Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 795

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 804

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 29 paź 2012, 17:37

John Travolta pisze:Jest strona http://www.debatabledecisions.com/ i masz tam wytłumaczoną każdą pojedynczą decyzję według której autor tworzył alternatywną tabelę. Mi osobiście nie chce się przeglądać 38 kolejek i porównywać wszystkich decyzji, ale jeśli chcesz to śmiało.
To nie ja a Kamil rzucił stwierdzeniem iż City mistrza wygrało dzięki sędziom,więc to on powinien podać konkretne przykłady pomyłek sędziów,które zadecydowały o tymże mistrzostwie.Osobiście śledząc poprzedni sezon nie odniosłem wrażenia iż wygraliśmy ligę dzięki arbitrom,ale być może jestem w błędzie,więc może Kamil mnie oświeci.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 29 paź 2012, 17:39

Mi sie wydaje, ze dobrym sposobem na zdobycie mistrzostwa byloby unikniecie wpierdolu 1:6 z bezposrednim rywalem, a nie szukanie punktow w decyzjach sedziowskich :wink:

Awatar użytkownika
Hyypia
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 104

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hyypia » 29 paź 2012, 17:44

Pamiętam jedynie przekret z Tottenhamem ze strony City, ale pamięć mam słabą i było ich zapewne duuużo więcej

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 29 paź 2012, 18:12

Mi sie wydaje, ze dobrym sposobem na zdobycie mistrzostwa byloby unikniecie wpierdolu 1:6 z bezposrednim rywalem, a nie szukanie punktow w decyzjach sedziowskich
A czy ktoś gdzieś szuka? Czy widziałeś wpisy gdzieś w Maju czy przez ostatnie miesiące usprawiedliwiające przegraną majstra przez sędziów? Ja tak nie pisałem i nikt tak nie pisał. To jest odwracanie kota ogonem. Tutaj się wypisuje, że ciągle nam pomagają sędziowie, więc wklejam jasne przykłady, żeby obalić te brednie.
o nie ja a Kamil rzucił stwierdzeniem iż City mistrza wygrało dzięki sędziom,więc to on powinien podać konkretne przykłady pomyłek sędziów,które zadecydowały o tymże mistrzostwie.Osobiście śledząc poprzedni sezon nie odniosłem wrażenia iż wygraliśmy ligę dzięki arbitrom,ale być może jestem w błędzie,więc może Kamil mnie oświeci.
Gdzie niby napisałem, że wygraliście majstra dzięki sędziom? Napisałem, że jak pokazuje wirtualna tabela, straciliśmy więcej na decyzjach sędziowskich niż wy. To wszystko. Nie przyszło Ci do głowy, że w tej tabeli są brane pod uwagę nie tylko mecze City? Że są brane pod uwagę i mecze United gdzie były np. wałki jak karny z kapelusza dla Newcastle, brak karnego z Wigan i że prawdopodobnie dlatego suma sumarum straciliśmy więcej na decyzjach sędziowskich.

To jest zabawne. Pada teza sędziowie ciągle pomagają United. Ja wklejam przykłady, żeby je obalić i że jeśli już to wręcz odwrotnie jest. I wtedy wy wyskakujecie, że ja niby usprawiedliwiam przegraną majstra przez sędziów :roll: Otóż nie jak np. po meczu ze Spursami były to płacze, że sędzia nam przeszkodził to pisałem, żeby to zostawić i skupić się na sobie. Mało się skupiam na decyzjach sędziowskich w lidze, bo tu jest 38 meczów i mniej więcej to się wyrównuje. Co innego np. dwumecz w Pucharach. Wkleiłem te przykłady tylko i wyłącznie po to, żeby pokazać, że głosy, że Ferguson z Gillem trzesą sędziami i jesteśmy niemal jak Juventus w Serie A to brednie wzięte z kosmosu.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 29 paź 2012, 18:36

Gdzie niby napisałem, że wygraliście majstra dzięki sędziom?
A no tu:
Sezon 11/12 przegrana z City o bramki, gdy jak pokazuje wirtualna tabela powinniśmy wygrać ligę o 5 punktów.
Przekaz Twoich wypowiedzi oraz wklejona wirtualna tabela jasno wskazują iż to United powinno wygrać majstra według Ciebie.A,że pisałeś to w kontekście obalenia czyjejś głupiej tezy nie zmienia faktu,że stwierdziłeś to co stwierdziłeś.
Nie przyszło Ci do głowy, że w tej tabeli są brane pod uwagę nie tylko mecze City? Że są brane pod uwagę i mecze United gdzie były np. wałki jak karny z kapelusza dla Newcastle, brak karnego z Wigan i że prawdopodobnie dlatego suma sumarum straciliśmy więcej na decyzjach sędziowskich.
To akurat jest logiczne.Nie widziałem potrzeby by jasno i wyraźnie to zaznaczyć w swoich postach.Fajnie,że postanowiłeś wytłumaczyć to tym,którzy na to nie wpadli.
Mało się skupiam na decyzjach sędziowskich w lidze, bo tu jest 38 meczów i mniej więcej to się wyrównuje. Co innego np. dwumecz w Pucharach.
I tutaj pełna zgoda.Sędziowie raz dadzą a raz odbiorą.W przeciągu całego sezonu bilans zysków i strat wychodzi prawie,że na zero,więc pisanie iż ktoś przegrywa majstra przez dwa niesłuszne karne i czerwoną kartkę przy 38 kolejkach jest głupotą.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 29 paź 2012, 18:43

Przekaz Twoich wypowiedzi oraz wklejona wirtualna tabela jasno wskazują iż to United powinno wygrać majstra według Ciebie.A,że pisałeś to w kontekście obalenia czyjejś głupiej tezy nie zmienia faktu,że stwierdziłeś to co stwierdziłeś

Nie przeze mnie tylko przez ludzi którzy się tym zajmują ze strony http://www.debatabledecisions.com

I nie wiem czy wiesz co to jest kontekst wypowiedzi. Bo ja to co napisałem pisałem w pewnym kontekście. W kontekście do tezy sędziowie zawsze pomagają United. A to co ty zrobiłeś to wyrwanie z kontekstu wypowiedzi. Nie wbiłem tutaj ani w Maju ani przez ostatnie miesiące i nie wypisywałem, że przegraliśmy majstra przez sędziów i jesteśmy moralnym mistrzem Anglii. Nigdy w ten sposób nie usprawiedliwiałem porażki Mistrzostwa. Napisałem to i wkleiłem tą tabelę po to by pokazać, że Ci którzy piszą o tym, że sędziowie ciągle pomagają United bredzą. Bo jak pokazuje ten przykład jak już to jest odwrotnie.
To akurat jest logiczne.Nie widziałem potrzeby by jasno i wyraźnie to zaznaczyć w swoich postach.Fajnie,że postanowiłeś wytłumaczyć to tym,którzy na to nie wpadli.
Chyba jednak byłeś jednym z nich, skoro tak gorliwie domagałeś się tych wałków tylko z meczów City.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 29 paź 2012, 18:59

Chyba jednak byłeś jednym z nich, skoro tak gorliwie domagałeś się tych wałków tylko z meczów City.
Chyba umknął Ci jeden z moich postów:
Mało konkretnie się wyraziłem.Chodzi o linki do sytuacji dzięki którym wygraliśmy majstra,w których City dostało coś w prezencie oraz takich w których United zostały odebrane punkty.
I nie wiem czy wiesz co to jest kontekst wypowiedzi. Bo ja to co napisałem pisałem w pewnym kontekście. W kontekście do tezy sędziowie zawsze pomagają United.
Ale to nic nie zmienia.To są Twoje słowa i tyle,stwierdziłeś,że przegraliście majstra przez sędziów.Co za różnica w jakim kontekście?Czyli w kontekście do tezy iż sędziowie zawsze pomagają United to prawda a w innym już nie?

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 29 paź 2012, 19:14

Czy ty zawsze musisz być taki upierdliwy i trzeba Ci wszystko tłumaczyć jak 2+2?

Jak to nie ma znaczenia w jakim kontekście to użyłem? Oczywiście, że ma. Jak ktoś pisze, że usprawiedliwiam porażkę o Mistrza decyzjami sędziowskimi to bzdura jest, bo nic takiego nie robię. Przytoczyłem ten przykład w innej sprawie. Co oczywiście nie zmienia faktu, że straciliśmy więcej na decyzjach sędziowskich od was. I to jest prawda bez względu na kontekst. Nie mam żadnego powodu, żeby nie wierzyć tej stronie. Ale nie uważam, że to był główny czynnik przez którego przegraliśmy Mistrzostwo, bo były inne. Ergo nie usprawiedliwiam porażki o majstra sędziami, łapiesz?
Aczkolwiek jak widać gdyby rzeczywiście sędziowie ciągle nam pomagali to mimo wielu błędów byśmy tego Mistrza mieli.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 29 paź 2012, 19:38

Czy ty zawsze musisz być taki upierdliwy
Już taka natura :D
Kontekst i myśl przewodnią Twoich wypowiedzi rozumiałem i rozumiem dalej.Uważam tylko,że jeśli chciałeś obalić tezę do której link wrzucił chyba Bienias to argumentów mogłeś poszukać gdzie indziej.Tyle z mojej strony.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 30 paź 2012, 11:16

Ja na temat meczu i pracy sędziów nie będę się za bardzo wypowiadał bo wszystko chyba już zostało powiedziane. Chciałem tylko zwrócić uwagę na jedno. Dlaczego Danny który w ostatnim czasie bardzo dobrze radził sobie na skrzydle nie dostał szansy w tym meczu :?: Rozumiem że Young i Valencia dają więcej w defensywie, więc nie chodzi mi tu o to że powinien zagrać od początku ale kiedy Chelsea mocno przejęła inicjatywę ,przydałoby się wprowadzenie kogoś kto mógłby wprowadzić trochę więcej ożywienia i sprawić że The Blues mogła by być bardziej uważna w defensywie i nie atakować tak dużą liczbą zawodników.
Później była taka możliwość jak z boiska musiał zejść Ivanovic i na bokach zrobiło się naprawdę bardzo dużo miejsca. Tego mi zabrakło ze strony Fergiego bo według mnie Danny powinien dostać szansę w takim meczu szczególnie ,że była ku temu naprawdę dobra okazja.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 31 paź 2012, 19:56

Man Utd Team: Lindegaard, Rafael, Keane, Wooton, Buttner, Nani, Fletcher, Anderson, Giggs, Hernandez, Welbeck #MUFC

ManUtd Bench (v Chelsea): Johnstone, Powell, Macheda, Lingard, Vermijl, Brady, Tunnicliffe. #MUFC

Nie za bardzo rozumiem co w tym składzie robi Giggs, i czemu nie ma w podstawowym Powella :badziewie:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2303
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 31 paź 2012, 20:45

Piszmy w temacie Pucharu Ligi Angielskiej nastepne posty :wink:

http://www.swiatpilki.com/viewtopic.php ... ml#p722038

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 31 paź 2012, 23:22

Szkoda. Mimo, że to puchar śmietnika, to przegrać w takich okolicznościach żal. To co w tym sezonie prezentujemy w defensywie całość jako zespół jest nie do pomyślenia. Czas w końcu to ogarnąć bo już jutro mamy Listopad.
Hernandez już chyba udowodnił, że wrócił do formy z pierwszego sezonu. Nie chodzi mi tylko o gole, ale i dobrą grę.
Kolejny bardzo dobry występ w tym sezonie Andersona dziś trzy asysty. Tak jak już pisałem w niedzielę, ten chłopak zasłużył na szansę w pierwszym składzie. Ja bym go już dał z Arsenalem obok Carricka.
Również dobry mecz Naniego.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 31 paź 2012, 23:31

Chelsea troszeczkę sobie osłodziła przekręt z niedzieli. Owszem, trochę szkoda bo zabrakło sekund ale nie mam żalu do Fergusona. Cieszę się, że Szkot pozostał wierny idei ogrywania młodych w tym pucharze i dziś nawet mimo baboli i porażki dostali lepszą lekcję niż jakby w następnych rundach ogrywali drugoligowców albo rezerwy ligowego średniaka. Chelsea dziś bardziej zależało na zwycięstwie, co nie jest dziwne po niedzieli, kiedy u nich na boisko wchodzili Oscar, Hazard czy Ramires, którzy przesądzili o wyniku u nas wbiegali Tunnicliffe, Powell i Macheda. Poza Piazonem i Romeu The Blues wystawili skład godny gry w lidze, u nas poza kilkoma wyjątkami zagrał drugi a miejscami nawet trzeci garnitur a mimo to niewiele brakowało do awansu. Gwiazdy Chelsea jednak zrobiły różnicę. Ten mecz też pokazał, że jeszcze sporo pracy przed Woottonem, Keanem i spółką, wejście gwiazd Chelsea uwidoczniło jak wiele muszą jeszcze poprawić żeby można było na nich stawiać w ważnych meczach. Mecz dla postronnego widza pewnie bardzo przyjemny, wesoła kanonada, cóż jeden puchar mniej dla nas ale jak pisałem wcześniej liczę, że to będzie owocna lekcja dla kilku chłopaków.

Kamilu trudno liczyć na wysoką jakość obrony kiedy po drugiej stronie biegają Sturridge, Mata, Hazard, Ramires, Oscar czy Moses a u nas podstawową parę stoperów tworzą Wootton z Keanem a po boku gania po raz trzeci w klubowej koszulce Buttner.

Swoją drogą Cahill jest potworem przy stałych fragmentach gry.
Ostatnio zmieniony 31 paź 2012, 23:39 przez Morrow, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 31 paź 2012, 23:36

Szkoda tej końcówki, było tak blisko awansu :( Fajnie, że dzisiaj Ferguson postawił na tylu młodych, Wotton z Keanem dość średnio, szczególnie te dwa babole zapadają w pamięć, karny sprokurowany przez Wottona i ta fatalna główka Keana, ale od nich nie wymagałem dzisiaj perfekcyjnego gry, tymbardziej że graliśmy mocno rezerwowym składem na bardzo mocny skład Chelsea złożony głównie z zawodników pierwszego zespołu. Anderson dzisiaj fenomenalne zawody, tak jak Kamil pisał trzy asysty co pokazuje, że Ando powalczy o pierwszy skład. Hernandez dzisiaj petarda, wszędzie go pełno, Nani też dobrze zagrał, szkoda tylko że czasami grał zbyt egoistyczny szczególnie pod koniec regulaminowego czasu, gdzie stworzyliśmy kilka groźnych akcji. Welbeck dzisiaj masakra i tragedia, i choćby nie wiem co nie dam sobie wmówić, że Danny dzisiaj zagrał dobre spotkanie.

Młodym trochę za bardzo zagotowały się niestety głowy, ale nawet dobrze, że pograli te 30 minut dodatkowych, zawsze nałapią trochę więcej tego doświadczenia meczowego.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”