Operacja "Czyste ręce" ... - Strona 9

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Czy uważasz, że wyroki ogłoszone przez Corte Federale, w sprawie Calciopoli, są sprawiedliwe??

Tak
27
42%
Nie
37
58%
Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 09 maja 2006, 19:35

Marq pisze:Ja nie wiem do końca jak było w aferze Milanu, ale gdzieś przeczytałem że w Milanie "działali" też zawodnicy - od razu mówie że nie wiem czy to prawda.
A jak Hitler wywołał II wojne światową i wymordował miliony ludzi, to co? od razu ma cały naród odpowiadać za tą zbrodnie? chyba nie.
A Ty myślisz że w Juve zawodnicy nie wiedzieli :?: Przecież podkładali się pod karne i grali brutalnie czasami.
Hitler to zły przykład bo przecież to nie on zabijał tylko jego ludzie i żołnierze, mogli strajkować. Tak samo jest w Juve, Moggi załatiwa reszta wykonuje. Mogli zastrajkować ;)
Marq pisze:Nie było Cie jeszcze wówczas na świecie, więc nie wiesz jaki to był ból dla Milanistów. I nie pisz że to dobrze że Milan poniósł karę, bo gdyby teraz mieli podobną sprawę to byłbyś za degradacją Rossonerrich?
Zgoda, ból ogromny ale nie było mnie jeszcze na świecie więc sądze na podstawie dnia dzisiejszego. Dobrze że Milan poniósł kare, teraz grają uczciwie i nie mam im nic do zarzucenia.
Nie wiem jak bym się zachował gdyby taka afera dotyczyła Milanu ale najprawdopodobniej w ogóle bym się nie udzielał ani słowem do momętu wyjaśnienia wszystkiego. No ale o czym my mówimy.

P.S tylko dla sądu Juve było czyste.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 09 maja 2006, 19:39

Marq pisze:Ja nie wiem do końca jak było w aferze Milanu, ale gdzieś przeczytałem że w Milanie "działali" też zawodnicy - od razu mówie że nie wiem czy to prawda.
Chyba prawda.
Marq pisze:A jak Hitler wywołał II wojne światową i wymordował miliony ludzi, to co? od razu ma cały naród odpowiadać za tą zbrodnie? chyba nie.
Przecież to nie Hitler mordował. Tak się tylko zwykło mówić, bo on wydawał rozkazy. To jest podobna sytuacja. Moggi wydaje polecenia, a inni działają.
Marq pisze:I nie pisz że to dobrze że Milan poniósł karę, bo gdyby teraz mieli podobną sprawę to byłbyś za degradacją Rossonerrich?
Pewnie nikt by nie był za degradacją swojego ukochanego klubu. Wszyscy jednak wiemy, że to najmniej prawdopodobny wyrok. No chyba, że o czymś co mogłoby to zmienić jeszcze nie wiemy.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 09 maja 2006, 19:40

Marq ale widze nadal nie czytałeś postów w teamcie a sie wypowiadasz :roll:

Marq pisze:Sąd jest sądem i Juventus jest oczysczony z zarzutów, czy tego chcecie czy nie

No właśnie a Milan w tamtych latach zapłacił za grzech. Cały klub mimo że działali nie liczni :p - że tak się wyraże - jak w Juve. Czy tego chcesz czy nie do Juventus teraz wszystkim na całym świecie kojaży się z ... :wink: I naprawde długo nie odzyskaja szacunku i renomy. Tak ja był kojażony po 90 latach. Ja wiem że możesz miec wode ża każda następna gazeta miesza z błotem Juve ale komu to zawdziecie ? Zreszta tak se tłumacz :P

Marq pisze: I nie pisz że to dobrze że Milan poniósł karę, bo gdyby teraz mieli podobną sprawę to byłbyś za degradacją Rossonerrich?

Nie wiem czy wiesz ale od tamtego czasu w klubie zmieniło sie wszystko. Dosłowanie :wink: I ja sądze że to nie jest żadna ujma że poniósł kare. Bo w tamtych czasach Calcio było inne. Ale jeszcze raz Ci napisz zmieniło sie wszystko. A co zmieniło sie w Juve o afery EPOkowej ? tak naprawde nic...

Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 09 maja 2006, 19:56

RealFan pisze:Przecież to nie Hitler mordował. Tak się tylko zwykło mówić, bo on wydawał rozkazy. To jest podobna sytuacja. Moggi wydaje polecenia, a inni działają.
W tym wypadku dzialają sędziowie chłopczyku, nie piłkarze.
I prosba do Ciebie, nie wypowiadaj sie w tematach o których pojecia nie masz, dobzie?

Łukasz[ACM] pisze:A Ty myślisz że w Juve zawodnicy nie wiedzieli Przecież podkładali się pod karne i grali brutalnie czasami.
No pewnie. Inzaghi też musi być ukarany. Pewnie Galliani załatwił na nim karne, dlatego tak symuluje.
Zresztą niedawno, w jakims meczu Milanu był niby karny dla Milanu, niesłuszny oczywiscie, po rzekomym faulu na Pippo.
Wiele piłkarzy symuluje, taka kolej rzeczy.
A co do fauli, mamy najwiecej karket w lidze, ponad 60 zółtych i 3 czerwone. I co? Sędziowie nas nie karają? Czy moze zawodnicy Juve to tacy rzeźnicy ze powinni 200 kartke na sezon dostawać?

Luis Figo (na zdjęciu), który wczoraj wieczorem odebrał nagrodę Gentlemana Interu, skomentował decyzję Franco Carraro o dymisji: "Carraro dobrze zrobił, a teraz mam nadzieję, że mi oddadzą karę, którą musiałem zapłacić. Juve wygrywa tylko dzieki arbitrom? Nie tylko, ale oni pomagają."

Tymczasem sędzia De Santis, który dostał nagrodę najlepszego sędziego wypowiedział sie na temat skandalu: "Jestem spokojny, nic nie zrobiłem, my arbitrzy nigdy nic nie zrobiliśmy, osądzajcie nas tylko za to co robimy na boisku, jeśli zabijecie sędziów, zabijecie również calcio. Ja będę się bronił na wszystkie możliwe sposoby, bardzo trudno mi było odzyskac wiarygodność po tym co sie zdarzyło w meczu Juve - Parma (słynny mecz przedostatniej kolejki sezonu w którym De Santis anulowal prawidlowy gol Cannavaro, wówczas grajacego w Parmie, tydzien później Juve przegrał scudetto w Perugii oddajac je w rece Lazio, przyp. red), ale udało mi się i dzieki temu zostałem wybrany na Mundial. Zasluzyłem na to i nie chcę go stracić. Fakt, że został wybrany również Rosetti świadczy o tym, że włoscy arbitrzy pracowali dobrze. FIFA obserwowała nas przez dwa lata, gdybyśmy popełniali błędy to wszyscy by się zorientowali."

Na pytanie o zdaniu z przechwyconej rozmowy telefonicznej pomiedzy Moggim i Giraudo: "Jak jest pojętny to pół drużyny im wyrzuci." - De Santis odpowiedział: "Sciągnąłem sobie z internetu tą rozmowe i zobaczyłem godzinę, o której sie odbyła, to wystarczy by wszystko wyjasnić." (okazalo sie, że ta rozmowa była przeprowadzona tuż po zakończeniu meczu. przyp. red.)
Szczególnie polecam to wygrubione.

Martinho pisze:Ofiara Moggiego padla prezes wloskiego zwiazku Cala sprawa wyglada conajmniej dziwnie... Juz sam nie wiem co o tym myslec... Niby rozsadek podpowiada ze niemozliwe jest zeby w jednej z najwiekszych lig swiata dochodzilo do takich przekretow... Ja bym z komentarzami sie wstrzymal do wyjasnienia sprawy...
No jasne, Moggi mu kazał.

Jakbyscie nie wiedzieli, to Juventus ma jakąs sztame z Legią, i prawdobodobnie to on załatwił im mistrzostwo(Legii). Tu sie nie popisał w moich oczach, za Wisłą jestem :evil:
Ostatnio zmieniony 09 maja 2006, 20:01 przez ossy, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 09 maja 2006, 19:58

seriea.pl pisze:Szef Włoskiej Federacji Piłkarskiej Franco Carraro podał się do dymisji. Jego decyzja ma związek z ostatnim skandalem we włoskiej piłce, mówiącym o ustawianieu sędziów przez dyrektora Juventusu, Luciano Moggiego.

W specjalnym oświadczeniu Carraro odrzucił te zarzuty, ale uznał, że dla dobra włoskiej piłki nożnej powinien zrezygnować z pełnionej funkcji.

- Zobowiązania federacji w najbliższych miesiącach są tak ważne, że będzie konieczne zapewnienie jej kierownictwa, które będzie mogło się skupić na wszystkich zadaniach - przyznał w liście do włoskiej prasy Corraro.

