Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 798

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
5
33%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
40%
Zatrudnienie Mourinho
2
13%
rdz
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rdz » 18 maja 2008, 20:50

A panowie z Lewante robią te jaja z 7ma zawodnikami ? 8)

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 18 maja 2008, 21:30

Nikt sobie żadnych yay nie robi :o

A tymczasem Ruudy zdobywa swoją 6 bramkę przeciwko Levante :D

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 18 maja 2008, 21:54

Ladne bramki, 3 ze spalonego, sedziowie mogliby juz oszczedzic spadkowiczow ;) Szkoda ze Bernd nie dal szansy zmiennikom. moze po przerwie pojawi sie ktos kto malo gral w tym sezonie

Fajnie sie prezentuja nowe koszulki :D

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 18 maja 2008, 21:55

Meczyk taki jak się spodziewałem :]

Jedziemy Levante równo, małym nakładem sił. Ruud standardowo 2 brameczki z 5 metrów, jedna na leżąco. Robinho dzisiaj gra kaszane, poza asystą nie zrobił nic, jakieś idiotyczne strzały na bramkę. Widziałem po końcowym gwizku 1 połowy ujęcie Robbena, więc może wejdzie on już na początku? Nasi ogólnie dobrze się bawią, kibice również. Wynik jest lepszy niż gra. Szkoda, że Jurek nie gra :(

Mój typ na koniec 7-0 :P

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 18 maja 2008, 21:57

Mecz toczony w piknikowej atmosferze. Gramy na luzie, Levante tez nie bardzo zalezy, stad do przerwy pewne prowadzenie 3:0. Cos czuje, ze Ruud skonczy mecz z hattrickiem, chyba ze Schuster zdejmie go w miare wczesnie.

P.S. Dzisiaj zadebiutowaly nowe stroje na przyszly sezon. Calkiem fajne, ale osobiscie bardziej do gustu przypadl mi komplet wyjazdowy, ktory mozna bylo zobaczyc na oficjalnej stronie :wink:

P.S. 2. Gutek nie ma dzisiaj okresu i znowu zachwyca podaniami :wink:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2433
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 18 maja 2008, 23:26

Nikomu nie chce sie napisac o dzisiejszym zwyciestwie 5:2? :wink:

Mecz potraktowany chyba troszeczke na luzie, stad i Levante moglo troche pograc. Ale fiesty nie popsuto. Wrecz przeciwnie.

Bramki

Te nowe stroje moim zdaniem lepsze od poprzednich, a to najwazniejsze.

Moze jutro bedzie film z celebracji mistrzostwa na stadionie :D

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 18 maja 2008, 23:56

I Sneijderowi w końcu wyszedł wolny :) Bramka pierwsza klasa

Awatar użytkownika
el Crack
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el Crack » 19 maja 2008, 0:16

RealFan pisze:Moze jutro bedzie film z celebracji mistrzostwa na stadionie Very Happy

Z tym będzie ciężko bo z tego co wiem tylko na RMTV było, a jak wiemy jest zakodowane w Nagra3

Trochę było pokazane na Premiere (wręczenie Pucharu i rozdanie małych pucharków ;)), a na C+ pokazywali urywki z fety ;)

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 19 maja 2008, 9:29

Mecz fajny, mimo ze bylo pozamiatane obie druzyny chcialy grac ofensywna, szybka pilke. Podobalo mi sie ze publicznosc wspierala zawodnikow Levante, a oni ciesyzli sie ze zdobytych goli praktycznie jedna druzyna. Widac ze te ich klopoty pomogly stworzyc siwetna pake, szkoda ze klub moze nie przetrwac tych problemow.
Gdy Snipes strzelil gola pomyslalem sobie, ze poprzedni numer 23 przychodizl do nas w glorii zawodnika, ktory jest jednym z najlepiej bijacych stale fragmenty gry. a tak naprawde to Becks strzelil moze ze dwa trzy gole z wolnych? poprawcie mnie jesli sie myle. Wesley jak uderzy poand murem to bramka gotowa :)

Codina pokazal sie z bardzo dobrej strony, przy bramkach byl bez szans, ale wyciagnal pare naprawde groznych strzalow. Nie musimy sie martwic jesli Dudek odejdzie, Codina jest gotowy.

Szkoda ze Raul nie strzelil gola i nie pokazal srodkowego palca Luisowi :wink:

No i po sezonie. 8)
Obrazek
Ostatnio zmieniony 19 maja 2008, 9:35 przez peepe, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 19 maja 2008, 9:29

Podobno Real zamknął już transfer Graya a kwota ma wynieść 10 mln euro. Nice :) Jest jeszcze kwestią do uzgodnienia czy będzie grał na wypożyczeniu cały następny sezon w Racingu czy już w przyszłym dołączy do nas.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2433
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 19 maja 2008, 10:16

el Crack pisze:Z tym będzie ciężko bo z tego co wiem tylko na RMTV było, a jak wiemy jest zakodowane w Nagra3
Dobra dobra marca.com nie gryzie :P 6 - minutowy film juz jest. Dluzszego moze juz nie byc.

