FIFA U-20 World Cup - Strona 9

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 30 cze 2007, 21:09

Sero pisze:Jeszcze całe 45 minut w dziesiątke ...
Szczerze powidziawszy napisal bym, tak :arrow: Oby cale 45min, ktore przed nimi zagrali w 10tke, bo jak narazie za bardzo chca, ambicja az kipi co widac patrzac na faule i kartki naszych :!: czuje ze czerwone jeszcze poleca :!:

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 30 cze 2007, 21:10

kaczy pisze:Hehehe :D wogole ludziska z tym Krychowiakiem to ja kiedys gralem w 2003 roku , znaczy sie przeciwko niemu :lol:

Byly derby Kołobrzegu Kotwica Vs Żaki ...
Przegralismy 15-0 a łon nam 7 goli strzelił ;P

zreszta sprawdzcie se ( http://pl.wikipedia.org/wiki/Grzegorz_Krychowiak )

ps. chce ktos odemnie autograf ? :lol:

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3350

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 30 cze 2007, 21:12

Sedzia za szybko wyciaga kartki.
Brazylia wielki faworyt a wcale nie widac tej roznicy klas.Owszem sa lepiej wyszkoleni technicznie ale jak na razie niewiele im to daje bo Polska rozgrywa niezle zawody nie dajac zepchnac sie do defensywy.
Mimo wszystko ciezko bedzie utrzymac korzystny wynik.

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 30 cze 2007, 21:14

Brazylia na razie milczy, kurcze- Polacy graja superancko, nie spodziewalem sie. W kadrze sa juz gwiazdy jak na polskie warunki, bo rzadko zdarzali sie zawdonicy w takiej ilosci, grajacy na zachodzie. Ale nasi Jarczyk czy Malecki graja tez bardzo dobrze.
Moze cos z tej druzyny bedzie na t turnieju.

wania89
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wania89 » 30 cze 2007, 21:14

I co cwaniaczki, sprawcie sobie teraz na mój post opisujący zawodników i czy zgadza się to z tym, co widzieliście:D Oni mają potencjał, jest kilku świetnych technicznie zawodników, choć trzeba powiedzieć, że to głównie gracze grający za granicą... Ale trzeba jeszcze poczekać na 2 połowę, będzie ciężko, bo Brazylijczycy na pewno się obudzą... Co mnie cieszy drużynowość to nasza siła, no i Białkowski, Krychowiak,Cywka,Starosta - z nich to będą ludzie...:D Szkoda Króla, bo do czerwonej kartki grał bardzo dobrze, nie dawał się w pojedynkach 1 na 1. Janczyk gra indywidualnie, co w pewnych momentach jest potrzebne (wywalczone rzuty rożne), a w pewnych nie (sytuacje bramkowe). Moim zdaniem trzeba zmienić Dancha i Małeckiego, choć to tylko z powodu kartek. Nawet jak przekrają to jestem z nich dumny, bo grają naprawdę dobrze, choć Brazylia śpi;)

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2439
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 30 cze 2007, 21:14

Brazylia nic wieliego nie pokazuje. Polacy mogą jednak w końcu mieć problemy. Nie dość, że już gramy w 10-tkę, a akurat m.in. Królowi chciałem się w naszej ekipie lepiej przyjrzeć :roll: to jeszcze złapaliśmy sporo żółtych kartek, które też mogą mieć później znaczenie. Na razie Brazylię powstrzymujemy przede wszystkim solidną grą w obronie i środku pola, ale także ostrą grą, która może się obrócić przeciwko nam. W końcu niektórzy piłkarze będą już musieli uważać, żeby jeszcze bardziej nas nie osłabić. Oby nie :!:

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 30 cze 2007, 21:16

Czasami miałem wrażenie, że Brazyliczycy grają w polskich koszulkach :) Takiego wyszkolenia technicznego niektórych Polaków się nie spodziewałem :D

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 30 cze 2007, 22:13

No i mamy jakże miłą sensację na początek 8) Druga połowa to przedewszystkim nasza obrona wyniku czyli przejęcie i wybicie przy czym gdy nasi dostali piłkę nie starali się o stworzenie dogodnej sytuacji tylko o utrzymanie jak najdłużej piłki. W końcówce należał się jednak karny dla Brazylii. Strugarek :shock: w kilku momentach zagrał jak Cannavaro na seniorskich MŚ. Cała ekipa zasługuje na pochwały, że Żurawskie czy Bąki mogą się uczyć :P

Następne zwycięstwo powinno dać już awans : ] jednak lepiej nie popadać w huraoptymizm.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 30 cze 2007, 22:14

No i coś pieknego :lol:

POLSKA OGRYWA BRAZYLIĘ! Świetna sprawa, pokazali charakter i "lwi pazur". Oby tylko teraz nie zmarnowali tego cennego zwycięstwa i nie przegrali dwóch kolejnych spotkań. Oby polska mentalność tym razem nie dała o sobie znać.

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 30 cze 2007, 22:19

Brawo Polacy, pokazali charakter i madra gre do samego konca. Globisz fantastycznie poukladal gre, Brazylia byla rozpracowana na cacy.

Jedno spostrzezenie po obejrzeniu meczu: Jońca[*]
:P

Awatar użytkownika
carekk
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: carekk » 30 cze 2007, 22:19

wygrać mecz oddając 2 strzały jeden celny bramka i 1 niecelny to wielka sztuka wielkie gratulacje za wole walki i nieustępliwość. Jakub Feter ostatnio widziałem go na 4 ligowych boiskach w barwach UKS Bałucz :] dobrze grał a tu teraz reprezentacja co prawda 3 min ale jest w kadrze

Awatar użytkownika
jakubbb
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jakubbb » 30 cze 2007, 22:22

Jestem pod wrażeniem. Przed meczem zakładałem żeby nie przegrać wyżej niż 2:0. Pato obecnie wyceniany na ponad 20 mln euro wcale nie był lepszy od Cywki. Wielka kariera przed Krychowiakiem. Grać przeciwko starszym od siebie o 3 lata to duży wyczyn. Janczyk również bardzo dobrze się spisał- dobre zwody, drybling, zabrakło tylko tego ostatniego przyspieszenia. Zbyt pochopne rozdawanie kartek źle się dla nas skończyło. Czerwień dla Króla może mu nieco zrójnować karierę. W końcu gdyby jej nie dostał to jeszcze dwa mecze grupowe przed nim i szansa wskoczenia do pierwszego składu Królewskich tak jak w przypadku Miguela Torresa. Pozytywnie zaskoczył mnie Krzysiu Strugarek, którego uważałem za drewniaka. Na koniec Bartek Białkowski. Wróżę mu największą karierę z całej kadry. Imponował spokojem i przewidywaniem sytuacji. Z niecierpliwością czekam na kolejne spotkania. Szkoda, że o tak późnej porze. Na koniec obstawiam, że BB będzie najlepszym golkiperem MŚ U-20.
Ostatnio zmieniony 30 cze 2007, 22:24 przez jakubbb, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 30 cze 2007, 22:23

Muszę się przyznać że nie spodziewałem się tak wysokiego poziomu spotkania. Szkoda kartek Króla, bo grał całkiem nieźle ale dał się ponieść emocjom. Bramka zajebista, mało który zawodnik z seniorskiej reprezentacji by to tak wpakował z takiej odległości. Pod koniec Brazylijczycy cisnęli dosyć mocno ale nasz środek obrony wymiata ;) Podobała mi się w szczególności akcja Janczyka który robił Brazyliczyka jak chciał przy rogu boiska po czym jak by od niechcenia dał mu wybić na róg, czapki z głów. Trzeba przyznać, że pod względem wyszkolenia technicznego nie odbiegamy znacząco od Brazylijczyków :o Szkoda tylko że w następnym meczu nie zagra Król...

Who the fuck is Pato? Wiem że nie powinno się wyciągać wniosków po jednym meczu, ale porównywanie Pato z chociażby Nasrim jest nietaktem :roll:

Awatar użytkownika
jakubbb
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jakubbb » 30 cze 2007, 22:25

Nie wiecie przypadkiem czy nasza szanowna TVP będzie pokazywać jeszcze jakieś mecze under 20 (oczywiście pomijam naszą kadrę)?

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 30 cze 2007, 22:26

Pokaże wszystkie mecze grupowe Polaków :wink: ale fazę pucharową to już nie :roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”