Vancouver2010 - IO - Strona 9

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Re: Vancouver2010 - IO

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 21 lut 2010, 10:26

czeher pisze: Jaronski wyrzykowski
Ja tam ich wolę w przypadku TdF. Godzinami można ich słuchać :P A jeszcze jak się zdarzy jakiś świetny górski etap to Krzysiu przechodzi samego siebie.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2253
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 21 lut 2010, 10:33

Duch pisze:Ja tam ich wolę w przypadku TdF. Godzinami można ich słuchać A jeszcze jak się zdarzy jakiś świetny górski etap to Krzysiu przechodzi samego siebie.
Racja :].Ich dyskusje są najlepsze, na ostatnim Tourze zapadła mi w pamięć ich dyskusja na temat ceny benzyny w Andorze i przez bitą godzinę rozmawiali tylko o tym :P .
Ale są świetni, fajnie się ogląda TdF z ich komentarzem ;).

Sorry za OT, ale o tych Panach musiał wtrącić swoje grosze :].

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 21 lut 2010, 10:35

Duch pisze:A jeszcze jak się zdarzy jakiś świetny górski etap to Krzysiu przechodzi samego siebie.
:rotfl:

A mnie nie wiem czemu elektryzują emocje Włodka. Oglądałem skoki od 7 roku życia i on zawsze je komentował i jakiś sentyment pozostał. Nie mówię że jest lepiej po do Eurosportu się nie umywa ale jednak nostalgia zatrzymuje mnie przy Szaranowiczu no chyba że komentuje ktoś inny to przełączam na Euro oczywiście ;)

EOT

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 21 lut 2010, 10:39

emdżej pisze:P.S. Jaroński i Wyrzykowski, czyli słynne "rach ciach ciach"
tak slynne rach ciach ciach ale w tym sezonie jeszcze sie nie doczekalem :P moze bedzie... - chociaz byly namowy czy aby nie uzyc cichutko i tutaj wymawiali literki r - a - c - h :P

Duch nie czuje zimowego klimatu duetu J - W :P
dzieki nim mozna spokojnie ogladnac dlugi, plaski nudny etap i nie ma sie poczucia starocnego straconego czasu :P ale w tym roku TdF bedzie zajebiste :P

Jaronskiego i Wyrzykowskiego nikt nie przebije, panowie miazdza, to jest poprostu magia, jak sie tego slucha :!:
Ostatnio zmieniony 21 lut 2010, 10:40 przez czeher, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 21 lut 2010, 10:39

Dokładnie. Jeśli chodzi o fachowość i lepszy odbiór to wygrywa Eurosport.
Natomiast na TVP są niezapomniane emocje ;D

Dla mnie pierwszy skok Adasia był nieprawdopodobny. Obawiałem się że nie podoła po tych wszystkich zamieszaniach, a tu jeb! 137m.

On tak właściwie chyba nigdy się nie spalił.

Bardes
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bardes » 21 lut 2010, 11:19

Jaroński i Wyrzykowski to zdecydowanie najlepsi komentatorzy, jakich dano mi było posłuchać. Co do konkursu skoków, to Szaranowicz ciekawie wyraża emocje i to mi się podoba. W przypadku skoków, Rudziński nie potrafi aż tak "podniecić" widza. Co innego, jeśli chodzi o biegi :)

Nawiązując jeszcze do duetu J&W to są nie do zastąpienia. Ich słynne "Rach Ciach Ciach" czy "Skuś baba na dziada, wszyscy wołają" zapadają w pamięć. Krzysiu niekiedy przechodzi samego siebie, jak palnie jakiś tekst ("dwa pierwsze strzelania będą bardzo ważne, oczywiście dwa następne jeszcze ważniejsze, ale to już nieważne" :haha: ). Mają ogromną wiedzę i dystans do tego co robią. Na dodatek znają się doskonale, co nadaje "magii" ich komentarzom :)

Próbkę ich umiejętności, można sobie usłyszeć tutaj:

Niezastąpione emocje, tutaj ich komentarz to miód i cud :)

(PS. Pod koniec chyba Jarońskiego za gardło coś chwyciło i mu się płakać chciało, miał taki głos)

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6601

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 21 lut 2010, 11:36

czeher pisze:nie chodzi mi o postawe malysza ale o kibicow, jakby byl slaby psychicznie to skonczylby w latach 90 kiedy bo nie bylo kasy ze sportu a wynikow tez niezbyt specjalnych (pisze tu o koncowce lat 90) ale byly jakies zbiorki na jego osobe aby dalej skakal z skoczni a nie po dachach
zreszta piszac tamten post mialem na mysli tylko postawe kibicow jak to teraz wszyscy kochaja AM a jeszcze niedowno: koncz wasc......
Oczywiście wiem o co Ci chodzi i wiem jaka jest postawa kibiców, jako naród znamy się na wszystkim. W 2001 roku było 40 mln ekspertów od skoków, w 2005 mieliśmy 40 mln ekspertów od F1 a rok później od piłki ręcznej. Tak już mamy od czasów złotej wolności i liberum veto. Nic na to nie poradzimy, a i wydaje mi się, że tych anty było dużo mniej niż tych pozytywnie nastawionych. Po prostu głośniej się darli. Ja tam mam czyste sumienie :P (chociaż przyznam szczerze, że na medal nie liczyłem, to i tak dla mnie był wielki).
majer13 pisze:A mnie nie wiem czemu elektryzują emocje Włodka. Oglądałem skoki od 7 roku życia i on zawsze je komentował i jakiś sentyment pozostał.
Szaranowicz wszedł bezczelnie w butach w robotę Miklasowi. Pamiętam czasy, kiedy ze skoków pokazywano tylko T4S, IO i MŚ i komentował je Miklas. Pierwszy sezon jak Adam wygrywał też komentował Miklas ewentualnie jakiś drugi koleś (nie pamiętam nazwiska) aż do IO. Pierwszy konkurs też komentował Miklas, a potem to już wielki ekspert Włodzimierz. I tak do teraz, wielki fachowiec pff...

A co do Jaroński & Wyrzykowski - klasa sama w sobie, dla nich tak naprawdę ogląda się całe płaskie etapy.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 21 lut 2010, 11:44

J&W są świetni, ostatnio zachwycił mnie ten tekst:
- Wiesz, że Marie Laure Brunet jest sympatią Vincenta Jay? [czytać: Vincent Że]
- Że co?
- Że Vincent.
:lol:

więcej tutaj: http://www.zczuba.pl/zczuba/1,90957,757 ... obyla.html

http://nonsensopedia.wikia.com/wiki/Cyt ... z_Jaronski

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 21 lut 2010, 11:52

a no wlasnie, oni mieli jeszcze zdradzic jakies zawilosci, kuluarowe zaleznosci miedzy czlonkami francuskiej kadry, mowiac o brunet i jay'u - ale powiedzieci ze czekaja na lepszy moment, az ta osoba bedzie blisko czy zdobedzie emdal - pewnie chodzi o defrasne'a czy tam bailly - powiedzili juz o co chodzi i mi to umknelo?

w sumie szkoda, ze ich na miejscu nie ma, byloby jeszcze ciekawiej - bo opowiedzieliby jakies swoje przygody z vancuover a tak komentuja z warszawy
Ostatnio zmieniony 21 lut 2010, 11:56 przez czeher, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 21 lut 2010, 11:56

czeher pisze:Duch nie czuje zimowego klimatu duetu J - W dzieki nim mozna spokojnie ogladnac dlugi, plaski nudny etap i nie ma sie poczucia starocnego straconego czasu ale w tym roku TdF bedzie zajebiste
TdF to jednak dla mnie inna kategoria sportowej magii :D Pamiętam, że często mnie znajomi pytali jak mogę oglądać przez kilka dobrych godzin ludzi jadących na rowerach? Jak posłuchali Krzysia i Tomka to już wiedzieli :P

Pamiętam jak kiedy kłócili się czy Lance na rowerku treningowym przed czasówką jadł sezamka czy może jednak Prince Polo. Pół godziny im zajęło dojście do prawdy :lol:

Awatar użytkownika
MeToYou
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MeToYou » 21 lut 2010, 12:55

TdF w Eursporcie jest ciekawsze niż Discovery Historia. Każde mijane miasteczko, czy katedra są szczegółowo opisywane. Pamiętam, że kilka lat temu doszło do sprzeczki kiedy to jeden z komentatorów wyszedł do toalety i nie zawołał drugiego gdy operator pokazywał piękny zamek. Skwitowali to tekstem " zamek nie zając - nie ucieknie "
"szybciutko o zabytkach"
Jeśli chodzi o nasz zespół narodowy to życzyłbym sobie takich skoków w konkursie drużynowym... Kamil i Stefan 2 równe skoki w okolice punktu konstrukcyjnego to dobry prognostyk. Miętus jako maskotka drużyny chyba poczuł zbyt dużą presje w zawodach indywidualnych, głęboko wierze w to, że jest w stanie poprawić swój wynik. Mimo, że brzmi to niewiarygodnie - mamy niewielkie szanse na medal a nawet 4 :P
Po pierwszej serii wyglądało to tak -
1 AUT 500,3
2 GER 456,5
3 FIN 443,9
4 POL 443,6
5 NOR 440,6 - inne drużyny raczej nie będą się liczyć w walce o podium.
Swoje skoki w drugiej odsłonie zepsuli wyjątkowo - Schmitt, Uhrmann i Hautamaeki. Zdyskwalifikowany został Ahonen.
Walka o brąz to maks co można wycisnąć na dzień dzisiejszy.

Bardes
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bardes » 21 lut 2010, 13:05

Diamen23 pisze:J&W są świetni, ostatnio zachwycił mnie ten tekst:
- Wiesz, że Marie Laure Brunet jest sympatią Vincenta Jay? [czytać: Vincent Że]
- Że co?
- Że Vincent.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 21 lut 2010, 13:10

majer13 pisze:Oglądałem skoki od 7 roku życia i on zawsze je komentował
Jak to zawsze? A Krzysztof Miklas i jego "Leć Adaś, leć"?

Żeby nie było całkiem OT to bardzo ciekawi mnie jak nasi skoczkowie wypadną w konkursie drużynowym. Jeśli będą skakać tak przyzwoicie jak wczoraj, to jest jakaś szansa na brązowy medal. To by była niesamowita sprawa, bo nie sądziłem, że przyjdzie mi kiedyś oglądać walkę drużyny o podium na takiej imprezie.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 21 lut 2010, 13:12

emdżej pisze:Żeby nie było całkiem OT to bardzo ciekawi mnie jak nasi skoczkowie wypadną w konkursie drużynowym. Jeśli będą skakać tak przyzwoicie jak wczoraj, to jest jakaś szansa na brązowy medal.
Według mnie mogą skakać nawet lepiej niż wczoraj. Przecież przeciętnym zawodnikom zawsze łatwiej skacze się w drużynówce i odkąd pamiętam nasi lepiej wypadają w drużynówkach niż w zawodach indywidualnych ( poza Małyszem i ostatnio Stochem którzy tu i tu skaczą na tym samym poziomie).

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 21 lut 2010, 13:17

Oprócz Miklasa był jeszcze Stasiu Snopek, ale on raczej te mniej ważne komentował, jak w Saporro, gdzie nikt nie oglądał po nocy :lol: Szaranowicz wyczuł, że skoki są popularne to i tam się załapał, a teraz jak już jest szefem sportu w TVP, to na pewno nie odpuści.
Atmosfere tworzy podobną do tej Szpaka, ale przynajmniej nie myli zawodników :lol:
Jesli chodzi o eurosport, to Bogdana Chruścickiego [czy Chruścińskiego] znieść nie mogę, stęka, dyszy, jakieś głupie dowcipy wymyśla. Oprócz niego komentarz na Eurosporcie jest świetny.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”