Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 797

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 08 lis 2012, 12:11

A w ogóle wiadomo kiedy Vidic wraca?

Ciężko powiedzieć co się dzieje z naszą obroną w tym sezonie, pod koniec zeszłych rozgrywek para Rio-Evans była naprawdę świetna, a teraz babol za babolem. Na szczęście już niedługo będzie w czym przebierać.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 08 lis 2012, 14:21

janop pisze:Jak dla mnie ostatnio słabo zagraliśmy w sobotę, ale jeśli uważasz, że jest inaczej to ok. Najbardziej niepokoi obrona. 16 spotkań w tym sezonie i tylko 3 bez straconej bramki...Kontuzje kontuzjami, ale momentami można złapać się za głowę.
Nie wiem dlaczego pojawił się pogląd, że słabo graliśmy w sobotę. Arsenal zagrał beznadziejnie ale moim zdaniem my zagraliśmy naprawdę dobre zawody. Strzeliliśmy bramkę w pierwszych minutach co ustawiło nam od razu cały mecz i wzorowo kontrolowaliśmy przebieg spotkania. Trudno było oczekiwać, że mając korzystny rezultat rzucimy się do przodu a i tak gdyby nie bardzo słaba skuteczność skończyłoby się pogromem Arsenalu jak rok wcześniej na OT. IMO to były fajne zawody w naszym wykonaniu, w przeciwieństwie chociażby do tego co działo się od 2:0 w meczu z Chelsea, porównałbym sobotni mecz do walk Kliczki, który spokojnie kontroluje przebieg walki, wielu narzeka, że to nudny styl ale przynosi mu świetne efekty.

Nasza gra w obronie oczywiście budzi zastrzeżenia ale to temat wałkowany już od jakiegoś czasu. Wiele jest do poprawy w tej formacji ale póki osiągamy takie wyniki nie mam zamiaru się tego czepiać. Ciekawi mnie ile czasu zajmie Jonesowi i Smallingowi dojście do wysokiej formy, bardzo cieszą ich powroty.

Wczoraj nie zachwyciliśmy ale jak pisałem przed meczem, sytuacja w grupie była komfortowa i Ferguson sobie pozwolił na pewne zabawy ze składem z czego wynikała taka a nie inna gra w środku pola. Naprawdę trudno narzekać kiedy po 4 kolejkach ma się komplet punktów i zapewnione 1 miejsce w grupie po wygranej z najgroźniejszym rywalem na jego terenie. Braga wyglądała zdecydowanie lepiej do przerwy ale kiedy przyszło gonić wynik pokazaliśmy charakter już kolejny raz w tym sezonie, no i pomógł nam Beto bezmyślnym wyjściem. W poprzednim sezonie brakowało koncentracji, pomysłu, szczęścia i charakteru dlatego zanotowaliśmy upokarzający występ w LM. W tym sezonie może nie porywamy grą ale są wyniki, jest i charakter, i szczęście, no i Van Persie, który strzela cholernie ważne bramki. Grupa co prawda do trudnych nie należy ale zeszłoroczna wcale nie była trudniejsza a nie przeszkodziło to nam się skompromitować. Są wyniki, na dwie kolejki przed końcem fazy grupowej możemy spokojnie skupić się tylko na rozgrywkach krajowych grając w ChL dublerami. Wymarzona sytuacja dla Fergusona i sztabu bo kilku graczy zmuszonych ostatnio do grania po 90minut co 3 dni będzie mogło złapać trochę oddechu przed kluczowym etapem sezonu.

Poruszono wcześniej kilka istotnych kwestii, o których też wczoraj myślałem. Pierwsza to karny dla Bragi, nie miałem jeszcze czasu obejrzeć dokładnych powtórek ale to chyba nie była jednoznaczna sytuacja o ile Evans nie wykonał ruchu mającego na celu utrudnić Custodio strzał. Muszę jednak zerknąć na powtórki bo mogę się mylić.

Tak samo też zastanawiam się jaki skład będzie teraz delegował Ferguson na mecze z Galatasaray i Cluj. Wobec odpadnięcia z Pucharu Ligi fajnie jakby kolejne szanse dostali Keane i Wooton. Pewniakami powinni być wspomniany Powell, Fletcher, Lindegaard i Buttner.

Jest dobrze. Z trudnego okresu wychodzimy niemal z kompletem zwycięstw zarówno w lidze jak i w pucharach. Gra momentami jest lepsza a momentami gorsza ale mamy w tej chwili coś co jest niezbędne do sukcesów i co nas cechowało w ostatnich obfitych w sukcesy lata - regularność w wygrywaniu niezależnie od okoliczności. Jeśli uda nam się utrzymać tę tendencję to optymistycznie będziemy mogli spoglądać w przyszłość.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 08 lis 2012, 14:53

Wobec odpadnięcia z Pucharu Ligi fajnie jakby kolejne szanse dostali Keane i Wooton
To niemożliwe. Wraz z Lingardem kopie już w Championship dla leicester :) Wprawdzie zszedł w ostatnim meczu z kontuzją, ale mam nadzieję, że to nic groźnego.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 08 lis 2012, 15:02

Nie wiem jak to możliwe, że przegapiłem to wypożyczenie :?

