meczach we wszystkich rozgrywkach :boje się: Do tego 16 razy trafial w slupek. Grubo

Xavi wczoraj rozegral swoje 300 spotkanie w lidze i strzelil 30 bramke. :)

Dlaczego nie kupilismy Alvesa wczesniej? :p

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 12 sty 2009, 13:29

moze dlatego ze wczesniej nie dalo sie o kupic i nie udalo sie to nawet chelsea?

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 12 sty 2009, 15:10

Wiedzialem, ze odpowiesz kuman. Doskonale pamietaj dyskusje dlaczego nie kupilismy Alvesa wczesniej, a dlaczego Real mogl kupic Ramosa. Wiem, ze wczesniej byl nie do wyjecia, ale zapytalem, aby podkreslic to, ze ten pilkarz urodzil sie, zeby dla nas grac :wink:

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 12 sty 2009, 15:47

bo ramos chcial odejsc do realu. postawil sie klubowi. do tego del nido o puscil bo wolal miec lepszego na boku obrony alvesa. ot taki szczegol

na co sevilli byl ramos skoro mieli alvesa?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”