Kibice, ultras, oprawa meczowa - Strona 9

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 25 gru 2006, 12:02

Rangiz powiedziałeś, że według Ciebie Korona ma jedne z lepszych opraw w Polsce, porównywałeś do Korony takie firmy jak Lech Poznań czy Legia Warszawa ale mimo to został dostrzygnięty wasz wysiłek w TOP 30? Korona ładnie ultrasuje, ale cały czas ta sama oprawa (pasy materiałów, tylko inny napis czy obrazek). My gramy tylko w 3 lidze, zrobiliśmy jedną oprawę poświęconą górnikom, ale 17 miejsce zajęte.
Scyzoryk pisze:
Fishbone pisze:;]le za to mają władzę na terenie Świętokrzyskim, bo KSZO czy Radomiak

Radom nie leży w Świętokrzyskiem :D Radom należy do Mazowieckiego .
Tomi z jakiej strony wziołeś ten ranking ?
Wiem, wiem ale chodziło mi, że Korona w pobliżu swoich wrogów jakich wymieniłem posiada najlepszą ekipę z tego regionu. Radomiak ma dobrą ekipę, ale Korona nie raz udowodniła, że ma prymat w terenie :wink:

Steve Randle
Imitacja forumowicza
Imitacja forumowicza
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Steve Randle » 25 gru 2006, 12:54

Fishbone pisze:Rangiz powiedziałeś, że według Ciebie Korona ma jedne z lepszych opraw w Polsce
Myślę że lepszą oprawę ma jednak Lech Poznań. Potwierdzeniem jest zwycięstwo w plebiscycie Piłki Nożnej.

Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 25 gru 2006, 13:54

Fishbone pisze:to został dostrzygnięty wasz wysiłek w TOP 30?

Ja jestem tylko ciekawy z kąd jest ten cały ranking z jakiej strony czy czasopisma ?

ja wole poczekać na ranking z TMK , tam wybierają Ultrasi (ich przedstawiciele) z każdej ekipy ultras w kraju .

Jak w tym rankingu co go wkleił Tomi mogło zabraknąć tych opraw to nie wiem :

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Tomi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomi » 25 gru 2006, 13:59

z strony legia.com.pl

z tego co pamiętam w tamtym sezonie Radomiak był wyżej w TMK w rankingu Ultras na 9 miejscu

ps.Co ma ultras do Hool's ??

Posty przeniesione z tematu Hools.

Awatar użytkownika
Rangiz
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rangiz » 27 gru 2006, 12:42

I jeszcze kilka ciekawych opraw:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

MarcinChelsea
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinChelsea » 27 gru 2006, 14:41

Na efektownosc oprawy Korony składa sie tylko i wyłącznie stadion i układ trybun. Od dawna podziwiałem choreografie Scyzorów , wtedy jeszcze na starym stadionie , a teraz to co oni robią to jest godne podziwu. Szkoda tylko że taki stadion przypada Kolporterowi , gdyż gdyby było więcej takich boisk w Ekstraklasie polska liga pod względem opraw byłaby chyba najlepszą liga ultras na Swiecie:) Gdyby taki stadion miała Legia lub Wisła :o
Już nie mogę sie doczekać jak powstanie Stadion Narodowy w Warszawie i opraw jakie ukażą nam kibice reprezentacji Polski , znajac ich spodziewam sie naprawde wysokiej klasy opraw

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 27 gru 2006, 17:37

MarcinChelsea pisze:Na efektownosc oprawy Korony składa sie tylko i wyłącznie stadion i układ trybun. Od dawna podziwiałem choreografie Scyzorów , wtedy jeszcze na starym stadionie , a teraz to co oni robią to jest godne podziwu. Szkoda tylko że taki stadion przypada Kolporterowi , gdyż gdyby było więcej takich boisk w Ekstraklasie polska liga pod względem opraw byłaby chyba najlepszą liga ultras na Swiecie:) Gdyby taki stadion miała Legia lub Wisła :o
Już nie mogę sie doczekać jak powstanie Stadion Narodowy w Warszawie i opraw jakie ukażą nam kibice reprezentacji Polski , znajac ich spodziewam sie naprawde wysokiej klasy opraw
Grubo przesadziłeś. Polscy kibice pod względem opraw nie są nawet na poziomie 2 ligi włoskiej. Polska ma konkretnych przedstawicieli w Europie pod względem ultras m.in: Lech Poznań, Legia Warszawa czy Wisła Kraków ale tym ekipom potrzebne są stadiony w wyglądzie Korony Kielce ale dwa razy większe.

Awatar użytkownika
Rangiz
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rangiz » 28 gru 2006, 16:47

A skoro wielkosci naszego stadionu to bedzie on powiekszany do 25 tys. (z tego co słyszalem). NIe jestem pewnien wielkosci ale powiekszany bedzie.

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 28 gru 2006, 16:59

Rangiz pisze:A skoro wielkosci naszego stadionu to bedzie on powiekszany do 25 tys. (z tego co słyszalem). NIe jestem pewnien wielkosci ale powiekszany bedzie.
A gdzieś można zaznajomić z tą informacją? Chętnie bym poczytał.

Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 28 gru 2006, 17:08

A skoro wielkosci naszego stadionu to bedzie on powiekszany do 25 tys. (z tego co słyszalem). NIe jestem pewnien wielkosci ale powiekszany bedzie.

A z tego co ja słyszałem to nie ma możliwości rozbudowy . Kiedyś takie plotki krązyły po Kielcach (z rok temu) , ale na konferencji prasowej było powiedziane , że nie ma możliwości rozbudowy .

No chyba , że chodzi Ci o to , że na mecz z Armenią dostawią krzesełka w sektorach buforowych i sektorze gości , ale wtedy pojemność wyniesie 15500
. Ma się też pojawić telebim .
Ostatnio zmieniony 28 gru 2006, 17:13 przez Scyzoryk, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Rangiz
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rangiz » 28 gru 2006, 17:09

deltinho pisze:
Rangiz pisze:A skoro wielkosci naszego stadionu to bedzie on powiekszany do 25 tys. (z tego co słyszalem). NIe jestem pewnien wielkosci ale powiekszany bedzie.
A gdzieś można zaznajomić z tą informacją? Chętnie bym poczytał.
Narazie sa plany ale bardzo zaawansowane. Matka mojego kolegi pracuje w Urzędzie Miasta i własnie zajmuje sie ta sprawa. Stadion napewno bedzie powiekszany ale nie wiadomo jeszcze o ile. Najprawdopodobniej o 10 tys. i bedzie to 3 piętro trybun a dach zostanie podwyzszony.

Jak chcesz coś dopisać, to korzystaj z funkcji 'zmień' // fieldy

Scyzoryk pisze:

A z tego co ja słyszałem to nie ma możliwości rozbudowy . Kiedyś takie plotki krązyły po Kielcach (z rok temu) , ale na konferencji prasowej było powiedziane , że nie ma możliwości rozbudowy .

No chyba , że chodzi Ci o to , że na mecz z Armenią dostawią krzesełka w sektorach buforowych i sektorze gości , ale wtedy pojemność wyniesie 15500
. Ma się też pojawić telebim .
A otóz nie. Powiedziane zostało tak zeby nie wprowadzac zbednego zamieszania, bo kazdy by chcial zeby bylo powiekszone od razu o 30 tys. Są juz projekty zmiany pojemnosci stadionu nawet do 25 tys. Przeciez gdy budowa ruszala, projektanci stadionu zakładali mozliwosc rozbudowy stadionu. A o tym dobrze wiem bo niejednokrotnie rozmawialem z inżynierem-kierownikiem tej budowy.

Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 28 gru 2006, 17:16

Rangiz pisze:Narazie sa plany ale bardzo zaawansowane. Matka mojego kolegi pracuje w Urzędzie Miasta i własnie zajmuje sie ta sprawa. Stadion napewno bedzie powiekszany ale nie wiadomo jeszcze o ile. Najprawdopodobniej o 10 tys. i bedzie to 3 piętro trybun a dach zostanie podwyzszony.

Jakoś nie chce mi się w to wierzyć , o takich planach byłoby coś więcej słychać . Niby jak mają to zrobić ? Np. od strony al.Legionów ? Tam praktycznie nie ma już miejsca na dodatkową zabudowę .

Awatar użytkownika
Rangiz
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rangiz » 28 gru 2006, 17:21

Scyzoryk pisze:
Rangiz pisze:Narazie sa plany ale bardzo zaawansowane. Matka mojego kolegi pracuje w Urzędzie Miasta i własnie zajmuje sie ta sprawa. Stadion napewno bedzie powiekszany ale nie wiadomo jeszcze o ile. Najprawdopodobniej o 10 tys. i bedzie to 3 piętro trybun a dach zostanie podwyzszony.

Jakoś nie chce mi się w to wierzyć , o takich planach byłoby coś więcej słychać . Niby jak mają to zrobić ? Np. od strony al.Legionów ? Tam praktycznie nie ma już miejsca na dodatkową zabudowę .

Konstrukcja dachu jest tak skonstruowana ze mozna go zdemontowac, wybudowac żel-betowe 3 pietro trubun. Nie trzeba koniecznie robic calego koła, mozna podwyzszyc 3 z 4 stron trubun. Dzisaj taka inwestycja powstałaby w przeciagu ok 2-3 miesiecy czyli w sam raz mozna to zrobic w przerwie letniej.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 15 sty 2007, 19:36

No i doczekaliśmy się. Było dużo opinii oraz kompleksowych wypowiedzi na temat kto ma najlepsze ekipy ultras w Polsce. Minimalnie wygrał Lech Poznań, mimo, że w "meczu" choreografia jesieni 2006 Legia wygrała minimalnie 6:5, co można powiedzieć, że się wyrównuje i według mnie jest remis. U siebie Legia najlepiej ultrasowała, ale Lech gonił ich licznymi wyjazdami i oprawami na meczach jako goście. Legia miała utrudnione zadanie, ponieważ kibice mają zakazy wyjazdowe, dlatego oprawy się nie możliwe. 3 miejsce również minimalnie wygrał Widzew nad ŁKS-em a później już wyraźnie widać przepaście. Korona Kielce chwalona na forum została sklasyfikowana na 8 miejsce, ale tylko jedna oprawa dostała się do 25 najlepszych choreografii jesieni zajmując ostatnie miejsce. GKS Katowice zajął według mnie aż 12 miejsce, ponieważ w 2006 roku nie mięliśmy znakomitych rywali, aby robić jakieś konkretne choreografie, więc uważam to za sukces. Nasza jedna choreografia zajęła 8 miejsce z czego się bardzo cieszę, bo była poświęcona tylko i wyłącznie górnikom kopalni Wujek. Patrząc na najlepszych wyjazdowiczów niespodzianek nie było, bo Lech w tej rundzie jeździł chyba najlepiej w historii. Legia zajęła 2 miejsce mimo, że wszystkie.....z zakazami, co powinno być wyróżnione. Życzę wszystkim,aby w następnej rundzie nie było już kłopotów z wyjazdami, a oprawy były bardzo efektowne.

Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 16 sty 2007, 15:58

Wyjady 1 liga jesień 2006
Sposób punktacji: liczba kilometrów x liczba fanów wynik dzielony przez 1000 (w celu uzyskania przejżystego wyniku).

1. Lech Poznań 244,98 pkt.
2. Legia Warszawa 155,99 pkt.
3. ŁKS Łódź 104,21 pkt.
4. Arka Gdynai 102,72 pkt.
5, Widzew Łódź 92,79 pkt.
6. Górnik Zabrze 82,48 pkt.
7.Wisła Kraków 80,38 pkt.
8. MKS Korona Kielce 54,1 pkt.
9. Pogoń Szczecin 57,77 pkt.
10. Cracovia Kraków 40,06 pkt.
11. Zagłębie Lubin 38,35 pkt.
12. Górnik Łęczna 15,02 pkt.