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 10 lis 2012, 17:49

ManUtd XI (v Villa): De Gea; Rafael, Ferdinand, Smalling, Evra; Valencia, Carrick, Scholes, Young; Rooney, van Persie. [MUTV] -
ManUtd Bench (v Villa): Lindegaard, Buttner, Fletcher, Anderson, Cleverley, Hernandez, Welbeck

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 10 lis 2012, 19:20

O meczu napisze tyle .

Przy golu najbliżej strzelca był Rooney a nasza para środkowych pomocników 5 km dalej.

Coz wygrywamy na Chelsea Liverpoolu a dostajemy od zespołu z juniorami w składzie grając totalna padline.

dynamika naszego srodka pola nadaje sie na mecze z old boyami-takiego gowna to od lat nie widziałem.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 10 lis 2012, 19:24

MGiggs pisze:O meczu napisze tyle .

Przy golu najbliżej strzelca był Rooney a nasza para środkowych pomocników 5 km dalej.

Coz wygrywamy na Chelsea Liverpoolu a dostajemy od zespołu z juniorami w składzie grając totalna padline.

dynamika naszego srodka pola nadaje sie na mecze z old boyami-takiego gowna to od lat nie widziałem.
Ale jak wygramy 1-2 to wszyscy napiszą, że i tak wszystko jest ok :lol: Szkoda komentować tą padakę z pierwszej połowy, a Smalling zachował się jak amatorzyna.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 10 lis 2012, 19:28

Pzreciez Villa gra w tym sezonie dno i jeszcze ma juniorow w składzie a najlepszych graczy w szpitalu.

Chyba wieksze g... do meczu z WIgan z tamtego sezonu.

Obrona jest doskonała w tym sezonie a Roo z ataku był najblizej strzelca od srodkowych ktorzy sobie biegli jak na rozgrzewce.Sezon przepowiadałem wesoły ale cos mnie strzela jak widze tą obrone z tym srodkiem pola.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 10 lis 2012, 19:30

Gra obronna Manchesteru wygląda koszmarnie. Za środkowymi pomocnikami kilka razy zrobiła się koszmarna dziura, potrzebny jest zapierdalacz, który by nadążał z powrotami, no i skoro obaj boczni obrońcy ustawiają się bardzo wysoko, non stop podwajają akcje, to kontry Aston Villi są tym groźniejsze. Z Benteke przy golu powinien był na skrzydle ścigać się Rafael co pewnie nie stanowiło by dla niego wyzwania, tymczasem Smalling nie dość, że okazał się za wolny to jeszcze dał się oszukać w śmiesznie prosty sposób i na koniec jeszcze przepchnąć :roll: Zresztą to żadna nowość, że Man Utd gra źle w obronie w tym sezonie.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 10 lis 2012, 19:34

Gra obronna MU w tym sezonie to istny dramat, szkoda ze nie ma wspołczynnika ile rywal jest na połowie MU i il tracimy goli bo czuje ze jest rekord.Stworzyć grozna okazje z MU jest łatwiej od wyrwania nastki na wiejskiej dyskotece- poprostu mnie to przeraża.
Srodek pola kuleje akurat od lat i jesli mecz nie jest opanowany to takie kwiatki się dzieja, dynamika Carasa i rudego to jest poziom wręcz dramatyczny.

To własnie wychodzi w takich meczach...zmiany..pewnie ktoś za Scholsa.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 10 lis 2012, 19:37

Ta obrona to jest jakieś jebane nieporozumienie :suicide:

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 10 lis 2012, 19:38

:roftl3:

To juz ponad moj siły.Ogorki sobie klepią jak z jakimiś leszczami

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 10 lis 2012, 19:57

Przeciez i tak wiadomo, ze wygracie. 2-4

Awatar użytkownika
Kamil_77
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 9

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil_77 » 10 lis 2012, 20:15

Dokładnie tak jak mówi przedmówca. Nie wierzę w inny wynik chyba że 2:3 :lol:

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 10 lis 2012, 20:26

Najzabawniejsze, że za tego gola można podziękować Lambertowi. Ando chciał tego wolnego rozegrać szybko, ale sędzia go powstrzymał ze względu na wejście Delpha, dzięki czemu mógł do piłki podejść Robin i dośrodkować :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”