1/2 finału LM: Man Utd vs Barcelona - Strona 9

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Do finału awansuje...

Manchester United
45
68%
FC Barcelona
21
32%
Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 23 kwie 2008, 19:59

Nie ma Bojana i Henryka .... :idea:

Coś mi tu dziwnie ...

rdz
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rdz » 23 kwie 2008, 20:07

Nie powiem, bo jestem zaskoczony tym, że mamy dwóch nominalnych napastników na boisku. Co prawda Park to wszystko wyrównuje, ale jednak :D

Awatar użytkownika
iceald
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: iceald » 23 kwie 2008, 20:23

Tyle co wszedłem do domu, odpalam składy - i zaskoczenie :shock: Rijkard wystawił chyba optymalny jak na dzisiaj skład. Boję się co prawda Deco w pierwszym składzie, bo to pierwszy mecz po kontuzji, ale bądźmy dobrej myśli. :wink:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 23 kwie 2008, 20:27

Jest jeden plus przy obecnosci w podstawowym skladzie Deco- Iniesta na lewym skrzydle. Nie ma Henryka to jest takze plus. Czyli moze byc dobrze, choc chcialem Bojana na lewym i Inieste w miejsce Deco. Portuglaczyk to ogromna niewiadoma, dawno nie grał, nawet z Espanyolem nie dostał chocby kilku minut na pokazanie w jakiej jest formie.

rdz
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rdz » 23 kwie 2008, 21:31

Eh, szkoda że akurat w takim momencie zawiódł Ronaldo. Ten karny mogł ustawić to spotkanie.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 23 kwie 2008, 21:33

posiadanie 70% - 30% dla Barcy :) Powiem szczerze że przez pierwsze 2 minuty nigdy bym w to nie uwierzył że będzie taka statystyka w przerwie :P

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 23 kwie 2008, 21:33

Czułem, że Ronaldo nie strzeli tego karnego. To wszystko wydawało mi sie takie nierealne. 3 minuta meczu i już karny, warto podkreślić że naciągany. :roll:

Barcelona ciśnie aż miło. Szkoda, że nie strzelili jeszcze żadnej bramki. Strasznie irytuje mnie ta niedokładność Barcy, szczególnie przy przedostatnich podaniach. Maradona dzisiaj jeździ aż miło. Jeszcze to sombrero co założył Patrykowi Evrze. :mike:

Ostatni raz tak nieporadny Manchester widziałem w Mediolanie. Nic nie grają. Przypomina mi to trochę Liverpool- obrona Częstochowy. Ferguson musi wpuścić Andersona, ożywi trochę środek pola. Naniego za Parka. Koreańczyk jest totalnym nieporozumieniem na boisku. :roll:

Już się bałem, że sędzia podyktuje kolejnego karniaka. Chodzi mi o akcje gdzie Iniesta oddał piłkę przed polem karnym... Gdyby tak się stało, to powiesiłbym Inieste za jaja, a Ronaldo za wzgórek łonowy. :roll:

Oby Barcelona nie okazała się frajerską ekipą i musi coś strzelić w następnej połowię. Z taką przewagą to aż grzech nie wygrać.

Henry musi wejść. Nie wiem za kogo, może Eto'o? Iniesta na lewym skrzydle nieźle się spisuje, poza tym Heńka chce zobaczyć w ataku. :]

Vamos!

Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 23 kwie 2008, 21:34

No i bez bramek do przerwy.

Choć mecz dobry, sporo akcji, zwłaszcza ze strony Barcy. No ale za to Manchester miał karnego - Ronaldo :zwała: Poza tym IMO po tym podaniu Iniesty Marquez też faulował Portugalczyka, ale pewnie sie sedzia zasugerował tym, że "przyaktorzył" dość mocno.

Fajnie Messi zrobił Evre (co to piłke nad nim przerzucił), no i Ronaldo ładnie dwa razy zamieszał w swoim stylu. To tyle jeśli chodzi o pierwszą połowe, w drugiej licze wreszcie na gole ;].

Aha, karny moim zdaniem słuszny.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 23 kwie 2008, 21:34

Eh, szkoda że akurat w takim momencie zawiódł Ronaldo
no szkoda, ale czy zaskoczenie ? lupko podobni użytkownicy mówili, że dziś przyćmi wszystkich i że już nie zawodzi w najważniejszych meczach. Szkoda, że z Arsenalem trafił karnego.

Przy tej drugiej sytuacji coś sie dopatrzeć faulu Marqueza nie mogę. United mieli 2 okazje w 1 połowie, wiec pewnie wiadomo o której mówie/pisze.

Mam nadzieję, ze jakies gole padną w 2 połowie.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 23 kwie 2008, 21:36

naciągany?! chyba człowieku żartujesz...jak to jest naciągany karny, to ja już nie wiem za jakie ręki sędzia ma dawać karne.

Marquez w ogóle nie atakował piłki tylko Ronaldo...więc jakby dal karnego też by nie mógł mieć nikt pretensji.

Czyżby się potwierdziło, że Ronaldo zawodzi w takich meczach?

Co do meczu to Fergie dalej swoje...obrona Czestochowy...Barcelona trzeba przycisnąć...nawet przy Schalke sie gubi...ale nie nasz jeden z najlepszych graczy Rooney asekuruje zeby Abidal nie wszedł skrzydłem....no kur*** mnie strzela jak patrze jak marnujemy potencjał Roo....
Ostatnio zmieniony 23 kwie 2008, 21:38 przez Kamil232, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 23 kwie 2008, 21:36

Gdyby Barcelona była dokładniejsza to by prowadziła i nawet strzelony karny Ronaldo by tego nie zmienił. Mu słabo, szczególnie na tle słabo grającej ostatnio Barcelony, choć w tym spotkaniu przez jakieś 10 minut widzieliśmy dobrą Barcelone.

Co do pierwszego karnego to ewidentny, co do drugiego to sam nie wiem, niby powinien być, jednak patrząc na powtórki wydaje mi się że Ronaldo chciał wymusić tego karnego.

To tyle narazie. Mam nadzieje że jakieś bramki będą.
guru pisze:3 minuta meczu i już karny, warto podkreślić że naciągany. :roll:
Guru, naciągany ? Przecież ewidentna ręka. Nie zagrana celowo ( dlatego bez kartki ), ale ewidentna ręka i zmiana kierunku loty piłki. Dla mnie ten karny nie podlega żadnej dyskusji.
Ostatnio zmieniony 23 kwie 2008, 21:40 przez Asteniu, łącznie zmieniany 1 raz.

rdz
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rdz » 23 kwie 2008, 21:38

guru pisze:3 minuta meczu i już karny, warto podkreślić że naciągany.
Gdzie naciągany? Przecież Gaby, czy tam Rafa zrobił ewidentny ruch w kierunku piłki, obadaj studio, pewnie beda to analizowac ;).
guru pisze:Naniego za Parka. Koreańczyk jest totalnym nieporozumieniem na boisku.
Dokładnie, zgadzam sie w 100 procentach.
fieldy pisze:Szkoda, że z Arsenalem trafił karnego.
Ba, i to dwa razy :P.
fieldy pisze:Przy tej drugiej sytuacji coś sie dopatrzeć faulu Marqueza nie mogę.
Szpakow sie coś uroiło. Ronaldo ewidentnie chciał wymusić.

Awatar użytkownika
Kubańczyk
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kubańczyk » 23 kwie 2008, 21:40

Kryska cos ty zrobil[*]
Niewiem......jestem sfrustrowany po pierwszej połowie....przez 20 minut kompletnie spalismy.Kompletnie bezproduktywny Rooney,oraz Park,dobrze spisuje się obrona na czele z Wesem( :rydzyk: ).Park tyz jak narazie snuje sie po boisku nic nie robiąc......a Tevez gra?Bo ja nie widze.
Kolejna sprawa.....Van der Sar chyba brał praktyki u samego Kuszczaka,bo pare pilek pieknie podał pod nogi zawodników Barcelony
Ps.1.-Yaya Toure.......bezsprzecznie najlepszy na boisku,macie niesamowitego zawodnika w środku pola :maruda: :rydzyk: :ok: :witam:
na druga połowę Nani i Anderson i jazda.....
GLORY GLORY MAN UNITED

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 23 kwie 2008, 21:40

Naciągany w sensie sędzia mógł podyktować, ale nie musiał. Milito celowo nie zagrał. Poza tym miał przed sobą Ronaldo, który nie trafił w piłkę. Co do drugiej sytuacji, to ewidentna symulka Ronaldo. Marquez jako pierwszy dobiegał do piłki, a Cristiano się na niego wpakował.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 23 kwie 2008, 21:41

Nie karny był, Milito chyba chronil twarz, ale karny musial byc odgwizdany. Drugi chyba tylko dla kibicow MU. Jak by to była La Liga to pewnie sedzia by odgwizdał, ale tu nie bylo na to szans. Ja tam faulu nie widzialem, inna sprawa, że Ronaldo sie tak czesto przewraca, że sedzia juz nawet na niego nie patrzy.

Brakuje przyspieszenia i dokladnosci, ciezko bedzie cos strzelic, bo MU jest okopany na 30-40 metrze przed własna bramka a i dobrze im wychodza kontry. Narazie mi gra odpowiada, jednak jesli nei bedzie bramek musza byc zmiany, moze Bojan za Deco.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”