Super jakby informacje o Garayu sie potwierdzily bo to lepsza opcja niz Caceres - nie trzeba De la Reda oddawac :P A i cena 10 mln jest bardzo dobra. Ja preferuje opcje, zeby byl u nas juz w nastepnym sezonie. Jest juz raczej gotow i nie musi sie ogrywac w lidze w innym zespole. Ewentualnie moze Metzelder odejsc.

Awatar użytkownika
el Crack
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el Crack » 19 maja 2008, 13:28

brylancik pisze:Podobno Real zamknął już transfer Graya a kwota ma wynieść 10 mln euro. Nice Smile Jest jeszcze kwestią do uzgodnienia czy będzie grał na wypożyczeniu cały następny sezon w Racingu czy już w przyszłym dołączy do nas.

Czyli jest zajebiście, jeden z najbardziej utalentowanych młodych obrońców zasili Madryt, to już jest raczej pewne, bo prezes Racingu Santander - Francisco Pernía potwierdził transfer.

Chłopak ma wszystko, aby stać się wybornym obrońcą. Zaczął w Newell's Old Boys, czyli tam, gdzie Heinze. Warunki ma idealne na środkowego obrońcę, 190cm 82kg wagi. Jest skoczny, dobrze gra głową, do tego jest bramkostrzelny i dobrze wykonuje karne. Powoli wchodzi do seniorskiej drużyny reprezentacji Argentyny, ma dwa sezony w Hiszpanii za sobą, co za tym idzie wie jak smakuje La Liga, do tego cena czyli 10 mln Euro, która jest jak najbardziej adekwatna do Ezequiela, a nawet za mała, sam się zdziwiłem jak przeczytałem news o transferze, z tego co pamiętam Barcelona dawała 15mln Euro za niego.

Bardzo się cieszę, że Garay, zawodnik, któremu bacznie się przyglądałem jak grał (teraz jak wiemy kontuzję ma) do nas dołączy (chociaż jeszcze nie ujrzałem jego prezentacji, ale nie wydaje mi się, że byłby to taki blef jak z Barceloną), jest Argentyńczykiem, a Argentyńczyków bardzo lubię, ale to moje subiektywne zdanie. Widzę same plusy tego transferu, nie mogliśmy zatrudnić nikogo lepszego. Mam nadzieję, ze już będzie dołączony do kadry na sezon 2008/2009, nawet jeśli Metzeldera nie sprzedamy. Myślę, że Garay dobrze zastąpi Cannę w przyszłości, niech tylko stale idzie do przodu i się polepsza, a uczyć będzie się miał od kogo.

Zajebiaszczo Laughing \o/

Porównanie z Caceresem mija się z celem, bo Argentyńczyk bije na głowę Urugwajczyka, tego drugiego również obserwowałem od dłuższego czasu wk ontekście gry w Realu, to w ostatnich meczach strasznie partolił, tu się przewrócił, tam złapał cerwo tu sfaulował na czerwo, chociaż może też być przyszłościowym zawodnikiem grającym na stoprze/lewej obronie, nazywany przez niektórych lewym Sergio Ramosem, ale w ofensywie bez rewelacji. Za kilka mln bym kupił, wypożyczył jeszcze i zobaczył jaki zrobił skok jakościowy, oczywiście mówię o Martinie.

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 19 maja 2008, 13:29

Ciekawe, wczoraj pisano ze Caceres jest juz praktycznie graczem Realu, teraz Garay. Schuster pewnie nie chce oddac DLReda za Urugwajczyka i dlatego priorytetem stal sie Garay. Chyba ze wezma za gotowke ich obu, z tym ze Garaya od sezonu 2009/10 a Caceresa juz teraz :think:

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 19 maja 2008, 13:30

Mialem przeczucie, ze po zakonczeniu sezonu klub oglosi jakis transfer, ale nie spodziewalem sie, ze zrobi to tak szybko :wink: Wzmacniamy obrone, czyli jedna z pozycji, ktora tego wzmocnienia potrzebowala. Fajnie, ze jest to Garay, fajnie, ze nie placimy za niego jakis wielkich pieniedzy, ogolnie jest fajnie :wink:
peepe pisze:Chyba ze wezma za gotowke ich obu, z tym ze Garaya od sezonu 2009/10 a Caceresa juz teraz :think:
Bardzo watpie, IMO sprawa Caceresa upadla po tym transferze.

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 19 maja 2008, 13:46

Makis pisze:Bardzo watpie, IMO sprawa Caceresa upadla po tym transferze.

Marca pisze ze termin przybycia Garaya bedzie zalezec od tego czy dostanie w lecie obywatelstwo UE czy nie. Caceres nie bylby zlym transferem ale nie za cene DLR, Ruben zasluguje na szanse i chyba by mnie pojebalo gdyby znowu mial stac sie karta przetargowa.

Salgado powiedzial ze jeszcze go zobaczymy na SB. Mam nadzieje ze jako gracza innej druzyny :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”