Manga & Anime - Strona 9

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6601

Manga & Anime

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 07 lip 2026, 21:17

Na Prime czy na Crounchyroll?

Awatar użytkownika
7lechus
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2569
Kibicuję: INAC Kobe + Tokyo Verdy

Manga & Anime

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 7lechus » 07 lip 2026, 23:17

Na Prime. Dziś była premiera pierwszego odcinka, potem będą wrzucać jeden odcinek co tydzień z tym, że to począwszy od drugiego, który będzie dopiero 22.07

Awatar użytkownika
Samuraj
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 210

Manga & Anime

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Samuraj » 07 lip 2026, 23:32

Robiłem chyba z 3 podejścia do przeczytania Ghost in the Shell ale za każdym razem się odbijałem od tej serii. I nie tylko ja, bo wielcy autorzy mang stworzyli własne rozdziały w uniwersum w mandze "Ghost in the Shell Tribute Comic" i tam dodali swoje wpisy, o GitS mówiące o wielkiej inspiracji i wpływie na ich twórczość ale jednocześnie, że mieli problem z zrozumieniem tej serii nawet po wielokrotnym jej przeczytaniu.

Cóż, jeśli chodzi o te klimaty, to najlepszą serią którą czytałem jest :

Eden it's an endless world

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Polecam dla fanów gatunku. Pięknie narysowane z niesamowitą ilością detali i świetnie napisane postacie

Historia opowiadana przez Hirokiego Endo rozciąga się na wiele lat i obraca się wokół postaci dorastającego chłopca Eliaha Ballarda. W tle rozgrywa się walka o światową dominację, podkreślona ciągłą groźbą następnego ataku śmiertelnego wirusa

Znacznie bardziej przystępne niż Ghost in the Shell. Niestety, seria chyba nie ma swojego anime, ale za to jest bardzo ładne polskie wydanie mangi.

Awatar użytkownika
7lechus
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2569
Kibicuję: INAC Kobe + Tokyo Verdy

Manga & Anime

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 7lechus » 11 lip 2026, 2:23

7lechus pisze:
07 lip 2026, 23:17
Na Prime. Dziś była premiera pierwszego odcinka, potem będą wrzucać jeden odcinek co tydzień z tym, że to począwszy od drugiego, który będzie dopiero 22.07
Cosik mi się poplątało. Odcinki wychodzą co wtorek - następny 14-stego.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”