Primera Division (La Liga) - Strona 9

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP
Handsome Boy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Handsome Boy » 17 kwie 2005, 19:23

w tym meczu nie zagrala wielka trojka romy!!! oczywiscie ze juz o nic nie walczyli, ale real walczyl i to o bardzo wysoka stawke. roma mogla to spotkanie olac, ale kto by tak zrobil, wiedzac, ze za olanie moga im zaplacic. nastraszyli real ze zagraja podstawowym, by wyciagnac troche kasy. w koncu to z korzyscia dla obu druzyn. perez w rzymie pojawil sie juz na 3 dbni przed meczem. oczywiscie niegdy tego nie udodnia, tak samo jak 2:2 dania - szwecja

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 17 kwie 2005, 19:27

No ja slysząłem o tych oslabieniach Romy grubo pzred meczem...
Zresztą wyniok był kozystny dla Realu...i wątpie by meczx zostal kupiony...to samo mozna powiedzięc o kazdym meczu o stawke o awans itp...

Handsome Boy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Handsome Boy » 17 kwie 2005, 19:40

wynik byl korzystny dla realu bo byl kupiony przed rozpoczeciem to chyba oczywiste. a o nieobecnosciach w skladzie romy bylo slychac dopiero po przyjezdzie pereza do rzymu

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 17 kwie 2005, 19:45

Nie wydaje mi się ale nie będe się z tobą kłucił...choc wiem że taka opcja mogła istniec ale czy istniała nie wiem i Ty tez tego nie weisz... :?

Awatar użytkownika
smitu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smitu » 26 kwie 2005, 12:59

zawdi pisze:wynik byl korzystny dla realu bo byl kupiony przed rozpoczeciem to chyba oczywiste. a o nieobecnosciach w skladzie romy bylo slychac dopiero po przyjezdzie pereza do rzymu

a lyzka na to niemozliwe :? skad takie info masz ? a co powiesz na temat schlebiania sedziom ?? w tym sezonie za rzecz barcy :twisted: :twisted: :twisted:

Handsome Boy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Handsome Boy » 26 kwie 2005, 13:36

smitu pisze: a lyzka na to niemozliwe :? skad takie info masz ? a co powiesz na temat schlebiania sedziom ?? w tym sezonie za rzecz barcy :twisted: :twisted: :twisted:
perez do mnie dzwonil, bo chcial sie zapytac ile wypada dac w takiej sytuacji. zdziwilem sie, ze nie ma doswiadczenia, ale powiedzial, ze zawsze to tylko lige hiszpanska kupuje. w lidze mistrzow tez nie pierwszy raz taka sytuacja, ale wczesniej to bylo dawno, a jak wiadomo sprawy szybko sie zmieniaja. niestety nie potrafilem mu poradzic, bo niby skad mialem wiedziec, ja tylko bulki w sklepie kupuje, ale widac, ze jakos wykumal.

schlebianie sedziom?? :lol: :lol: ze niby kto schlebia sedziom?? :lol: :lol: jak mozna schlebiac komus na czyjas rzecz?? :lol: :lol: moze chodzilo ci o to ze barca schlebia sedziom na swoja rzecz?? :lol: :lol:

Awatar użytkownika
smitu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smitu » 26 kwie 2005, 13:43

zawdi pisze:
smitu pisze: a lyzka na to niemozliwe :? skad takie info masz ? a co powiesz na temat schlebiania sedziom ?? w tym sezonie za rzecz barcy :twisted: :twisted: :twisted:
perez do mnie dzwonil, bo chcial sie zapytac ile wypada dac w takiej sytuacji. zdziwilem sie, ze nie ma doswiadczenia, ale powiedzial, ze zawsze to tylko lige hiszpanska kupuje. w lidze mistrzow tez nie pierwszy raz taka sytuacja, ale wczesniej to bylo dawno, a jak wiadomo sprawy szybko sie zmieniaja. niestety nie potrafilem mu poradzic, bo niby skad mialem wiedziec, ja tylko bulki w sklepie kupuje, ale widac, ze jakos wykumal.

schlebianie sedziom?? :lol: :lol: ze niby kto schlebia sedziom?? :lol: :lol: jak mozna schlebiac komus na czyjas rzecz?? :lol: :lol: moze chodzilo ci o to ze barca schlebia sedziom na swoja rzecz?? :lol: :lol:

qrde popatrz chyba dzwonil do mnie tuz po tym jak odlozyl sluchawke po rozmowie z toba, mowil ze go namawiales w imieniu laporty do machlojek ale on sie nie dal :twisted:

a co do sedziow napisze inaczej bo tamto mi nie wyszlo !

sedziowie w tym sezonie faworyzuja barcelone !!!!!!

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 26 kwie 2005, 17:12

smitu pisze:
zawdi pisze:

qrde popatrz chyba dzwonil do mnie tuz po tym jak odlozyl sluchawke po rozmowie z toba, mowil ze go namawiales w imieniu laporty do machlojek ale on sie nie dal :twisted:

a co do sedziow napisze inaczej bo tamto mi nie wyszlo !

sedziowie w tym sezonie faworyzuja barcelone !!!!!!
Przecież to wiadomo.
W końcu patrząc na ostatnie 7 spotkań aż 4 z nich sędziowali panowie z Madrytu. Jawne faworyzowanie Barcy. Najbliższy mecz z Albacete także będzie sędziował rozjemca z Madrytu. Co to ma znaczyć. Rijkaard napewno zamówił sobie takich sędziów (przecież nie zrobił tego Perez).
Ale dobra Smitu dawaj napinka pęłną parą. Sędziowie faworyzują Barcelonę :!: Zawsze coś im wydrukują :!: Nie to co w przypadku Realu. Nie dość, że Królewscy muszą walczyć z nadwagą ROnaldo to jeszcze z sędziami w tym sezonie :!:

Wiesz Smitu nie bądź żałosny.
Mam nadzieję, że sobie tylko jaja robisz odkąd wróciłeś.

Awatar użytkownika
smitu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smitu » 26 kwie 2005, 18:52

ojjj nigga -- ciiii.... 8) 8)

ale tak powaznie co do sedziowania nie sadzisz ze jest cos nie tak ?
niby to panowie z madrytu ale jest cos w tym ze daja kartki za sytuacje niedorzeczne, gdzie inny pilkarz kartki by nie dostal :?

jak dla mnie to po zeszlym roku i slabej grze realu gdzie sedziowie pare razy realowi pomogli teraz przeginaja

a teraz robiac sobie dalej jaja HALA MADRID REAL JEST NAJLEPSZY !!!!!!!!!!!!!!!! :twisted: :twisted: :twisted:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 26 kwie 2005, 19:52

Co do sędziowania to oczywiście, że jest coś nie tak i nie chodzi mi tutaj już o jakieś faworyzowanie któregokolwiek klubu ale wogóle przewały są widoczne. Sędziowią coraz częściej okazują się kluczowymi postaciami w spotkaniach i prawktycznie każda kolejka kończy się mniejszym lub większym skandalem. No ale skoro jeden sędzia nie gwiżdże nic, inny wszystko, jeszcze inny tylko dla gospodarzy a reszta tylko dla gości to jak może być dobrze :lol: Co najgorsze nie wydaje mi się aby mogło to ulec zmianie w najbliższym czasie.

Awatar użytkownika
w00jtas
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: w00jtas » 01 maja 2005, 19:15

moja ulubiona druznyna z PD Real Mallorca dzis wygral z Espanyolem 3:2 i walcza z Lavente ktore dzisaij przegralo z Malaga 1:0 o utrzymanie!... Mallorca traci juz tylko 1 pkt trzymam za nich kciuki zeby tylko tak dalej!...

Awatar użytkownika
Baqu
Warrior of Light
Warrior of Light

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Baqu » 06 lis 2005, 18:40

Real, w dzisiejszym spotkaniu ligowym, raczej nie powinien mieć problemów z pokonaniem Zaragozy. Natomiast Barca będzie miała trudny orzech do zgryzienia, gdyż gra z przeciwnikiem, który w tym sezonie na własnym boisku jeszcze nie doznał porażki - ( pokonali na nim minn. Zaragozę 5:2 oraz Valencję 2:1 ). To będzie prawdziwy sprawdzian dla blaugrany. Jestem jednak pozytywnej myśli 8)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 26 maja 2006, 15:16

Dmitri Piterman znowu szaleje :lol2: Ten koleś ma naprawdę coś nie tak z głową. Wypowiada się rzadko, ale jeśli już idzie do mediów to tylko po to, aby głosić jakieś szalone idee.

Tym razem Piterman chce, aby ligę podzielono na dwie grupy po 12 zespołów każda. Więcej informacji na ten temat powinno się ukazać w najbliższym czasie, ale wiadomo co nim kieruje. Otóż takie rozwiązanie pozwoliłoby jego drużynie (Deportivo Alaves) pozostać w lidze :lol:

el_nino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el_nino » 28 maja 2006, 15:05

Niggaz pisze: Tym razem Piterman chce, aby ligę podzielono na dwie grupy po 12 zespołów każda. Więcej informacji na ten temat powinno się ukazać w najbliższym czasie, ale wiadomo co nim kieruje. Otóż takie rozwiązanie pozwoliłoby jego drużynie (Deportivo Alaves) pozostać w lidze :lol:
jednak do tego nie dojdzie, LFP odrzuciła propozycję Dmitri Pitermana by rozszerzyć Primera Division do 24 klubów, które byłyby podzielone na dwie grupy i decydująca faza rozgrywana byłaby systemem pucharowym.

Zawodowa Liga Piłkarska (LFP) zaproponowała by rozgrywki Primera i Segunda Division rozpoczęły się 27 sierpnia tego roku, a zakończyły 17 lipca 2007 roku.
Propozycja ma zostać zatwierdzona w ciągu 10 dni przez Hiszpański Związek Piłki Nożnej (RFEF).

Przewidziano cztery terminy, w których z powodu spotkań reprezentacji grać będzie jedynie Segunda - 3 września, 8 października, 25 marca i 8 czerwca. Z kolei 23 czerwca 2007 ma się odbyć finał Pucharu Króla.

Jako, że 25 sierpnia w Monako w meczu o Superpuchar Europy zagrają dwa hiszpańskie zespoły - Barcelona i Sevilla - ich spotkania ligowe odbędą się odpowiednio 28 i 29 sierpnia. Ponadto pojedynki Barcelony w 15. i 16. kolejce zostaną przełożone ze względu na udział zespołu w klubowych mistrzostwach świata. W grę wchodzą trzy terminy - 24 stycznia, 21 marca i 30 czerwca.

Don Vito

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Don Vito » 03 cze 2006, 17:03

Elo! Może ktoś pokazać jakie są najnowsze strone Deportivo?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”