Włochy ubiegają się o organizację mistrzostw Europy w 2012 roku. Rywalizują ze wspólnymi kandydaturami Polski i Ukrainy oraz Chorwacji i Węgier.

Ofiara Moggiego padla prezes wloskiego zwiazku ;) Cala sprawa wyglada conajmniej dziwnie... Juz sam nie wiem co o tym myslec... Niby rozsadek podpowiada ze niemozliwe jest zeby w jednej z najwiekszych lig swiata dochodzilo do takich przekretow... Ja bym z komentarzami sie wstrzymal do wyjasnienia sprawy...

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 09 maja 2006, 20:02

Ossy tych kartek powinno być raz więcej :]

Symulacja w karnych :think: Jak najbardziej zgadzam się, rzecz normalna... ale takie loty przez pole karne jakie pokazał Viera, pady Zambrotty lub karne nawet bez symulacji bo i takie były to co innego bo nawet kontaktu z przeciwnikiem nie mieli.
Pomijam już karne które powinny być dyktowane dla zespołów przeciwnych a sędzia nawet nie popatrzył... Juve we własnym polu karnym robi co chce. Oglądnij film Chłopaczka to może zrozumiesz ;) Tam aż śmiać się chce...

Awatar użytkownika
ostry66
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ostry66 » 09 maja 2006, 20:06

Skoro nie wiesz to sie najpierw dowiedz, a pozniej wyjezdzaj z tekstami! Czemu wciaz znajduja sie tacy ktorzy nawet jak nie maja o czym pojecia to sie musza w temacie udzielac.
Marq pisze:A jak Hitler wywołał II wojne światową i wymordował miliony ludzi, to co? od razu ma cały naród odpowiadać za tą zbrodnie? chyba nie.
Co Ty za porownania przedstawiasz? Zastanowiles sie chociaz przez chwile na tym? Jesli nie to wbij sobie w glowe ze kaliber spraw Ci sie ostro przestawil, no ale czego sie nie robi zeby sobie wmowic jakas teorie.
Marq pisze:Nie było Cie jeszcze wówczas na świecie, więc nie wiesz jaki to był ból dla Milanistów. I nie pisz że to dobrze że Milan poniósł karę, bo gdyby teraz mieli podobną sprawę to byłbyś za degradacją Rossonerrich? Rolling Eyes
Z tego co wynika z Twojego profilu to Ciebie tez nie bylo na swiecie wiec proponuje rowniez takie argumenty zachowac dla siebie.
Bardzo dobrze sie stalo ze Milan zostal wtedy ukarany bo to daje szanse ze juz nigdy wiecej podobnych rzeczy nie bedzie nikt zwiazany z klubem probowal robic.
Nie wiem za czym bym byl ale jesli sprawa wygladalaby podobnie jak z Juve to
a) nie stawalbym zaciekle w obronie tych ktorzy to robia,
b) czekalbym na wyjasnienie sprawy,
c) jesli okazaloby sie ze sprawie leb ukrecono to wstydzilbym sie jak !@$%#$,
d)nie uciekalbym od kary adekwatnej do czynu, w takim przypadku na pewno odebrania tytulu,odjecia punktow a nawet degradacji
Przykro mi ale za bledy trzeba placic, czasami wiecej niz sie zasluzylo.
ossy pisze:A co do fauli, mamy najwiecej karket w lidze, ponad 60 zółtych i 3 czerwone. I co? Sędziowie nas nie karają? Czy moze zawodnicy Juve to tacy rzeźnicy ze powinni 200 kartke na sezon dostawać?
Najwiecej kartek macie w lidze powiadasz?:lol: Hmmm to ciekawe bardzo ale w tym momencie pozwole sobie Ciebie zacytowac: I prosba do Ciebie, nie wypowiadaj sie w tematach o których pojecia nie masz, dobzie?

(Milan - 51Ż-3C; Juve - 61Ż-3C; Messina 102Ż-9C)

Jakbys jeszcze tego na matematyce nie przerabial to 102>61
Ostatnio zmieniony 09 maja 2006, 20:18 przez ostry66, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 09 maja 2006, 20:12

Nie wiem ile mozna tlumaczyc fanom Stare Damy oczywiste sprawy.Milosc jest slepa.

Moggi dzialal z korzyscia dla klubu i klub powinien byc ukarany rowniez.To jak z transferami ktore dla was przeprowadzal.Sobie przeciez tych pilkarzy nie zalatwial zeby grali u niego w ogrodku tylko zeby wzmocnili Stara Dame czyli z korzyscia dla niej.Tak samo jest teraz z sedziami zalatwial ich przychylnosc dla klubu.Dziwie sie ze naprawde tak trudno to pojac niektorym.

