Tak dla wyjaśnienia: nie obchodzę żadnej rocznicy (raczej jestem w żałobie po wczorajszym
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 02 kwie 2008, 17:34
Yukasz
Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 02 kwie 2008, 18:28
Autor takiego problemu nie ma.ma problem
Co ma do tego wiara w Boga? Otóż nic. Pytanie pasuje do teamtu artykułu jak Joanna Senyszyn do RM.Ten ktoś pisze podobne rzeczy w każde święta bo akurat nie wierzy w Boga?
Tak, wysmiewa.Również wyśmiewa fanów Rubika bo go nie słucha?
Tak ich też.serialu M jak Miłość bo go nie ogląda?
Nie wiem (chyba wezmę "telefon do przyjaciela", albo nie poproszę o pomoc publiczność)kibiców szachów bo sam grać nie lubi?
W wolnym kraju nie żyjemy ale to tylko moje zdanie skrajnego liberała (choć częściej lumpen-liberała). Pewnie niech sobie każdy robi/ogląda co chce, ale co to ma do tego, że mam prawo posiadanć własne zdania na temat ludzi, którzy słuchają rubika/dody/diso-polo/ oglądają "M jak Miłość"/"Kochaj, mnie kochanie"/ 'Taniec i śpiew gwiazd na lodzie w cyrku" należą do młodzieży wszechpolskiej (celowo z małej litery) albo SLD a moje zdanie na ich temat jest takie samo jak zdanie zawarte w tym poście te o "wyznawcach JP II" . I nie obchodzi mnie, że to jest politycznie nie poprawane, bo poprawność polityczna mówiąc krótko i zwięzle "ssie"jak ktoś chce robić te wszystkie rzeczy to nich to sobie robi - ponoć jeszcze żyjemy w wolnym
franz
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 02 kwie 2008, 18:37
Chlopaczek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 02 kwie 2008, 18:39
franz pisze:Zresztą nie ma się o co sprzeczać wszyscy jesteśmy z pokolenia JP II przecież!
Dobra ide do kościoła pośpiewać "barkę". Siemka.
ps: Santo Subito!
Marco Van Basten

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 02 kwie 2008, 19:03
Przecież to nie jest śmieszne.
peepe

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 02 kwie 2008, 19:45
Berele Lewartow
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piotr » 02 kwie 2008, 19:51
Piotr
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 02 kwie 2008, 20:02
Boze uchowaj od nastepnego papieza z Polski.Gleboko wierze ze juz nam sie to nie przydarzy.Przynajmniej za mojego zycia.Piotr pisze:a tak poza tym to papież-Polak moze nam sie juz nie przydarzyc
Chlopaczek
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 02 kwie 2008, 20:07
franz pisze:Tak, wysmiewa.
franz pisze:Tak ich też.
Myślę że jednak ma bo jednak jest różnica w wypowiedzeniu swojego zdania a drwienia z kogos kto cos robi a co nam się nie podoba. Ty wrzuciłeś wszystkich do jednego wora a nie każdy kto dziś przeżywa rocznice śmierci jest wierzący tylko 2.04 każdego roku. Uwierz mi nie tylko osoby dwulicowe, noszące moher czy sutannę uważają dzisiejszy dzień za wyjątkowy. A kiedyś próbowałeś udowodnić Chłopaczkowi jak to wierzysz w ludzi (zresztą wtedy ci sie to nie udałofranz pisze:Autor takiego problemu nie ma.
Nie rozśmieszaj mnie że jeden dzień w TVP o JPII aż tak bardzo ci przeszkadza. Ja jakoś mimo że ponoć cały dzień lecą programy o JPII obejrzałem ich w sumie może 10 min w Wiadomościach i całą minutę na TVN24 (później zmieniłem kanał czy wyłączyłem TV). I jakbyś nie wiedział to nie jesteś sam na świecie bo myślę ze więcej osób ogląda te programy z okazji rocznicy niż chciałoby patrzeć na mecz Legii jak to ty byś pewnie sobie życzył. Nie wiem jak chciałbyś zrobić aby owca była syta i wilk całyfranz pisze:Czyli w TVP (utrzymywanej z naszych pieniędzy) poświęca się sporą ilość czasu na programy o JP II, choć abonament płacą też osoby, które wolały by coś innego
Cloner jest z pokolenia JP - Jebać Policję!franz pisze:Zresztą nie ma się o co sprzeczać wszyscy jesteśmy z pokolenia JP II przecież!
Yukasz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 02 kwie 2008, 20:15
10
Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 02 kwie 2008, 20:23
kaczy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 02 kwie 2008, 20:28
To akurat bardzo korzystna perspektywa dla naszego kraju.Piotr pisze:tak poza tym to papież-Polak moze nam sie juz nie przydarzyc
Babel
Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 02 kwie 2008, 20:49
Szybki jesteś.Chlopaczek pisze:Franz nie przeginaj bo juz Ci gwiazdki spod nicka zabrali.
Ale (cloner! Wiem, że nie zaczyna się zdania od ale, a zapomniałem clonera już nie ma, lecz pewnie nas czyta, "pozdrowienia do więzienia" cloner jesteśmy z Tobą!) mi nie chodzi co puszczą TVN/Polsat/RM/GW/Nasz Dziennik czy inne tego typu ścierwa, niech sobie piszą, mówią o czym chcą, jak ludzie to kupują to jest git, bo forsa leci. Mi chodziło o pewien typ ludzi, który już opisałem i którego to typu ludzi dotyczył ten artykuł.Berele Lewartow pisze:[k****], przeciez wiadomo,ze to co robią niektore gazety czy telewizja to przegięcie,
Nie prawda! Ja lubie święta (można "zamordować" karpia) i zbuntowane nastolatki też lubie!Berele Lewartow pisze:, ale franz nie zachowuj sie jak zbuntowana nostolatka ktora pierdoli ze nie lubi świat bo sa komercyjne,
Dokładnie mnie też bo to kasza z naszego abonamentu. A te gwiazdki śpiewają dziś "psałterz wrześniowy" za naszą kasę.Berele Lewartow pisze:poza tym, bardziej mnie denerwuje, ze tvp przepłaca gruba kase na swoje gwiazdki
Yukasz pisze: Ty wrzuciłeś wszystkich do jednego wora a nie każdy kto dziś przeżywa rocznice śmierci jest wierzący tylko 2.04 każdego roku. Uwierz mi nie tylko osoby dwulicowe, noszące moher czy sutannę uważają dzisiejszy dzień za wyjątkowy.
Yukasz błagam Cię na kolanach czytaj ze zrozumieniem! (OCZYWIŚCIE NIE WSZYSTKIE)franz pisze: Jesli już jest jakiś problem to są nim te osoby (oczywiście nie wszystkie
E tam! Po prostu wyrywam na te banalne teksty lachony idealistki-gimnazjalistki to wszystko, przecież jestem taki płytki i pusty w środku, że nawet nie płakałem po papieżu.Yukasz pisze: A kiedyś próbowałeś udowodnić Chłopaczkowi jak to wierzysz w ludzi
Tak na prawdę to nie, bo prawie wcale nie oglądam telewizji. Po prostu szkoda mi pieniędzy z abonamentu na programy, które opowiadają o przywódcu organizacji z która w dość ważnych kwestiach mówiąc eufemistycznie się nie zgadzam.Yukasz pisze: Nie rozśmieszaj mnie że jeden dzień w TVP o JPII aż tak bardzo ci przeszkadza.
Tak jasne od dziś Wielki Wódz FRANZ zakazuje oglądać wszystkiego oprócz meczów Legii, a na Wiślaków nakładam karę śmierci, albo chociaż dożywocie i decyzje sądu wieszać na każdym płocie!Yukasz pisze:. I jakbyś nie wiedział to nie jesteś sam na świecie bo myślę ze więcej osób ogląda te programy z okazji rocznicy niż chciałoby patrzeć na mecz Legii jak to ty byś pewnie sobie życzył.
Santo subito!kaczy pisze:Wiem że nie tylko ja to mam, ale zawszę kiedy spojrzę na zegarek i jest 21-37 to mój automatyzm zaczyna działać i zawsze kojarzę sobie postać Jana Pawła II.
Pomodlę się za to z Tobą! Ojcze nasz (coś tam coś tam) ...Chlopaczek pisze:Boze uchowaj od nastepnego papieza z Polski.Gleboko wierze ze juz nam sie to nie przydarzy.Przynajmniej za mojego zycia.
franz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 02 kwie 2008, 21:46
Wilmore
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 03 kwie 2008, 1:00
A czy ktoś komuś broni pisać czy coś wklejać? To sie rozchodzi o treść.Babel pisze:W tym wszystkim nie rozumiem skąd takie oburzenie. Skoro mamy wolność słowa to każdy może sobie pisac co chce, a w temacie każdy może sobie wklejac artykuł, który wedle jego opinii jest wart aby nasza forumowa brac go zobaczyła.
Babel pisze:choc chciałbym poznac jego nazwisko z czystej ciekawości
Wielki Wódz FRANZ
Wstań bo czuję się nieswojo! To też widziałem ale po przeczytaniu artykułu można odnieść wrażenie że szydzisz ze wszystkich (nie tylko dwulicowych) a także nie wiedzieć czemu Papieża bo co on ci zrobił to nie wiem. Nawet jak tego nie chcesz to go wyśmiewasz... a później piszesz że lubisz świętafranz pisze:Yukasz błagam Cię na kolanach czytaj ze zrozumieniem! (OCZYWIŚCIE NIE WSZYSTKIE)
Mi szkoda pieniędzy na zdecydowaną wiekszość rzeczy w TV ale wiem że te programy mają swoich odbiorców i nie obrażam kogoś kto lubi coś innego niż ja. Nie twierdzę że nie jest tego wszystkiego o Papieżu za dużo a szczególnie jak dali nie wiem czemu wzmiankę w przerwie meczu ale mi jakoś nie przeszkadza to że jeden dzień w roku powspominają Papieża. Nie miałem takiej potrzeby to jak pisałem obejrzałem to ledwie kilka minut a śmierć JPII dotknęła mnie gdy umarł ale jak ktoś teraz miał ochotę to proszę bardzo, na pewno pieniędzy z abonamentu nie żałuję. Co do dwulicowych osób to i wiele jest teraz nagle płaczących nad Tybetem i innymi modnymi rzeczami a inni patrzą na to przez pryzmat $ ale co poradzisz?franz pisze:Tak na prawdę to nie, bo prawie wcale nie oglądam telewizji. Po prostu szkoda mi pieniędzy z abonamentu na programy, które opowiadają o przywódcu organizacji z która w dość ważnych kwestiach mówiąc eufemistycznie się nie zgadzam.
Nie wiem co w tym dziwnego. Po prostu kaczy przeżył śmierć JPII, ma w głowie mocno zakodowaną godzinę śmierci Papieża i chyba normalne że jak ją później zobaczy na zegarku to kojarzy mu się z jednym. Ja mimo że od kilku lat 1.IX jest dla mnie dniem jak każdy inny kojarzę go z rozpoczęciem roku szkolnego. To też takie takie dziwne Bablu?kaczy pisze:Wiem że nie tylko ja to mam, ale zawszę kiedy spojrzę na zegarek i jest 21-37 to mój automatyzm zaczyna działać i zawsze kojarzę sobie postać Jana Pawła II.
Yukasz
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio