Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 793

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2321
Kontakt:

Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 30 sty 2011, 13:53

Fatalnie, bardzo zle. Wenger niepotrzebnie zaryzykowal z Nasrim i sie stalo, kontuzja. To jest kontuzja ktora zajmie 2-3 tygodnie na pewno, to jest to samo z czym Cesc mial problemy. Spore szanse sa ze nie zagra z Barcelona.

Squillaci tez czerwona. Troche z dupy, chociaz chyba byl ostatni. Po cholere wystawial ta reke.. eh. Co teraz? Arszawina wywalic i niech Song wejdzie? Z Denilsonem na CB dlugo nie pojedziemy. Jest tylko 1-0 po samoboju i jeszcze nas trzecioligowiec wyeliminuje. Cholera, naprawde do dupy ten mecz, spieprzyl mi humor na caly dzien. Oby z Nasrim nie bylo nic powaznego ale jakos w to nie wierze.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 30 sty 2011, 13:59

Nasri ['] każdy tylko nie on :(

wygląda na hamstring, czyli tak jak Magnum pisze, 2-3 tygodnie (średnio). Nie wiem dlaczego wychodzą rezerwowi na boisko i grają, jakby nie chcieli powalczyć o pierwszy skład. Jeszcze to czerwo, najgorsze jest to, że rywal dochodzi do świetnych sytuacji, ale skutecznośc ma podobną do naszej :P
Song musi wejść, to tego bym dał Jacka, żeby w środku było ich gęsto i żeby nie tracić za dużo piłki.
Pewnie z Barcą nie zagra, ale bardziej mnie martwi, że nie zagra w lidze w najbliższych tygodniach. Na przejscie Barcy i tak mamy małe szanse, czy to z Samirem, czy bez niego

Awatar użytkownika
.MgM.
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: .MgM. » 30 sty 2011, 14:01

Magnum pisze:Co teraz? Arszawina wywalic i niech Song wejdzie?
Arshavin ciągnie grę w tym meczu, raczej Chamakh powinien zejść, póki co nic nie pokazał.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 30 sty 2011, 14:28

Arshavin daje rade :) ciągnie do przodu i w defensywie się poświęca.
1-1 Lee.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 30 sty 2011, 14:56

Dramat, dramat, dramat. Dawno nie widziałem tak gównianego meczu w naszym wykonaniu. Wygrana 2:1 mnie nie cieszy, bo nie zasłużyliśmy. Pierwszy gol fartowny, a drugi po nurze Drewniaka... wstyd. Na dodatek Hudds należał się karny w pierwszej połowie po zagraniu ręka Gibbsa. Nie wiem co na boisku robił Squillaci. Nie wiem po co Wenger kupował tak słabego piłkarza, nie wiem co on robi w tym klubie. Nic nie wiem.

Wstyd mi ze wygrywamy w takim stylu. Najgorsze jest to, ze to była drużyna z trzeciej ligi.

miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 30 sty 2011, 16:02

arsenal to klasyczne dzieci szczescia.

nie wiem czy jest jaks inna druzyna ktora w tym sezonie mialaby tyle farta w pucharach co arsenal. w myszce miki i pucharze anglii losowania ulozne idealnie (rewanze z drugoligowcami u siebie, lub pierwsze mecze bez teoretycznego rewanzu u siebie), plus karne w 90minutach ratujace a)od odpadniecia, b)od powtorki.

ps. jesli dodac do tego fakt ze arsenal od bodajze 6 czy 7 lat nie zmierzyl sie na jesieni w LM z zadnym zespolem z wloch lub hiszpanii, a ostatnią taka druzyna byl slabiutki wowczas inter, to mamy pelny obraz jak ogromny fart ciagnie sie za arsenalem.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 30 sty 2011, 16:41

guru pisze:Wstyd mi ze wygrywamy w takim stylu.
Pieprzyć to. Wygraliśmy, jesteśmy w kolejnej rundzie i nie musimy grać dodatkowego spotkania (jak Chelsea chociażby). Chyba nikt nie spodziewał się pokazu jakieś pięknej i efektownej gry w tym meczu. Swoje zrobiliśmy, co prawda po mękach ale cel spełniony. Ważniejsze potyczki przed nami.

Wielu zagrało słabo więc chyba nie ma za bardzo co oceniać. Diaby kiepsko ale on jest dopiero co po przerwie, więc może być już tylko lepiej. Na plus Manu, który jedną trudną piłkę wyciągnął i tyłek nam uratował. Szkoda Samira. Niech wraca do zdrowia jak najszybciej.
miguel indurain pisze:arsenal to klasyczne dzieci szczescia.
Strasznie cię to boli widzę. Od siedmiu lat wszyscy nas forują i ustawiają pod nas losowania, a Arsenal nadal nic. Jakiś słaby ten układ trochę :roll:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 30 sty 2011, 16:54

Zwłaszcza wylosowanie Barcy tuż po fazie grupowej to szczęście trudne do opisania
W 2007 graliśmy z Sevillą na jesieni w LM. Ale oni oczywiście byli słabi, wiec się nie liczy, tak samo jak Inter :lol:
W tym sezonie w Carling Cup graliśmy z Tottenhamem na wyjeździe. To też szczęsliwe losowanie było ?
Przed rokiem w CC mecze z Liverpoolem, Man City - tez pikuś, tak samo jak wyjazd na derby do WHU w FA Cup, czy Barca w LM. Dzieci szczęścia ze złodziejem na ławce.

Nasri wypadł na 2-3 tygodnie. Z Barcą nie zagra.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 30 sty 2011, 17:15

[k****], Nasri wypadł na 3 tygodnie. Nie zagra z Evertonem, Newcastle. Wolves, Barceloną, X i pewnie Stoke City. super. Czemu zawsze tak musi być. Teraz bedzie dupa. Oby Arszawin naporawde podciagnal ta forme bo będziemy w dupie. :/ Wkraczamy w kluczowy okres sezonu i stracić tak ważnego zawodnika jest fatalne w skutkach a znająć życie poleci jeszcze Cesc, Robin i ktokolwiek jeszcze. :(

Co do meczu to co. Tego się spodziewałem szczerze mówiąc. Widzieliśmy z Wigan jak gra taka jedenastka i tutaj było podobnie. Diaby bez formy, nie grał tak długo, wrócił na 20 minut i znowu nie grał. Dobrze, że we wtorek Everton i będzie normalna jedenastka z Songiem, Wilsherem i Cesciem w środku. Arszawin mi się podobal, naprawdę coś ciągnął i rzeczywiście wyglądało to tak jakby mu się chciało ale nie wszystko jeszcze wychodziło. Wierzę, że będzie lepiej.

Co do Squillaciego, nie będę się wdawał w dyskusje czy powinien byc red czy nie, bo opinie są podzielone a mnie to wisi. Zastanawia mnie tylko czemu Wenger mówi, że 3 tygodnie. Przecież to był faul taktyczny a za takie jest 1 :think: Myślę, że jednak to jeden mecz.

Jeszcze jedno co do kontuzji i Barcelony - mam nadzieję, że Wenger nie wrzuci ledwo gotowych Samira i Vermaelena na Barcelone. Oby wyciagnal wnioski z poprzeniego sezonu vel. Gallas i Cesc. Jak beda nie do konca gotowi to i tak pewnie za duzo nie zmienią a tak przynajmniej wroca na lige i nie bedzie ryzyka wiekszej kontuzji.

W piątej rundzie mamy... Leyton Orient. Zaraz wpadnie miguel i bedzie pieprzyl ze mamy farta :lol:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 30 sty 2011, 17:29

Magnum pisze: Zastanawia mnie tylko czemu Wenger mówi, że 3 tygodnie. Przecież to był faul taktyczny a za takie jest 1 Myślę, że jednak to jeden mecz.
3 mecze, ban na 3 tygodnie to powinni Shawcross i Taylor dostać :lol:
Jak dla mnie czerwo jak nic. Squilla był ostatnim obrońca i sfaulował piłkarza wychodzącego sam na sam z bramkarzem.
Magnum pisze:W piątej rundzie mamy... Leyton Orient. Zaraz wpadnie miguel i bedzie pieprzyl ze mamy farta
Ale o United nie wspomni, którzy zagrają u siebie z amatorami, a grali z Southampton (z 3 ligi)

Awatar użytkownika
Mikkel
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikkel » 30 sty 2011, 17:36

Ja ci dam z amatorami, klub ma 114lat barwnej historii. A o przydomku Red Devils, The Red już nie będę wspominać.

ps. teraz wyczytałem na wikipedii. Mecz z United będzie ich największym wydarzeniem w historii :wink:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 30 sty 2011, 17:38

Znasz znaczenie słowa "amator?" :lol:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 31 sty 2011, 15:54

podobno sa jakies zle wiesci o Nasrim? cos wiadomo?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 31 sty 2011, 15:58

przecież bym napisał :P
póki co nic oficjalnie (ani też nieoficjalnie) nowego nie ma. ciągle 3 tygodnie.

a skoro już pisze, to ponoć nam sie tego 17-latka z Southampton nie udało wyciągnać, Arsene dawał 5+3, a oni chcieli 10

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1496
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 31 sty 2011, 18:17

fieldy jak oceniasz szanse Arsenalu w meczu z Evertonem , niby faworyt oczywisty ale Everton juz nieraz zabierał punkty Arsenalowi , nie wiem macie jakiś nóż na gardle czy serie cięzkich spotkan teraz ? istotne bo tym razem to ja wydymam buki :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”