Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 13 gru 2022, 22:04
Bernabeu
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 13 gru 2022, 22:05
Chlopaczek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hersk » 13 gru 2022, 22:07
Hersk
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yedraz » 13 gru 2022, 22:09
Wszyscy mocni i ważni w obronie Chorwaci dzisiaj na wyraźnym minusie.
Nie, no musi.
Całkowita racja, bardzo mi się podoba, to jak potrafi wyprowadzać piłkę ze swojej połowy. Ktoś tu pisał, że gdyby Chorwacja miała Lewandowskiego, to by doszła do finału. A ja napiszę odwrotnie, gdyby Polska miała Gvardiola, to miałaby też medal.
Bardzo śmieszne, o ile wcześniej Maroko ich nie wyjaśni?
yedraz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 13 gru 2022, 22:12
A wygrał coś w Portugalii?
Rezus
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 13 gru 2022, 22:13
Wiesz, akurat jestem w pracy i pisze z telefonu czego strasznie nienawidzę, więc nie chce się rozpisywać. Ale Ronaldo i Messi jak wspomniałem, różnili się mocno stylem gry. Można powiedzieć, że Messi faktycznie ma lepszy drybling czy przegląd, ale Ronaldo był mocniejszy fizycznie, szybszy, dryblingu też w sumie sam nie wiem czy aby na pewno miał gorszy... Był on inny. Messi trzymał piłkę krótko przy nodze a Ronaldo wykorzystywał w dryblingu szybkość i technikę obaj w tym elemencie byli efektywni i trudno ich było zatrzymać, aczkolwiek Ronaldo przypominał tutaj dzisiejszego Mbappe. To samo odnośnie stałych fragmentów, które też Ronaldo miał bardzo dobre. Messi na pewno ma lepszą wizję gry. Ronaldo preferował bardziej indywidualne granie niż pod drużynę.
Kesz
Bernabeu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cement » 13 gru 2022, 22:23
Cement

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 13 gru 2022, 22:26
Kluchman

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 13 gru 2022, 22:35
CR w wieku 35 lat to pokazywał więcej w Serie A niż Messi obecnie w Legue 1. Także nie rozpędzałbym się z tym 'ładniej się zestarzał', zobaczymy za 2 lata.
MazurXIII

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 13 gru 2022, 22:38

Ilka
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 13 gru 2022, 22:38
Co w tym złego? Są różne typy dryblingu, wiadomo, że Ronaldo nie będzie jak Messi zwinnie przechodził między rywalami, gdzie trzyma krótko piłkę i jej odbiór utrudnia też jego niski wzrost. Szybki, mały, zwinny Messi miał swoje atuty jakie wykorzystywał. Ronaldo był szybki, te jego przekładanki były jakie były ale działały dość efektywnie za sprawą swojej dynamiki i stały się dla niego charakterystyczne. Mbappe w swoim dryblingu głównie wykorzystuje szybkość i siłę fizyczną, Ronaldo może nie miał siły takiej by się przepychać jak czołg, ale te jego dziwne zmyłki robiły robotę ... Trochę mnie dziwi takie mówienie, że Ronaldo wyróżniał się dryblingiem tylko za czasów United...
Kesz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 13 gru 2022, 22:38
Kluchman
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 13 gru 2022, 22:40
Tomusmc
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio