Derby D'Italia - Bój o Italie ! - Strona 9

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto wygra Derby D'Italia?

Juventus Turyn
62
53%
Inter Mediolan
43
37%
A może podział punktów
12
10%
Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 29 wrz 2005, 14:29

Wiesz nigdy liczby nie graja ale zawsze mają znaczenie. :wink: Wcale ten mecz nie musi być aż tak inny od tych pozostałych. Co do składy to bardzie "11" Interu to nie wiadoma. Bo wczoraj grał Solari czyli Stanko na Juve odpoczą. Brał Pizzaro a bez Verona jak sie nie myle. A już swoja jedenstkana pewno zagra. Z Pessotto nawet może w składzie. Dla Abbiatiego to derby Mediolanu :)

Jeszcze nie wytypowali ? Wszystkie oczy bedą skierowane na tego arbitra który będzie ten mecz prowadził. A to dla tego że i Moratti i Moggi zaczeli temat już tydzień temu. :lol: Nawet wczoraj widziałem taki jak by reportaż i na przemień sobie odpowiadali na zaczepki :) :lol: A zakończył Galliani mówiąc i "Culovici" hehe :lol: (La Gazzatta u niego była aż w Holandi) Dobre to było.

serek408 pisze:Ciekawe czy stadion się zapełni

Zależy ile Nerazzurich bedzie. :wink: Jak ja usłyszałem że ze względu na jakieś podwyżki może być wiecej kibiców Interu niż Juve to :shock: Ale zobaczymy jak to bedzie.

Lega Calcio mogła postanowić że dla dobra serie A oby dwa mecze na San Siro :)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 30 wrz 2005, 13:45

GianLuca Paparesta sędzią meczu Juve - Inter. I oczy całego swiata Calcio beda skierowane nsedzia a tego pana :)

Obrazek

Ale szkoda że Canal + nie planuje znów takiego cyklu powtórem jak zawsze przed derbami Mediolanu czy Rzymu. Z checia bym zobaczył mecz z 1998 czy 2000 :) To była fajna sprawa i sądziłem że dadzą teraz tez a tu lipa.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 30 wrz 2005, 18:49

Miejmy nadzieje , że to nie sędzia będzie głównym bohaterem wieczoru tylko Inter :o 8) FORZA GRANDE jednak nie wspomina Pana Paparesty zbyt miło gdyż przegraliśmy w tym sezonie 3-2 z Palermo właśnie pod sędziowaniem tegoż arbitra.

Do wielkich Derby zostały już tylko 2 dni :!: a biletów z kasy nie ubywa. Jest jednak nadzieja , że kibice z Mediolanu którzy wybierają się na mecz podwyższą średnią widzów

Oto kilka tytułów komentarzy zawodników , prezydentów itp. z pilka.pl :

Camoranesi:'Bardziej niż Interu boimy się Milanu'

Moratti:'Zależy nam na zwycięstwie nad Juventusem'

Ibrahimović:'Chcemy wygrać z Interem'

Stanković:'Nie żałuję, że nie gram w Juventusie' :peace:

Veron:'W tym meczu wszystko się może zdarzyć'

Cannavaro:'Jestem wdzięczny Interowi'

Trezeguet:'Inter to nasz rywal numer jeden'

Jak widać nastroje bojowe ... :twisted:

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 02 paź 2005, 12:11

Coś temat ucichł , ale trzeba go przywrócić do życia wkońcu już dziś Wielkie Grande Derby'D'Italia :!:

Ciekawe czy dzisiejszy pojedynek będzie pojedynkiem gwiazd. Chodzi mi o Adriano i Ibrahimovica - który nie zdobył jeszcze bramki w tym sezonie w Serie A - ale nie można zapomnieć także o tych którzy narazie są w cieniu czyli Martins , Figo , Cruz , Trezeguet czy Del Piero. I ciekawe kogo będzie więcej na trybunach ]:->

Teraz pora czekania do 20.30 Czas na Derby Włoch :!:

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 02 paź 2005, 12:23

Tak sobie pomyślałem, że na miejscu Ibry bałbym się o swoje zdrowie w tym meczu. Według mnie Samuel i Matrix to para najostrzej grających środkowych obrońców w Europie a znając zapędy Szweda do dryblingów można się spodziewać kilku ciekawych fauli. Przekonał się już o tym Toni, który w meczu z Interem połowę meczu spędził w pozycji leżącej. :smile2:

Awatar użytkownika
RzuR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RzuR » 02 paź 2005, 12:58

na szczescie nie musisz o nic sie martwic-nie jestes na miejscu Zlatana...:)

a tak wogole to nie sadze aby on jakos specjalnie sie obawial,znajac i widujac jego mecze chyba zgodzisz sie ze nalezy do pilkarzy ktorzy sie nie pie**ola i kto wie czy to nie Matrix i Samuel beda musieli miec sie na bacznosci :> wcale bym sie nie zdziwil gdyby po jakims "czystym aczkolwiek meskim starciu" jeden z nich zakonczyl mecz przed czasem:>

GRANDE DERBY D'ITALIA - GRANDE CLUB JUVENTUS

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 02 paź 2005, 13:08

Czyli jednak Zico przewidujesz jakieś zawieszenie :roll: :wink: :lol:

Po wczorajszym meczu Udinese z Lazio w którym sedzie sie nie popisał dzis na Papareste spadnie kolejny "ciężar" ale chyba nie ma lepszego teraz arbitra nizPaparesta. On taki modnis troche ale nie kiedy potrafi ocenic sytuacje w 100% trafnie. Bo wczoraj nie popisał sie ten na Stadio Friuli i już sie polemika zaczeła w Italli :roll:

[Swoją droga bramka Candeli = miód lob] 8)

Dziś się kroi jatka na maxa. Nawet dwa takie mega klasyki w europie bo i Liverpool - Chelsea i Juve - Inter. Dobrze że każdy w innym czasie bo jeszcze wcześniej Milan gra 8) czyli może śmić i ogladać klasyki :)

Awatar użytkownika
RzuR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RzuR » 02 paź 2005, 13:14

miejmy nadzieje ze tym razem sedzia bedzie na drugim planie a na pierwszym Stara Dama z Turynu..:)

zaza:ten Paparesta to taki troche...pederasta;) dziwnie troche wyglada...a ze sklonnoscia Lege Calcio do ubierania arbitrow w wystrzalowe ciuszki kolorou odblaskowego;) to juz wogole:)

byle by dobrze zasedziowal:)

GRANDISSIMA STORIA *28* GRANDISSIMO CLUB

JUVENTUS 1897 TORINO - CAMPIONE D'ITALIA 2005

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 02 paź 2005, 13:15

Dzisiaj jestem za Interem w tym meczu, jednak głowa podpowiada, że wygra Juve.Widziałem po wywiadach, że już zawodnicy podgrzewają atmosferę i chyba będzie dobry mecz.Mam nadzieję, że wszyscy fanatycy nie zawiodą się tym meczem.Tutaj kieruję słowa do piłkarzy Interu, którzy może i dużo wygrywają, ale grają ciągle nie mrawo.Teraz trafią na jednego z dwóch najtrudniejszcyh przeciwników w sezonie i zobaczymy na co naprawdę stać ten zespół.Może znów błyśnie niedoceniany Cruz ? Pamiętam, jak bodajże rok albo dwa temu wpakował 2 gole na Delle Alpi, więc obrońcy "Starej Damy" muszą uwarzać na niego.Naprzód Mediolańczycy :LoL:.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 02 paź 2005, 13:35

*_For_zaza_Milan_* pisze:Czyli jednak Zico przewidujesz jakieś zawieszenie
Nie tyle zawieszenie co zamieszanie 8)
RzuR pisze:znajac i widujac jego mecze chyba zgodzisz sie ze nalezy do pilkarzy ktorzy sie nie pie**ola i kto wie czy to nie Matrix i Samuel beda musieli miec sie na bacznosci
Nie boję się, że się przestraszy lecz mam nadzieję, że da się sprowokować (tak jak Toni) i popełni wykroczenie za które sędzia mu podziękuje za występ w tym meczu :D
Przed meczem z Violą wydawało mi się, że Toni to taka oaza spokoju jednak on czasami nie wytrzymywał nerwowo i faulował, tylko że te faule widział sędzia :lol:

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 02 paź 2005, 17:42

Zico_FCI pisze:Nie boję się, że się przestraszy lecz mam nadzieję, że da się sprowokować (tak jak Toni) i popełni wykroczenie za które sędzia mu podziękuje za występ w tym meczu

No Zlatan słynie z "niekonwencjonalnych" zagrań niekoniecznie piłkarskich , więc skoro udało się prowokować Toniego to ze Szwedem powinno pójść łatwiej
Bogi pisze:Naprzód Mediolańczycy

Ole :!:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 02 paź 2005, 19:15

Mecz już za prawie godzine. Zanosi sie że bedzie grany w deszczu jak wszystkie dzisiejsze :p To może pomóc mojej teori że w tym meczu pomoc wygra a nie napad. Strzały w dystansu na mokrej murawie mogą być niebiezpieczna. Cieakwe jak zagrają nie ma jeszcze składów ?? Inter bez Verona ? czyli Pizzaro.

Serek będzie tu w czasie meczu ??

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 02 paź 2005, 19:17

*_For_zaza_Milan_* pisze:Serek będzie tu w czasie meczu ??

Powinienem być jak coś mi nie wyskoczy :wink:

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 02 paź 2005, 19:24

Już się nie mogę doczekać tego meczu. Niedługo wychodze do pubu żeby ulokować się w jakimś dobrym miejscu przed TV. Licze, że będą emocje i mam nadzieje, że nie będzie gry na 0:0. Najbardziej boje się o Abiattiego bo niektóre interwencje ma mało pewne, tym bardziej, że będzie padał deszcz. Inter bez Verona i Zanettiego tak więc może być dobrze. Fakt, że za Sebka wejdzie Pizarro, który świetnie sobie radzi. Spotykają się dwie najlepsze ekipy w tym sezonie (pierwsze i drugie miejsce) dlatego też mecz nie powinien być nudny. Statystyki przemawiają za Interem,ale teraz tonic nie znaczy. Juve wygrało siedem meczy z rzędu i licze, że po dzisiejszym wieczorze nie zepsuje sobie statystyk 8)

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 02 paź 2005, 19:32

serek408 pisze:Powinienem być jak coś mi nie wyskoczy
Gałki oczne, kiedy zobaczysz jak Juventus gromi Inter :). Fajne zdjęcie dałeś, takie kiudaśne...
Szkoda, że Inter zagra bez muzgu...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”