9.07 - Berlin - Finał MŚ - Włochy : Francja - Strona 9

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Kto zostanie Mistrzem Świata?

Włosi
64
73%
Francuzi
24
27%
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 09 lip 2006, 23:34

ajaccien pisze:
coco pisze:
Messi E2 Ronaldinho pisze:Cofnijcie sie troche to nie pierwsze takie głupie idiotyczne zachowanie Zizou
dokładnie ! było juz wiele ekscesów z takim zachowaniem , no ale userzy pokroju Martinho tego nigdy nie zrozumieja bo najpierw przegrali Niemcy którym kibicował a teraz Francja ... przykre ... ale prawdziwe !

Forza Azzurri !!
A userzy pokroju Pańskiego nigdy nie zrozumieją, że przyznanie, że obrońca drużyny, której kibicowali również zachował się po chamsku, nie boli i w obecnej sytuacji, kiedy większość tych, którzy kibicowali Francji, przyznaje, że zachowanie Zizou było chamstwem, jest nawet na miejscu. Chciałbym się mylić, i mam nadzieję, że zacznie Pan prowadzić normalną rozmowę.

Ze swej strony:
Przyznaję, Zidane zachował się po chamsku. Materazzi też.

Ja nie slyszalem co powiedzial Matrix, za to widzialem co zrobil Zizou :P a to nie byl mecz towarzyski tylko final Mś i kazdy powinien miec dystans

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1492
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 09 lip 2006, 23:36

Consiglieri pisze:. Godzi to bowiem nie tylko w kwestie piłkarskie ale i w osobiste odczucia poszczególnych grup ludzi (w tym wypadku Francuzów)
jasne ale gdyby to Francja wygrała ty najezdzałbys na Włochów skoncz sie kompromitowac dziecko , juz dawno po dobranocce wiec idz spac

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Reputacja: 0
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 09 lip 2006, 23:36

Łukasz_ pisze:bo żałosna niemiecka piłka znów dostała po dupie
Moze i jest zalosna ale za to uczciwa. I tym sie pocieszam ;) Bundesliga moze byc najgorsza liga swiata, ale najwazniehjsze jest to zeby byla ucziciwa.

Awatar użytkownika
BartekTS
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BartekTS » 09 lip 2006, 23:37

Premo pisze:A ja za samą obecność na tym forum dałbym ci bana,
Taa sędzia był bezbłędy? Szczególnie po wślizgu Zambro w polu karnym

Przepraszam Cię jesli Cię uraziłem :lol: Powiem Ci tyle: ZIDANE? Jesli powiesz ze to był bład to naprawdę masz z głową i to poważnie. On podszedł i go uderzył z grzywy w klatke piersiową nie zaleznie od tego co mu Matrix powiedział.

Widzieliscie szkoleniowca Francji? Jaki nerwus :lol:

Włosi są cwani jak lisy przykro Mi ze Francuzi tego nie mają! Forza Azzurri!! :wink:

Awatar użytkownika
driv
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: driv » 09 lip 2006, 23:38

Martinho pisze: Moze i jest zalosna ale za to uczciwa. I tym sie pocieszam ;) Bundesliga moze byc najgorsza liga swiata, ale najwazniehjsze jest to zeby byla ucziciwa.

Może piłka we Włoszech nie jest uczciwa ale w tmy mundialu pokazali że jest jedną z najlepszych ...

ajaccien
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ajaccien » 09 lip 2006, 23:38

coco pisze:
Consiglieri pisze:. Godzi to bowiem nie tylko w kwestie piłkarskie ale i w osobiste odczucia poszczególnych grup ludzi (w tym wypadku Francuzów)
jasne ale gdyby to Francja wygrała ty najezdzałbys na Włochów
Nie każdy jest taki jak Pan. Udanego świętowania. Arrivederci żabojady. Czyż nie tak ?
Ostatnio zmieniony 09 lip 2006, 23:40 przez ajaccien, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2414
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 09 lip 2006, 23:39

BartekTS pisze:On podszedł i go uderzył z grzywy w klatke piersiową nie zaleznie od tego co mu Matrix powiedział.
Grzywy to on nie ma :lol: Kartka absolutnie prawidłowa. Matrix jeszcze może ponieść konsekwencje jeśli wyjdzie na jaw co tam gadał.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 09 lip 2006, 23:39

:shock:

Nie róbcie chały !
Zidane popełnił największy błąd w swej karierze i nie ma przebacz !
Nie brońcie go bo wychodzicie na debili ! Nawet jeśli Matrix prowokował, to nie powienien tak postąpić.

Szkoda bo zawsze lubiłem Zidana, ale to było karygodne zachowanie.

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1492
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 09 lip 2006, 23:40

ajaccien pisze:Nie każdy jest taki jak Pan

wymieniłem ciebie ? jesli nie to sie nie odzywaj tylko przemilcz porazke z godnoscia , to jest tak samo jak ja sie czuem po finale LM gdzie Arsenal był lepszy od Barcy i to on cały czas atakował a na koncu i tak Barca wygrała .

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 09 lip 2006, 23:40

BartekTS pisze:Widzieliscie szkoleniowca Francji? Jaki nerwus
Wg mnie mial powody.
RealFan pisze:Matrix jeszcze może ponieść konsekwencje jeśli wyjdzie na jaw co tam gadał.
Taaa, mysle, ze Materazzi zwola specjalna konferencje i sie przyzna co powiedzial.

Awatar użytkownika
BartekTS
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BartekTS » 09 lip 2006, 23:40

RealFan pisze:Grzywy to on nie ma Kartka absolutnie prawidłowa. Matrix jeszcze może ponieść konsekwencje jeśli wyjdzie na jaw co tam gadał.

A kto bedzie wiedzial co on powiedział? Powiedziec Ci cos szczerze on teraz moze dostac nawet 5 meczow.... ale z Finalu - Zidana wyeliminował i tyle to było ważne!

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 09 lip 2006, 23:40

Wielka szkoda Francuzów. Potwierdziło się, że ich silna druga linia praktycznie całkowicie będzie w stanie wyłączyć Pirlo.

Ogólnie bardzo wyrównany mecz, spotkały się godne siebie drużyny. Wszyscy chyba jednak widzieli, że gra przebiegała pod dyktando Francji. Świetna okazja Zidana w dogrywce, problematyczny karny, nieodgwizdany karny dla Francji. Działo się dużo i można czuć jedynie niedosyt, że wygrała w danym meczu drużyna nieco słabsza.

Dzisiaj Włosi grali słabiej od Francji ale w przekroju całego turnieju zaprezentowali się lepiej bo w przeciwieństwie do Francji grali dobrze od pierwszego meczu. Faktem jest, że dziś Francja rozegrała bardzo dobre spotkanie, kto wie czy nienajlepsze w turnieju. Wreszcie błysnął kilkakrotnie Henry, Zidane grał dobry mecz do czasu czerwonej kartki, Ribery na wysokim poziomie, do którego o dziwo dostosował się Malouda tak przeze mnie krytykowany wcześniej. Zawiodły jedynie stałe fragmenty gry, bo to po 3 kornerach Włosi stwarzali jedyne groźne okazje. No ale taki jest sport. Francuzi byli lepsi od Włochów ale nie na tyle aby udokumentować to bramką przewagi i dlatego decydowała loteria.

Co do karnych. Warto zauważyć, że praktycznie wszyscy strzelali naprawdę dobrze. Nawet ten jedyny nietrafiony strzał Trezegueta był dobry, 2cm i byłby nie do obrony, zabrakło mu ciut szcześcia.

Dzięki zwycięstwu Włochów, na miano piłkarza turnieju i meczu zasługuje Fabio Cannavaro. Nieustępliwy i zabójczo skuteczny, naprawdę mi zaimponował. Praktycznie robił za 2 stoperów. Można jedynie pozazdrościć Włochom takiego piłkarza.

Sprawa Zidana. Nieważne jak zachował się Materac, mógł sobie mówić co chciał. Od piłkarza takiej klasy jak Zizou wymaga się żeby się tak nie zachowywał. Nawet gdyby Francja przegrała w karnych ale on pozostał na boisku, odszedłby w chwale bo rozegrał bardzo dobry mecz i byłby traktowany jak zwycięzca. A tak? Zachował się prymitywnie. Dla mnie to też dziwne, że piłkarz o jego charakterze zachował się w taki sposób. Ale zamiast szukać winnego w osobie Włocha po prostu przyznajmy, że to co zrobił Zizou było zwykłym chamstwem i głupotą. Nic nie jest w stanie tego usprawiedliwić i nie szukajmy winnego w Materazzim tylko napiętnujmy Zidana.

Brawa dla obu ekip, bo mecz zasłużył na miano finału.
Dziękuję Francuzom, gratuluję Włochom

Premo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Premo » 09 lip 2006, 23:41

BartekTS pisze: rzepraszam Cię jesli Cię uraziłem :lol: Powiem Ci tyle: ZIDANE? Jesli powiesz ze to był bład to naprawdę masz z głową i to poważnie. On podszedł i go uderzył z grzywy w klatke piersiową nie zaleznie od tego co mu Matrix powiedział.
Kur... czytaj ze zrozumieniem. Nie pisałem nigdzie o Zidanie. Tylko o nie podyktowanym karnym. Dzięki temu Włosi się cieszą. Nie uraziłeś mnie i też Cię przepraszam :lol:
BartekTS pisze:Widzieliscie szkoleniowca Francji? Jaki nerwus :lol:
Zawiesił się.
Ostatnio zmieniony 09 lip 2006, 23:42 przez Premo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 09 lip 2006, 23:41

Ja powiem tylko tyle, że Zidane na pewno nie zrobił tylko po to, żeby sobie pot z czoła wytrzeć. Powód na pewno miał, ale jaki :roll: Tego i tak już się nigdy nie dowiemy...

Mecz ogólnie bardzo ładny... w wykonaniu Francuzów. Włosi grali padake (chociaż nie- Grosso I Canna zagrali zajebiście :wink: ). Po raz kolejny potwierdziło się, że nie zawsze wygrywa lepszy :wink:

Awatar użytkownika
Void
Don Corleone

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Void » 09 lip 2006, 23:42

Babel pisze:Żałosne, tak jak twoj kompleks na punkcie Wloch.
Martinho co takiego zrobili Włosi?
Ośmieszyli Niemców. Stąd ten kompleks :zwała:
driv pisze:NY napisał:
Premo napisał:
Cham i tyle

co powiesz o C.Ronaldo??????

To samo ?
Sorry, ale czy mnie coś ominęło na tych mistrzostwach :?: :>
bagg pisze:Pieprzenie z tymi prowokacjami. To tez jest czesc pilki. A to jest Zidane, jeden z absolutnie najlepszych pilkarzy wszechczasow. Nie moze sobie pozwolic na cos takiego, na takim poziomie rozgrywek. Zachowal sie jak skonczony idiota. Nie spodziewalem sie tego. Wlosi sami prowokatorzy? Dawno nie widzieliscie meczu z Del Piero czy Cannavaro. Ogolnie zaakceptujcie to, ze wygrala druzyna lepsza. Italia. Wygrali. Po prostu.
I tu dochodzimy do sedna. w 100% zgadzam się z Baggiem. Trzeba wybrać zawodnika o najsłabszych nerwach. Materazzi ten ELEMENT GRY opanował doskonale i opłaciło się. Forza Italia!!!

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”