Gdyby ukarali tylko Moggiego to by byla parodia.Wtedy od razu wszystkie kluby powinny zatrudnic obrotnych kolesi wylacznie do przekretow.Kibicow oddanych sprawie ktorzy nawet jak wpadna pojda siedziec za klub.

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 09 maja 2006, 20:29

Ciekaw jestem czy ktoś zauważył jak pisałem, że chce ukarania winnych. Ale co tam, lepiej jeździć po Juve jak po nadmuchiwanej lalce.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 09 maja 2006, 20:45

ossy pisze:No pewnie. Inzaghi też musi być ukarany. Pewnie Galliani załatwił na nim karne, dlatego tak symuluje.
Zresztą niedawno, w jakims meczu Milanu był niby karny dla Milanu, niesłuszny oczywiscie, po rzekomym faulu na Pippo.

Słuchaj dziecko weź nie błaźnij sie ok ? Napisz jaki to był mecz :] czekam - nie tu na prv. A jak nie to znikaj bo tylko wstyd przynosisz takimi wypowiedzami. Rzekomo mają Juve rozwiącac :] Może ten karny z Parma ? :lol:

Juventus upadł dla nisko że hoho czy wam sie to podoba czy nie - nikt tego już nie zmieni szybko - tak jak nie zmienił opini o Juve po aferze z panem Agricola. A wyrok to swoja droga ...

Awatar użytkownika
hellas
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: hellas » 09 maja 2006, 20:52

Łukasz[ACM] pisze:Ossy tych kartek powinno być raz więcej :]

Symulacja w karnych :think: Jak najbardziej zgadzam się, rzecz normalna... ale takie loty przez pole karne jakie pokazał Viera, pady Zambrotty lub karne nawet bez symulacji bo i takie były to co innego bo nawet kontaktu z przeciwnikiem nie mieli.
Pomijam już karne które powinny być dyktowane dla zespołów przeciwnych a sędzia nawet nie popatrzył... Juve we własnym polu karnym robi co chce. Oglądnij film Chłopaczka to może zrozumiesz ;) Tam aż śmiać się chce...
gdziez jest ten film :|

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 09 maja 2006, 20:55

Hellas chyba w temacie Milan [zbiorczy] :wink: 2 strony do tyłu niż teraz. Jest fotka i nad nia link :)

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 09 maja 2006, 20:59

hellas pisze:gdziez jest ten film

Niestety już go nie ma. Jakby ktoś jeszcze raz mógł go wrzucić bo też nie oglądałem :)
Snipp_ pisze:Ciekaw jestem czy ktoś zauważył jak pisałem, że chce ukarania winnych. Ale co tam, lepiej jeździć po Juve jak po nadmuchiwanej lalce.

Spójrz na kolegów ...

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 09 maja 2006, 21:04

Sero filmik jest ale teraz cos robia z ta strona (pewnie jakies modyfikacje) i bedzie dostepny pozniej.
Zeby nikt nie szukal linka wkleje pozniej (na razie nie dziala bo cale youtube nie dziala ale to kwestia czasu):

Awatar użytkownika
Marq
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marq » 09 maja 2006, 21:09

Skoro nie wiesz to sie najpierw dowiedz, a pozniej wyjezdzaj z tekstami! Czemu wciaz znajduja sie tacy ktorzy nawet jak nie maja o czym pojecia to sie musza w temacie udzielac.
RealFan potwierdził moją teorię więc to chyba prawda. Może Zaza napisze czy to prawda że a aferze Milanu brali udział zawodnicy? bo ja nie jestem tego pewny, gdzieś to przeczytałem i tyle..

Co Ty za porownania przedstawiasz? Zastanowiles sie chociaz przez chwile na tym? Jesli nie to wbij sobie w glowe ze kaliber spraw Ci sie ostro przestawil, no ale czego sie nie robi zeby sobie wmowic jakas teorie.
Weź mnie lamo nie denerwuj! Przedstawiam takie porównania jakie mi się podobają i jak Ci się nie podoba to wynocha lamko ok?
Najwiecej kartek macie w lidze powiadasz?Laughing
Te "najwięcej" które on napisał nie było pisane dosłownie. Chodziło pewnie o ważniejsze kluby.
Przecież to nie Hitler mordował.
mordował Hitler ale cudzymi rękoma ze tak powiem.

2 WP // K.J.

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”